doğru zaman ne zaman

• Konu Sahibi Konu Sahibi vivan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vivan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
220
26
123
arkadaşlar aslında bdv kapsamında çok büyük bir dert değil belki de ama ben 27 eşim 30 yaşında ve bir buçuk yıllık evliyiz.

Ben çocuk sahibi olmayı istiyorum o ise daha zamanı var diyor en azından iki yıl diyor hatta ev alalım öyle diyor. Tamam adam mantıklı konuşuyor ama ev için birikimimiz yok. Ayrıca iş değiştirmek istediğini ve yaşadığımız yerden taşınmak istediğini söylüyor. Tamam da nereye ve hangi işe gideceksin dediğimde yazın karar veririz diyor.
İki çocuk istemişimdir hep ve ilki ile arasında iki yaş olur ne var canım der eşimde. Ama bu hesapla 30 yaşında anne olcam ama ya ilk sefer de olmazsa ya bi sıkıntı varsa ne bileyim tedavi görmem gerekirse gibi sorular var aklımda çünkü yumurtalıklarımda kist var.

Eşimi bebek sahibi olma konusunda ikna etmek istiyorum ama bir yandan da bu doğru mu diyorum. Sizce ben yanlış mı düşünüyorum yada eşimi ikna etmek doğruysa nasıl damardan girebilirim tüyolarınıza ihtiyacım var sanırım :34:

kimse cevap yazmamış bir yol gösterseniz beklesem mi ikna turuna başlasam mı gibisinden

Esinize sen istegin anda cocugum hemen olmayabilir,ya tedavi gormem gerekiyorsa..bu sure daha cok uzarsa diye bi konusma yaptinizmi?

Cocuk her iki tarafta istekliyse heyecanli bi surec olur.esinizi ikna edeyim derken ters etki yapabilir.

Evli değilim fakat empati yoluyla sizi anlıyorum..
Anne olmayı istemek en doğal hakkınız. Genç anne olmak istiyorsunuz çünkü ikinci çocuğu da düşünüyorsunuz.
Haklısınız yaşlarınız 23 24 değil ki bence tam zamanı.

Peki istemsiz bir şekilde olsa mesela korunurken olur ya hamile kaldınız.
Eşiniz tepki verir mi?:26:

işte onu hiç bilmiyorum zaten o korunurken hamile kalmayı kendime yakıştıramıyorum yani ha doğdu bebek başarsa ben istedim tut kendin bak falan bunu istemem yani :/

Esinize sen istegin anda cocugum hemen olmayabilir,ya tedavi gormem gerekiyorsa..bu sure daha cok uzarsa diye bi konusma yaptinizmi?

Cocuk her iki tarafta istekliyse heyecanli bi surec olur.esinizi ikna edeyim derken ters etki yapabilir.

evet dün bunu belirttim hani o kistler sıkıntı oluşturursa ya uzun bir tedavi gerektirirse dedim hiç birşey olmaz diyor :( geçiştirmek için olmadık cevap işte

Ailenizin geçimini esiniz sağlıyorsa masraflar gözünü korkutmuş olabilir bence...

Bende çok planlı yaşarım sorunuza verebileceğim tek cevap "her iki tarafında karşılıklı hazır olduğu an" olur...

Bu arada evli değilim....sadece empati....

arkadaşlar aslında bdv kapsamında çok büyük bir dert değil belki de ama ben 27 eşim 30 yaşında ve bir buçuk yıllık evliyiz.

Ben çocuk sahibi olmayı istiyorum o ise daha zamanı var diyor en azından iki yıl diyor hatta ev alalım öyle diyor. Tamam adam mantıklı konuşuyor ama ev için birikimimiz yok. Ayrıca iş değiştirmek istediğini ve yaşadığımız yerden taşınmak istediğini söylüyor. Tamam da nereye ve hangi işe gideceksin dediğimde yazın karar veririz diyor.
İki çocuk istemişimdir hep ve ilki ile arasında iki yaş olur ne var canım der eşimde. Ama bu hesapla 30 yaşında anne olcam ama ya ilk sefer de olmazsa ya bi sıkıntı varsa ne bileyim tedavi görmem gerekirse gibi sorular var aklımda çünkü yumurtalıklarımda kist var.

Eşimi bebek sahibi olma konusunda ikna etmek istiyorum ama bir yandan da bu doğru mu diyorum. Sizce ben yanlış mı düşünüyorum yada eşimi ikna etmek doğruysa nasıl damardan girebilirim tüyolarınıza ihtiyacım var sanırım :34:
Bir evlillik 5 yılda oturur,hayat arkadasınızla daha 1 senedir ayni evi paylasıyorsunuz ve birbirinizi tam tanıyor olamazsınız bunu psikoloji ve uzmanlar soyluyor.Daha evlilik oturmadan cocuk yapmak dogru degil.Cunku bitmiş evliliklerin tek kurbani COCUKLARDIR ,ama ne yazık ki anne babaları pek acele ettiler onları yapmak için çunku her sey pek guzel gidiyordu o aralar.Bunu bi dusunun.
Basarılar

Anne degilim evli de degilim ama esiniz istemiyorsa üstelemeyin. cocuk bakımı icin karnını doyuracak kadar gelir malesef ki yeterli degil, onu en iyi sartlarda en guzel sekilde yetistirmek icin birikim yapmalı dogru zamanı beklemelisiniz. Esinizin en azından bir ev alma fikri cok mantıklı ve yerinde. Esinizin isi bile kesinlesmemisken sırf siz anne olun diye bir cocuk dunyaya getirmek bencillik olur. sadece karnını doyurabildiginiz bir cocuk buyutmektense 40 yasında dogurup her imkanı saglayabilmek daha evladır. bu cocuk sevdası nedir oldum olası anlamam:)

Son düzenleme:
eşinin söyledıklerını mantıklı bulmadım çok uzun vadede olacak şeyler bunlar hayat okadar ertelenmemli hadı bı ev almışsınızdır borcu bıtsınde olsun der taamm dersınde bu ne daha düzen kurulacak ev alınacak bence bu şekilde anlat bır çocuk her şekilde bakılır

sizin nasıl anne olma hakkınız varsa onunda baba olmama hakkı var ayrıca siz kendinizi hazır hissediyorsunuz demekki ama kocanız hissetmiyor olabilir 2 yönlü düşünün :34:

eşinizle konuşun eğer çok net 2 sene çocuk istemiyorum diyorsa yapacağınız birşey yok.. dil dökmeyi yanlış buluyorum.. sonrası için.. bence bu tür konular evlilik öncesinde tartışılmalı.. karşı taraf çocuk istiyor mu ne zaman kaç tane istiyor.. artık konuşup bir karara varın.. kafanızda ortak bir tarih olsun.. o gün geldiğinde allah da kısmet ederse olur.. kist ya da değil hayatta hiçbir şeyin garantisi yok.. netleştirin durumu.. çocuksuz zamanınızı çocuk tartışması ile heba etmeyin..

Bir evlillik 5 yılda oturur,hayat arkadasınızla daha 1 senedir ayni evi paylasıyorsunuz ve birbirinizi tam tanıyor olamazsınız bunu psikoloji ve uzmanlar soyluyor.Daha evlilik oturmadan cocuk yapmak dogru degil.Cunku bitmiş evliliklerin tek kurbani COCUKLARDIR ,ama ne yazık ki anne babaları pek acele ettiler onları yapmak için çunku her sey pek guzel gidiyordu o aralar.Bunu bi dusunun.
Basarılar

Ne yani bes sene mi bekleyecekler bebek icin? Oldu...

cnmm, iki çocuk arası 2 yaş çok kısa bi zaman, bende 30 yaşıma gireceğim eşimde 36 bir tane oğlum var 5 yaşında, ikincisi de olsun istiyorum, yaşım bakımından şimdi bile geç kaldığımı düşünüyorum bence sende çok bekleme... yaş olarak en ideal zamandasın.

30 yaşında anne olacağım 2. bebeği ne zaman yapacağımı bilmiyorum ama senin yaşında ilk çocuğum olsun isterdim. .ama hazır değilse eşin iknasi nasıl olacak.. en iyisi sen bir doktora git,sadece kistlere değil yumurtalarinin kalitesine baktir yani bebek için uğrasacakmisniz yoksa hemen olur mu bu şekilde daha net bir fikriniz olur bence..

ev alabilmek için bir peşinat, taksitleri ödemek için düzenli bir iş olması gerekir
eşinizde bu vasıflar yok bildiğim kadarıyla ve olması en az 2-3yılınızı alacaktır
siz çalışıyor musunuz?
bence yaşlarınız bebek için en uygunu.

Bence eşin yalniş düşunüyor daha ne kadar erteliyecek ki bence dünyanin en güzel şeyi anne olmak bu da sizin en doğal hakkiniz eşinizi ikna edin ben 24 yaşindayim iki oğlum var evet biraz zorlaniyorum ama yinede herşey çok güzel...

cocuk konusu öyle farklı ki.bende evlendigimde hic istemedm 1 1.5 yıl yapmadık esim cok istiyordu.bende evlilgin biraz oturmasına nandgım çbana saygı duydu.ama sınra kendimde istedm zaman gectikce istiyorsun.simdi 27yasındyım 4 yasinda prensesim.ama cokta gecikmeseniz yas ic in enerjik olmak lazım.cocuk icin.dogrudogru söylüyorsunuz belkki hemen olmayacak dahada gecikeceksin.esinizde haklı ama bazı seyler sıkıntı cekmeden olmuyor..bence az bir süre kapat konuyu sonra actiginda öyle bir konuski hak versin ssna.ama emin ol 1 yılı astıgında kendisi de isteyecek.ayrıca arada 2 yas ars olan cocuklar ityi oluyor kis büyüyor ama anneler cok yıpranıyor.karar sizin tabi.allah herkese nssp etsssin bu duyguyu yasanmadan bilinmez kendinden bir parc ve sen onu kendin yoguruyorsun hep en iyisin istiyorsun.bir gülüsüherseye yetiyor.annelik işte....

cevaplarınız için teşekkür ederim eşim işini değiştirmek istiyor dedim ama bu net bir fikir değil yani kafasından geçiyor dile dökmüşlüğü şirkete yansıtmışlığı yok değiştirmek istiyorum dedi ne bir sınava hazırlık ne de bir ilan bakmak hiç birşey yok yani bu net birşey değil.
ayrıca bende çalışıyorum öğretmenim .

5 yıl beklemek çok değil mi ya?

Back
X