• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogru mu yaptim yanlis mi ?

Yalniz bu bilgi en basit orta okul bilgisi.
Universitede sinif birincisi birinin yapmasi sasirtici.

Konu sahibi 4 yilliga tamamlamalisin.
“Boğaziçi’nde” yerinde “boğaziçinde” yazmama laf eden mesajları beğenen insanlar daha “ortaokul” yazamıyor, gel de çıldırma:deli:

“Boğaziçi’nde” yerinde “boğaziçinde” yazmama laf eden mesajları beğenen insanlar daha “ortaokul” yazamıyor, gel de çıldırma:deli:
Aciklayayim ilkokul yazacaktim ama bu bilginin ilkokulda verildiginden emin olamadim sildim o ara orta okul yazmisim ben utanmam gocunmam yanlisimi kabul eder duzeltirim bence sen de hangi mesajlari kim begeniyor takip edecegine bunu dene.

Sen 4 yillik genetik bolumune gec. Hocan gercekten san yardimci olmak istiyors yine olur. Ayni universiteyi kazanirsan yine beraber calisirsiniz. Hocan icin sakin okulunu erteleme. O seni yaninda calistiracak ama sen 4 yilliga tamamlayamazsan onun ayak iscisi olursun. Ne yuksek lisans ne doktor yapabilirsin. Seni projesine katacak kadar yetenekli gorduyse ve 4 yilliga gecmeni istemiyorsa ben bunun altinda bir bit yenigi arardim. Hocan erkekse ve 45-50 yaslarindaysa uzak dur aman.
Hocam bayan ve 4 yilliga tamamlamami benden daha cok istiyor.Ustune yuksek lisans yapmami.Sadece kafam karisti.Ismim eger cikmayacaksa projeye katilmam dogru mu olur yanlis mi olur bilemiyorum..Eger yanlis olursa da nasil geri cayacagim onu da bilmiyorum..

Hocam bayan ve 4 yilliga tamamlamami benden daha cok istiyor.Ustune yuksek lisans yapmami.Sadece kafam karisti.Ismim eger cikmayacaksa projeye katilmam dogru mu olur yanlis mi olur bilemiyorum..Eger yanlis olursa da nasil geri cayacagim onu da bilmiyorum..

Niye yanlış olsun ki deneyim kazanırsınız benim fikrim.

İsmin cikmayacaksa bile proje asamasina katildigin icin islerin nasil yurudugune dair deneyimin olacak. Kaybedecek bir seyin olmaz. Ayni universitede kazanmaya bak 4 Yilligi. Hocan ile surekli iletisim halinde olursun. 4 yilliga tamamlamayip hocanin yaninda devam edersen yukselmen biraz zor olur.

Aciklayayim ilkokul yazacaktim ama bu bilginin ilkokulda verildiginden emin olamadim sildim o ara orta okul yazmisim ben utanmam gocunmam yanlisimi kabul eder duzeltirim bence sen de hangi mesajlari kim begeniyor takip edecegine bunu dene.
öyle bir demişsiniz ki sürekli oturup hangi yorumu kim beğenmiş takip ediyorum sanki… sayfaya tekrar girince gördüm, pek zor olmadı açıp bakmak. özellikle buna harcamıyorum vaktimi.

valla hatamı düzeltirseniz ben de gocunmam. fakat orda sırf “benim boğaziçinde okuduğu halde bu hatayı yapan arkadaşım var, oluyor” dedim diye bana kesme işaretinden laf sokmaya çalışınca hata düzeltmek olmuyor o, komik oluyor sadece… yorumumu okusanız görürsünüz zaten; bağlaçlar ayrı yazılmış, saçma sapan yazım hataları yok. bunu yazan insan kesme işareti bilmemekle suçlanabilir mi allah aşkına? akıl var mantık var.

e her kelimeye küçük harfle başlayan birisiyim, sırf laf atılmak için büyük harfle Türkiye, Boğaziçi yazmadım diye “ilkokul seviyesi” lafıma atıfta bulunulabilir mi? sizce gerçekten bunu bilmiyor muyum? hakikaten bazen millete laf sokacak gereksiz yer arıyorsunuz.

kendinehas kendinehas bir bakar mısınız ya, bu arkadaş hiç nokta falan kullanmamış. her şeyi tek cümle gibi yazmış. bir müdahale mi etseniz yoksa noktalama dersi bir bana mı?

İsmin cikmayacaksa bile proje asamasina katildigin icin islerin nasil yurudugune dair deneyimin olacak. Kaybedecek bir seyin olmaz. Ayni universitede kazanmaya bak 4 Yilligi. Hocan ile surekli iletisim halinde olursun. 4 yilliga tamamlamayip hocanin yaninda devam edersen yukselmen biraz zor olur.
Ya hocam bana dediki baska bir universitede tamamlasanda yine beraber calisiriz.Birde asistanlik diyorum ama akademisyenlik icin olan asistanliktan bahsediyorum bana dediki seni yuksek lisans icin yetistiriyorum

Ya hocam bana dediki baska bir universitede tamamlasanda yine beraber calisiriz.Birde asistanlik diyorum ama akademisyenlik icin olan asistanliktan bahsediyorum bana dediki seni yuksek lisans icin yetistiriyorum
Ya dogru diyorsun da bunun icin once lisansi tamamlaman gerek. İkilemde kalman biraz mantiksiz olmus.

Projede sizi istemeyen birileri olmuş ve vazgecmis hocaniz.. Anlayamadim tam olarak ne konuda kararsiz kaldiniz?

Hanımlar konu dil bilgisi mi? Niye asıl konuya yorum yerine yazım hatalarına takılıp tartışıyorsunuz?
Sesli harfler yutulmadığı, konunun veya cümlelerin anlamını değiştirecek hatalar olmadığı sürece rica ediyorum yazım hatalarına takılmayın, her eğitim seviyesinde üyeler olduğu gibi farklı ülkelerden yazan üyeler de var, olur hepimiz hatalı yazıyoruz, o kadar kusuru görmeyiverin.

Konu tam Feyza Hepçilingirler'lik olmuş ehehe, "typo hunter"ım diyemem ben bazı arkadaşlar çok keskin gözlü. Okurken beni çok yormuyorsa sıkıntı yok, bazen öyle kişiler konu açıyor ki paragraf yok cümlenin başı nerede sonu nerede belli değil, onları ben de okumadan geçiyorum bazen eleştiriyorum. Ama bu arkadaşın demek istediği anlaşılıyor. Sanırım bölüm birincisiyim dedi diye buna takınılmış neyse konuya dönüyorum.

Ben ne konuda kararsız kaldığınızı anlayamadım. Sizlik bir şey yok ki. Adam başta sizi düşünmüş sonra istememiş ayıp olmasın diye de "Başka projeler olursa seni düşünürüm" demiş. Bir tür iş görüşmesinden sonra "Biz sizi ararız" deyip aramamak. Bu adama bel bağlamayın, ben sizi bir daha çağıracağını zannetmiyorum açıkçası. Boşa bekleyip kendinizi umutlandırmayın yani, sağlık olsun yapacak bir şey yok. 2 yıllık bölümünüzü lisansa tamamlayın derim ben, yalnız yurtdışına kapağı atmadığınız sürece genetik bölümünün önü Türkiye'de açık değil zaten anca tüp bebek merkezlerinde biyologlar gibi çalışırsınız. ODTÜ Genetik okuyan arkadaşım iş olanağını çok düşük bulduğu için bölümü bırakıp tekrar sınava hazırlandı ve Ankara Hukuk'u kazandı.

Neyi yanlış yapmış olabilirsiniz anlamadım. Çocuk doktora tezi yazıyorsa daha hoca değil, asistan falan. Hocasına sormuştur, şu kızı da dahil etsem adını yazsam yayına diye. Hoca da doğal olarak öyle saçma şey mi olur demiştir.

Doktora tezine seni dahil etmeye çalışan hocaysa eğer çok saçma birşey yapmış, başkasının doktora tezine neden seni eklesin. İlginç.

Ayrıca soran kişinin kendisi katmıyor seni, sen neden nasıl vazgeçeceğini düşünüyorsun?

Neyi yanlış yapmış olabilirsiniz anlamadım. Çocuk doktora tezi yazıyorsa daha hoca değil, asistan falan. Hocasına sormuştur, şu kızı da dahil etsem adını yazsam yayına diye. Hoca da doğal olarak öyle saçma şey mi olur demiştir.

Doktora tezine seni dahil etmeye çalışan hocaysa eğer çok saçma birşey yapmış, başkasının doktora tezine neden seni eklesin. İlginç.

Ayrıca soran kişinin kendisi katmıyor seni, sen neden nasıl vazgeçeceğini düşünüyorsun?
Vazgecmekten bahsettim cunku olay oyle bir yere geldiki.. ilk basta hocam dedi bana projeye katicam seni beraber calisiriz diye sonra bende aradan birkac gun gectikten sonra hocamin yanina gidip istedigimi soyledim.Yani son durumda isteyen ben olmus oluyorum.E simdi hocada bana dediki ismini katamayabilirim.E ben simdi hocaya nasil diyecegim hocam cikmak istiyorum projeden diye.Hem ayip olur hem de bana derki isim icin mi katildin o zaman ? Birde emin de degilim katip katmayacagindan.. o yuzden kafam karisik..

Vazgecmekten bahsettim cunku olay oyle bir yere geldiki.. ilk basta hocam dedi bana projeye katicam seni beraber calisiriz diye sonra bende aradan birkac gun gectikten sonra hocamin yanina gidip istedigimi soyledim.Yani son durumda isteyen ben olmus oluyorum.E simdi hocada bana dediki ismini katamayabilirim.E ben simdi hocaya nasil diyecegim hocam cikmak istiyorum projeden diye.Hem ayip olur hem de bana derki isim icin mi katildin o zaman ? Birde emin de degilim katip katmayacagindan.. o yuzden kafam karisik..

Ama sonrasında "Projesini anlattı ve sonra projenin esas sahibi olan kişinin yanına gitti danışmaya ve geldikten sonra bana dedi ki seni diğer projelerim olursa onlara da katıcam çünkü buna katamayabilirim gibisinden birşeyler söyledi ve benim modum düştü." sonrasında da katamayabilirim demiş işte. Ya tekrar fikir değşitiri katarsa diye mi endişelisiniz?

Ama sonrasında "Projesini anlattı ve sonra projenin esas sahibi olan kişinin yanına gitti danışmaya ve geldikten sonra bana dedi ki seni diğer projelerim olursa onlara da katıcam çünkü buna katamayabilirim gibisinden birşeyler söyledi ve benim modum düştü." sonrasında da katamayabilirim demiş işte. Ya tekrar fikir değşitiri katarsa diye mi endişelisiniz?
Evet.Yani eger katmayacaksa bosuna kendimi yormayacak miyim ?

ne kadar bos gezenin bos kalfasi var burda ya....noldu yani siz bu hatalari duzeltince....alkis mi tutalim....meslek ne bilmiyorum ama atanmis bir edebiyat ogretmeni iseniz yaptiginiz egodur yok degilseniz komplekstir bu kadar net.
:super:
Tam söylemek istediğim gibi...

Konuya gelince, genetik bölümünün iş imkanı pek Yo diye biliyorum. Eğer akademisyen olarak devam edemeyeceksiniz bu bölüm zorlayabilir.

Back
X