- 5 Nisan 2013
- 2.923
- 2.819
- 373
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
öncelikle kız/erkek olsun artık günümüzde hiç farketmiyor. tabiki evlatlarımızı koruyacağız. ama bunu nasıl yapacağız? öncelikle onlara uygun dille mahrem nedir ve kişi snırları nelerdir küçük yaştan bunları öğreteceğiz. her konuyu sizinle konuşabileceğini aşılayıp güven vereceğiz. sessiz kalmamayı bağırmayı hakkını aramayı öğreteceğiz. bunları yaptıktan sonra çocuğu gözlemleyeceğiz. baskı yaparak değil. çaktırmadan. kendisini sürekli tedirgin hissedip özgüvensiz büyütmeden. cinselliğin bile korkulu birşey olmadığını ancak yaşı geldiğinde ve kendi iradesi ile uygun birşey olduğunu öğreterek. çocugun taavrında değişiklik, içe kapanıklık ve korku durumları baş gösterdiğinde durumu anlamak için tabiki gereken müdahale gerekirse pedagog aracılığı ile olacak ( zaten sorunun sebebi taciz değil başka b birşey de olabilir) ancak daha doğmadan bu kadar evham sizi de o çocugu da hasta eder.Merhabalar .
Dün geceden beri manyak gibi kafami meşgul eden sorunu paylaşmak istedim sizinle . Inşallah birileri yanlış düşündüğümü söyler ...
Benim 5 yasında bir kız yeğenim var . Çok bağlıyız birbirimize elime doğdu desem yeridir . Sık sık bir araya da geliriz . Yeğenimin yanina herhangi bir erkek ( amcası, dedesi , büyükbabası, kendinden büyük kuzenleri ... ) tüylerim diken diken oluyor . Çekip yanından almak istiyorum ona zarar verirler diye. Özellikle de altında etek elbise falan varken bu vesveselerim daha da artıyor . Hemen gidip tayt giydiriyorum . Ailemizde allaha şükür bugüne kadar hiç taciz vs vakası olmadı ama o kadar çok haber dinliyorum öyle şeyler görüyorum ki manyak oldum iyice .
Şimdi allah nasip ederse bizim de bir kızımız olacak . Sabaha kadar döndüm durdum . Yeğenimi bu kadar sahiplenmişken kendi evladıma karşı çok daha fazla olur .esime anlatıyorum boyle sacma sapan seyler dusunme deyip gecistiriyor . Baskıcı kısıtlayıcı bir anne olmak istemiyorum ama bu gidişle o çocuk doğunca iyice paranoyak olacağım . Boyle hisseden var mi ? Ben bu sorunu nasıl aşabilirim
diğer konu ise aile içindeki erkekler mevzusu. bir erkek olsam ve beni tanıyan ailemden birisi kız çocugunu ben varken bu düşünceyle çocuğu uyarsa hareketler yapsa ağırıma gitmekle kalmaz, o kişiyle irtibat kurmam. önce aile fertlerinize güvenmelisiniz. güvenemiyorsanız görüşmeyi zaten kesmelisiniz. insanoğlu çiğ süt emmiş diyerek insanları rencide etmek, sapık muamelesi yapmak bence karşı taraf için çok ağır bir hakarettir.