doğalgaz belası:-(

NeOlurBiSabah

dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
2.395
1.339
448
Kızlarrrrr sayacım mı bozuk anlamadım? Dün akşam doğalgaz sayacına baktım 171 küsür dü. Dün saat on bir gibi eve geldik yaktım en düşük ısıda.sabah on gibi kalktık sayaca bida baktım 175 olmuş. Yani yemek yok duş yok bir gecede 4m3 çok fazla değilmi? Bozuksa nerden anlarım.Öfff başım doğalgazla belada valla. Sevmedim sevemedim annemin sobasını istiorummmmm, çatır çatır yanıp be ısıtan, üstünde kestanelerim:'(

Ben doğalgazın doğru düzgün ısıtmadığını düşünüyorum.
Dökülen paraya yazık oluyor.
Merkezi sistem çok güzel. Yazın bile yakıt parası veriyorsunuz az da olsa ama en azından ısınıyorsunuz.

Size de sayacınızı bir kontrol ettirmenizi öneririm.
Çok bilgim yok ama madem şüphelendiniz.

Ben doğalgazın doğru düzgün ısıtmadığını düşünüyorum.
Dökülen paraya yazık oluyor.
Merkezi sistem çok güzel. Yazın bile yakıt parası veriyorsunuz az da olsa ama en azından ısınıyorsunuz.

Size de sayacınızı bir kontrol ettirmenizi öneririm.
Çok bilgim yok ama madem şüphelendiniz.
Hemde hiç ısıtmıor vallaaa.. ama merkezi sistemler yasaklandı sie biliordum burda öyle en azından.

biz bu işi yapıyoruz eşimle ısıtma soğutma sektörü. mühendisim.asla çok deil 4 metreküp nedirki sabah 10 na kadar.ben 50 derece yakıyorum 12-13 metreküp gidio.kesinlikle bozuk değil istediğiniz yere gösterin

Kızlarrrrr sayacım mı bozuk anlamadım? Dün akşam doğalgaz sayacına baktım 171 küsür dü. Dün saat on bir gibi eve geldik yaktım en düşük ısıda.sabah on gibi kalktık sayaca bida baktım 175 olmuş. Yani yemek yok duş yok bir gecede 4m3 çok fazla değilmi? Bozuksa nerden anlarım.Öfff başım doğalgazla belada valla. Sevmedim sevemedim annemin sobasını istiorummmmm, çatır çatır yanıp be ısıtan, üstünde kestanelerim:'(
En düşük ısıda normal 11 saatte 4 m3 . zam geldi mi bilmiyorum ama 1 m3 1 tl idi ortalama.

kombiyi hiç kapatmaman lazım. Neredeyse kışın başında bir açacaksın ancak tatile falan gidersen kapatacaksın.
Düşük ısıda tüm odalar yanması lazım. Yoksa kapat-aç mantığı daha pahalıya mal olur.
Çok şükür ki bizim evimiz kaloriferli yani kömür kaloriferi, sobadan beter.

kombiyi hiç kapatmaman lazım. Neredeyse kışın başında bir açacaksın ancak tatile falan gidersen kapatacaksın.
Düşük ısıda tüm odalar yanması lazım. Yoksa kapat-aç mantığı daha pahalıya mal olur.
Çok şükür ki bizim evimiz kaloriferli yani kömür kaloriferi, sobadan beter.

Evet bu da doğru. Eşim de tesisat işiyle uğraşıyor ve kombiyi açıp kapatmamak lazım asla diyor.
Şuan bizim banyodaki elektrikli termosifon da 7/24 çalışıyor ve elektrik faturasına hiç etkisi olmuyor.

Evet bu da doğru. Eşim de tesisat işiyle uğraşıyor ve kombiyi açıp kapatmamak lazım asla diyor.
Şuan bizim banyodaki elektrikli termosifon da 7/24 çalışıyor ve elektrik faturasına hiç etkisi olmuyor.
Mantık çok basit aslında. Sabah işe giderken kapattığın kombiyi akşam eve gelince ısıtmak için baya açman lazım. Sonra bir seviyeye gelince yine kısacaksın. Bunu ince bir matematikle hesaplamıştı bir hocamız yıllar önce daha pahalıya geliyor. Bir de evde üşümek kadar kötü bir şey düşünemiyorum. Hasta olunca da harcanan maliyeti eklemek lazım tabi.

Mantık çok basit aslında. Sabah işe giderken kapattığın kombiyi akşam eve gelince ısıtmak için baya açman lazım. Sonra bir seviyeye gelince yine kısacaksın. Bunu ince bir matematikle hesaplamıştı bir hocamız yıllar önce daha pahalıya geliyor. Bir de evde üşümek kadar kötü bir şey düşünemiyorum. Hasta olunca da harcanan maliyeti eklemek lazım tabi.

Aynen termosifonda da kapatıp açmak fazla devir yapmasına neden oluyor ve faturayı arttırıyor.
Muhtemelen kombidede aynı durum söz konusu.

Ben de tam tersi doğalgaz nimeti diyorum. Kullanmayı bilirseniz doğalgaz hem ısıtır hem de kuş kadar fatura ödersiniz.
Öncelikle bir oda termostatı edinin. Kombinizin markası neyse o marka alıp kombiye bağlatacaksınız. Sonra kış başında kombiyi açıp ısıyı en yüksek dereceye getireceksiniz. Bundan sonra kombiye ellemek yok. Tamamen oda termostatıyla olacak işimiz. Benim termostatım otomatik, manuel olanlardan da alınabilir tabiki. Saat 16.00'da çalışır,23 dereceye ayarlıdır. 23.00 da 19 derceye düşer. Üşürsek manuel olarak ısıyı arttırırız. Bütün evin petekleri çalışır durumda, kullanılmayan odalar dahi. Soğuk odalar ısı kaçağı yapar ve kombinin daha çok çalışmasına sebep olur. O yüzden bütün petekler ısınmalı. 3 oda yaklaşık 130 metrekare evimiz. Dağ başındayız, şehir merkeziyle en az 3 derecelik sıcaklık farkı olur burda. Geçen yıl ödediğim en yüksek fatura 96 liraydı...

Soguk zamanlarda 3 yada 4te yakarsak ev hamam oluyor bizim ya. O sekilde yakinca da gecen kış aylik 250 falan geliyordu. Normalde soguktur evimiz aslinda. Hic kapatmayin bence kombiyi. Tamamen kapatirsaniz tekrar acinca duvarlar uzunca bir sure ancak isiniyor zaten.

Doğal gaz öyle ya hiç bir zaman iliğine kemiğine kadar ısıtmıyor insanı ,bizde bazen bir de ufo açıyoruz ancak ısınıyoruz.

biz bu işi yapıyoruz eşimle ısıtma soğutma sektörü. mühendisim.asla çok deil 4 metreküp nedirki sabah 10 na kadar.ben 50 derece yakıyorum 12-13 metreküp gidio.kesinlikle bozuk değil istediğiniz yere gösterin

Merhaba, yakalamisken sorayim bari siz bilirsiniz.
Ben peteklerim için termostatik vana alacagim fakat nerden alacagimi bilmiyorum. Bauhaus gibi yerlerde bulunur mu? Yardimci olursaniz cok sevinirim..

Merhaba, yakalamisken sorayim bari siz bilirsiniz.
Ben peteklerim için termostatik vana alacagim fakat nerden alacagimi bilmiyorum. Bauhaus gibi yerlerde bulunur mu? Yardimci olursaniz cok sevinirim..
Termostatik vana çok kullanışsız canım. Ben tavsiye etmiyorum. Hepsini söktürüp yerine oda termostatı aldık biz. Yine de kullanıcam dersen, bizim kombimiz vaillant, onlardan istemiştik getirip taktılar.

İi o zaman:-D ya ben hep sobalı evdeydim şimdi çok zzor gelior. Faturalarda çok gelince valla nevrimiz döndü:-D teşekkür ederim bilgi için

Back
X