Doğru bir zaman değil belki, ama bu gidişle hiç sahip olamayacağım.

Carmen_

I’m waiting for the miracle 💫
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
4.982
4.794
373
Merhabalar,
Daha önceki konumdan hatırlayanlar hatırlamıştır belki, gerçi kullanıcı adım değişti ama (önceden peach idi.) 1.5 - 2 senedir bebek denediğimizi, bu aşamada yıprandığımızı söylemiştim.

Şöyle de bir durum var; ben kendimi bildim bileli köpekler için deliren bir insanım.

Tek çocuktum, Çocukluğum ve ergenlik dönemim boyunca yalnız büyüdüğüm için hep köpek istemiştim ama ailem çok titizdi, kesinlikle bu konuda katıydı almadılar. Üniversite dönemimimde de ailemleydim, ayrı evde değildim gene alamadım.
Biliyorum öyle bir zamansız oldu ki üç sene önce evlendim evliliğe alışırken ilk zamanlar alamadım, şimdi de çocuk düşündüğümüz için kimse “sakın alma, zamanı değil, çocuk olursa çok daha zor olacak” diyor. Tamam zamansız olabilir ama doğru zaman diye birşey var mıdır? Ne zaman doğru zaman olacak öyleyse benim için?

Ben iki senedir şu çocuk deneme aşamasında yıprandım, çalışmıyorum da şuan kafama çok takıyorum. Oldu da olacak, bu ay da olmadı gene olmadı vs... biliyorum çocuk düşünürken mi köpek alcak zamanı buldun diyeceksiniz ama yukarda anlattığım gibi hayatımın hiçbir zamanında nasip olmadı. Evlendim, hala olmuyor. Çocuğum olacağı da kesin değil ki, bekle olacak diyorlar. Sonra köpekle zor olur, yapamazsın vs... bunun garantisi yok ki.

Çok boşluktayım, bu boşlukta düşündükçe daha da yıpranıyorum. Yanlış anlaşılmasın asla boşlukta olduğum için istemiyorum, alırsam da en iyi şekilde bakacağıma eminim, ve bana tamamen iyi gelecek, beni iyileştirecek... çünkü gerçekten çok seviyorum köpekleri.
En azından onunla uğraşırım ilgilenirim, stresten uzaklaşırım, hayatta en sevdiğim şeylerden biriyle biraz da bu bebek takıntımdan da uzaklaşırım diye düşünüyorum. Bebeğim olursa da beraber büyürler, güzel bir aile oluruz kanaatindeyim.

Sizin fikirlerinizi merak ediyorum, köpek&bebek beraber bakan, büyüten, zorluklarını - artılarını eksilerini bana yazabilecek varsa sevineceğim. Çünkü sürekli olumsuz yorumlar duyuyorum gerek ikisine bir bakanlar olsun, gerek köpek sahibi olanlardan.

Son düzenleme:
benimde sizin gibi oldu küçükken hep istedim annem karşı çıktı.sonra yurtta kaldığım bir dönem oldu alamadım.akrabalarımın yanında kaldım alamadım.en son kirada 1+1 de kaldığım için alamadım.sonunda ev ve şartlar uygun oldu ve kedi aldım.bence çocuktan bir süre sonra düşünün çünkü yavru köpek alacaksanız bebekten farksız.köpeğim olsun istiyorum ama önümüzdeki 5 yıl içinde olmayacağı kesin çünkü şartlar köpek için uygun değil.sizi çok iyi anlıyorum buarada kediyi almadan önce bende çok bunaldığım bir zamandaydım.bana destek olur falan diye düşünüyordum.gerçekten hayvan iyi geliyor ama bebek olursa yavru köpekle gerçekten ilgilenmeniz zor olur.yavru köpek yerine yetişkin bir köpek düşünürseniz olabilir.köpekler ilk altı ay bebek oldukları için tam olarak tuvalet eğitimini oturtamayabilir bu da sizin için zor olur.

benimde sizin gibi oldu küçükken hep istedim annem karşı çıktı.sonra yurtta kaldığım bir dönem oldu alamadım.akrabalarımın yanında kaldım alamadım.en son kirada 1+1 de kaldığım için alamadım.sonunda ev ve şartlar uygun oldu ve kedi aldım.bence çocuktan bir süre sonra düşünün çünkü yavru köpek alacaksanız bebekten farksız.köpeğim olsun istiyorum ama önümüzdeki 5 yıl içinde olmayacağı kesin çünkü şartlar köpek için uygun değil.
Aynen tabiki yavrudan alacağım alışması için, yetiştirmek için. Herkes doğsun büyüsün bir süre sonra al diyor, ama ben fazla sabırsızım gibi... bide çevremde seven/sevmeyen herkes bir anda bi köpek sahibi oldu.. asıl seven ben! Yıllardır sahip olamadım, olamıyorum. Ona takıyorum çok.

Aynen tabiki yavrudan alacağım alışması için, yetiştirmek için. Herkes doğsun büyüsün bir süre sonra al diyor, ama ben fazla sabırsızım gibi... bide çevremde seven/sevmeyen herkes bir anda bi köpek sahibi oldu.. asıl seven ben! Yıllardır sahip olamadım, olamıyorum. Ona takıyorum çok.
Bence yanlis düşünüyorsunuz. Kopegin size alismasi icin küçük olmasina hic gerek yok.
Bir barinaktan zamanında alinip sıkılınca atilmis-egitimli bir kopek alirsaniz hersey sizin icin daha kolay olur. Hem bir can kurtarmis olursunuz hem komutlari anlar hem eve tuvaletini yapmaz. Hem de yavru kopek gibi asiri bir enerjisi olmaz. Cok daha rahat edersiniz

bende aynı şeyleri yaşadım inanın hayvan diye deliren ben yıllardır kedi köpek alan çevremdekiler olunca insanın siniri bozulabiliyor ama doğrusu bu.sonuçta hayvanlarda çocuk gibiler bir kere aldığınız zaman birilerine sahiplendirseniz bile bu onu yarı yolda bıraktığınız gerçeğini değiştirmiyor bence.bir süre 2 aylık bir yavru bakmıştım.gece 3te kalkıp ağladığı oluyordu.yemek verince uyuyordu tekrar.yani yavru köpek aynı bebek gibi o yüzden alın diyemem açıkcası bebek planı olan birineo_Okedi daha kolay bir hayvan ama o da hamileler için önerilmiyor sanırım.(çok emin değilim bu konudan)

Bence yanlis düşünüyorsunuz. Kopegin size alismasi icin küçük olmasina hic gerek yok.
Bir barinaktan zamanında alinip sıkılınca atilmis-egitimli bir kopek alirsaniz hersey sizin icin daha kolay olur. Hem bir can kurtarmis olursunuz hem komutlari anlar hem eve tuvaletini yapmaz. Hem de yavru kopek gibi asiri bir enerjisi olmaz. Cok daha rahat edersiniz
Tabiki barınaktan almak çok daha mantıklı, ama açıkçası ben daha küçük, 3-4 kiloyu geçmeyecek süs köpeği cinsi birşey düşünüyorum. Barınağa gidip baktığımda genelde hep büyük köpekler vardı, evimiz müstakil değil. Bana kalırsa golden, ya da labrador vs düşünürüm onları çok seviyorum ama dediğim gibi evim ancak süs köpeği için uygun. Yoksa müstakil evim olsa çoktan almıştım hatta 1 değil 2 tane.

bende aynı şeyleri yaşadım inanın hayvan diye deliren ben yıllardır kedi köpek alan çevremdekiler olunca insanın siniri bozulabiliyor ama doğrusu bu bence sonuçta hayvanlarda çocuk gibiler bir kere aldığınız zaman birilerine sahiplendirseniz bile bu onu yarı yolda bıraktığınız gerçeğini değiştirmiyor bence.bir süre 2 aylık bir yavru bakmıştım.gece 3te kalkıp ağladığı oluyordu.yemek verince uyuyordu tekrar.yani yavru köpek aynı bebek gibi o yüzden alın diyemem açıkcası bebek planı olan birineo_Okedi daha kolay bir hayvan ama o da hamileler için önerilmiyor sanırım.(çok emin değilim bu konudan)
Ben bir kere alırsam asla ama asla bırakmam. Bu benim için çocuğunu sokakta bırakmak gibi birşey olur. O vicdanla yaşayamam. Bu yuzden alıp almamak konusunda gidip geliyorum, bebek olursa çok mu zor olacak diye.
Kediler de güzel hayvanlar tabiki ama köpekler kadar düşkün değilim onlara. Ayrıca evet hamileler için uygun olmadığını duydum.

Evde 3 kopek( biri yavru) ve bir de bebekli aile biliyorum takip ediyorum cok sevimliler. Yani kedili kopekli evde bebek buyutmek atla deve bir olay degil istedikten sonra ama yine de herkesn yapabilecegi birsey degil. Cok istiyorum diye diye eve hayvan alip sonra oflaya puflaya evde şu yaramazligi yapti, sunu devirdi, bunu pisletti, heryer tüy gunde 7364674 kere süpürüyorum yok katlanamiyorum bebekte var zaten bunaliyorum diyen insanciklar da goruyorum.
Sonrada o kopekler, kediler ya bakilmiyor, ya sokaga atiliyor ya da baskasina veriliyor.

İyi dusunun diyecegim ama herkes kendine cok guveniyor başta zaten.

Tabiki barınaktan almak çok daha mantıklı, ama açıkçası ben daha küçük, 3-4 kiloyu geçmeyecek süs köpeği cinsi birşey düşünüyorum. Barınağa gidip baktığımda genelde hep büyük köpekler vardı, evimiz müstakil değil. Bana kalırsa golden, ya da labrador vs düşünürüm onları çok seviyorum ama dediğim gibi evim ancak süs köpeği için uygun. Yoksa müstakil evim olsa çoktan almıştım hatta 1 değil 2 tane.
Bence instagrdan hayvan sahiplendirme sayfalarini takip edin. Kesmeşeker de olabilir (ben sahiplenmeden once kedimi kurtarip ameliyat ettirmis). Inan ki o kadar cok sus kopegi ilani goruyorum ki.
Cunku insanlar mal
Parayla satin aliyorlar. Sonra cok havliyor sikayet var - hamileyim - beni isirdi -haliya sicti - ayagi kirildi tedavi ettiremem gibi bahanelerle kurtulmaya çalışıyorlar.
Ya da hamile kopegin bebegini iyi bakacak birine vermek istiyorlar... Sadece 1 ay takip edersen cok sayida cins kopek goreceğine eminim.
Lutfen parayla petshoptan kopek satin alma. Sen aldigin surece bu duzen bitmez çünkü

Kedi besliyorum, apartmanda rahat oluyor. Öğrenciyim evde olmadığım günlerde hiç sıkıntı yaşamıyorum. En büyük dostum o benim. Hastalandığımda gelir ilgilenir canım sıkkın olduğunda hisseder gelir kendini sevdirir. Bence aksine bir köpek almak stresinizi atmanıza da yardımcı olacağı için bebek sahibi olma çalışmalarınıza olumlu etkide bulunur. Ki yavru alırsanız da siz doğum yapana kadar en az 7-8 ay geçeceği için büyümüş olur. Bence çok doğru bir zaman. Aşıları yaptırıldığı sürece de bir zararı yok, aksine evcillerin olduğu evde büyüyen çocukların bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu sonucuna ulaşan araştırmalar var.

facebookta sayfalar var sahiplendirme için oraya bakın kesinlikle küçük köpekler oluyor.ben hep takip ediyorum kedi köpek hatta bazen cins hayvanlar bile oluyor.golden labrador evde bakılır eğer küçük değilse eviniz ama günde 1-2 saat 2-3 kere gezdirip yormanız lazım.

Evde 3 kopek( biri yavru) ve bir de bebekli aile biliyorum takip ediyorum cok sevimliler. Yani kedili kopekli evde bebek buyutmek atla deve bir olay degil istedikten sonra ama yine de herkesn yapabilecegi birsey degil. Cok istiyorum diye diye eve hayvan alip sonra oflaya puflaya evde şu yaramazligi yapti, sunu devirdi, bunu pisletti, heryer tüy gunde 7364674 kere süpürüyorum yok katlanamiyorum bebekte var zaten bunaliyorum diyen insanciklar da goruyorum.
Sonrada o kopekler, kediler ya bakilmiyor, ya sokaga atiliyor ya da baskasina veriliyor.

İyi dusunun diyecegim ama herkes kendine cok guveniyor başta zaten.

Aynen ama ben asla bir köpeğin kanına da giremem, sahiplendikten sonra bırakmaktansa asla sahiplenmem. Bu yuzden çok iyi düşünmek istiyorum.

köpek&bebek beraber bakan, büyüten, zorluklarını - artılarını eksilerini bana yazabilecek varsa sevineceğim

Hayvanla büyüyen çocukların daha sağlıklı olduğu araştırmalar ile kanıtlanmış bir durum. Hem çocuğun karakteri açısından da faydalı bir durum.

Ben bir kere alırsam asla ama asla bırakmam. Bu benim için çocuğunu sokakta bırakmak gibi birşey olur. O vicdanla yaşayamam. Bu yuzden alıp almamak konusunda gidip geliyorum, bebek olursa çok mu zor olacak diye.
Kediler de güzel hayvanlar tabiki ama köpekler kadar düşkün değilim onlara. Ayrıca evet hamileler için uygun olmadığını duydum.
eşiniz yardımcı olur mu siz hamileyken veya çocuk küçükken gezdirmek,bakımını yapmak,ilgilenmek konusunda?eğer olur derseniz belki mümkün olur çünkü siz bebekle uğraşırken birinin köpeği gezdirmesi gerek 1-2 saat.öyle çişini yapsın yeter mantığıyla bakmamak lazım yeterince enerji atamayınca hem sağlıksız hem agrasif oluyorlar.

Aynen ama ben asla bir köpeğin kanına da giremem, sahiplendikten sonra bırakmaktansa asla sahiplenmem. Bu yuzden çok iyi düşünmek istiyorum.
Kendinizi denemek, evinizde bakıp bakamayacağınızı görmek için geçici yuvalık yapanilirsiniz. Kaybolmuş köpekleri sahipleri bulunana ya da sahiplendirilene kadar ya da hasta/yaralı olanları tekrar sokağa dönene kadar evde bakabilirsiniz. Ben zaman zaman kediler için aynısını yapıyorum.

Kedi besliyorum, apartmanda rahat oluyor. Öğrenciyim evde olmadığım günlerde hiç sıkıntı yaşamıyorum. En büyük dostum o benim. Hastalandığımda gelir ilgilenir canım sıkkın olduğunda hisseder gelir kendini sevdirir. Bence aksine bir köpek almak stresinizi atmanıza da yardımcı olacağı için bebek sahibi olma çalışmalarınıza olumlu etkide bulunur. Ki yavru alırsanız da siz doğum yapana kadar en az 7-8 ay geçeceği için büyümüş olur. Bence çok doğru bir zaman. Aşıları yaptırıldığı sürece de bir zararı yok, aksine evcillerin olduğu evde büyüyen çocukların bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu sonucuna ulaşan araştırmalar var.
Nihayet benim gibi düşünen biri çıktı, ben de bana iyi geleceğini düşünüyorum. Ama hani nasıl bir anne hamileyken iyi anne olabilecekmi diye düşünür, bende de iyi bakabilecek miyim tereddütleri var.

Kendinizi denemek, evinizde bakıp bakamayacağınızı görmek için geçici yuvalık yapanilirsiniz. Kaybolmuş köpekleri sahipleri bulunana ya da sahiplendirilene kadar ya da hasta/yaralı olanları tekrar sokağa dönene kadar evde bakabilirsiniz. Ben zaman zaman kediler için aynısını yapıyorum.
Bir olasılığı da unutmuşum sahibi tatile gideceği zaman bırakabilecekleri birini arayanlar da oluyor mesela bir hafta gibi bir süreliğine. Kendi evinizde geçici olarak bakmayı deneyebilirsiniz. Hatta İstanbul ve Ankara’da hizmet veren bir site vardı bunun için ama adını unuttum. Bu şehirlerdeyseniz ücretli ya da ücretsiz kendi evinizde sahibi tatile giden bir evcille ilgilenbilirsiniz.

Bir olasılığı da unutmuşum sahibi tatile gideceği zaman bırakabilecekleri birini arayanlar da oluyor mesela bir hafta gibi bir süreliğine. Kendi evinizde geçici olarak bakmayı deneyebilirsiniz. Hatta İstanbul ve Ankara’da hizmet veren bir site vardı bunun için ama adını unuttum. Bu şehirlerdeyseniz ücretli ya da ücretsiz kendi evinizde sahibi tatile giden bir evcille ilgilenbilirsiniz.
Aa bunu ilk defa duyuyorum açıkçası, çok mantıklıymış. Ben izmir’deyim ama, burada varmıdır acaba? Bir araştırmak lazım. Teşekkürler.

eşiniz yardımcı olur mu siz hamileyken veya çocuk küçükken gezdirmek,bakımını yapmak,ilgilenmek konusunda?eğer olur derseniz belki mümkün olur çünkü siz bebekle uğraşırken birinin köpeği gezdirmesi gerek 1-2 saat.öyle çişini yapsın yeter mantığıyla bakmamak lazım yeterince enerji atamayınca hem sağlıksız hem agrasif oluyorlar.
Evet bana almak istersen her şekilde desteğim sana, yardımcı da olurum ama zor olacak bebek olursa bunu bil diyor.

Back
X