Doğru bir yoldamıyım

halimeeeeeeeeeeeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
22
4
86
26
18 nisan da sevgilimle 6. Ayimiza gircez ben 19 yasindayim sevgilim 23 e gircek nisan sonuna doğru aile arasinda söz takilmasini istiyolar 2 taraf da ben de istiyorum evet ama sevgilim son zamanlarda sanki kararsiz gibi bu konu da emin değil gibi ilk baslarda ben kesinlikle kimsenin bilmesi taraftari degildim ama o böyle istedi suan herkesin dilindeyiz büyük küçük e söz nisan olmasi lazim diyolar sanki benimle bu yola girmek istemiyo gibi geliyo son yaptiklarindan dolayi en ufak biseyi uzata bildiği kadar uzatiyo kalbimi cok kiriyo düzeltmek isteticikce ben durumu o itiyo sürekli normalde hic olmasa haftada 1 gün mutlaka bulusurduk sali gunu 2 hafta olcak imkani olsa da bulusmak istemiyo sanki acaba vaz mi geciyo

Bu davranış değişikliğinin sebebini kendisine sordunuz mu? Bir sürü ihtimal olabilir, evlilik sorumluluğunu alamayacağını farkedip korkmuş olabilir, aklı başka birinde olabilir, ailesi veya bir başkası tarafından sizin hakkınızda doldurulmuş olabilir.. başka başka bı sürü ihtimal var bilemeyiz ne yasadiniz da böyle oldu mesela

Su koyveriyor belli sevgiliyken ayrılmak nışan atmaktan daha kolaydır emin ol.bence o acele etse bile bu tavırlardan sonra sen acele etme lütfen...oluruna bırak kendi yüzünü göstersin sana

Ayril yasinda cok kucuk ya ben o yasta erkeklerle dalga geciyordum evlilik aklimin ucundan gecmezdi.Cok daha iyileri karsina cikacak omur boyu olacak bi is oyun degil.

Ailesi dolduramaz benim babam memur o yuzden tayin durumundan geldik zaten suan ki bulunduğumuz yere tanismiyoruz baska biri olma ihtimalini göz önüne almak istemiyorum açıkçası hesaplari ben de zaten isleri yoğun suan maddi acidan bakmaya çalışıyorum duruma yeni is yeri ayrica yeni ev falan yapiyolar evin tek oğlu ve babasının sağlık durumu çalışmaya musait değil para ise sıkınti bu şekilde tepki göstere bilir mi acaba

Kime göre doğru yanlış değişir ama şahsen bu kadar küçük evlilikleri doğru bulmuyorum. Üniversite okuyacak, kendi ayakları üstünde durmayı öğrenecek, kendi parasını kazanacak, arkadaşlarıyla ailesiyle yapmak istediklerini yaşayacak yaşta ve yeterli olgunluğa ulaşılamadan yapılan evlilikleri doğru bulmuyorum. Muhtemelen erkek arkadaşınız da kendini hazır hissetmiyor.

19 yaşımda okulumu iyi bir şekilde bitirmeye, kendimi her açıdan geliştirmeye, sosyal alanda çevremi genişletmeye, ailemle kaliteli zaman geçirmeye çalışıyordum.

Dertlerim sınavlardan en iyi notları alabilmek, derslerimi çok iyi öğrenmek, arkadaşlarla gideceğim gezi için ailemden izin alabilmek, yabancı dilimi geliştirmek, gittiğim kurslardan maksimum eğlence ve yararlımda bulunmak, çeşitli sosyal sorumluluk projelerini yürütmekti. Kaynana, görümce, elti, evlilik hazırlıkları, ekonomik problemler, fiziken ve ruhen bir evi çekip çevirmeye yetebilmek, olgunlaşmamış bir erkeği geliştirmek değildi. Bence öyle de olması lazım.

Yüklenmek için can attığınız dertler 19 yaşındaki bir insanın omuzlarına ağır gelir ve sonraki hayatınızın tamamını geri dönüşümsüz bir şekilde mahveder.

Son düzenleme:
Cok haklisiniz evet katiliyorum ama liseye gittim olmadi bitiremedim suan aciktan devam ediyorum kendim zaten suan bi ebi tek basima 2 kardesim var çekip cevire biliyorum annem olmayınca da evlenmek demek tabi sorumluluk demek ama görümce elti yok zaten ki ben kendimden eminim seviyosan zaten hiç bisi engel değildir sevgili olup saga sola laf vermektense ailemin yüzünü yere eğmektense anlımin akinla evlenmek doğru bi karar degilmidir ?

Aileler girdi araya onun ailesi nisan sonu gelecez diyolar bizimkiler ise bekliyolar ayrıca seviyorum.
Bak kardeşim şimdi sana tozpembe geliyor bunlar.tabiki sevmek sevilmek istiyorsun.haklısın ama daha gencsin.suan seni okul işleriyle meşgul olman gerekirken bunlarla uğraşıyorsun.hem oğlan da isteksiz.tut ki evlendiniz.ilerde sürekli bu konu yüzünden tartışma çıkar.sen zorladin beni erken yasta evliliğe diye vs vs

Doğru yolda değilsin ne yazık ki, başkalarının ne düşündüğünü bırak bugün sana "sözlen,evlen" diyen yarın bir gün sen ayrılmak durumunda kalırsan "boşandı geldi, nişan attı" diye yine konuşacaklar. Sen ne yapmak istiyorsan onu yap ama sevgilin isteğini sana hissettirmiyorsa zamana bırak daha çok gençsin.

19 yaşında evlenmek mi allah korusun. Nasıl bir kafa yaşıyorsun bu yaşlarda aileleriniz sizi evlendirmeye kalkıyor.Evlendikten sonrada kocam beni dövüyor diye konu açıyorlar. güzel kardeşim senin suan üniversitede okuyor olman gerekiyor.gezmen görmen farklı kültürler medeniyetler tanıman gerekiyor.dünyayı ve kendini keşfetmen gerekiyor ne evliliği yaaa bu kadar cahilce düşünmyin artık yeter.

Olabilir ailesini zora sokmak onu üzüyor olabilir sıkıntılı bir maddiyat evlilik zamanı çok sorun teşkil ediyor. Sebebi buysa tabi.. öğrenmeye çalışın içiniz rahat etsin hiçbirşey görmezden gelmeyin hassas bir süreçtesiniz

Bu tamamen benim düşüncem ailem zorla vermiyor ki aksine daha çok uyari aldim konu buraya gelene kadar...

19 yaşındasın? Daha 6 aylık tanıyorsun ve karşındaki insandan emin değilsin ?
Bu iş evliliğe şu aşamada taşınmalı mı bence ?
Ve iki tarafında haberi neden oldu madem öğrenince ciddiyet isteyecekler ?
Siz üniversite okumuyor musunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…