Dnmz olmadan boanyoruz

bence senin için en hayırlısı olmuş arkadaşım
sonradan yapacaklarını baştan yapmışlar
böyle bir ailede evlensende mutlu olamazdın
ve o zaman kucağında bir bebekle ayrılmak daha kötü olurdu senin için
şu erkek milletinide anlamıyorum ya
nasıl zavallılar ailelerine karşı ben kadın başımla dimdik dururdum benim hayat arkadaşım bu
seçme şansı sizin değil diye

ben yurt dışına hiç çıkmadım bilmiorum herkesin söylediği zor olacağı ama ben bunları aşabileceğimi düşünmüştüm eşim yanımda olduktan sonra güçlü olup okul bitirip işe girecektim sonuçta benimde sadece okul için yurt dışına giden ve tek başlarına ayakta duran bi sürü arkadaşım var ve ben bunu eşim yanımdayken yapacaktım onlar gözümü çok korkutmuo ama eşimin birden böyle olması beni inanılmaz şaşırttı tamam kızabiliri ama tekrar denenmeyecek bişi yoktu ortada

canim o kadar kolay zannetme bu isleri. tek basina ayakta durmak kolay. esinle durmak ta kolay gelioyr ama esin sadece dedgilki, ailesi de var. sanki ailesyle evlendin gibi sana sürekli müdahale edecekelr. ayni manteliteyle büyümemissin sonucta, o her konuda senden farkli düsünecek emin ol. sayailamayacak kadar cok örnek veririm sana. cocuk dogurup sonrada gelinini geri gönderenlermi ararsin. bosanip burda sefil bir hayat yasayanlarmi arasin. sonucta ayni sehirde yetismeyen insanlar bile anlasamazken sen farklli bir ülkeden bahsediyorsun. olgunlasmamis, calismak eve bakmak, esinin isteklerini yerine getirebilmek nedir bilmeyen, gezip tozayim diyenlerle dolu burasi. zaten ben okulu bitirdim ve dönüyorum insallah. burada yetisen biriyle evlenmeyi aklimin ucundan bile gecirmedim hic. kimseye de tavsiye etmem. o kadar psikolojisi bozuk ithal gelin varki burda, gördükce halime sükrediyorum.

Çok kötüyüm kızlar, eşim yurt dışında yaşıo 5 ay önce nikahımız oldu düğün için işlemlerin bitmesini bekliyorduk.İşlemler bitti düğün salonu tutuldu. Eşim ailesi burda bana her gittiğimde laf soktular ben büyüklerime saygısızlık yapmadım ama eşime anlattım yaptıklarını , bu 5 ay ay boyunca sürekli gittim aradım . Cenazeleri oldu ailemle gittim annesinin yanında kaldım . Şimdi eşimi soğuttular beniçok seven bi dediğime hayır olmaz demiyen eşim benden boşanmak istiyor. Bu acı çok kötü Allah kimseye yaşatmasın geçen pazar düğünde neler yapacağımızın balayının hayallerini kuruyoduk bana çarşamba günü boşanalım dedi ama ağlıyodu beni sevmiomusun dedim seviyorum dedi. Ailesi bundan sonra düğün yapsa bile kimsenin gitmeyeceğini söylemiş. Sonra biraz düşünmesini istedim bana bikaç gün sonra bana düşündüm taşındım boşanalım dedi. ne yapacağımı şaşırdım biliorum zaman en iyi ilaç ama dakikalar geçmio. En güzel günlerimi yaşayacağımı beklerken şimdi boşanıyorum. Çok kötüyüm

ben bu işte artn,iyet ararım..
vize işleri filan bitti boşanıyosunuz..
bu adamın ve ailesinin derdi sakın yurtdışına kapak atmak olmasın..
çünkü malesefki.. yurtdışından evliliklerin çogu bu nedenle oluyo....

aa pardon yanlış okumuşum eşin yurdışında..
sizinki sadece kagıtta evlilik dimi..
ayyyy kötü bir durum umarım düzelir amaaa bu zamanda bunu yapıyosa ilerde çok çektirirdi bu adam ailesinin yüzünden sana hayırlıdı belkide bu olacak senin için..

şimdiden böyle yapıyorsa ilerde ailesinin sözüne bakarak sana neler yapar kimbilir kendini şanslı görüp üzülme canım zordur tabiiki tahmin edebiliyorum ama hayırlısını dileyip üzülmemek en iyisi seni gerçekten seviyorsa sana dönecektir mutlaka dönmemişsede ona üzülmeye değmez

canim o kadar kolay zannetme bu isleri. tek basina ayakta durmak kolay. esinle durmak ta kolay gelioyr ama esin sadece dedgilki, ailesi de var. sanki ailesyle evlendin gibi sana sürekli müdahale edecekelr. ayni manteliteyle büyümemissin sonucta, o her konuda senden farkli düsünecek emin ol. sayailamayacak kadar cok örnek veririm sana. cocuk dogurup sonrada gelinini geri gönderenlermi ararsin. bosanip burda sefil bir hayat yasayanlarmi arasin. sonucta ayni sehirde yetismeyen insanlar bile anlasamazken sen farklli bir ülkeden bahsediyorsun. olgunlasmamis, calismak eve bakmak, esinin isteklerini yerine getirebilmek nedir bilmeyen, gezip tozayim diyenlerle dolu burasi. zaten ben okulu bitirdim ve dönüyorum insallah. burada yetisen biriyle evlenmeyi aklimin ucundan bile gecirmedim hic. kimseye de tavsiye etmem. o kadar psikolojisi bozuk ithal gelin varki burda, gördükce halime sükrediyorum.

şöyle bi durum var yanımızda kimse olmayacak ne benim ailem nede onun ailesi sadece ikimiz olucaz aileler türkiyede . Sen yaşadığın bildiğin için deneyimlisin yurt dışı konusunda ben yaşamadığım için çok yorum yapamıorum ama sevgim için elimden geleni yapmaya hazırdım

ben bu işte artn,iyet ararım..
vize işleri filan bitti boşanıyosunuz..
bu adamın ve ailesinin derdi sakın yurtdışına kapak atmak olmasın..
çünkü malesefki.. yurtdışından evliliklerin çogu bu nedenle oluyo....

Eşim zaten kanada vatandaşı öyle bi niyetleri yok , benim de öyle bi niyetim yok bi ara türkiyede yaşamayı da düşünmüştük ama ilerisi için oranın daha iiii olacağını düşünmüştük çocuk, eğitim, sağlık ve maddi açıdan o yüzden böyle bi karar vermmiştik

yurtdisinda sevgi huzur vermiyor canim, insanlarin düsünce yapilari farkli. aranan seyler baska baska seyler. hele erkeler, aldatanlar, dil bilmiyorsun diye asagilanan kadinlar. bilse de siidetle susuturulmaya calisilanlar.... neler neler... dedimya tak sepeti koluna herkes kendi yoluna. hayatinin kalanina bak sen. yanlis yoldan dönmüssün, sanslisin.

Eşim zaten kanada vatandaşı öyle bi niyetleri yok , benim de öyle bi niyetim yok bi ara türkiyede yaşamayı da düşünmüştük ama ilerisi için oranın daha iiii olacağını düşünmüştük çocuk, eğitim, sağlık ve maddi açıdan o yüzden böyle bi karar vermmiştik

herkes dönmeye calisoyr, burasi batiyor arkadaslar, avrupa-amerika denilen yer pislikten ibaret. gözünüzde büyütmeyin, ahlak yok, terbiye yok, saygi yok, gelinecek yer degil

şöyle bişi var eşim gerçekten kötü biri değil beni şimdiye kadar hiç kırmadı. ben de tamamen suçsuz değilim bende üzülünce onun üstüne çok gittim bunaldı ama boşanmak yerine biraz görüşmeyelim 1 hafta 10 gün düşünelim deseydi daha mantıklı olurdu beni üzen çözüm aramak yerine direk kestirip atması.

hakkında hayırlısı olsun.yazdıklarını okuyunca üzüldüm.Sadece Meyra arkadaşımın yazdıklarına katılıyorum.ben hiç yurt dışına çıkamdım ama çok tanıdığım var mutlaka istisnalar vardır ama ben gidipte rahat bir hayat yaşayan örnek görmedim ve duymadım.umarım herşey gönlünce olur ...Allah'tan hayırlısını iste arkadaşım..

Back
X