Dogmamis Bebekte Kist

mambaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2009
1.321
18
116
Diğer
Merhaba arkadaslar,

aranizda kiz bebege hamile olan ve kizinin yumurtaliginda kist gorunen var mi? Benim doktorum dun bebegimde kist farketti. anlattigi kadariyla sik karsilasilan bir durummus, kendiliginden yok olurmus. o yuzden fazla endise etmiyorum. 2 hafta sonra tekrar bakacagiz duruma. var mi aranizda benzer bir sey yasayan?

a.s.

Mambacım çok geçmiş olsun...ınşallah önemli bir şey değildir...Endişelenme...

canım ewet bu tıp seyler kendılıgınden duzelıyomus bende cok kısıden duydum. cok takma sende Allah mınıgıne saglık verır ınsallah duzelır annesı...

Mambacım çok geçmiş olsun...İnşallah önemli bir şey değildir...Endişelenme...

sagol canim a.s.

canım ewet bu tıp seyler kendılıgınden duzelıyomus bende cok kısıden duydum. cok takma sende Allah mınıgıne saglık verır ınsallah duzelır annesı...

sagol zeynepcim. endiselenmiyorum ama insanin aklinin bir kosesinde yer ediyor haliyle. acaba agri yapiyor mudur, acaba bebegim rahatsiz midir filan gibi bin turlu soru geciyor aklimdan. eminim bir dahaki kontrolumde yok olmus olacaklar ama iste....

zaten bu radyoloji ilerledikce eskiden haberimiz olmayan ne varsa ortaya cikmaya basladi. anne karnindaki bebegi hucrelerine kadar goruyorlar nerdeyse. eskiden de vardi bu kist olayi eminim ama duymuyorduk haliyle. simdi acayip geliyor, bir lokma bebekte kist mi olurmus diyor insan. :sm_confused:

bu konuyu guncelleyeyim. eger kiz annelerinin basina gelirse benim gibi panik yapmasinlar.

doktorumun soyledigi gibi kist zamanla kuculdu sahiden. dogumdan sonra da yok olmasi bekleniyor. benim asiri urettigim hormonlarin bebekteki yansimasiymis gercekten. hicbir onemi yokmus.

a.s.

slm mamba geçmiş olsun :S bende bu konudan muzdaribim 7 aylık bi kızım var geçen idrar yolları iltihabı için dr gittik ultrasonda kızımın sağ yumurtalığında kist göründü hemde birden fazla bende bu duruma çok üzülüyorum ..dr onkolojiye sevk etti hormon takibi yapılacak ne yapmam gerekiyor deneyimli arkadaşlardan cvp bekliyorum ..

Merhaba arkadaslar,

aranizda kiz bebege hamile olan ve kizinin yumurtaliginda kist gorunen var mi? Benim doktorum dun bebegimde kist farketti. anlattigi kadariyla sik karsilasilan bir durummus, kendiliginden yok olurmus. o yuzden fazla endise etmiyorum. 2 hafta sonra tekrar bakacagiz duruma. var mi aranizda benzer bir sey yasayan?

a.s.

cnm aynı durum benim bebeğimdede var nasıl bir süreç yaşadınız çok endişeliyim

slm mamba geçmiş olsun :S bende bu konudan muzdaribim 7 aylık bi kızım var geçen idrar yolları iltihabı için dr gittik ultrasonda kızımın sağ yumurtalığında kist göründü hemde birden fazla bende bu duruma çok üzülüyorum ..dr onkolojiye sevk etti hormon takibi yapılacak ne yapmam gerekiyor deneyimli arkadaşlardan cvp bekliyorum ..

cnm geçmiş olsun bebeğin inş iyileşmiştir benim de bebeğimde var malesef

merhaba arkadaslar
ben 32 haftalık hamileyim ve bugun doktorda bebegımde yumurtalıklarında yada meshanesinde kist oldugunu ogrendım ulrasona gırdım ne yazıkkı tam olarak goremıyorlar
bebegım su anda gayet saglıklı gorunuyo hafta olarak beklenılen boy ve kiloda. dogdugu zaman bebegımı ultrason yapıcaklar ve ne cesit bir yol ızleyeceklerını belırleyeceklermıs
ama su anda cok tedirginım cok korkuyorum sonucunuda cok merak ediyorum....

bu konuda bilgilerınızı paylasırmısınız?????

merhaba arkadaslar
ben 32 haftalık hamileyim ve bugun doktorda bebegımde yumurtalıklarında yada meshanesinde kist oldugunu ogrendım ulrasona gırdım ne yazıkkı tam olarak goremıyorlar
bebegım su anda gayet saglıklı gorunuyo hafta olarak beklenılen boy ve kiloda. dogdugu zaman bebegımı ultrason yapıcaklar ve ne cesit bir yol ızleyeceklerını belırleyeceklermıs
ama su anda cok tedirginım cok korkuyorum sonucunuda cok merak ediyorum....

bu konuda bilgilerınızı paylasırmısınız?????

geçmiş olsun öncelikle,sakın korkma herşeyin hayırlısı olsun inşallah, doktorlar doğru söylemişler evet anne karnında kist tespit edilen bebekrte tadavi sürecini beebk doğduktan sonra planlıyorlar. benm bebeğimde 37. haftada karaciğerinde bir kist görüldü. boyut 7 cm idi.
hemen doğum yaptımve bebek doğduğu gün doğum şişliği olduğu için ultrasona alamadılar. 2 gün bekledikten sonra bebeğimde ki şilikler inmişti ve ultrasonla da bakılınca boyut 7 cm. idi. hemen tedaviye başladık ve 20 aylık şuan boyut 3.5 cm. başarılı bir tedavi sürecindeyiz yani. tedirgin olma sakın bu senin bebeğini olumsuz etkileyecektir. sakin davranmaya çalış bve sıkıntı yapma, eğer doktorlar uygun görselerde seni doğuma yönlendirilerdi canım, suan iyi demekki beklemeni tavsiye etmişler. sen kontrollerini daha da sıklştır ve gözetim ltında ol mutlaka. geçmiş oldun tekrar, sağlıcakla bebeğine kavuşman dileğiyle...

tesekkur ederim
yazdıkların gercekten bana birazda olsun moral oldu kendımı cok sıkıpta bebegımı uzmek istemiyorum ama elımde olmuyo
tavsiyelerin ve yasadıklarını anlattıgın ıcın tekrar tesekkur edıyorum
umarım artık daha sakin olurum senınde dediğin gibi.......

tesekkur ederim
yazdıkların gercekten bana birazda olsun moral oldu kendımı cok sıkıpta bebegımı uzmek istemiyorum ama elımde olmuyo
tavsiyelerin ve yasadıklarını anlattıgın ıcın tekrar tesekkur edıyorum
umarım artık daha sakin olurum senınde dediğin gibi.......

tekrar geçmiş olsun caım,cok sevindim benim yazdklarımı okuyarak rahatlamana, kesinlikle için rahat olsun tedavisi mümkün olan durumlar bunlar. önemli olam erken teşhis ve erken tedavi canım,sen ve bebeğin gereksiz sitres yasamaan bu günlerin tadını çıkarmaya bakın. gezin tozun. hayat bu ne zaman ne yaşayacağımızı bilemiyoruz. Allahım dermansız dert vermesin inşallah, teyzesi 20 aylık olduk ve çok sükür sağlığımız, huzurmuz ve mutluluğumuz yerinde. sanki o sıkıntıları biz yasamadık, unuttuk bile. şuan hala tedavi sürecindeyiz,inan hastaneye kontole giderken bile neşe içindeyiz. sizde bu günleri atlatacaksınız emin ol buna. o zaman bu yazdıklarım aklına gelicek canım, sağlıcakla kavuşmanı diliyorum bebeğine, her zaman yardıma ve sorularını cevaplama hazırım...

persembe bu durumu ogrendım cuma hıc bır sey yapmak ıcımden gelmedı ama cumartesı butun gun eşımde yanımdaydı ve gezdık kayınvaldem gorumcem hem bebıse hadıyler aldık hemde onlar bana hedıye aldılar.... pazar gunude annem ve babamla bebegımıze mobılya takımını almaya gıtcez hal boyle olunca ıyı seyler dusunup eglenmeye calısıyoruz. ayrıca gorumcemin 2 aylık oglu var. onunla vakıt gecırıncede kızımla neler yapıcam dıye mutlu mutlu dusuncelere daldım arada kızımla konustum cok guzel hareket edıyo..... hafıf hafıf karnıma parmaklarımla vurup annecım ordamısın? dıye soralım nasılda cvp verıyo teyzesı benım kızım

işte boyle soyedıgım gıbı tadını cıkardım gunumun ve herseyın hayırlısını dıledım
tekrar tesekkurler .......

Merhaba arkadaslar,

a.s.

Merhaba siz yazalı çok zaman olmuş ama şuan aynı durum benim bebegimin başına geldi çok korkuyorum sizin ne oldu inşallah bebeğinizin kisti kaybolmuştur

Mrb ben almanya da yasiyorum 30 haftalık hamileyim ve dun doktora gittim bebegimin ense tarafinda su toplanmis dedi doktor bu durum gecedebilir kaladabilir dedi aranizda bunu yasayan var mi acaba cok kotuyum diger herseyi normalmis boyu kilosu falan bide bana amniyosentez yapalim dedi ben yatirmak istemedim lutfen yasayan varsa bi cvp yazin

Back
X