Erkek İnfertilitesi DNA HASAR i düzelten arkadaşlar nasıl başardiniz..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

delinefsim

ALLAHIM bu defa olsun...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2013
3.946
1.334
373
Merhaba hanimlar ..
Eşinde dna hasar olup düzelten oldu mu..nasıl düzeltiliyor. .bilgilerimizi paylasalim..
3 başarısız tüp bebek denemesi oldu..daha önce düşürmeye çalıştık ama düşmedi..
4 tüp bebek için 1 yıl beklemek zorundayız ..Bu süreç içinde dna hasarı düzeltmek istiyoruz.

Biz henüz tedaviyi tamamlamadik fakat tamamlayıp sonuç alanlar var Kaan Aydos'la. Dna hAsar testi yaptirdiniz mi sonuç nedir?

Bizim %33çıkmıştı kasım ayında. O süreçte düşükle sonuclanan bir gebeligim oldu. Biz de bir süre umursamadik. Maille ulastigimizda klomen ve emodeks kullanmamizi istedi. Ramazan gibi başladı eşim. 1 kutudan sonra hormin testi yaptırdık klomeni kesin emodekse devam dedi. 1.5 kutu bittiğinde yeniden yaptiralim dedik %32.6 ya düşmüş sadece. Belki de 3 ayda bir yenilendigi icindir bilemiyorum. Ayrica stres oksidatif testi de yüksek çıktı. Suan aranıp randevumuzun verilmesini bekliyorum. Bayramsonu aramıştım arayacağım dedi sekreteri.
Kendisine gidenlerden, Kaan aydos topiginden bildiklerim bu ilaclarin yanı sıra hafta en az 3 gun nohut, ısırgan otu tüketilmesi. Mangal kebap doner gibi ateşte pisen etlerden uzak durulmasi. Bol yesillik sebze tüketilmesi diye biliyorum

İnsallah daha iyi düşer..Rabbim hepimize kolaylik versin..eşim de klomen ile emodex kullanmıştı ..ama fayda saglamadi bizde..blki traslokasyon olduğu için sprem değerleri de dna hasarı da düzeltmek zor
Bizim %33çıkmıştı kasım ayında. O süreçte düşükle sonuclanan bir gebeligim oldu. Biz de bir süre umursamadik. Maille ulastigimizda klomen ve emodeks kullanmamizi istedi. Ramazan gibi başladı eşim. 1 kutudan sonra hormin testi yaptırdık klomeni kesin emodekse devam dedi. 1.5 kutu bittiğinde yeniden yaptiralim dedik %32.6 ya düşmüş sadece. Belki de 3 ayda bir yenilendigi icindir bilemiyorum. Ayrica stres oksidatif testi de yüksek çıktı. Suan aranıp randevumuzun verilmesini bekliyorum. Bayramsonu aramıştım arayacağım dedi sekreteri.
Kendisine gidenlerden, Kaan aydos topiginden bildiklerim bu ilaclarin yanı sıra hafta en az 3 gun nohut, ısırgan otu tüketilmesi. Mangal kebap doner gibi ateşte pisen etlerden uzak durulmasi. Bol yesillik sebze tüketilmesi diye biliyorum

İnsallah daha iyi düşer..Rabbim hepimize kolaylik versin..eşim de klomen ile emodex kullanmıştı ..ama fayda saglamadi bizde..blki traslokasyon olduğu için sprem değerleri de dna hasarı da düzeltmek zor
Aminn sagolasin. Translokasyon olduğunu kandaki genetik testle mi anladınız?

Ewet kanla kromozom genetik test ile anlasildi
Merhaba biz de kaan aydosla ağustos sonundan beri tedavideyiz ama hasar düşmek yerine arttı bunun cok nadir oldugunu söyledi bize. Acaba ek bir test mi yaptırdınız siz bu durumun düzelmemesiyle ilgili? Ya da şuan düzeldi mi?

Selam dna hasarını düşürebildiniz mi? Ya da düşmemesi nedeniyle ek bir test yaptırdınız mı? Bizde de düşmedi hasar aksine arttı tedavi görüyoruz kaan aydosta önce klomen kullandık olmadı. Sonra merional iğne kullandık o da düzeltmedi aksine daha cok bozdu

Selam dna hasarını düşürebildiniz mi? Ya da düşmemesi nedeniyle ek bir test yaptırdınız mı? Bizde de düşmedi hasar aksine arttı tedavi görüyoruz kaan aydosta önce klomen kullandık olmadı. Sonra merional iğne kullandık o da düzeltmedi aksine daha cok bozdu
Kasım ayında yaptırdığımız testte hasarın düştüğünü gördük çok şükür. 13e düşmüş fakat oksidatif stres yuksek çıktı ve sayımız, hareketliligimiz, morfolojimiz hepsi düştü. Bilmiyorum yeniliyor mu sperm kendini ama cevap gelmedi henüz hoca ne der bilmiyorum

Bu arada eşim eylulden beri menagon iğne ve impryl vitamin takviyesi kullanıyor. Nohut tüketti bolbol. Isirgan otu çayı yeşillik fazla dikkat etmedi

Merhaba biz de kaan aydosla ağustos sonundan beri tedavideyiz ama hasar düşmek yerine arttı bunun cok nadir oldugunu söyledi bize. Acaba ek bir test mi yaptırdınız siz bu durumun düzelmemesiyle ilgili? Ya da şuan düzeldi mi?
Canm cvp geldimi kaan hocadan ilaç değişikliği yaptı mı?

Biz maddi açıdan dolayi tedaviye baslamadik..zaten sonuç ta tüp bebek yapacagiz genetik promlemden dolayi...sadece kaan hoca ya tese ye girmesini soyledik..genetik testleri nj eşiniz yapti..birde strese tayini diye bir test var in da yaptırın ..Dna hasar düzelmezse onu yaptiriyorlar

Back
X