evet canım 46 lira bu ay kaç gelecek bakalım merak ediyorum 60 ı geçmez herhalde:CüvCüv:
aynı dert bendede var evimdeki oturma odam ve giyinme odam hiç ısınmıyor hiç ..
son kademede yaktığım zamanlarda bile buzhane..
çünkü bu odalarım hiç güneş almıyo bide en üst kattayım
faturam 200den aşağı gelmiyor
mutfağımı antremi banyomu yakmıyorum ..
biran önce yaz gelsin
yada ben soba kurup çıtır çıtır ısınıcam, üstünde kestane kebap yapıcam naniknanik
:1shok::1shok: :1shok: akannehir
bana nerdeyse yazın o kadar geliyor :dance:
anamm 46 mı 60 mıııı akannehirakannehirakannehir
ya bana geçen ay 90 geldi bu ay hesapladık 120 olmuş fatura daha gelmedi
geçen kış 170 185 verdim hep
ayy allahtan havalar fazla soğuk değil 5 gündür felanda yakmıyoruz çok çokk
zam zamm zammm evet şaka gibi %50 değil diyolarrr
halimiz duman soba kurmayı düşünmemek elde değil ama soba gideri yok evde yoksa yakacam valla ne bu yaa onca para ver bi de donnnn aklinialirimsmileaklinialirimsmile
aynı dert bendede var evimdeki oturma odam ve giyinme odam hiç ısınmıyor hiç ..
son kademede yaktığım zamanlarda bile buzhane..
çünkü bu odalarım hiç güneş almıyo bide en üst kattayım
faturam 200den aşağı gelmiyor
mutfağımı antremi banyomu yakmıyorum ..
biran önce yaz gelsin
yada ben soba kurup çıtır çıtır ısınıcam, üstünde kestane kebap yapıcam naniknanik
Benim kombi Baymak..
2 de yakıyorum 43te yakıyorum falan diyenleri anlamıyorum pek...
Benim kombide bir ayar var kış modundaki ayarın ennn kısığında tutuyorum hep bu enn kısık modda genelde su sıcaklığı göstergesi 40-50 arasında değşiyor...
Ve evden 2-3 gnden fazla uzak kalmayacaksam aslakapatmıyorum... Kombi devresindeki su soğuduktan sonra ısıtmak çok daha fazla doğalgaz tüketimine sebep oluyor....
Benim bir avantajım var ki o da evim ısı yalıtımlı ve 2 cepheden güneş görüyor ve ara katta...
Geçen kış sadece 1 ay o da ocak yada şubatta 150 ödedi diğer kış ayları 100ü geçmedi....
Canım benim kuzenim yalıtım mühendisi o diyorki öncelikle binanın dış cephesinde siding olmalı yani duvarlar dıştan köpük levhalar ve üzeri PVC kaplama ile nem ve ısı geçirmez hale getirilmeli.
İkinci nokta komşular, eğer özellikle alt kat ve yan dairedeki komşularınız evde yoksa veya iyi ısınmıyorsa bu sizin evin ısınma giderini arttıracaktır.
Üçüncü nokta kış aylarında kesinlikle kombiyi kapatmıyoruz, gündüz daha kısık ama açık olmalı.
Dördüncü nokta radyatör dilimlerinin tam olarak su dolu olması, havalarının her kış başı alınması, ayrıca kombinin yıllık bakımında içerisindeki pompaya bağlı filtrenin temizlenmesi böylece kombi daha rahat devridaim yapacak radyatörler daha verimli ısıtacaktır.
Beşinci nokta mümkünse radyatör ile duvar arasına ısı yansıtıcı levha, böylece boşuna dış duvarları ısıtmıyoruz.
Altıncı nokta evi günde 2 kez ama kısa zaman dilimiyle havalandırmak, uzun süre açık bırakılan camlar evi soğutur.
Yedinci nokta havayı dışarı atan ve mutfak yada varsa banyolarda kullanılan aspiratörlerin gereğinden büyük kapasiteli olmaması. yani yemek pişirirken en yüksek devirde değil orta devirde aspiratörü çalıştırmak.
Sekizinci nokta ısıcamlı plastik doğrama da olsa bakımlarını ihmal etmemek, contalarını bozulunca değiştirmek, 2 yılda bir doğramayla duvar arasını silikonlamak, eğer en üst kat ise çatı ısı yalıtımını yani tavan arasındaki izocam battaniyeleri kontrol etmek.
kapatılan kombilerin, buzlanma ve don durumunda, boruları patlıyomuş mu,bilgisi olan var mı?
o konu hakkında bilgim yok ama kombi açıp kapama diyince aklıma geldi
evde bazı odaların peteğini kapatıyoruz ve odanın kapısınıda bu durum zamanla duvarlarda terlemeyle başlıyor (soğuk hava daima sıcağı çeker) ve ilerleyen zamanlarda duvarlarda küflenme ve son durum olarak duvarlarda simsayah lekeler bırakıyorki özellikle dışarı bakan duvarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?