Doğmamış çocuğun sabaha kadar donunu biçtim

bence biraz haber izlemeye ara verin.

Ben korona zamani cok haber takip ederken bir ara ciddi uyku bozuklugu yasamaya baslayinca biraktim, normale sonra dondum. Insan stres olmasin da ne yapsin, surekli kotu haber.

Cocugunuza normal davranacaksiniz ve normali ogrenen cocuk anormal bir durum karsisinda tepki verecek.
Siz cocugunuz bu yetiyi kazanana kadar anne/baba olarak cocugu bir yabanci ile zaten birakmayacaksiniz.
Birakacaksaniz da bakici icin ya cok iyi referanslar ya da kamera duzeni dusuneceksiniz, kresler icin de transparan kurumlari tercih edeceksiniz.

bu sekilde onlemlerinizi aldiktan sonra korkmaniza gerek yok ki.
ayrica cocugunuza normali ogretmek icin normal davranmak kismi her seyi kapsiyor. Su panik halinizle cocugunuzu evet belki tacizden koruyacaksiniz ama baska problemlere davetiye cikarmis olacaksiniz. Bir kiz cocugunun elbise giyip salinmasi kadar seker bir sey var mi, bu sekilde engelleyerek dogru yapmiyorsunuz.

Yeğenimin yanina herhangi bir erkek ( amcası, dedesi , büyükbabası, kendinden büyük kuzenleri ... ) tüylerim diken diken oluyor .
Kendi babanızdan bile şüphe duyuyorsunuz farkında mısınız? Eşinizinde yeğeninize dokunmasına izin vermiyor olmalısınız. Çok sağlıklı gelmedi bana tavrınız. Normalde benimde koruyucu bir yapım vardır ama bu kadar değilim.

Son düzenleme:
Elimde değil gözümün önüne neler geliyor bir bilseniz . Şu asansörde küçücük kızı taciz eden pisliği izlediğimde de 3 4 gün kendime gelememiştim. Galiba bir süre haber falan izlemesem daha iyi olacak.

Kız çocukları/kadınlar sadece ailede değil, okulda, otobüste, yolda vb. birçok yerde tacize uğruyor. Yani siz kendi çocuğunuzu veya yeğeninizi bir dereceye kadar koruyabilirsiniz.

Çocuğa ufak ufak bazı şeyleri öğretebilirsiniz mesela popona veya göbeğine kimse dokunamaz. Eğer biri bunu yaparsa bize söyle gibi. Burda bir üyenin görümcesinin kocası kızını taciz etmişti ve kadın çocuk bu olaydan bahsettiği için durumdan haberdar oldu.

Sözün özü Allah kimseye böyle iğrençlikler yaşatmasın ama maalesef hemen hemen her kadın ya sözlü ya fiziksel tacize uğruyor. Bu yüzden tepki vermeyi öğretmek daha güzel bir koruma olur.

Yigeninize farkına varmadan onu korudugunuzu sanarak zarar veriyorsunuz ..sizin yigeninize verdiğiniz mesaj "erkeklerden sana zarar gelir ,onlarla kesinlikle yalnız kalmamalisin ve sort-etek giyersen sana zarar verme olasılıkları artar" elimde değil diyip gecistirmeyin siz bu sekilde davranirken bu kız çocuğu ilerde şortunu eteğini giyinip tek başına sokağa çıkabilen ,tek başına yaşayabilen, karşı cins ile cinsellik dışında da iletişki kurabilen bir kadın olabilecek mi sizce ?!

Benim de bir kızım var ve mesleğim gereği de bahsettiğiniz olayların ve daha beterlerinin hep içindeyim. Ona rağmen ben bu kadar değilim. Öncelikle normal değil davranışınız onu söyleyeyim. Bunun sebeplerini bulup çözmeniz lazım. İlla ki tacize uğramışsınızdır diye bir şey yok. Okuduğunuz bir kitap, izlediğiniz bir şey, duyduğunuz ya da gördüğünüz bir olay bile sizi etkileyebilir. Yapacağınız şey çocuğunuza mahremiyet eğitimi vermek ve bazı şeyleri usulünce anlatmak. Yeğeniniz konusuna gelince; korumak istiyorsunuz belki ama lütfen başkasının çocuğuna karışmayın. Böyle bir hakkınız yok. Onun zaten bir anne ve babası var ve emin olun çocuklarını sizden daha fazla düşünüyorlardır. Benim kardeşim ya da görümcem sizin gibi davransa çok sert tepki veririm. Yapmayın o yüzden. Başkasının çocuğunu yetiştirme tarzı sizi zerre ilgilendirmez. Üzgünüm. Ayrıca kız çocuğu tabii ki etek giyecek, süslü tokalar takacak. Güzel ayakkabılar ve çantalar isteyecek ( yaşına uygun) Siz bunları kısıtlarsanız bu sefer kadın olmayı suç olarak gören bireyler yetiştirmiş olursunuz ki o da çok ayrı sorunlara yol açar. Kızınız ve yeğeniniz bir süre sonra bir erkek arkadaşları olmasını isteyecek; evlenmek isteyecek. Bu gidişle muhtemel ki vajinismusa davetiye çıkartılacak. Korumak isterken çok daha büyük problemlere yol açmayın. Öncelikli içinizdeki sorunu çözün lütfen. Aslında sitedeki psikologlardan biri gelip yorumlasa çok daha doğru bilgi alınır illa ki ama durumun normal olmadığı da gözüküyor.

Bu gibi fazla koruma durumlarının çocuklarda karşı cinse karşı uzaklık nefret, paranoya, daha da ileri ki durumlarda sevgili edinme sürecine zarar verdiğini okumuştum tabi ki temkinli olmakta yarar var ancak daha çok yabancı kimselere gitmemesi konuşmaması hususunda olabilir. Dikkatli olmak gerekli ama sürekli kıyafetini değiştirmek kucaklarından almak sevdirmemek abartılı geliyor bana zaten bir süre sonra kendisi kucağa gitmek istemeyecektir çok yakın temastan yana değilim bende çocukta olsa bir mesafe olmalı ama bu tepki şeklinde kaçırarak olmamalı

Merhabalar .
Dün geceden beri manyak gibi kafami meşgul eden sorunu paylaşmak istedim sizinle . Inşallah birileri yanlış düşündüğümü söyler ...

Benim 5 yasında bir kız yeğenim var . Çok bağlıyız birbirimize elime doğdu desem yeridir . Sık sık bir araya da geliriz . Yeğenimin yanina herhangi bir erkek ( amcası, dedesi , büyükbabası, kendinden büyük kuzenleri ... ) tüylerim diken diken oluyor . Çekip yanından almak istiyorum ona zarar verirler diye. Özellikle de altında etek elbise falan varken bu vesveselerim daha da artıyor . Hemen gidip tayt giydiriyorum . Ailemizde allaha şükür bugüne kadar hiç taciz vs vakası olmadı ama o kadar çok haber dinliyorum öyle şeyler görüyorum ki manyak oldum iyice .

Şimdi allah nasip ederse bizim de bir kızımız olacak . Sabaha kadar döndüm durdum . Yeğenimi bu kadar sahiplenmişken kendi evladıma karşı çok daha fazla olur .esime anlatıyorum boyle sacma sapan seyler dusunme deyip gecistiriyor . Baskıcı kısıtlayıcı bir anne olmak istemiyorum ama bu gidişle o çocuk doğunca iyice paranoyak olacağım . Boyle hisseden var mi ? Ben bu sorunu nasıl aşabilirim
Yok haklisiniz. Benim 9 aylik oglum var. Sizin kadar olmasa da ben de bu konuda paranoyagim. Guven vermeyen insanlarla asla yalniz birakmam. Cocuga bunu yansitmadan kimlerle yalniz kalacagina siz karar verebilirsiniz bence.

Hayatı zehir etmeyin kendinize konu sahibi. Endişelerinizde sonuna kadar haklısınız bu arada. Daha önceden niye yoktu böyle korkularımız, şuan gün yüzüne çıktı da ondan.
Ama kendi kendinizi teskin edin bu konuda, aklınıza geldikçe silip güzel şeyleri düşünün

Merhabalar .
Dün geceden beri manyak gibi kafami meşgul eden sorunu paylaşmak istedim sizinle . Inşallah birileri yanlış düşündüğümü söyler ...

Benim 5 yasında bir kız yeğenim var . Çok bağlıyız birbirimize elime doğdu desem yeridir . Sık sık bir araya da geliriz . Yeğenimin yanina herhangi bir erkek ( amcası, dedesi , büyükbabası, kendinden büyük kuzenleri ... ) tüylerim diken diken oluyor . Çekip yanından almak istiyorum ona zarar verirler diye. Özellikle de altında etek elbise falan varken bu vesveselerim daha da artıyor . Hemen gidip tayt giydiriyorum . Ailemizde allaha şükür bugüne kadar hiç taciz vs vakası olmadı ama o kadar çok haber dinliyorum öyle şeyler görüyorum ki manyak oldum iyice .

Şimdi allah nasip ederse bizim de bir kızımız olacak . Sabaha kadar döndüm durdum . Yeğenimi bu kadar sahiplenmişken kendi evladıma karşı çok daha fazla olur .esime anlatıyorum boyle sacma sapan seyler dusunme deyip gecistiriyor . Baskıcı kısıtlayıcı bir anne olmak istemiyorum ama bu gidişle o çocuk doğunca iyice paranoyak olacağım . Boyle hisseden var mi ? Ben bu sorunu nasıl aşabilirim
Bildigim birşey varsa yoldan çıkmış insan etek pantolon dinlemiyor çarşafa soksan yine yapar şahsen benimde kızım olsa gözümden sakınırım diye düşünüyorum ama bir çocugu korumak için baskıcı olmak gerekmiyor sadece gözün üstünde olsun kimseye güvenme ama bebegini de sıkma etegini de giysin valla ben bezi giydirip salıcam gezsin dursun yapacak her türlü yapıyor zaten fakat dikkat et kimseye bırakma kucaga almalarına izin verme erkeklerin bu devirde babana bile güvenmek zor ondan yani ama bunu bebegini sıkarak degil de onu koruyarak yap sıkmak çözüm degil

Back
X