• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogru mu yaptim yanlis mi ?

angelalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2014
43
10
38
İstanbul
merhaba arkadaşlar. Ben 2 yıllık bir bölümün son sınıfındayım aynı zamanda da sınıfın birincisiyim. ben 4 yıllık genetik istiyorum. Üniversitede ki hocam bana asistanım olmanı çok isterim dedi. Projem var ona dahil edeceğim seni dedi ismini de koyarım projeye. Her neyse bende hocanın peşine düştüm ve hocam projeniz vardı öyle bahsetmiştiniz izleyici olabilir miyim falan dedim. O da tamam dedi hatta baya ilgilendi. Projesini anlattı ve sonra projenin esas sahibi olan kişinin yanına gitti danışmaya ve geldikten sonra bana dedi ki seni diğer projelerim olursa onlara da katıcam çünkü buna katamayabilirim gibisinden birşeyler söyledi ve benim modum düştü. Bu arada bu projesi doktora tezi oluyor. Arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz kaç gündür kafam karışık. Doğru birşey yapıp yapmadığımdan emin değilim

Sen 4 yillik genetik bolumune gec. Hocan gercekten san yardimci olmak istiyors yine olur. Ayni universiteyi kazanirsan yine beraber calisirsiniz. Hocan icin sakin okulunu erteleme. O seni yaninda calistiracak ama sen 4 yilliga tamamlayamazsan onun ayak iscisi olursun. Ne yuksek lisans ne doktor yapabilirsin. Seni projesine katacak kadar yetenekli gorduyse ve 4 yilliga gecmeni istemiyorsa ben bunun altinda bir bit yenigi arardim. Hocan erkekse ve 45-50 yaslarindaysa uzak dur aman.

Ne bölümü ,hangi bölümde okuyan bölüm birincisi bunu yanlış yazar ki,
Sizin yazdığınız -ki bitişik olmalıydı
Genetik bolumune gecme sansi varsa sayisal bir bolum okuyordur. Takdir edersiniz ki sayisalcilarin buyuk bir kismi dil bilgisinde iyi degildirler.

Genetik bolumune gecme sansi varsa sayisal bir bolum okuyordur. Takdir edersiniz ki sayisalcilarin buyuk bir kismi dil bilgisinde iyi degildirler.
Aksine bir sayısalcı olarak, sayisalcilarin dil bilgisinde çok iyi olduğunu dusunuyorum.
Benim de ilk okurken dikkatimi çeken şey o oldu.

Bu arada ben konunu anlayamadım.
Proje kendisinin değilmiş ve belli ki söylemiş asıl kişiye, o kabul etmemiş. Sana da teselli olarak başka projem olursa seni de değerlendireceğim demiş.

Doğru ya da yanlış mi diye sordugun ne?
Devam et okuluna tamamlayabiliyorsan tabiki 4 yıllığa tamamla. Önüne bak yani

Tanıdığım hiçbir sayısalcı imla hatası yapmıyor.
Dolayısıyla takdir de etmem.
benim tanıdığım türkiyede ilk 100e girmiş, boğaziçinde okuyan bir sayısalcı bu basit hatayı yapıyor.
ha bana kalsa ilkokul seviyesinde bir şey bu, herkesin bilmesi gerekir. ama dereceleri bile olsa da bilmeyen insanlar var işte, bu kadar kesin “tüm sayısalcılar bilir!” denemez. konu başkayken alakasız bir yere takılmaya pek lüzum yok.

Benim bildiğim tek bir şey var eğer hocadan referans mektubu almayacaksanız asistanlık yapmayın. gidin 4 yıllığa tamamlayın daha iyi olur.

ben şuan lanet bi hocanın asistanıyım saat kaç olmuş quiz okuyorum,adamın yarınki lablarını düzenliyorum. Sizi de böyle kullanma ihtimali var mı sadece proje için mi istiyorsunuz? her ne şekilde olursa olsun durmayın bence şansınız varsa 4 yıllık genetik derim.

Aksine bir sayısalcı olarak, sayisalcilarin dil bilgisinde çok iyi olduğunu dusunuyorum.
Benim de ilk okurken dikkatimi çeken şey o oldu.

Bu arada ben konunu anlayamadım.
Proje kendisinin değilmiş ve belli ki söylemiş asıl kişiye, o kabul etmemiş. Sana da teselli olarak başka projem olursa seni de değerlendireceğim demiş.

Doğru yada yanlış mi diye sordugun ne?
Devam et okuluna tamamlayabiliyorsan tabiki 4 yıllığa tamamla. Önüne bak yani

Kizlar ben fikrimi soyledim. Kimsenin dil bilgisini sorgulamak bana dusmez. bu arada konu bana ait degil. Ben fikrimi yazdim ama dil bilgisine takildiginiz icin konu amacindan saptı.

Yalniz bu bilgi en basit orta okul bilgisi.
Universitede sinif birincisi birinin yapmasi sasirtici.

Konu sahibi 4 yilliga tamamlamalisin.

Yok artık ! Gercekten onca yazdigim sey arasinda buna mi takildiniz? Gercekten mi ? Insanoglu iste surekli kusur aramaya meyilli.. Olamaz mi yani ? Eger metnin basinda ben dort dortluk insanim gozumden birsey kacmaz deseydim belki bu yorumu yapmaniz dogru olurdu.Ama kendimle ilgili oyle bir yargiya varmezken sizin oyle yargilamaniz kendinizi dort dortluk sanmanizdan kaynaklaniyor heralde.Insaniz gozumuzden kaciyor, kafamiz daginik olabiliyor.Degil mi ? Umarim gercek hayatinizda ikili iliskilerinizde de olaylardan cok boyle gereksiz ayrintilara takilmiyorsunuzdur.Bu arada yanlis yazilan ki yi farketmissiniz de dogru yazilan de leri niye farkedememissiniz ??

Kizlar ben fikrimi soyledim. Kimsenin dil bilgisini sorgulamak bana dusmez. @Mineloo bu arada konu bana ait degil. Ben fikrimi yazdim ama dil bilgisine takildiginiz icin konu amacindan saptı.
Yoo ben dil bilgisine değil, sayısalcılar dil bilgisi konusunda iyi değildir söyleminize istinaden alıntıladım sizi.

Konu sahibi siz olmadığınızı biliyorum
Ve ona da yorumumu yaptım.
Konuyu sapıtmadım yani.
Dil bilgisiyle ilgili siz de bir genellemede bulunarak konu saptıysa sizin de emeğiniz geçmiştir.
Tesekkurler:anne:

Türkiye'de

Boğaziçi'nde

Siz de haklısınız.
glfldlvlsşclsşş umarım dalga geçiyorsunuzdur. gerçekten benim kesme işaretini bilmediğimi mi düşünüyorsunuz? burda kaç bin mesajım var, açıp tek tek bakarsanız hiçbirinde kesme işaretini ve büyük harfi kullanmamışımdır. çünkü kullanmıyorum, çünkü forumda bu kadar kasmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. bu bilmediğim anlamına gelmiyor. yalnız açıp bakarsanız yazım yanlışı bulamazsınız, birkaç tane insanlık hatası hariç. hadi bakalım hodri meydan.

ekleme: “yazım yanlışı bulamazsınız” demek çok iddialı olmuş yav. elbet vardır hatam da, büyük harf ve kesme işaretini bilmeyecek kadar cahil biri değilim. yazdığım mesaja böyle olduğumu düşünerek cevap vermek zaten çok komik de gifldşxşsşel. mesajım fazla iddialı gibi geldi, düzeltmek istedim. yazım hatam varsa da “birşey, herşey, küsür, harfiyat” değildir yani. onu kastetmek istedim. iyi forumlar.

hayır şu forumda yazım kurallarından vurulacak son insanlardan birini de vurma çabasına girdiniz ya :deli: helal olsun. komik.

Son düzenleme:
Yok artık ! Gercekten onca yazdigim sey arasinda buna mi takildiniz? Gercekten mi ? Insanoglu iste surekli kusur aramaya meyilli.. Olamaz mi yani ? Eger metnin basinda ben dort dortluk insanim gozumden birsey kacmaz deseydim belki bu yorumu yapmaniz dogru olurdu.Ama kendimle ilgili oyle bir yargiya varmezken sizin oyle yargilamaniz kendinizi dort dortluk sanmanizdan kaynaklaniyor heralde.Insaniz gozumuzden kaciyor, kafamiz daginik olabiliyor.Degil mi ? Umarim gercek hayatinizda ikili iliskilerinizde de olaylardan cok boyle gereksiz ayrintilara takilmiyorsunuzdur.Bu arada yanlis yazilan ki yi farketmissiniz de dogru yazilan de leri niye farkedememissiniz ??
Yanlış yazım göze çarpar ,doğru yazılan zaten olması gerekendir.

Neden o kadar dil bilgisi kurallarına takılıyor insanlar anlamıyorum .Burda kimseye not verilmiyor değil mi? Çok anlaşılmadığı takdirde bence düzeltmeye gerek yok

Ortaokul un ayri yazilmadigi da bir ortaokul bilgisi. Allah askina ya konu dilbigisi mi?
Evet ortaokul birlesik yazilir duzelttiginiz icin tesekkur ederim. Ben yazarken bosluk koymusum bu benim hatam ama sinif birincisi bir universite ogrencisinin boyle basit yanlislar yapmasi garip degil mi? Benim kafama takilan oydu.
Bu arada dilbilgisi degil dil bilgisi :)

Neden o kadar dil bilgisi kurallarına takılıyor insanlar anlamıyorum .Burda kimseye not verilmiyor değil mi? Çok anlaşılmadığı takdirde bence düzeltmeye gerek yok
Insanlarin direk karsidaki kisinin kusurlarina yonlenmesi ne kadar uzucu? Olamaz mi yani ? Belki kafam daginik? Zaten yazdigim konudan kafamin ne kadar daginik oldugu belli oluyor.Bilmemis olsam dahi bunu bu sekilde yargilamak kimsenin haddi degil ..

Back
X