DOĞDUGUNUZ EV KADERINIZ MIDIR? BÖYLE DÜŞÜNENLER HADİ DERTLEŞELİM

Baba mi gorunce beni neden sevmedin diye sormak istiyorum. Gerci harcanan bi hayatim var sorsam ne olacak. Degismeyecek hic bisey . Benimde imtihanim buymus demek. Ne baba evindr nede koca evinde mutlu degilim. O kadar imreniyorum ki bazilarina ahh diyorum keske onun yerinde ben olsam. Bayiliyorum bayan ogretmenleri gorunce. Gurur duyuyorum. Cocuklarimi okutacagim ne olursa olsun.
Şuan 31 yasındasın sanırım okuma hevesini yarıda koymasan olmaz mı ?
Açık öğretimden bile tamamlayabilirsin.
Sana çok iyi gelecek.

Sana çok iyi gelecek.
Bu imkansiz biliyormusunuz. Esimde gitgidr babama benzemis evde emekli gibi yasiyor. Sade tv ve yemek. Bugun komsular dedilerki aksam disari cikalim dedim bende boyle boyle diye bagirdi cagirdi. Niye beni kimse anlamiyor.benimdr nefes almaya ihtiyacaim var . Surekli yasli anne babasini bize getiriryor aiyorlar hizmetci gibi dolaniyorum evde. Surekli bizle yasamak istiyolar. Ozman ne olacak hic bilmiyorum.

Sana çok iyi gelecek.
Ah canimm ahh okadar dereceli bir ogrenciydim ki doktor olacaktim ilk sene kazanip buralardan gidecektim. Sonra kendim gibi birini bulup cok farkli bir hayatim olacakti. Dusundukce deli olmamak elde degil. Benim burda ne isim var. 15 yil olmus kendime hep bu soruyu soruyorum. Her defasinda da babama lanet okuyorum.

Baba evime artik donmeyecegim diye ciktim o evden babamin yaninda duruken bile midem agirirdi acaba ne icin kizacak diye. Tramvalarla dolu . Evlendim esimin bagi bahcesi bostani coktur . Bende 18 yasimda esim 33 kayanan kayinpeder koyde idiler devamli bizi cagiriyorlardi. Biz surekli koydeyiz gece gunduz calisiyiruz. Oakadar aglamisim ki benim burda ne isim var diye. Annem aklima gelir bahcede aglardim kimse gormeden. Ben tek cocugum baska da yok. Esim iyi biri ama suan 50 oldu nerdeyse aksamlari kumanda elinde uyuyor sabah da erkenden ise gidiyor. Suan bi ruhsal yorgunlugum var icimi bosaltmak istedim.
Benim kaderim bu ben bunu kabulleneceğim demeyin. İnanın binlerce kadın var. Burada bile 40 yaşından sonra üniversite sınavına hazırlanıp kazanan kadınlar var. Hep dediğim gibi yine diyorum hayata teslim olmayın, hayat gözyaşlarına, başkalarının insafına bakmıyor. Çektiğiniz acılara üzülüp ya şunun bir yüzünü güldüreyim de demiyor. Umarım okursunuz, hayatta asla geç değil. Şunlara bir göz atın bu kadınlardan bir eksiğiniz yok, sizden daha Zeki değiller. Onlar yaptıysa siz de yaparsınız.
605C6FB1-E72E-49FA-B278-6A888C2FA663.webp
9794B955-A601-43E3-8F18-1C8173452E03.webp
A7DD487D-1A6C-4F0D-83FE-85966FE05557.webp
4303CD69-A337-4470-86AE-6F9610FFAB1C.webp
C8224F99-7777-48D9-A4E5-41629B79BB95.webp
DA54432C-74A3-447E-9960-A4072EE620F5.webp
1AD42B46-2647-4C5C-9CDF-AB5DAE054B9A.webp

Back
X