doğmamış çocuğa don biçmek doğru mu ?

piskopatANNE

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2013
18
1
6
konuyu okuyanlardan isteğim dini olarak bişeyler biliyorsanız paylaşmanız çünkü kafam çok karışık 6 aylık hamileyim hemen hemen.kaynanam nihat hatipoğlunun sohbetini dinlemiş ve doğmamış çocuga hazırlık yapmayın allah bunu sevmiyor falan diye duymuş o öyle dio ne kadar doğrudur ama hiç hazırıksız da olmuyor doğunca ne yapcaz bi iki saat içinde koştur koştur alışveriş mi yapılacak sizce ne yapmalıyım beşiği falan geçtim o sonra alınsa da olur ama kıyafet olsun onlar alınmalı ya birde ilk bebeğim heves kalmıyor insanda

dini yönünü bilmiyorum ama en azından hastanelik kıyafetler almak lazım ilerleyen haftalarda hastane çantanı hazırlaman lazım. Bir hadis var bildiğim " Çocuğun giydiği haram yediği helaldir". dinimiz de müsrifliğe yer yok. bence abartmadan ihtiyacın olan kadarını al. bazılarını görüyoruz alışverişe başladı mı 3 yaşa kadar alıyor bence bu doğru değil. bende çocuğuma birkaç tane takım aldım battaniyesini aldım yatağını falan çok sonra aldım. şimdi oğlum 20 aylık oldu ihtiyacı oldukça alıyorum. ihtiyacı olmayanı almıyorum

Dinen 7 aylık olana kadar hazırlık yapmamak gerekiyor. 7 aydan önce bebek kaybedilebilir sonuçta. Hayal kırıklığı olmaması için 7 ay ideal bir zaman.

cevaplarınız için teşekkür ederim bende öle düşünüyordum 7 aylık olunca alayım bikaç şey die.ne olacağını Allah bilir inşallah sağsalim kavuşurum bebeğime...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…