Doğruyu bulamıyorum

olucakemel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2017
225
157
33
6 yıllık evliyim 2 kız çocuğum var. Evlendiğimde rahat orta gelirleydik iki sene sonrasında eşimi işten çıkardılar. inşaat ince işçiliği bir meslek biliyor bu işi sigortasız yapmaya başladı ilk başlarda düzenliydi sonra 2 gün çalışıp 2 gün çalışmamaya başladı.2. çocuğumuz doğduğu kış hiç çalışmadı. Akrabalar sigortalı fabrika işleri için aracı oldular her seferinde reddetti. Yaptığım iş daha çok kazandırıyor fabrikada çalışamam diyordu ama düzenli çalışmadığından hep sıkıntı içindeyiz. Tembelliğe alıştı rahatı çok seviyor ayrılmak istiyorum söz verip bir süre düzenli çalışıyor sonra yine devam ediyor Tembelliğe. Müteahhit arayıp iş teklif ederse yapıyor iş ayağına gelmezse iş yok diyip geziyor. Çok yıprandım ben çalışmayı denedim hoşuna gitti rahat etti. Ayrılmak istiyorum kabul etmiyor. Hep iyi niyetli oldum ama saygım sevgim bitti. Düzelir diye umut etmelimiyim? Düşünmekten uyuyamıyorum çok mutsuzum.

Umut fakirin ekmeği fakat biliyorsunuz umutla karın doymuyor.
Ilk evlendiginiz zaman bu davranışları gösteriyor olsaydı daha sonra çocuklar doğduğunda değişmesi lazımdı en azından çocuklar için daha çok gayret etmeliydi. Siz de tam tersi olmuş. 2 çocuğa rağmen düzelmeyen bu saatten sonra zor düzelir. Allah yardımcınıZ olsun.

Tembel adamla çok zor.
Ne yiyip içiyorsunuz?
Faturalar ne oluyor?
Allahım korusun hasta olsanız sigortanız da yok.
İçinizi çok kararttım ama maalesef bunlar gerçek.

Aynı babam anlattığınız adam annem yıllarca çalışır düzelir diye bekledi Yk çalışmıyor adam
Şakın elinize alıştırmayın bir süre ayrı kalın belki gerçekten gözü korkar

Ayrılma kararını kocanız vermeyecek herhalde, sorumluluk sahibi olmayan adamın iki dudağının arasından çıkacak söze mi bakıyorsunuz? Düzelecek adam zaten çoktan bir iş bulmuş, şuan çalışıyor olurdu. Kendiniz diyorsunuz rahata alıştı, çalışmıyor diye. Ne değişecek ki birden aklı başına gelecek? Bunun bir cevabı varsa bekleyin, şans verin. Ama bilinmezlikler içinde bekliyor gibi hissediyorsanız, boşanma kararı için sadece kendi aklınızı dinleyin.

Neden ayrılmaktan bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum
İşinizde varmıs
Ayrılalım diyosunuz kabul etmiyor ne demek sizde ayrılabilirsiniz
Hayat mutsuz gecirmek icin cok kısa
Olmuyorsa zorlamayın

Tembel adamla çok zor.
Ne yiyip içiyorsunuz?
Faturalar ne oluyor?
Allahım korusun hasta olsanız sigortanız da yok.
İçinizi çok kararttım ama maalesef bunlar gerçek.
Faturalar kira geçte olsa çalıştığı zaman ödeniyor güzel getirili bir inşaat işi biliyor. Evin yiyecek yönünden eksiği olmuyor çünkü yemeği seviyor.Karnımız doyuyor ama sosyal hayat özgüven kalmadı.

Eşiniz bi bel muayenesi olsun.. Muayeneden geçsin... Neden böyle yaptığını derdini öğrenmeye çalışın... Gerçekten bi sorunu yoksa gavurluğundan yapıyorsa ayrılın

Terkederseniz belki değişir.
Ama umursamayabilir de.

Çocuklar büyüdükçe masraf artıyor.
Çalışıp 2 çocuğa bakmak mı, 2 çocuk 1 erkeğe bakmak mı?
Karar sizin.

Neden ayrılmaktan bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum
İşinizde varmıs
Ayrılalım diyosunuz kabul etmiyor ne demek sizde ayrılabilirsiniz
Hayat mutsuz gecirmek icin cok kısa
Olmuyorsa zorlamayın
Şimdi çalışmıyorum bulurum iş zor değil. Babamın evinde küçücük bir odamız var çocuk ilk okula gidecek bunun yanında babam zor bir adam.

İyi de geç ödemek normal mi kiradır,faturadır?
Sigortanız yok galiba?

ayrılmak istiyorum kabul etmiyor derken? medeni kanun diye bişey var ve boşanmak için kocanın izni gerekmiyor.

Sigorta sorun olmuyor devletin sağladığı oluyor, en son benim çalıştığım dönemden yararlandık
Çalıştığınız dönemde yararlanmanız normal değil mi zaten?
Önemli olan sürekliliği değil mi?
Bu akşam acil bir durum olsa mesela?

Bi süre sonra kendiniz ayrı eve çıkarsınız
Annemlerle aynı apartmanda 1+1 evdeyiz planlı geldim zaten buraya. evden gitmiyor ailem 100% arkamda olamıyo çok yaygara yapıyo seviyorum ayrılmam tamam çalışıcam... Yuvada kolay bozulmuyor tamam düzelir kızım biraz daha bakalım diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…