Doğal Antibiyotikleri Kullanıyor musunuz?

Nevreste

Hala umudum var
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
290.155
596.102
42
dogal-antibiyotikler.jpg

Günümüzde insanlar, en küçük rahatsızlıklarında bile hemen antibiyotik ilaçlara sarılıyorlar. Olur olmaz her şeyde antibiyotik içmek alışkanlığımız haline geldi. Oysa son yıllarda uzmanlar, antibiyotiklerin, sürekli kullanılmasının zararlarını dile getiyor. Ancak bu alışkanlığımız henüz sona ermiş değil. Şimdi sizlere antibiyotik yerine geçen bitkilerden söz edeceğiz.

Ekinezya

Ekinezya soğuk algınlığı, grip, nezle ve diğer bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılan en popüler bitkisel ilaçlardan biridir. Enfeksiyonla mücadelenin yanısıra kan temizleyici özelliği de bulunmaktadır. Clayton Üniversitesinin araştırmasına gore Ekinezya, bağışıklık sistemini uyarır ve beyaz kan hücrelerin sayısını artırır. Ekinezya’ya normal çay gibi demlememeliyiz. Bir litre suyun içine 3-4 çay kaşığı kuru Ekinezya’yı 2-3 dakika bekletin. Ardından sudan çıkarın. Suyu sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz. Taze Ekinazya kullanacaksanız, bir avçuk Ekinezya’yı, 1.5 bardak sıcak suda demleyin. 3-5 dakika sonra çıkarın. Günde en fazla 3 kez için. Ve 15 gün düzenli kullandıktan sonra 1 ay ara verin.

Sarımsak

Sarımsak’ın popülerliği büyüklerimiz tarafından da keşfedilmiştir. Enfeksiyon tedavisinin yanısıra parazit ve mantar enfeksiyonlarında da bakteriler ile savaşır. Dünya Savaşı sırasında Rus penisilini olarak bilinen sarımsak içeriğindeki allicin ile kimyasal bileşenli penisiline kıyasla yan etki yaratmaz. Sarımsak’ı taze ve kuru olarak tükebiliriz. Ancak, taze Sarımsak daha etkilidir. Yemeklerde ve salatalarda mevsimi ise mutlaka taze sarımsak tüketin.

Kekik

Hem kekik yaprağı hem de kekik yağı içerisinde çok etkili doğal antibiyotikler bulunmaktadır. Kekik yağını bir çay bardığına 2-3 damla damlatarak tükebilirsiniz. Eğer, kekik yağını vücudunuza sürmek istiyorsanız, o zaman bir pamuk aracılığıyla bunu yapabilirsiniz. Kekik Yaprağını ise çay olarak kullanabilirsiniz. Bunun için bir kaç kekik yaprağını, sıcak suyun içinde demleyin. 2-3 dakika tutun. Çünkü çok keskin olabilir.

Adaçayı

Adaçayı, üst solunum sistemi sorunları için harika bir doğal çözümdür. Ayrıca, mide rahatsızlıkları ile soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olur ve hamilelikte, bebeklerde doğal ateşdüşürücü olarak kullanılabilir. Adaçayını, taze ve kuru olarak tükebilirsiniz. Bir bardak sıcak suyun içine bir veya iki dal adaçayını demleyin. 2-3 dakika sonra Adaçayını sudan çıkarın. Çünkü Adaçayı, demlendikçe, acı bir tat verir.

Bal

Bal, enfeksiyonlara karşı eski çağlardan beri doğal ilaç olarak kullanılagelen bir besindir. Ancak son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarda balın antibakteriyel (bakteri öldürücü) bir özelliği keşfedilmiştir. Bu da balın doğal antibiyotik olduğu anlamına gelmektedir. Balın doğal antibiyotik özelliğinin arkasında bal üretimi sırasında arıların bala salgıladığı defesin-1 isimli bir protein yatmaktadır. Defesin bağışıklık sistemini güçlendirir ve bakterilere karşı mücadele eden lenfositlere takviye yapar.

Mayalanmış (Fermente) Besinler

Yoğurt, peynir, kefir gibi mayalı süt ürünleri ile ekmek, lâhana turşusu, salatalık turşusu, zeytin, turşu gibi besinlerde bulunan iyi huylu mikroplar, vücudun bakterilerle daha kolay mücadele etmesini sağlar. Unutmayın bağışıklık sisteminin gücünün %80’lik kısmı mayalanmış besinler aracılığıyla alınan probiyotikler sayesinde sağlanmaktadır. Probiyotiklerin faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz. Sindirim sistemini kolaylaştırır, Bazı deri enfeksiyonlarını önler, bazı kanser türlerini önler, kemik erimesi, menopoz gibi sıkıntıların azalmasına yardımcı olur.

Sakız

Mür, ama Türkiye’de bilinen adıyla Sakız, ağacın gövdesi bir keskiyle çizilerek akan reçinedir. Mür bitkisi yüzyıllar boyunca kullanılan antiseptik özellikte bir antibiyotiktir. Ayrıca antiviral özelliklere sahiptir. Bu bitki de dahili olarak alınır ve gargara olarak kullanılabilir. Mür bitkisi yaraları dezenfekte etmek için de kullanılmaktadır. Ancak Mür, çok kullanıldığında böbrekleri yorduğu için mutlaka dikkatli bir şekilde tüketilmelidir.

Doğada bulunan ve antiyibotik özelliği taşıyan başka bitkilerde bulunuyor. İşte bunlardan diğerleri:

* Biberiye

* Kişniş

* Dereotu, hardal tohumu

* Anason

* Fesleğen

* Oğulotu

* Zeytin yaprağı

* Zerdeçal

* Kırmızı biber

* Greyfurt çekirdeği ekstresi

* Zencefil


Kaynak:hayat kolay​
 
X