Dogmamıs oglumla Tek basına bayram!

Siz onun çocuğunu taşıyorsunuz ve böyle yapıyor .Kusura bakmayın ama çok umursamaz birisi. Birtakım değerlerini yitirmiş gibi

Adam sanki baba olmayacak da sperm bağışlamış gibi davranıyor. Sizi asla suçlamıyorum belli ki gururlu bir kadınsınız ve sorumluluğunu kendiliğinden yerine getiren bir eş istediniz karşınızda. Bu yüzden susmuşsunuz. Lakin bazı insanların dürtülmesi kafasına vura vura görevlerinin hatırlatılması gerekiyor. Bundan sonra eşinize ne istediğinizi açık açık ve ısrarla belirtmelisiniz. Buna rağmen giderse o zaman düşünürsünüz. Adam doktor olduğu için belki erken doğum ihtimalini çok yakın vadede görmedi ve gitmekte sakınca bulmadı.. Canımızı sıkmayın bebişinizle başbaşa hayatın tadını çıkarın.

Kötü düşünme . Canını sıkma .

Şu an sen üzülsen de üzülmesen de ; gitti mi gitti .

Kalan zamanı kendine ve bebeğine dar etme.

Eşinin tavrı biraz aldığı kültürle alakalı . Öyle görmüş , ona normal olan bu geliyor . Anasından ,;ninesinden kocası kahvedeyken evde doğum hikayeleri dinleyip büyümüş ! Erkeğin doğumla ne işi olur kafasını yıkamamış belli ki ...
Değişir mi ? Çok zor .

Ama kendini üzmemek adına şöyle düşün ; seni ya da bebeğini sevmediği / önemsemediği için böyle yapmıyor , eldeki malzeme bu.
Uğraşıp biraz yontarsan ne ala!
Bu da kavga etmeden konuşmakla olacak iş. O da bir ihtimal .

Sen şimdi kötü senaryolar kurma kafanda . Nasıl olsa ailen yanında diye onun kafası rahat .
Evet eş olmak , baba olmak asla bu değil . Ama eşin tarzında yetişmiş adamlara bunu anlatmak zor .

Üzme kendini de bebeğini de .

Uzulmeyin oncelikle lutfen. Ailenizden bu sure icinde yaninizda kalabilecek birileri var mi? Kardes, anne, kuzen vs. Varsa kalmalarini rica edin.

Kocaniz cok dusuncesiz bu da sizin sucunuz degil kendinizi suclamayin. Sizi bile dusunmese cocugunu dusunmesi gerek. Allah yaninizdayken doguma gitmeyi nasip etsin oncelikle insallah ama boyle adamlarin azicik vicdani varsa omur boyu sizlatmak icin o yokken dogum olsa sizin yuzunuze nasil bakar daha acaba.

bi adama yakışan en güzel şey kesinlikle merhamet :)
eşinizi tebrik ediyorum :=)
Zaten o da olmasa çekilecek kahrı yok :D
İnatçı huysuz agresif sinirli çabuk parlayan lafını tartmadan konuşup "ben açık sözlüyüm" diyecek kadar patavatsız bir kocam var ama kedi gibi muhlis merhametli herşeyi kendine dert edip cebinde ki parayı fakire fıkraya dağıtacak yapıda bir eşim var.
Mesela gün içinde bana karşı güya çok sert taviz vermeyen koca ben uyurken benim yanağımı okşar (tabi ben uyumuyorum laf aramızda süper uyuma taklidi yaparım :D )
Beni öper kuşum der bana hafiften kıpırdarım ne oldu canım derim yoo bişey yine üstünü açmışsın yatağı kaplamışsın bana yer kalmadı düşecem falan der :D
Hahhahaha...Seviyom kocamı yaaa ;)

Hadi esiniz umursamaz pisligin teki peki ya ailesi? ?? Hiç mi torun özlemi yok bu vicdansizlarda. Esiniz bebeğinizi ve sizi haketmiyor bu adama bir bebeğin yaşattığı güzel duygular çok fazla.
Valla bu adamla devam edecekseniz başınızın çaresine bakmayı öğreneceksiniz acil bir durum için taksi durağınin telefonunu yanınızda bulundurun yakın bir arkadaşınızi en kötü komsunuzu durumdan bilgilendirin Telefonunu alın komşunun. Hangi hastanede doğum yapacağınız bellidir o hastanenin bilgilerini paylaşın komsuyla sizi direk oraya götürsunler anne bebek cantaniz hazır bulunsun o an ay ne alacaktım diye stres yaşamayın.

A

Eşinin tavrı biraz aldığı kültürle alakalı . Öyle görmüş , ona normal olan bu geliyor . Anasından ,;ninesinden kocası kahvedeyken evde doğum hikayeleri dinleyip büyümüş ! Erkeğin doğumla ne işi olur kafasını yıkamamış belli ki ...
Değişir mi ? Çok zor .

Ama kendini üzmemek adına şöyle düşün ; seni ya da bebeğini sevmediği / önemsemediği için böyle yapmıyor , eldeki malzeme bu.

Sen şimdi kötü senaryolar kurma kafanda . Nasıl olsa ailen yanında diye onun kafası rahat .
Evet eş olmak , baba olmak asla bu değil . Ama eşin tarzında yetişmiş adamlara bunu anlatmak zor .

llah razı olsun. Dedıklerınızı bı kac defa okudum. Cok haklısınız her cumlenızde

konuda muhteşem intikam önerileri var konu sahibi. meraktan çatlat mahvet bayramını. pasif kalma artık

Neden acmadın derse? Cunku kavgalı ayrılmadık. Kırıldıgımı gordu ama kotu ayrılmadık.
Bence hatan burada zaten icine atiyorsun kirginligini, ofkeni. Gun yüzüne cikart hatasini bilsin. Burada yazdigin soyledigin seylerin bir cogunuda cok rahatlikla yuzune soyleyebilirsin anlar yada anlamaz bilemem ama icine atma.
Ayrica ilk 3 ay kanamam oldu yattim surekli esimin babannesi vefat etti sehir dışındaydı cenazesi. Cenazeye gitmesini istedim ama kayinvalidem o kizi yalniz birakamazsin gelmeyeceksin dedi. Ben israrimla iyi oldugumu soyleyerek gonderdim. Hadi eşin odun ama ailesi ondan beter. Ne gorduyse oda onu yapiyor umarim hatasini gorur sende uzme kendini karnindaki melegi dusun.

Canım eşinin ailesinde evlilik kültürü yok herkes bekar sanırım, eşiniz kendisini hala bekar gibi görüyor, dolayısıyla ailesiyle olan alışkanlığına ve gezmesine devam ediyor.
Eşinizde evlilik sorumluluğu yok maalesef,
Sizin ciddi ciddi bi konuşma yapmanız gerekiyor,
Kavga etmeden soru cevap şeklinde, eşinize sorun evlilik deyince aklına ne geliyor, önce eşiniz konuşsun sonra siz anlatın kafanızda ki evliliği ve en önemlisi lütfen ama lütfen empati yapmasını sağlayın.
Kendinizi hiç yalnız hissetmeyin, ne kadar değerli olduğunuzu önce kendinize sonra eşinize ve sonra da çevrenize kabul ettirin.
Hayırlısıyla doğum yaparsınız inş.

Cok endişeli ve kaygılıyım. Gelecek korkutuyor. Bebeğimi manen yalnız buyutmek fıkrı yıyıp bitiroyor beni. Benimle alakası; cok soylenemem, sitem edip olay cıkaramam, 45 yasında ilk kez baba olacak biri bu. Gıdıyorum dedi ve ben sadece şaka mı yapıyorsun diyebildim. Ciddiydi. Sustum. Baska bırı olsa karsısında, belki gıdemeyecektı. Kıymetsız ettım kendimi

Bu endişelerini onunla paylaş. Bayram tatilinde gitmen doğru mu diye sor. Beni niye yanlız bırakıyorsun diye sor. Sor bunları. Sana ee gitme demedin ki diye cikisabilir. Peki o zaman madem sözümü dinleyeceksin dön lütfen diyebilirsin.

Değişir mi ? Çok zor .

Teselli etmen çok güzel ama benim anlamadığım adamın yetişme tarzını nerden anladın? ? Hadi diyelim orası uydu senin dediğin gibi yetişme tarzı.. Ama konu sahibi eşinin doktor olduğunu yazdı ve bence doktor olabilecek kadar zekiyse biraz da vicdanlı olmayı öğrenebilir çokta zor değil ya....

Ben olsam Bayram'da nöbete kalmanın can sıkıntısını yaşayan bir kadın doğum doktorunu kafalar gün aşırı eşiniz sancılandı diye aratırdım. Şaka bir yana ailenizin yanına gidin, yalnız kalmak bu haftalarda iyi değil artık. Durumu da çekirdek ailenize açıklayın bilsinler, bu tiynetteki bir Ada'mın ayıbını sırf koca sıfatını taşıyor diye örtmeye çalışmayın. Eş-dost-akraba da çok rahatsızlık verecekse memlekette hastası var deyip geçin, zor değil.

Bakın çok pasif davranıyorsunuz.
Telefonu açmayın dediklerinde neden diye sorar diyosunuz.
Pasif olmayın bu kadar disinizi çıkarın.
Ayip yaptığı ailesi kaçıyor mu.
Evet. Dıuorum ya, hep benım bu pasıflıgımden boyle oldu diyorum. Gercı basından berı boyleydı. Dişimi gostermeyı bıle bılemıyoruö. Ben de benım ogrendıgın aıle modelını yansıtıuorum ilişkimize. Herseye susan, kendını yıyıp bıtıren ama karsıya güçlü gprunme adına asla bısey ıstemeyen, talep etmeyen.

Back
X