Dogru olmasa da kendimi eksik, bereriksiz hissediyorum bu konuda...

Kate Middleton dediğin ablamız kraliyet gelini. Onun beslenmesi, sporu, doğumu kolaylaştırıcı egzersizleri sende var mıydı?
Yoksa hamileyim ay belim aman sırtım deyip sürekli hareketsiz mi kaldın?
Bebeğin doğum kanalına girip girmemesiyle ilgili bilgim yok ama sanki hareketli olmakla alakası var gibime geldi mantıken.
Yamuluyorsam düzeltin lütfen sayın analar.

Ben insanların normal de normal diye tutturmasını da anlamıyorum.

Tabii ki normal olması daha güzel, ama sizinki normal olsaydı daha güzel olacak mıydı garantisi var mı?

Demek ki olmayacaktı, belki daha çok çekecektiniz.

Aynı gün ayağa kalacağınızın garantisi falan yok ki.

Onun için, hayırlısı...

Doğum şeklinin garantisi yok malesef. Normal doğum diye gidiyorsun, 40 saat sonra olmadı sezeryana alınıyorsun. Bunun beceriyle ilgisi yok. Eskiden sizin gibi durumu olan kadınlar ve bebekler ölüyordu be. Sezeryan diye bir cerrahi müdahale bulundu da millet doğururken, doğarken ölmedi. Tabii ki ölümün başka sebepleri de var ama, şu an konumuz normal doğumda bir şeylerin umulduğu gibi gitmemesi, uzaması, bebeğin sıkışması vs.
Şahsen ben de normal doğum yanlısı bir insanım. Ama kimbilir neyin ne olacağını. Normal doğum malesef sadece istemekle olan bir şey değil. Biraz da şans meselesi.

derhal bir psikologa gidin, cocugunuz kac yasinda? post portum olmus olabilirsiniz.

Üff, şu "bre nanköör, bazı kadınların hiç çocuğu olamazken sen nasıl bilmemkaçtane olmadı diye dertlenirsiiğğn" ciler bana fenalık getirdi artık. Size ne kardeşim ya? Kiminin derdi sadece çocuktur, kiminin derdi 5 tane istediği halde 3ten fazlayı yapamamaktır. Kime ne? Ya millet burda çocuğuyla ilgili konu açamaz hale geldi bu güruh yüzünden. Ben istersm 10. çocuğuma uğraşırım, kim diyebilir bana "vay bemim 1 tane bile olmuyor, sen nasıl 10 tane istersin" diye? Kimin haddine? Herkes haddini bilsin artık ya. Kimsenin çocuksuzluğunun sebebi bir başka kadın değil, isyanınız kime? Konu okunmuyor şu hesap sormalar yüzünden yeminle.

tatlialirim Benim doktorum prof ve sezeryanla bana istersem 5-6 dogum yaptırabilecegini soyledi

3 cocuktan fazla cocuk istiyorsaniz benim doktorum gibi bir doktor bulun

Ayrica sezeryan sonrasi vajinal dogum yaptiran doktorlar da var

(Not: ben de cok cocuk sahibi olmak istiyrum da Allah nasip ederse tabi)

derhal bir psikologa gidin, cocugunuz kac yasinda? post portum olmus olabilirsiniz.
Hic duymamistim böyle birsey daha önce. Baktim cogu sey gecerli olsa da insan kabullenemiyor nedense. Cocuguma kendimi feda etmis gibiyim en ufak yolunda gitmeyen seylerde bile sinirimin önüne gecemem. Psikologa gercekten danismak lazim ama yalniz oldugum icin kimseden de bu sekilde yönlendirme almadim insan herkesi kendi gibi saniyor. Öncesinde zaten panik atak rahatsizligim da vardi. Bilemiyorum, üzerine gitmem lazim ama kizim neredeyse iki yasinda

Doğum sonrası depresyon yanı post portum geçiriyorsunuz. Lütfen yardım alın çünkü oldukça ciddi birşey , sanırım eşiniz de size destek olmuyor, yardım etmiyor:S Çevrenizde birileri sürekli sizin hatlarınızı, eksiklerinizi falan yüzünüze vurup " eksik kadın " muamelesi yapıyor mu, yani bir işi beceremeyen herkesin yaptığını bile yapamayan! Öyleyse kulak ardı edin bunları zira saçma sapan söylemler ve sizi etkilemesine izin vermeyin. Ama bir doktora kesınlıke gidin.

4 çocuğum olabilir daha fazla olamaz diye mi üzülüyorsunuz? Siz en az 6 çocuğum olsun mu diyordunuz?

Post partum demek, lohusalık demek. Lohusalığın ingilizcesi. Bir sendrom falan değil.
Doğumdan 2 yıl sonra olan duygu durumunuzla alakası yok.
Post partum değilsiniz, olma ihtimaliniz de yok.

Son düzenleme:
Çevremde arkadaşlarımdan normal doğum yapan bir tek benim. Ne onların Sezaryen olması, ne de benim normal doğumum garip gelmedi hiçbirimize. Ben daha çok anne olmadım, onlar da eksik olmadı. Genelde hep doktorların tavsiyesiydi, uydular. Annelik farkları sonradan çocuk yetiştirme şekliyle kendini gösterir.

Ama büyüklerimizden duyduğum pek çok Sezaryen gerekirken doktorun normal doğum yaptırdığı ve bu yüzden çok kötü şeylere sebep olduğu anılar var. Çok yakınım bir ablamın henüz 24 yaşında, ikinci doğumda çok büyük olan bebeği normal doğumla yaptırıldığı için rahmi patlamış, ölümden dönmüş ve rahmi alındığı için o yaşta menapoza girmiş. Ya bunları yaşasaydınız, sizin ya da bebeğinizin hayatı tehlikeye girseydi?

Bunları dert etmeyin Allah aşkına.

2çocuğumda sezaryen doğum...çok şükür sağlıklılar dünyaya bedel bu mutluluk... Ara verirseniz 4e kadar yolu var,tabi bu devirde 4çocuğa aynı imkanları sunup büyütüp okutabilecek durumunuz varsa... Hiç normal doğum olsaydı diye üzülmeyin sağlıklı evladım var diye sevinin... Ne çok insan var evlat hasreti çeken onları düşünün ve yavrunuzun varlığına şükredin...

Bunun sebebi şu andaki algi. Toplumda normal dogumu yayginlastiralim derken sezaryen olmasi gereken kadinlara“ keyfinizden böylesiniz” ya da “ dogurmayi beceremediniz” imaji yapiştiriliyor. Aaa sezaryen mi vahhh vahhh. Normal yapamadin mi??? Tühhh tühhh. Anne de kendini suçlu hissediyor.

Normalin faydalari anlatiliyor da anlatiliyor. Sezaryen dogum yapan anne de diyor ki benim yüzümden cocuk bunlardan mahrum kaldi. Ne kadar beceriksizmisim.

Kadinin vücudu normal doguma uygundur diyorlar. Kimse de sezaryen olmak zorunda kalanlardan bahsetmedigi icin su an genel algi bu maalesef. Bizim toplum da bilgilerini televizyondan(!) ögrendigi icin sezaryen dogumlar eksik kadin imajinda şu günlerde.

Lütfen bu algiya yenik düsüp kendinizi eksik hissetmeyin. Yavrunuz saglikliysa gerisini bosverin. Mesele dogurmak degil. Bunu pekala hayvanlar da yapabiliyor. Sonrasi mesele. Ona iyi bi insan olmayi ögretmek, iyi bi gelecek hazirlamak. Enerjinizi buna harcayin.

Bunu okuyup hamile kalmak için uğraşanlar olduğunu hatırlasanız..
Aklınıza böyle zamanlarda sadece Şükretmek olduğunu getirseniz
Nice nice insanlar bebek hasretiyle yanıp tutuşurken sizinki bunların yanında dert değil, sıkıntı bile değil hele üzüntü hiç değil
Yapmayın nolursunuz...

Yani konunun okudum ve su an icim cizzz edio sen sezeryan oldun benegin kucaginda saglikli. Ben sezeryan oldum ve ondan evvelki 3 gun olmus oglumu dogurmaya calisip halsiz dustum. Ardimdan agir bi sezeryan gecirdim 3 ay olduve cocugumu ameliyattan 1 saat sonra topragakoydum. Simdi kimin uzulmesi aci cekmesigerekiyor var sen dusun! Oku ve sukret!

Benim tipim normal doğuma daha yatkın ne demek ki??!
Lohusa depresyonunda olduğunuzu düşünüyorum.

Eşiniz askerden sizi görmeye gelse kavuştuğunuz için mutlu mu olursunuz yoksa uçakla neden geldi, arabayla niye gelmedi diye üzülür müsünüz???
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almışsınız ya geriri boş.

Normal doğum yapıp bebeği ölenler de var ve onlar da neden sezaryanla almadılar bebeğimi diye hayıflanıyorlar.

Normal doğum kursunda bile "amacınız normal doğuma odaklanmak değil, anne bebeğin sağlıkla kurtulmasıdır" diyip duruyorlar.

Gerçekten bunu mu taktınız kafanıza çok ilginçsiniz. Normal denenmişsiniz olmamış sonuçta ya normal diye diretip sonra bebeğinizde bir sorun olsaydı ya sakat kalsaydı kalça çıkıkları falan olabiliyor önemli olan ne şekilde doğum yaptığınız değil hanımefendi evladınızı sağlıkla kucağınıza almanız. Vücudum normal doğuma uygundu diye bir şey yok çatınız darsa normal doğum yapamazsınız bunun boyla vücut yapısıyla zerre alakası yok 1.70 arkadaşım sezeryan oldu çatısı dar olduğundan, 1.55 arkadaşım normal doğu yaptı mesela. Ayrıca kaç çocuk doğurmayı planlıyorsunuz ki 4-5 tane mi yani sınırlı doğum yapılabiliyormuş diyorsunuz benim arkadaşımın 3 çocuğu var 3 ü de sezeryan ve sorun yok bence dert edecek bir mesela yok. Bir eksiklikte değil bu.

Aynen öyle senelerdir çocuk için uğraşıyorum aşılamalar, tüp bebekler ne yaşadığımı bir ben bilirim acaba birşeylere kolay ulaşılınca m bunlar sorun oluyor. Ben bir hamile kalsam o hamilelik anlarını yaşasam kaygısız bir şekilde ve evladımı sağlıkla kucağıma bir alsam doğum şeklimin ne önemi var o zaman bende tedaviyle hamile kaldım diye kendimi yiyip bitirmem lazım herkes hemen hamile kalıyor ben niye uğraşıyorum diye asıl takılması gereken mesela bu nasıl doğurduğun değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…