- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
- 798
- Konu Sahibi Kelebek040225
-
arkadaşım kombiden gelen suyun sıcaklığını sabit tutuyor sıcaklık düştüğünde tekrar suyu ısıtması için kombiye gönderiyor sistem öyle biliyorum benVanalardaki termostat ne ise yariyor acaba ?
evim 70 m2 1+1Arkadaslar merhaba. Bu yil ilk defa dogalgazli bir evde oturuyoruz ay boyunca 40 derecede calistirdik bi oturma odasi mutfak ve yatak odasi yandi evim 1+1 ama mutfak ayri ve odalar genis toplam 70 metrekare. Havalar malum daha cok sogumadi 40 derece yeter dedik bu ay 285 lira dogalgaz faturasi geldi cok gibi sanki bir de kar kış olsa kimbilir ne kadar gelcek acaba ben bilmedigim icin mi fatura bana cok geldi anlamadim sizde de cok mu sizin nasil ve dogalgaz faturasını dusurmek icin yaptığınız seyler var mi
ilk endeks 341 son endeks 560 yaktigim metrekup 219 yani 219 metrekup dogalgaz kullanmışım hergun 40 derecede yandi evimde toplam 5 petek calisiyor banyo hariçevim 70 m2 1+1
merkezi sistem
bu ay 60 tl geldi
kombi daha fazla yakar ama sizinki kadar değil.
bir gariplik var
sayacı kontrol ettiniz mi
faturada ilk endeks son endeks yazar
ne kadar fark var arasında?
ilk endeks 341 son endeks 560 yaktigim metrekup 219 yani 219 metrekup dogalgaz kullanmışım hergun 40 derecede yandi evimde toplam 5 petek calisiyor banyo hariç
evim 1 +1 yani her odayi kullanmam gerekiyor zaten oturma odasi yatak odasi ve mutfak var sadece kapatabilcegim oda yok her odayi kullanıyoruz oturma odam buyuk 25 metrekare burda 2 petek var acaba o yuzden mi fazla yakiyordoğalgaz metreküp fiyatları illere göre değişiklik gösteriyormuş.
mesela kocaeli izgaz 1 metreküp = 1.71 tl
bu durumda senin 219 metreküp normal gibi.
ama neden bu kadar çok gidiyor ona bakmak lazım
kombili evde de oturdum
kullanmadığım yerleri kapatıyordum
kapısını da kapatıyodum
evde yoksam da kombiyi kapatıyodum
balıkesir ilinde ekim - nisan arası yanıyordu
3+1 evim için 200 tl en fazla ödedim.
ankara için de 1+1 evimde 3 petek var
üstlerinde vana da 2. derecede yanıyorlar
20 derece falan oluyor ev de.
geçen sene apartman boştu 180 tl geliyordu
bu sene 60 tl geldi kasım ayı için.
evim 1 +1 yani her odayi kullanmam gerekiyor zaten oturma odasi yatak odasi ve mutfak var sadece kapatabilcegim oda yok her odayi kullanıyoruz oturma odam buyuk 25 metrekare burda 2 petek var acaba o yuzden mi fazla yakiyor
evimiz kuzey cephe altta dukkan var ustte oturan yok peteklerin ustlerinde de perde yok salonda 2 petek olmasinin sebebi salonun cok buyuk olmasi mutfagi yakmiyor musunuzeviniz kuzey cephe mi?
altta üstte yanlarda oturanlar var mı?
yeni ve yalıtımlı bi bina mı?
1+1 ev için 5 petek çok geldi bana
bizim salonda 1
yatak odasında 1
banyoda da havlupan var.
salondaki petekleri kısabilirsin.
önleri üstleri kapalı mı?
mesela perdeyle falan?
evimiz kuzey cephe altta dukkan var ustte oturan yok peteklerin ustlerinde de perde yok salonda 2 petek olmasinin sebebi salonun cok buyuk olmasi mutfagi yakmiyor musunuz
Eviniz en üst kat mı bide ısı yalıtımı var mı biz geçen ay sabahları yakmadık akşamları 55 derecde yaktık ev çok soguk oluyor ve yalıtımsız 350 tl geldi malesef yine iyi feçen yıl 400 tl den aşagı gelmediArkadaslar merhaba. Bu yil ilk defa dogalgazli bir evde oturuyoruz ay boyunca 40 derecede calistirdik bi oturma odasi mutfak ve yatak odasi yandi evim 1+1 ama mutfak ayri ve odalar genis toplam 70 metrekare. Havalar malum daha cok sogumadi 40 derece yeter dedik bu ay 285 lira dogalgaz faturasi geldi cok gibi sanki bir de kar kış olsa kimbilir ne kadar gelcek acaba ben bilmedigim icin mi fatura bana cok geldi anlamadim sizde de cok mu sizin nasil ve dogalgaz faturasını dusurmek icin yaptığınız seyler var mi
evet tavan genis malesef kullanim alani 70 metrekare toplamda 5 petek var1- dış cephe var mı?
2-pencere kapılar eski mi? içerde hava akımı oluyor mu?
3-sokak kapısı eski mi?
4- kullanım alanı toplamda 70 metre kare değil mi?
5-yüksek tavan geniş derin mi odalar?
6- yanda üstte altta boşluk yada boş daire var mı?
bazen yalıtım evde kullanılan betonun vs nin kalitesi düşükse toparlıyor. ama tavanı geniş evler zor ısınıyor.
artık ac kapa yapinca fatura daha az gelcekmis gibi geliyo bana ya aslinda bunun bana bir faydasi olmaz çalışmıyorum butun gun evdeyim evde calismayan birinin olmasi her bakimdan zarar herhaldeAc kapa yapiyormus bir cok kisi. Halbuki oyle fatura fazla gelir diyorlar. Bizim kombi gece gunduz 24 saat farketmez hep aciktir, kapatmayiz. Evde kedimiz oldugu icin evden giderkende kapatmayiz hep acik durur ve ayariylada oynamam 40 derecede 4 petek yaniyor hep durmadan.
Gecen ay 180, bu ay 200tl geldi.
benim faturaya gore de bir meterekup 1.25 tl civarina denk geliyor sanırımBenim faturam yeni geldi 102 tl 3 Petek yanıyor 40 ile 45 derece arasında . Kapat aç şekilden yakıyorum ben ayrıca hesapladım 1 metre küp 1 tl . Son endeks bakıyorum sonra doğalgaz saatinden bakıyorum ne kadar harcadığıma . Bu ay yine fatura gelmeden bildim kaç tl geleceğini. Ayrıca gece kapatıyorum yatak odasının kapısını da kapatıyorum sıcak kalmış oluyor Kısa kollu pijama ile uyuyoruz . Sabah kalkıyorum evin durumuna göre yakıyorum evim Güney cephe
Kullanım miktarını tutara bölmek gerekiyordu galibabenim faturaya gore de bir meterekup 1.25 tl civarina denk geliyor sanırım
Bende t.dağdayım 3 petek yakıyoruz 15 günde 70 olmuş 200 bulr ay sonu m3 pahallıcanim cok soguk bir yerde de degiliz tekirdagdayiz ben de anlamadim ki neden bu kadar cok geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?