Doğru eş nasıl olmalı?

yabancii

Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2014
61
5
13
Ankara
Merhabalar...
Öncelikle evlilikle sonuçlanacak uzun ilişkimin ardından ve mutsuz bir ailede büyümemden dolayı yıllarca evlilik korkusundan tam uzaklaşıyorum derken, "evlilik istemem" sözünden vazgeçmişken maalesef tekrar bu düşünceye kapılmama neden olan yaşadıklarım sonucu siz evli kişilere bir soru sormak istiyorum.
Eşiniz önceden size karşı nasıldı evlilikten sonra nasıl oldu? Sizi hayal kırıklığına uğratıcı şeyler yaptı mı sizin tutumunuz ne oldu.
Özellikle evleneceğin kişinin doğru bir karar olması için önemli kriter nedir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
benim kocam değişmedi dersem yalan olur sevgiliyken insan tabiki daha narin kırılgan oluyor tanımadıgın için neye alınır neye gücenir bilmiyorsun bir ev sorumlulugu basında değil bir evi beyi veya hanımı olmadın için rahatsın sorumlulukların bakmakla yükümlü oldun insanlar yok gezmek tozmak tabiki cabası
sözlüyken nişanlıyken biraz daha değişir insan bende değiştim bu sefer evliliğe odaklı yasarsın istedini aldılar almadılar eltiler görümceler arasında zaten ikiniz kaynarsınız haberiniz olmaz zaman gecmez dersiniz ama gecer bunlarla urasamam yok kv fena görümcem fena eli oooo nişanlım beni anlamıyor dolduruluyor oooo saymakla bitmez ama acı olmadan tatlıda olmaz canım bunu unutma
evlilik artık ilk başta cicim midir micim midir bilmem ama cok kacga etsenizde ilk 3 sene laylaylom olur kavgalar cok büyük üzüntüler cok büyük sevincler cokk büyük mutluluklar cok büyük olur maddi acıdan sıkıntılarda cok büyük olur cünkü bütün bu sıkıntılara alısık değilizdir ilk defa kocamla fena kavga ettiğimde Allah ım ben ne şapşalım gittim bununlamı evlendim hayal kırıklıkları falan ama sorsan bırakırmıyım sinirim gecince aslaaaaaaaaa ayırmak isteyinide yolarım valla ama evlenince insan hep afallarlar okadar sorumluluk okadar yükümlülük erkeğide bunaltır kadınıda değiştirir sende değişirsin oda herkez değişir hayat zaten değiştiriyor değiştirecekki olgunlasacak ilgimi dersin evet azalır eskiye göre çünkü daha cok şey paylasırsın artık onunla önceden hepmi yüzünü görüyordu hayır ama şimdi evet hep görecek sende eskisi kadar ilk başlardaki günlerdeki gibi ilgi istemezsin emin ol ki ben ilgi manyagıydım bende bile öle olduysa gene ilgi istiyorum ama o kadar değil
bu kadar sıkıntındada kimsenin sana yardım etmesini bekleme sakın kimse yardım etmezz isterlerki dedikodu edecek mazeme verin onlara insan oğlu düşe kalka misali hata yaparak ögreniyorsun zaten evliykeen eşine nasıl davranmayı misal benim kocam evliliğimizin ilk başlarında her seyi kv anlatırdı yedimiz yemekten ettiğimiz kavgadan ama şimdi burnundan getirince bak bakalım diyebiliyormu ama o anlatınca kv arayınca bende siniri tahmin edersin
ama evlilik güzel bir şey ne olursa olsun karsında ki adam psikopat değilse evlilikten bu kadar korkma sende değişeceksin oda değişecek değişmek zorunda kalacaksınız zaten hayat sizi değiştirecek ara ara pişman olcaksın hayatımı mafettim diyeceksin bazende alıp onu içine sokasın gelecek evlilikte her sey yaşanıyor ama cok güzelll şey evli olmak hayat arkadasının olması bence insanın can damarı okadar kocam bana sıkıntılar yasattı bazen olur gene onu bogasım gelir
ama genede yalnız düşündümde ben onsuz ne yaparım derim Allah kocamı basımdan esirgemesin

Okursan sevinirim demişsin asıl ben sevindim senin bu kadar uzun yazıp uğraştığına çook teşekkürler zevkle okudum.
Bende değiştiğimi şimdi bile farkediyorum zaman geçtikçe imkanlar geliştikçe,arkadaş çevresiymiş sorumlulukmuş borçmuş harçmış erkeği de çok değiştiriyor. Ama benim derdim titizlik ve görgü şuan benim tarafımdan bitmiş fakat karşı taraf hala ısrar ediyor. Sevmiyor değilim ama ilerisi için korkularım daha nişanlanmadan var. Tekrar çok teşekkürler Allah mutlu etsin sizi .

Son düzenleme:

evlilik için normaldir bu kadar korkman bende korkuyordum nikah günü zamanı bir an kaçmak istedim ordan seviyorsan korkularından ona bahset ben hep bahsettim cok rahatladım acık ol ona ben bunlardan korkuyorum diye bahset ben böle bir adam değilim dersede olmadını biliyorumki yanındayım suan sana bunları anlatıyorum olsan yanında işim ne dersin ama ilerde olmaması için sölüyorum bahsediyorum korkularımı diye anlat ondan başkası isterse burda destan yazsın genede korkuların konusunda cok fazla yardımcı olamaz ancak bu konuda evleneceğin erkek yarana merhem olur umarım gönlüne göre biriyle evlenirsin

Canmm ne kadr güzl anltmşsn böyle yaa Valla nasl okudum nasl bitti anlamdım bzde seneye evlilk düşünyruz 5 yldr berabrz ama korkular oluyo tabi bide bnm kv nin üstnde oturucm çok düşünyrum nasl olck fln diye ama sevgilimi çook sevyrum o da bnde sornlarmızı bu güne kadr kmseye yanstmadk alttyken karışırlar mı düşünmyo değilim :18: sizin gibi deneymlilerden öğrenceğimz çok şey var

vay bee demek istiyorum başkada bişey dememe gerek yok
çok güzel anlatmışsınız olayı ve sizden öğrenecek çok şey var gibime geliyor engin bilgilerinize başvurmak isterim şu günlerde başvurmak istediğim yer
bu arada allah kocamı başımdan eksik etmesin demişssinizde amiiin demek istiyorum

karışmıcaklar deyip kandırmamak gerek
tamamen eşine kalıyor canım bu kv konusur her zaman he he de gec ailene saygısızlık etmediği müddetce haddini aşmadı müddetce he de kendi bildiğini oku boşuna polimiğe girme girdiysende kocanın kafasının etini yeme sakın çocuk bunalır bu sefer taraf tutar ki oda annesini tutar emin ol bende olsam bende annemi tutardım anne atılmaz sonucta ama yeni es yeni oldugu için daha tam hayat arkadası olmadıgı için kolay ona karsı taraf olmak bunu unutma sakın ilk başta karısamazsada gözü üstünüzde olur yemekleri sakın bir yemeyin sakınnn canın cıksada kendi evinizde yiyin evlilikte sofra cok önemlidir anlıcaksın yemek deyip gecme baş başa yiyin evinizde caya gitcekseniz gidin kv sölenecektir bir sofra olsun diye bir sofra demek bir kese demektir unutma kocan zamanla annenle senin aranı bulacaktır ama sakın annesini ona kötülemek gibi bir hata yapma sakınn istemiyorsan bir şey kocana acıkla annen bunu benden istedi ama ben bu bu neden den dolayı istemiyorum kırmakta istemiyorum cünkü anneni seviyorum yanlıs anlamasından korkuyorum de ama kocana söle istemediğin şeyleri zamanla senin söleyemediklerini o söler zaten ilk başlarda rahat olmazsınız ama zamanla dengeler oturur emin ol benim kv aksamları arar gelin sana ne yemek yaptı diye sorardı düşün şimdi sorabiliyormu en sonunda dedim ben sana bakamıcamdan şüphe duyuyorsa gelsin yemeklerimizi annen yapsın dedim kızarak ama ben bir gram yemem dedim her sey zamanla kavga ede ede düzelirsiniz biz cokk kavga ettik 2 sene boyunca bugünde cenem düştü be

saol her zaman elimden değildiğince yardımcı olmaya calısırım ne demek evet cok sıkıntılar cektim hamdım pişiyorum bende yavaş yavaş

saol her zaman elimden değildiğince yardımcı olmaya calısırım ne demek evet cok sıkıntılar cektim hamdım pişiyorum bende yavaş yavaş

Hamdım pişiyorum lafının üstüne Evet gerçekten başvuracağım şeyler var teşekkür ediyorum çok yardımseversin

Çok konuşmayı severdim ben bi mesele üzerine halletmek için kendsi bana çok az sözlerle karşılık verince artık bende kendisine karşı az konuşmaya karar verdim. İyi dileklerin için teşekkürler..

Çok güzl anltysun okurken hiç yorulmyrum Söylediklerini dikkate alıcm zatn şu evrede bile yapmaya çalysum annesi kndi halinde biri zaten beraber yiyelm diceğini sanmyrum ama bn alt yapısını oluştrdum zatn onun kaç kere konuştum yemeğimizi hazrlycam brbr yeriz arada tabi benm annmlre de gideceğimz gibi onlarada inerz dedm. O da zatn hep sennle baş başa olmk istyrum kapımızı kapatlm sessiz sedasz oturalım dyo. Hele bn ilk zamnlar orda otrcağmzı blmydum herkese uzk olsn kmse krlmasn dyodum zar zor anltmştı bana babam ev yaptı bz nasl başka bi yere gtçez dicez demişti anneme anltmıştım bnde oda haklılar bnde oğluma ev yapsam bnmde zoruma gider demişti bnde öyle kabul ettim işte ama gerçekten annesini veya babasını ona kötüleyerek değil de senn dediğin tarzda konuşursam daha iyi çözülür sorunlar diye düşünyrum Sağol cnm benm

bencede bende olsam ev yapcam başka yere gitseler bende üzülürdüm hemde cok iyi senin gene sessiz sedaymıs kv benimki abooooo ama kulağımı tıkadım sonradan baktım hayat ediyor yaş gidecek evlilik benim evliliğim ne şimdi yani kv yüzünden kocamı çöpemi atıyım bende böle accık tilkilik yapıp bir cok seyi düzelttim olur derdini paylaşmak istersende yaz konusuruz burda insanlar bilmediklerini doru bir şekilde örenip kafalarını dagıtıyorlar ben bir çok derdimi buraya yaza yaza çözdüm halada yazarım boşuna dememişler kadınlar kulübü diye biz bize destek olmasak kim olacak

Valla cnm şimdilk öyle görünyo işte 5 ylda daha oğlunun sevgilisym tmm çok erkn tanştk gdp geldik ama asl bndan snrası önmli bakalm böyle devam etçk mi : :44: Ama bnm bitanem çok sesszdr yaa aramzda kalr ona yazık olr ilerde neler olcak bizi neler beklyo byle dertleşeblrsek anltrm bnde gerçkten çok iyi olyo sıkntılar paylştkça azalrmış

heralde akıl akıldan üstündür ben sana çözüm bulamazsam bile bakarsın başkası daha iyi yol gösterir sessizliğine bakma sen evlenince sesi cıkmaya başlar merak etme

heralde akıl akıldan üstündür ben sana çözüm bulamazsam bile bakarsın başkası daha iyi yol gösterir sessizliğine bakma sen evlenince sesi cıkmaya başlar merak etme

Oda bnm şuan ki sessizlğime bakmasn bnde az değilim yani

ben cok suskundum sonradan beni cazgır yaptılar koyunu kurda cevirdiler valla helal olsun kendini ezdirme yeter zaten

Aynen saygızlğa gerek yok öyle ama ezmeye kalkrlarsada ona hç gelemem hakzılğa dayanamam savunrm kndmi ama hatalysam da özr dlerm gocunmam

Cnm benim yaa ne kadar güzel bir yorumdur böyle... ya sen "evlilikte tilkilik" diye bi konu acsana patlar valla;-)
Ya gerçekten insan paylaştıkça rahatliyo kendi ilişkisinde bunları uygulayabilen çok az insan vardır ya...ben mesela çok güzel akıl veririm ama sor yapiyomusun hayr :-(
Fevri olmamak lazım yaa gerçekten yardımcı ol bizlere ac yeni bir konu toplaşalim başına:-D

ßůšr@

bu seferde canım şey gibi olur yaa burnu kalkıklık olur sanki çok biliyomus gibi olmazmı yok ben cok acı vakalar atlattım en sonunda sürüne sürüne öğrendim gercekten o yüzden öle bir uygularımki vallaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…