• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Yolla Gebelik Oluşmuyor

gecicikullanici

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
53
Puanlar
18
Merhaba belki benle aynı durumda olanlar vardır diye konu açmak istedim.
Yaklaşık 2,5 yıldır gebelik düşünüyoruz
Bu süreçte 3 çatlatma iğnesi ile gebelik denedik olmadı
2 aşılama yaptık olmadı
Benim farkettiğim yumurtam bazı aylar çatlamayıp kiste dönüştü
Ve adet dönemim kısalmaya başladı
26 günde adet olurken 23 günde adet olmaya başladım
Amh 1,3 yaş 33
Hsg sonuçları normal
Ve ovulasyon testlerim hiçbir zaman kıpkırmızı olmuyordu
Biraz kırmızı olup silikleşiyordu
Eşimin sonuçları normal sadece morfoloji 3 geldi
Biliyorsunuz doktorlar şu sebeple olmuyor demiyor
Sebepsiz diye rapor çıkartıldı
Şimdi tüp bebek yaptırdık transfer bekliyorum
12 yumurta toplandı 8’i dolu çıktı
6’sı döllendi 6 tanesi de 5.güne gitti
Bir sebep arıyorum acaba benimle aynı sorunları yaşayıp tanı alan var mı ?

Geçmiş olsun. Gebe kalamama sebebiniz nedir? Amh ınız da yaşınız da gayet iyi. Ben de 2 yıl hamile kalamadım. Amh'ım 0.5'ti. Aşılama oldum olmadı. Tüp bebek düşünürken hamile olduğumu öğrendim. Fakat öncesinde 'bebek için cinsellik' bakış açımı bıraktım, kahve içersem çocuğum olmaz diye korkuyordum doyasıya kahve içtim, ara ara glutensiz, şekersiz ve süt ürünsüz beslenme programı uyguladım, iş hayatım çok stresliydi bursla yurt dışına çıktım bir seneliğine ve en önemlisi oluruna bıraktım. Birkaç ay sonra hiç beklemediğim zamanda gebelik haberini aldım. Şimdi düşünüyorum da ne çok stresimi varmış. Belki de bu yüzden olmuyordur diye size de yazmak istedim. Biliyorum ki tüp bebek süreci kolay değil hiçbir kadının bedeni yorulsun istemiyorum.

Geçmiş olsun. Gebe kalamama sebebiniz nedir? Amh ınız da yaşınız da gayet iyi. Ben de 2 yıl hamile kalamadım. Amh'ım 0.5'ti. Aşılama oldum olmadı. Tüp bebek düşünürken hamile olduğumu öğrendim. Fakat öncesinde 'bebek için cinsellik' bakış açımı bıraktım, kahve içersem çocuğum olmaz diye korkuyordum doyasıya kahve içtim, ara ara glutensiz, şekersiz ve süt ürünsüz beslenme programı uyguladım, iş hayatım çok stresliydi bursla yurt dışına çıktım bir seneliğine ve en önemlisi oluruna bıraktım. Birkaç ay sonra hiç beklemediğim zamanda gebelik haberini aldım. Şimdi düşünüyorum da ne çok stresimi varmış. Belki de bu yüzden olmuyordur diye size de yazmak istedim. Biliyorum ki tüp bebek süreci kolay değil hiçbir kadının bedeni yorulsun istemiyorum.
Çok haklısınız stres zaten çoğu şeyin kaynağı
Kilo fazlam da yok zararlı alışkanlığım da
Her şeyin sağlıklısını tüketirim
Paket gıda tüketimim yok denecek kadar az
Aslında yaşam tarzım bebek düşünmeden önce de böyleydi
Hayatım uykum her şeyim düzenlidir
Bebek için cinsellik yaşamamak kısmına kesinlikle katılıyorum
Tüp bebek sürecine girince cinsellik konusunda daha rahat olmaya başladım
Çalıştığım için tabiki iş hayatının stresini de yaşıyordum
Ve tabiki çevre baskısı ve beklentiler de ayrı stres kaynağı
4,5 yıllık evliyim ilk 2 yıl çocuk düşünmedik
Ama 30’lu yaşlar çok çabuk geçince 35’e de yaklaştıkça
Lh düşüklüğü yumurtanın iğneye rağmen çatlamayıp kiste dönmesi adetimin kısalması hepsi stres kaynaklı olabilir mi acaba 🥺

Lh düşüklüğü yumurtanın iğneye rağmen çatlamayıp kiste dönmesi adetimin kısalması hepsi stres kaynaklı olabilir mi acaba 🥺
Hayatınızın düzenli olması çok büyük bir artı. Emin olun her şey stres ile çok ilgili. Infertilite tanısı almadan bir at önce bir öğrencim vefat etmişti. O kadar üzülmüştüm ki adetim kesilmiş, prolaktinim yükselmişti ve hemen ardından amh değerimi öğrenmiş ve Infertilite kliniğine yönlendirilmiştim. Sonraki yıllar 'çocuk sahibi olmalıyım' kaygısı ile ne yapsam olmadı, sonuç vermedi. Hatta sonradan pcos tanısı bile aldım. O da geçti gitti kendiliğinden. Yine de sizin de yaptığınız gibi bir yandan da tıbbi yollara başvurarak çabalamak en iyisi. Madem yola çıkmışsınız umarım ilk seferde kolaylıkla hamile kalırsınız. 🌷

Son olarak şunu da ekleyeyim. Benim de adetim kısalmış, kan miktarı azalmıştı. Bütüncül tıp doktorundan destek aldım, bazı takviyeler kullandım, 6 ay eliminasyon diyeti yaptım ve normale döndü. Aklınızda bulunsun. Bazen beslenme de çok şey değiştiriyor.

Hayatınızın düzenli olması çok büyük bir artı. Emin olun her şey stres ile çok ilgili. Infertilite tanısı almadan bir at önce bir öğrencim vefat etmişti. O kadar üzülmüştüm ki adetim kesilmiş, prolaktinim yükselmişti ve hemen ardından amh değerimi öğrenmiş ve Infertilite kliniğine yönlendirilmiştim. Sonraki yıllar 'çocuk sahibi olmalıyım' kaygısı ile ne yapsam olmadı, sonuç vermedi. Hatta sonradan pcos tanısı bile aldım. O da geçti gitti kendiliğinden. Yine de sizin de yaptığınız gibi bir yandan da tıbbi yollara başvurarak çabalamak en iyisi. Madem yola çıkmışsınız umarım ilk seferde kolaylıkla hamile kalırsınız. 🌷
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve yardımcı olmaya çalıştığınız için 🙏🏻
İnsan bu süreçte kendini o kadar yalnız hissediyor ki
Farkındalığı yüksek olsa bile kendine dışarıdan bakamadığı için bazı şeyleri fark edemiyor
Aynı şeyleri yaşayan insanlar birbirini anlayabiliyor sadece 🙏🏻
Benim de prolaktinim sınırda ve siz stres dediğinizde doktorumun beni ilk görüşünde stres kaynaklı olabilir dediği aklıma geldi
Bağırsak sağlığı çok önemli zaten emilim problemi olmasa vitamin eksiklikleri de olmaz belki 🙏🏻
Dediğiniz diyeti araştıracağım ve daha olumlu olmaya çalışacağım artık 🙏🏻

Rica ederim. 🌷Aklınıza takılan bir şey olursa her zaman yazabilirsiniz. Benzer tecrübeler ve hislerim doğrultusunda stres kaynaklı infertilite yaşadığınızı düşünüyorum. Gayet sağlıklısınız ve doğal yoldan olmaması için sebep yok. Kolaylıklar diliyorum. 🌻

Rica ederim. 🌷Aklınıza takılan bir şey olursa her zaman yazabilirsiniz. Benzer tecrübeler ve hislerim doğrultusunda stres kaynaklı infertilite yaşadığınızı düşünüyorum. Gayet sağlıklısınız ve doğal yoldan olmaması için sebep yok. Kolaylıklar diliyorum. 🌻
Çok teşekkür ederim ilaç gibi geldi söyledikleriniz 🌸
Allah gönlünüze göre versin 🌸
Sizin bebeğiniz ne kadarlık oldu 🤗

Allah razı olsun, bilmukabele. ☺️ Kızım 2 aylık. 🌻

Siz stres işini nasıl çözdünüz peki? Çocuk meselesini tamamen düşünmüyor gibi mi yaptınız?
Gibi yapmadım. Düşünmedim, vazgeçtim. Birgün çocuk sahibi arkadaşlarım düşüncesizce davrandı yanımda, hamile kalamadığımı bilerek. Bir hafta boyunca ağladım, kendime acıdım ve yüzüm hayatımda ilk kez sivilce döktü. O zaman kendime çok kızdım kendimi bu kadar yıprattığım için ve düşünmeyi bıraktım. "Allahım sana havale ediyorum, versen de vermesen de senden razıyım." dedim. Bir ay sonra hamilelik haberini aldım. :)) Yurtdışına çıkmam ve işyerimden uzak kalmamın da stresimin azalmasına çok etkisi oldu tabi.

Gibi yapmadım. Düşünmedim, vazgeçtim. Birgün çocuk sahibi arkadaşlarım düşüncesizce davrandı yanımda, hamile kalamadığımı bilerek. Bir hafta boyunca ağladım, kendime acıdım ve yüzüm hayatımda ilk kez sivilce döktü. O zaman kendime çok kızdım kendimi bu kadar yıprattığım için ve düşünmeyi bıraktım. "Allahım sana havale ediyorum, versen de vermesen de senden razıyım." dedim. Bir ay sonra hamilelik haberini aldım. :)) Yurtdışına çıkmam ve işyerimden uzak kalmamın da stresimin azalmasına çok etkisi oldu tabi.
Size özelden yazmak istedim.. yazamadım

Bu yazdıklarınız çok kıymetli… bunu çoğu kişiden duyuyorum… bebeğiniz olmasına da çok sevindim 🍀

Ben herkese genel olarak şunu sorsam. Yumurta sayımı reglyken mi yapılıyor? Veya hormon testleri ne zaman yapılmalı… reglyken hepsini yaptırabilir miyim acaba

Back
X