Doğu- Batı sentezi.

Bence doğu batı kültürü diye bir şey var. Bu tabi ki anlaşamazsınız anlamına gelmez, farklılık bence güzeldir ama ne derecede tolerans gosterebilirsiniz bu çok önemli.

Temel şeylerde anlaşabiliyor musunuz? Siz çocuk yetiştirirken sizin A dediğinize eşiniz ısrarla B diyecek mi, tersi sizin için de geçerli.

Bir de bence şehirde yetişmiş küçük yaşta diye düşünmeyin, kiminle yetiştiği önemli. Ailedeki dinamikler nasıl, anne ve baba nasıl karakterler bunları gözlemleyin.

Ben Karadenizliyim. Eşim Doğulu. Bence bu geçinme durumu biraz eşinizin karakteri ile alakalı. Yani bulunduğu bölgenin kültürüne bağlı mı, yoksa sadece uyum sağlayıp sıkıntı çekmemek çabasında mı? Mesela eşimin memleketinde biz çok sıkıntı yaşıyoruz. Ne kadar iyi insanlar olsa da düşünce farklılıkları hayatını mahvediyor. Hele de çocuk yetiştirmek konusunda. Çünkü geri durmak gibi bir düşünceleri yok. Her şeye müdahale etme hakkı görüyor aileler. Ki aile dediğim anne baba değil yengesinin annesine kadar karışan gördüm. Ama eşiniz daha farklı düşünüyorsa ve başka bir şehirde yaşayacaksanız aileden uzakta bence o zaman sorun olmuyor.

Dogulularinda hepsi ayni degil ki. Mesela biz babamizin yaninda bacak bacak ustune atip otururuz cok rahat konusuruz. Esimde benle ayni dogu şehrinden onlarda terstir bu babalariyla konusurken dikkatli konusurlar. Ustelik ayni yerde buyuduk. Hatta oyleki esim benim anne babamla daha rahat konusur oyle bisey yani. Bence şehir degisikligi vesaire değilde aile buyuklerinin yetistirme tarzi cok degistiriyor insani.

Ben Karadenizliyim. Eşim Doğulu. Bence bu geçinme durumu biraz eşinizin karakteri ile alakalı. Yani bulunduğu bölgenin kültürüne bağlı mı, yoksa sadece uyum sağlayıp sıkıntı çekmemek çabasında mı? Mesela eşimin memleketinde biz çok sıkıntı yaşıyoruz. Ne kadar iyi insanlar olsa da düşünce farklılıkları hayatını mahvediyor. Hele de çocuk yetiştirmek konusunda. Çünkü geri durmak gibi bir düşünceleri yok. Her şeye müdahale etme hakkı görüyor aileler. Ki aile dediğim anne baba değil yengesinin annesine kadar karışan gördüm. Ama eşiniz daha farklı düşünüyorsa ve başka bir şehirde yaşayacaksanız aileden uzakta bence o zaman sorun olmuyor.
Çok aydınlatıcı bir yazı olmuş.
Nişanlım ailesiyle hiç görüşmüyor neredeyse. Bana her zaman senin işine karışmam ben diyor ki gerçekten kendisi mobilyadan çok iyi anlamasına rağmen ben ne istersem onu yaptırıyor.
Sen seçeceksin ben sadece malzemesine karışırım diyor. Rengi, şekli senin istediğin gibi olsun diyor.
Ailesi hakkında nişanlımın tutumu yüzünden rahatım açıkçası.

Dogulularinda hepsi ayni degil ki. Mesela biz babamizin yaninda bacak bacak ustune atip otururuz cok rahat konusuruz. Esimde benle ayni dogu şehrinden onlarda terstir bu babalariyla konusurken dikkatli konusurlar. Ustelik ayni yerde buyuduk. Hatta oyleki esim benim anne babamla daha rahat konusur oyle bisey yani. Bence şehir degisikligi vesaire değilde aile buyuklerinin yetistirme tarzi cok degistiriyor insani.
Genelde kalıplaşmış bir doğu kültünden bahsedilir ya hep. O yüzden aslında böyle bir soru sordum.
Sizin çok farklıymış ilişkileriniz.
Nişanlımın ailesinde bence o benim bahsettiğim kültür hala geçerli.

Anneniz batılı babanız doğuluymuş, kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz, Türküm diyormusunuz, gelecekti çocuğum için merak ediyorum da
Bu bayrak altında yaşayan herkes Türk bana gore babam doğulu ama bu vatan için görev yaptı
Bu kişiyle ve yetiştirilme tarzı ile ilgili
Çocuğunuz için neyi merak ettiğimizi Anlamadim eşinizin düşüncelerinden bunu gozlemleyebilirsiniz

Back
X