Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
uyuyan soba super bıseysabah yakıyosun kapatıp dısarı cıkıyosun aksam gelınce uyandırıyosun
kaldıgı yerden haldır huldur yanmaya baslıyor gene
uyuyan soba döküm oluyo
yani içinde kovası yok
sen odunları içine dizip yakıyosun
altında küllüğü var oraya eliyosun
diğer kovalı sobalar çok çabuk söner
sürekli odun atmak zorunda kalırsın
bunlar öyle değil
içi tuğlalı olduğundan uzun süre ısı veriyo
biraz pahalılar ama en küçük boyunu al diğerleriyle çok uğraşırsın
soba yakmak basit
sadece dediğim gibi odun aldığında şöyle 3 büyük çuval kadar ince kırdır ki rahat yakabilesin
şimdi sobanın külünü aldıktan sonra en alta poşetle kömürü bırak
üstüne bir iki tane büyük odun yanına kırdırdığın odunlardan yanınada gazete ve çıra al demiştim ondan bırak
çıraları tutuştur ince odunlar tutuştumu yanar zaten
sobanın havalandırmaları var
tutuştuktan sonra alttakini açıp üsttekini kaparsın
bu kadar
uyuyan soba super bıseysabah yakıyosun kapatıp dısarı cıkıyosun aksam gelınce uyandırıyosun
kaldıgı yerden haldır huldur yanmaya baslıyor gene
bu yazıyı bi yere not etmem lazım![]()
kitap yazmışım hakkaten
soba yakmanın püfleri
ayrıca ben bunları 17 yaşımdayken severek yapıyodum
sende yaparsın korkma
sadece gece uyumdan kömür atma o aklında bulunsun
cok fazla uyumuyo o kadar heveslenmeyin![]()
canım bız komus sobası kullanıyoruz hala valla bızımkı mısıl mısıl uyuyorgece 12de kapatıyoz,sabah 11de acıyom yanıyo gene
bıde arkadasım bız tutusturmalık odun almıyoruz,komurunu cok koyuyoruz,uzerınede azcık tahta parcasıyla tutusuyor,tahta parcası al odun yerıne tavsıye ederım hem daha ucuz hem ınce
bıde bızım sobanın cok yanmasının sebebı bırazcıkta komurun kalıtesınden kaynaklanıyor hemen yanıp gecen komus almıyoruzaldıgımız komur dıgerlerınden pahalı oluyor ama degıyo acıkcası cok uzun gıdıyo
![]()
Ben bile geçen sene kış boyunca kova doldurup evi barkı yakmadan soba kullandıysam herkes kullanırAma gerçekten çok zahmetli bir daha kesinlikle soba kullanmayı düşünmüyorum. Sobanın pisliği bitmez. Üstelik eve gelip yakacaksınız felan çok üşüyen biriyseniz zor olabilir.
merhaba;ben doğuda yaşamıyorum Antalya Sidede yaşıyorum ve bende sobalı evde oturuyorum,çünkü Antalya'da zaten doğalgaz yok mecburuz yani.
sobalı evde oturmak çok zevkli bence,kışın iliklerine kadar ısınırsın,kedi gibi yanında şekerleme yaparsın,kestane pişirirsin,ekmeğini kızartırsın,suyunu ısıtırsın,benim aklıma gelmeyip yapmasamda yemeğini ısıtırsın hatta.
yalnız tek kötü tarafı sobalı oda 40 derece sıcakken maalesef diğer odalarda kutupları yaşıyorsun,yani her oda aynı sıcaklıkta olmuyor.
hangi ilde yaşadığını bilmiyorum ama 350 tl bana normal geldi,ancak odun almayı düşünüyorsan hemen bugün yarın almaya bak yani yağmurlar başlamadan.odunlar yağmur yerse alacağın odun hem ağır basar hem sobaya attığında zor tutuşur fazla ısıtmaz.farkındaysan direk oduna odaklandım,ben kömüre karşıyım,hiç almadım kullanmadım,o riskede giremem.
herşeyi kendim yapıcam demişsin,bulunduğun evin mutlaka bir kileri vardır,taşıması belki tek başına yorucu olur ama sonra rahat edersin o kilere düzgünce istifle,kışın işten geldiğinde oradan o günlük yakacağın odunu alır eve öyle çıkarsın.eğer kiler gibi bir yer yoksa,banyo haricinde ekstra alaturka tuvaletin varsa oraya yoksa balkonunun en dip iç köşesine istifleyip üstünede kalın naylon örtki kışın yağmurda ıslanmasın.
son olarak eğer odun almayı düşünüyorsan canım komşularına bir sor bakalım bir kışta ne kadar odun yakılıyormuş orada,1 tonmu 1,5 tonmu ne kadar,kendininde tek başına olduğunu düşünerek ölç biç alırken ona göre al odununu.
kendimi yemin ederim soba uzmanı gibi hissettim,amma çok yazmışım![]()
canım bız komus sobası kullanıyoruz hala valla bızımkı mısıl mısıl uyuyorgece 12de kapatıyoz,sabah 11de acıyom yanıyo gene
bıde arkadasım bız tutusturmalık odun almıyoruz,komurunu cok koyuyoruz,uzerınede azcık tahta parcasıyla tutusuyor,tahta parcası al odun yerıne tavsıye ederım hem daha ucuz hem ınce
bıde bızım sobanın cok yanmasının sebebı bırazcıkta komurun kalıtesınden kaynaklanıyor hemen yanıp gecen komus almıyoruzaldıgımız komur dıgerlerınden pahalı oluyor ama degıyo acıkcası cok uzun gıdıyo
![]()