Cok haklisiniz evet katiliyorum ama liseye gittim olmadi bitiremedim suan aciktan devam ediyorum kendim zaten suan bi ebi tek basima 2 kardesim var çekip cevire biliyorum annem olmayınca da evlenmek demek tabi sorumluluk demek ama görümce elti yok zaten ki ben kendimden eminim seviyosan zaten hiç bisi engel değildir sevgili olup saga sola laf vermektense ailemin yüzünü yere eğmektense anlımin akinla evlenmek doğru bi karar degilmidir ?
Aynı yerden bakmıyoruz halime hanım. Bu bakış açınız, yaşınızın getirdiği toyluk, tecrübesizliğiniz ve özür dileyerek eklemek istiyorum aileniz tarafından doğru düzgün bir yönlendirme içinde olmadığınız için; benim bu dediklerimin mânâsını muhtemelen ya yaşınız ilerleyince ya da yanlış yola sapıp acılar sizi vaktinden önce büyütünce anlayacaksınız. Siz kardeşlerinize bakmakla bir evin hanımı olmayı eşit mi zannediyorsunuz. Benim annem ben küçükken ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Ortaokulda iki küçük kardeşime bakmak zor durumunda kaldım. Bir tanesi henüz kundaktaydı. Küçüğünün maması, banyosu dahil her şeyle ben ilgilenirdim. Bu yükümlülüklerim yüzünden fen lisesine istediğim gibi yatılı değil evden gidip gelmek zorunda kaldım. Ama bu beni o yaşta evliliğe uygun biri haline getirmezdi.
Ayrıca katılıyorum sevgi gerçekten çok güzel ve çok güçlü bir şey. Ama doğru zamanda ve doğru kişiler arasında. Yanlış anlamayın sadece sevdiğiniz insanı kastetmiyorum. Sizde şuan doğru insan olamayabilirsiniz. Hiçbirimiz bir yıl önceki insanlar değiliz. Gelişiyoruz ve değişiyoruz. Henüz kişisel gelişimmizin çok çok başındasınız.
Kaldıki evlilik düşündüğünüz gibi kolay ve dizilerdeki gibi mükemmel bir kurum değil. Aklınıza hayalinize gelmeyecek binlerce faktör de karşılaşacaksınız. Ve bu 19 yaş, alınmayın ama mesajlarınızdaki yazdığınız kişiliğinize bir hayli ağır gelir. Bir çocuk doğrup büyütmekten bahsetmiyorum bile. Şu anda nöbetteyim ve gece 12’den beri bebeğini besleyemediği veya doğru bakamadığı için üç tane Yeni doğanı yoğun bakıma yatırmak zorunda kaldım.
Ayrıca anladığım kadarıyla karşınızdaki insanda kendini evliliğe hazır hissetmiyor. 23 yaşta bir erkeğin olgunlaşması için yeterli olamayabiliyor.
Ekonomik problemlerden de bahsetmişsiniz. Evet sevgi evlilik için olmazsa olmaz bir bileşen ama unutmayın ki boşanmaların çok önemli bir yüzdesi ekonomik problemlerden oluyor. Kendimizi kandırmayalım. Gün geçtikçe hayat ülkemizde zorlaşıyor. Hem gittikçe fakirleşiyoruz hem de artık internet çağında herkesin bütün zenginliklerini görebiliyoruz. Eskiden ihtiyaç olmayan şeyler şu anda vazgeçilmezlerimiz arasında. Siz bu durumda ne kadar sağlıklı bir evlilik hayatı süreceksiniz.
Kaldı ki sizin gibi genç bir insanın verimli çağlarını sadece evde oturmaya ayırmasını çok mantıklı bulmuyorum.
Şunu da biliyorum ki şu anda bu mesajı sizin hayatınızda herhangi bir değişiklik de bulunmayacak. Şuan nöbetteyim ve zamanım var. Küçükte olsa bir umut işte, belki biri bu mesajı okur hayatına farklı bir yön verir veya kızının hayatı hayatına. Ama hepimiz biliyoruz ki genel olarak türkiye’de işler benim dediğim gibi değil sizin yapacağınız gibi ilerliyor. Ve bu Türkiye’nin en büyük çözülmez problemlerinden birini oluşturuyor.