Doğru bir zaman değil belki, ama bu gidişle hiç sahip olamayacağım.

Merhabalar,
Daha önceki konumdan hatırlayanlar hatırlamıştır belki, gerçi kullanıcı adım değişti ama 1.5 - 2 senedir bebek denediğimizi, bu aşamada yıprandığımızı söylemiştim.
Şöyle de bir durum var; ben kendimi bildim bileli köpekler için deliren bir insanım.

Tek çocuktum, Çocukluğum ve ergenlik dönemim boyunca yalnız büyüdüğüm için hep köpek istemiştim ama ailem çok titizdi, kesinlikle bu konuda katıydı almadılar. Üniversite dönemimimde de ailemleydim, ayrı evde değildim gene alamadım.
Biliyorum öyle bir zamansız oldu ki üç sene önce evlendim evliliğe alışırken ilk zamanlar alamadım, şimdi de çocuk düşündüğümüz için kimse “sakın alma, zamanı değil, çocuk olursa çok daha zor olacak” diyor. Tamam zamansız olabilir ama doğru zaman diye birşey var mıdır? Ne zaman doğru zaman olacak öyleyse benim için?

Ben iki senedir şu çocuk deneme aşamasında yıprandım, çalışmıyorum da şuan kafama çok takıyorum. Oldu da olacak, bu ay da olmadı gene olmadı vs... biliyorum çocuk düşünürken mi köpek alcak zamanı buldun diyeceksiniz ama yukarda anlattığım gibi hayatımın hiçbir zamanında nasip olmadı. Evlendim, hala olmuyor. Çocuğum olacağı da kesin değil ki, bekle olacak diyorlar. Sonra köpekle zor olur, yapamazsın vs... bunun garantisi yok ki.

Çok boşluktayım, bu boşlukta düşündükçe daha da yıpranıyorum. Yanlış anlaşılmasın asla boşlukta olduğum için istemiyorum, alırsam da en iyi şekilde bakacağıma eminim, ve bana tamamen iyi gelecek, beni iyileştirecek... çünkü gerçekten çok seviyorum köpekleri.
En azından onunla uğraşırım ilgilenirim, stresten uzaklaşırım, hayatta en sevdiğim şeylerden biriyle biraz da bu bebek takıntımdan da uzaklaşırım diye düşünüyorum. Bebeğim olursa da beraber büyürler, güzel bir aile oluruz kanaatindeyim.

Sizin fikirlerinizi merak ediyorum, köpek&bebek beraber bakan, büyüten, zorluklarını - artılarını eksilerini bana yazabilecek varsa sevineceğim. Çünkü sürekli olumsuz yorumlar duyuyorum gerek ikisine bir bakanlar olsun, gerek köpek sahibi olanlardan.
Evcil hayvan için özellikle bebek düşünürken köpek hiç uygun olmuyor... Özelliklede bebek doğduktan sonra büyük sıkıntı tabiki size yardım edecek biri varsa sorun olmaz ama twk başına çok zor çünkü bebeğin bakımı köpeğe göstermemiz gereken ilgi günde 2 veya 3 defa onu dışarı çıkartmanız lazım bunlara yetişebilecek misin.. Barınaklar terkedilmiş cins köpeklerle dolu bebek olduktan sonra onu terketme ihtimalini var bende köpek istedim ama bu zorlukları yaşayan kişiler hiç tavsiye etmediler neticede oda can onunda bakımı ve sizden beklediği ilgi sevgi var...ben kedide karar kıldım cins bi kedim var şimdi iyikide bunu sahiplenmişiz diyorum zorluğuda yok mamasını wcsini kendi hallediyordu dışarı çıkartma derdi yok ayda bir de veteriner ziyaretimiz var

Evet bana almak istersen her şekilde desteğim sana, yardımcı da olurum ama zor olacak bebek olursa bunu bil diyor.
o zaman bir düşünün iyice eşinizlede mutlaka anlaşın baştan sonradan yan çizmesin.şimdi alsanız bebeğe kadar belki tuvalet eğitimi oturur ama sonuçta hala birinin ilgilenmesi gerekicek.o kişide eşiniz olacak üşenmeden yaparsa mutlu son:KK48:

Nihayet benim gibi düşünen biri çıktı, ben de bana iyi geleceğini düşünüyorum. Ama hani nasıl bir anne hamileyken iyi anne olabilecekmi diye düşünür, bende de iyi bakabilecek miyim tereddütleri var.

Düşündüğüm üye iseniz eşinizde ve sizde sağlık sorunu yoktu ama iki senedir hamile kalmamıştınız, değil mi? Bence çok yardımı olur hamile kalmanıza da. Ben bir çok psikolojik sorunumu, sıkıntımı kedim sayesinde yendim, hafiflettim. Size iyi geleceği konusunda soru işareti olmasın kesinlikle ki köpekler kedilere oranla genel olarak daha duygusallardır daha çok bağlanırlar sahiplerine. Benim kızım beni yokluğumda pek aramaz, biri mamasını versin ona yeter 😂. Ayrıca şu an hamile değilsiniz sonuçta, siz hamile kalıp doğum yapana kadar büyür zaten. Bebek de 6-8 ayı doldurduktan sonra köpeğinizi gezmeye çıkarırken bebeğinizi de götürürsünüz hem yürüyüş yaparsınız hem bebeğiniz hava alır. Benim kuzenim öyle yapmıştı, şimdi kızı 5 yaşında. Parka giderken yine köpekle birlikte gidiyorlar, köpekle kızı kardeş gibiler zaten.

Düşündüğüm üye iseniz eşinizde ve sizde sağlık sorunu yoktu ama iki senedir hamile kalmamıştınız, değil mi? Bence çok yardımı olur hamile kalmanıza da. Ben bir çok psikolojik sorunumu, sıkıntımı kedim sayesinde yendim, hafiflettim. Size iyi geleceği konusunda soru işareti olmasın kesinlikle ki köpekler kedilere oranla genel olarak daha duygusallardır daha çok bağlanırlar sahiplerine. Benim kızım beni yokluğumda pek aramaz, biri mamasını versin ona yeter 😂. Ayrıca şu an hamile değilsiniz sonuçta, siz hamile kalıp doğum yapana kadar büyür zaten. Bebek de 6-8 ayı doldurduktan sonra köpeğinizi gezmeye çıkarırken bebeğinizi de götürürsünüz hem yürüyüş yaparsınız hem bebeğiniz hava alır. Benim kuzenim öyle yapmıştı, şimdi kızı 5 yaşında. Parka giderken yine köpekle birlikte gidiyorlar, köpekle kızı kardeş gibiler zaten.
Aynen o üyeyim :) kullanıcı adımı değiştirdim sadece. O zaman peach idi. Valla duyuyorum böyle hem Köpeği hem bebeği beraber büyüten çok mutlu oluyorum, o kadar özeniyorum ki. Keşke ben de onlardan biri olsam, olabilsem. İmkansız değil gibi ama sadece biraz cesaret. Bide ailem ben tek çocuk olduğumdan, rahatıma düşkün bir tip olduğumdan benim yapamayacağımı düşünüyor nedense. Bu da benim her ne kadar çok istesem de caymama sebep oluyor.

Aynen o üyeyim :) kullanıcı adımı değiştirdim sadece. O zaman peach idi. Valla duyuyorum böyle hem Köpeği hem bebeği beraber büyüten çok mutlu oluyorum, o kadar özeniyorum ki. Keşke ben de onlardan biri olsam, olabilsem. İmkansız değil gibi ama sadece biraz cesaret. Bide ailem ben tek çocuk olduğumdan, rahatıma düşkün bir tip olduğumdan benim yapamayacağımı düşünüyor nedense. Bu da benim her ne kadar çok istesem de caymama sebep oluyor.
Ben de tek çocuğum 😄 henüz evli değilim bebeğim yok ama kedim bebeğim gibi. Umarım gönlünüzce olur hepsi köpeğinizle bebeğinizi bir arada büyütebilirsiniz siz de 😊

Bir cocugun evcil bur hayvanla buyumesi muhtesem birsey. Bende cok kopek istiyorum ama apartman dairesindeyiz ve esimle ikimizde calisiyoruz o yuzden erteleyip duruyoruz. Birde bebek deniyoruz insallah olur. Bu arada 4 kedimiz var ve hepsi evladim gibi muhtemsem bir duygu. Kopek sorumlulugu kediye gore biraz daha fazla hergun cikarmaniz gerekecek falan. Kedi ise kumunu temizle mamasini suyunu koy daha rahat sevgi konusunda ikiside farkli degil bence o ilgiyi mutlaka istiyorlar bazen bir an geliyor ilgilenemiyorsun bildigin kusup trip atiyor keratalar. Bu arada sunuda soyleyim psikolojik olarak cok iyi gelecektir. Ben 5 aylik gebeligimi sonlandirmak durumunda kaldim hastaneden eve geldigimde ortanca kedimin bana baktigi gibi ne esim annem bakmadi.ben gebe oldugum suphesini bu kedim gosterdi bana ve evet gebeydim. 3 gun boyunca onun gozlerine bakamadim gozgoze geldigimiz anda gozumdeki yaslari tutamiyordum. Onun kardesim nerde gibi bakisi inanilmaz kalbime islemisti. Simdi aklima geldiginde onlara sariliyorum ruhumu onariyorlar. Allahim nasip ederse evladimin onlarla buyumesini onlari tanimasini cok istiyorum. Umarim hem ruhunuzu onaracak bir canyoldasi hep bebeginize en kisa zamanda kavusursunuz.

Bir cocugun evcil bur hayvanla buyumesi muhtesem birsey. Bende cok kopek istiyorum ama apartman dairesindeyiz ve esimle ikimizde calisiyoruz o yuzden erteleyip duruyoruz. Birde bebek deniyoruz insallah olur. Bu arada 4 kedimiz var ve hepsi evladim gibi muhtemsem bir duygu. Kopek sorumlulugu kediye gore biraz daha fazla hergun cikarmaniz gerekecek falan. Kedi ise kumunu temizle mamasini suyunu koy daha rahat sevgi konusunda ikiside farkli degil bence o ilgiyi mutlaka istiyorlar bazen bir an geliyor ilgilenemiyorsun bildigin kusup trip atiyor keratalar. Bu arada sunuda soyleyim psikolojik olarak cok iyi gelecektir. Ben 5 aylik gebeligimi sonlandirmak durumunda kaldim hastaneden eve geldigimde ortanca kedimin bana baktigi gibi ne esim annem bakmadi.ben gebe oldugum suphesini bu kedim gosterdi bana ve evet gebeydim. 3 gun boyunca onun gozlerine bakamadim gozgoze geldigimiz anda gozumdeki yaslari tutamiyordum. Onun kardesim nerde gibi bakisi inanilmaz kalbime islemisti. Simdi aklima geldiginde onlara sariliyorum ruhumu onariyorlar. Allahim nasip ederse evladimin onlarla buyumesini onlari tanimasini cok istiyorum. Umarim hem ruhunuzu onaracak bir canyoldasi hep bebeginize en kisa zamanda kavusursunuz.
Başınız sağ olsun inanın okurken çok üzüldüm, gözlerim doldu, çok geçmiş olsun. Umarım siz de ailenizi bebeğinizi de katarajk büyütürsünüz, her şey gönlünüzce olsun. Her bir kedinin köpeğin ayrı ayrı karakteri var işte, hepsi ayrı ayrı bir birey tıpkı bizler gibi. Benim yaramaz şimdi öbür odada yatıyor hiç umurunda değilim canı sıkılsın ya da acıksın dibimden ayrılmaz ama.

Kesinlikle ucretsiz sahiplenin kotu durumda o kadar can var ki
Cins.olmasinada gerek yok
Bebeklede olur gayet benim 2 kedim var 32 haftalik hamileyim bir suru arkadasimin kedisi kopegi var evlerinde ve 0 /6 yas arasi cocuklari var. Hepsi bebekten once hayvan sahibiydi. Illa yavru olacak diye dusunmeyin
Cok guzel oluyorlar birlikte

Başınız sağ olsun inanın okurken çok üzüldüm, gözlerim doldu, çok geçmiş olsun. Umarım siz de ailenizi bebeğinizi de katarajk büyütürsünüz, her şey gönlünüzce olsun. Her bir kedinin köpeğin ayrı ayrı karakteri var işte, hepsi ayrı ayrı bir birey tıpkı bizler gibi. Benim yaramaz şimdi öbür odada yatıyor hiç umurunda değilim canı sıkılsın ya da acıksın dibimden ayrılmaz ama.
Cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi hepsi ayri ve cok ozeller. Benim kizim fip atlatti arka ayaklari tutmadi gozleri gormedi yer yatagi yaptim yanima cikip uyuyamaz diye onunla yerde yattim. Bu bahsettigim oglumda astim surekli ilgi bekliyor. Hastaliklarindan mi bilmem ama Bu iki kuzum yanimdan hic ayrilmaz ben hangi odadaysam ordalar hatta dus alirken banyodalar falan dibimden ayrilmazlar digerlerinden biri tam bir ergen 1,5 yasinda o hep tek basina bir odada takilir. En buyuk oglum ise ortada bir babasinda bir bende karisik takiliyor. O kadar sansli bir insanimki onlari karsima cikardi onlarin annesi oldum. Sizin ufakligi benim icin opun lutfen. Ve konu sahibininde bu muhtesem duyguyu tatmasini dilerim. :KK200:

Öncelikle başınız sağolsun, çok üzgünüm... ben de bir çocuğun hayvanla büyümesinin daha mutlu bir çocukluk geçireceği inancındayım... bilhassa şahit de oldum. Yazlığımızda 2 yaşında bir çocuk vardı, ailenin biggle cinsi köpeği vardı ve o kadar mutluyu ki kahkahaları bizim evden duyuluyordu... köpekle oyunlar oynuyordu, hatta köpeğin kulaklarını bile çekiyordu köpeğin asla sesi çıkmıyordu onun çocuk olduğunu bildiği için.
İşte ben de böyle huzur dolu köpekli bebekli mutlu bir aile istiyorum ☺️Bu benim çook eskiden beri, evlenmeden önceden beri hayalim. Güzel dilekleriniz için ve konumu önemseyip kısa hikayenizi anlattığınız için teşekkür ediyorum☺️🙏🏻

Tabiki barınaktan almak çok daha mantıklı, ama açıkçası ben daha küçük, 3-4 kiloyu geçmeyecek süs köpeği cinsi birşey düşünüyorum. Barınağa gidip baktığımda genelde hep büyük köpekler vardı, evimiz müstakil değil. Bana kalırsa golden, ya da labrador vs düşünürüm onları çok seviyorum ama dediğim gibi evim ancak süs köpeği için uygun. Yoksa müstakil evim olsa çoktan almıştım hatta 1 değil 2 tane.
Gercek hayvanseverler cins seçmez bana göre, madem yıllardır içinizde kalan bir şey terk edilmiş bir canı kurtarın pet shop dan veya sırf birilerine satmak için özelikle üretilmiş cins köpeklerden almayin. Evine süs eşyası almakla aynı şey bana göre bu düşünce yapısı

Merhabalar,
Daha önceki konumdan hatırlayanlar hatırlamıştır belki, gerçi kullanıcı adım değişti ama 1.5 - 2 senedir bebek denediğimizi, bu aşamada yıprandığımızı söylemiştim.
Şöyle de bir durum var; ben kendimi bildim bileli köpekler için deliren bir insanım.

Tek çocuktum, Çocukluğum ve ergenlik dönemim boyunca yalnız büyüdüğüm için hep köpek istemiştim ama ailem çok titizdi, kesinlikle bu konuda katıydı almadılar. Üniversite dönemimimde de ailemleydim, ayrı evde değildim gene alamadım.
Biliyorum öyle bir zamansız oldu ki üç sene önce evlendim evliliğe alışırken ilk zamanlar alamadım, şimdi de çocuk düşündüğümüz için kimse “sakın alma, zamanı değil, çocuk olursa çok daha zor olacak” diyor. Tamam zamansız olabilir ama doğru zaman diye birşey var mıdır? Ne zaman doğru zaman olacak öyleyse benim için?

Ben iki senedir şu çocuk deneme aşamasında yıprandım, çalışmıyorum da şuan kafama çok takıyorum. Oldu da olacak, bu ay da olmadı gene olmadı vs... biliyorum çocuk düşünürken mi köpek alcak zamanı buldun diyeceksiniz ama yukarda anlattığım gibi hayatımın hiçbir zamanında nasip olmadı. Evlendim, hala olmuyor. Çocuğum olacağı da kesin değil ki, bekle olacak diyorlar. Sonra köpekle zor olur, yapamazsın vs... bunun garantisi yok ki.

Çok boşluktayım, bu boşlukta düşündükçe daha da yıpranıyorum. Yanlış anlaşılmasın asla boşlukta olduğum için istemiyorum, alırsam da en iyi şekilde bakacağıma eminim, ve bana tamamen iyi gelecek, beni iyileştirecek... çünkü gerçekten çok seviyorum köpekleri.
En azından onunla uğraşırım ilgilenirim, stresten uzaklaşırım, hayatta en sevdiğim şeylerden biriyle biraz da bu bebek takıntımdan da uzaklaşırım diye düşünüyorum. Bebeğim olursa da beraber büyürler, güzel bir aile oluruz kanaatindeyim.

Sizin fikirlerinizi merak ediyorum, köpek&bebek beraber bakan, büyüten, zorluklarını - artılarını eksilerini bana yazabilecek varsa sevineceğim. Çünkü sürekli olumsuz yorumlar duyuyorum gerek ikisine bir bakanlar olsun, gerek köpek sahibi olanlardan.
Canım benim bir köpegim var ama asla eğitimini tamamlamadan hamile kalmamalı gerekli çünkü biz alalı 3 ay oldu ve ben 6 haftalık hamileyim şuan bana aşırı rahatsızlık veriyor çünkü aşırı kokmaya başladı ki ben sürekli temizlik yapmama rağmen böyle eğitimi oturmadı ve şımarıyorlar ilk 1 yıl bu yüzden ben eşimin ailesine vermeyi düşünüyorum çünkü salona işiyor mutfağa kaka yapıyor ve evin her yerine ped koymuş olmamıza rağmen böyle yapıyor bence çok iyi düşün

Canım benim bir köpegim var ama asla eğitimini tamamlamadan hamile kalmamalı gerekli çünkü biz alalı 3 ay oldu ve ben 6 haftalık hamileyim şuan bana aşırı rahatsızlık veriyor çünkü aşırı kokmaya başladı ki ben sürekli temizlik yapmama rağmen böyle eğitimi oturmadı ve şımarıyorlar ilk 1 yıl bu yüzden ben eşimin ailesine vermeyi düşünüyorum çünkü salona işiyor mutfağa kaka yapıyor ve evin her yerine ped koymuş olmamıza rağmen böyle yapıyor bence çok iyi düşün
Anlıyorum, tabiki zorlukları var haklısınız...

Peki mesela bebeğim olursa, şöyle bir 2-3 yaşına gelse o zaman alsam benim için daha rahat olur mu sizce?

Gercek hayvanseverler cins seçmez bana göre, madem yıllardır içinizde kalan bir şey terk edilmiş bir canı kurtarın pet shop dan veya sırf birilerine satmak için özelikle üretilmiş cins köpeklerden almayin. Evine süs eşyası almakla aynı şey bana göre bu düşünce yapısı
Cins seçmez doğru evet, sokak köpeklerinin başını okşamadan, mama vermeden yürümem bile sokakta, ama dediğim gibi müstakil bir evim yok. Dolayısıyla alacağım hayvanın rahatını, konforunu da düşünmek zorundayım. Koskoca hayvanı çok da büyük olmayan evimde mutsuz bir şekilde yaşatmak istemem, bana göre zaten köpek apartman dairesine göre bir hayvan değil, dolayısıyla büyük köpek de evin içinde hiç uygun değil. Kendimi geçtim onun hayat standardı için...

Anlıyorum, tabiki zorlukları var haklısınız...

Peki mesela bebeğim olursa, şöyle bir 2-3 yaşına gelse o zaman alsam benim için daha rahat olur mu sizce?
Ben önce köpegim ilk bir yıl eğitilip bebegin öyle olması gerektiğini düşünüyorum çünkü köpek alışamadığı için heryere işiyor bu tam aksine asıl 2-3 yaşındaki bebiş için daha tehlikeli birde ilk bir yıl aşırı ısırma huyu oluyor köpeklerin bu huyu törpülenip öyle bebek düşünülmeli bence

Ben önce köpegim ilk bir yıl eğitilip bebegin öyle olması gerektiğini düşünüyorum çünkü köpek alışamadığı için heryere işiyor bu tam aksine asıl 2-3 yaşındaki bebiş için daha tehlikeli birde ilk bir yıl aşırı ısırma huyu oluyor köpeklerin bu huyu törpülenip öyle bebek düşünülmeli bence
Evet sanırım biraz daha ertelemeliyim. Çünkü çocuktan önce köpek alınırsa köpek sonradan çocuğu kabul etmeyip kıskanabiliyormuş diye de duymuştum.
çocuk doğup da 2-3 yaşına geldiğinde de alamayacaksak anladım artık ömür boyu köpek sahibi olamam herhalde😔

benim tecrübelerim:
2012 oglumu aldim, bütün hayatimizi ona göre sekillendirdik. yillarca tatile gitmedik, köpek havuzuna git sura git sunu köpege göre ayarla liste uzar gider.
2017 de dogurdum (eklemek istiyorum sonradan alirsin diyenler icin: köpek bebekden önce evde olmali vüjütün hamilelikde bakterilere alissin diye, bebekden sonra gelirse bebek hastalana bilir). ben evdeyken pek zorlanmiyordum: sabah kahvalti saatlerce oglumu sirtima sarip köpegide alip geziyorduk. bu sayede oglum dogaya cok alisti. ve disari cikmak icin bahanem oluyordu.

sonra ise basladim artik yetisemiyorum. sadece yarim gün calistigim halde hangi birine yetiscem diye kara kara düsünüyorum: köpegim asiri derece kil döküyor yaz kis fark etmiyor bir sirkelensin masanin üstü bile kil sürekli tariyorum. ogum park istiyor gezmek istemiyor bu sefer köpek evde tikinip , parka köpek yasak. esimin isten gelmesi aksam 7yi buluyor... köpegi tekrar alip ciksam yemege yetisemiyorum. bütün oyuncaklar kil. meme yere düssün krize giriyorum.

su an tabi herseyden önce cocuk geliyor. onun eglendigi her yerde köpek yasak. hafta sonlari iyiyiz sabahlar kahvaltidan sonra yürüyüs yapariz ailecek. sonra cocugun istedikleri aksama ya esim ya ben yalniz tekrar bi kac saat gezeriz ama hafta ici tam bir kaos.

ama sen zaten calismicam dersen rahat bakarsin ama hepsi bi arada cok zor köpegime haksizlik yaptigima mi üzülüm. oglumun herseyinin kil olduguna mi üzüliim bilmiyorum

calismazsan cocuk ilerde bi kac saat krese gitse ozaman ilgilenirsin ama bu sefer bütün evin isi kalir...

Bir bebek ve bir kedi anası olarak cevap vereyim. Öncelikle aşıları ve ilaçları tam olduğu zaman sağlık açısından hiçbir sorun çıkmaz. Ben sadece hamileliğim döneminde kedinin kumunu ellememiştim o da önlem için. Hiçbir sorun olmadı çok şükür. Alışma konusuna gelince; benim kedim bebeği önce yabancıladı; pek yanına yaklaşmadı. Sonra baktı gördü gitmeyecek evden mecbur alıştı😂 Çocuk ayaklanınca bu sefer kedi ona ilginç gelmeye başladı. Kedi nereye kızım oraya 😂Kedim zarar vermiyor ama kaçıyor çünkü kızım onu sürekli kucağına almak istiyor ama kedi istemiyor😂😂 Şimdilik araları iyi.

Köpek hiç bakmadım ama çok severim. Çocuklara karşı bence kedilere göre çok daha sabırlılar. Sadece tuvalet için dışarı çıkarılmaları gerekiyor ya belki o biraz sizi zorlayabilir. Onu da rutine oturturtasanız hiçbir sorun çıkmaz.
Ek olarak; ben çocukların hayvanlarla büyümesi gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle çok yararı oluyor.

Back
X