• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğu'da öğretmenlik

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Eşimin işinden dolayı doğuda öğretmenlik yapacağım. Bu yaz tayin oluyoruz. Doğu'da öğretmenlik yapmak çok mu zor? Arabamız yok eşim araba kullanmayı da pek bilmiyor. Servis vs nasıl ulaşım sağlayabilirim. Güneydoğu'da yaşayan ya da atanan öğretmenler varsa Urfa ve Antep ile ilgili yorumları alabilir miyim? Genelde benim branşa bu iller çoğunlukta açılıyor. Sadece terör açısından değil öğrencilerle iletişim kurma veliyle anlaşabilme konusunu da merak ediyorum. Tecrübelilerin tecrübelerini dinlemek isterim

Ben 3 yıldır Antep merkezdeyim. Burası aşırı pahalı bir yer. Veli-öğrenci mahalleye göre değişiyor ancak zorunlu hizmet bölgelerindeki profil iyi değil. Öğrenci başarısı düşük sınıflar çok kalabalık.

İstanbul’da düzenli olarak çatışmaların olduğu, öğrencilerin çoğu ile ortak dili konuşamadığım bir okula atanmıştım 2012’de. Valla bi sey olmadı hâlâ aynı okuldayım :) gözünüzde büyütmeyin. Niyetiniz varsa her yerde yapılır bu meslek. Kimseye eğitim fakültesine başlarken batıda deniz kıyısı okullarda görev yapılacak vaadi verilmiyor.

Eşimin işinden dolayı doğuda öğretmenlik yapacağım. Bu yaz tayin oluyoruz. Doğu'da öğretmenlik yapmak çok mu zor? Arabamız yok eşim araba kullanmayı da pek bilmiyor. Servis vs nasıl ulaşım sağlayabilirim. Güneydoğu'da yaşayan ya da atanan öğretmenler varsa Urfa ve Antep ile ilgili yorumları alabilir miyim? Genelde benim branşa bu iller çoğunlukta açılıyor. Sadece terör açısından değil öğrencilerle iletişim kurma veliyle anlaşabilme konusunu da merak ediyorum. Tecrübelilerin tecrübelerini dinlemek isterim
İstanbul’da düzenli olarak çatışmaların olduğu, öğrencilerin çoğu ile ortak dili konuşamadığım bir okula atanmıştım 2012’de. Valla bi sey olmadı hâlâ aynı okuldayım :) gözünüzde büyütmeyin. Niyetiniz varsa her yerde yapılır bu meslek. Kimseye eğitim fakültesine başlarken batıda deniz kıyısı okullarda görev yapılacak vaadi verilmiyor.
Doğru haklısınız da şunu belirteyim ben görme engelliyim. Burada bununla ilgili önyargının olabileceğini düşünüyorum açıkçası. Bir de yol açısından ulaşım iyi değilse zorluk yaşayabilirim. Hiç bilmediğim bir şehirde iki vesaitle okula gitmek beni zorlar.

Doğulu biri olarak ilkokul ve orta okulda batılı gelen öğretmenler bizi çok sevip bütün on yargılarını kirmislardi hemde köyde ki çocuklar hakkında. Bide şuan lojmanda oturuyorum . TV de göründüğünden okadar farklı ki nasıl böyle düşünmemize vesile oldular inanamıyoruz. Çok güzel ve öyle abest birşey yok. İlçeye göre de değişiyor. Biz bile şehrimizde terör ile ilgili birşey duyduğumuzda şoke oluyoruz. O şehir Denince sanki hepsi öyle yada insanları şöyle diye çok gelip de yanilan var tabi bende bati da kendimi pek güvenilir hissetmem. İnsanlari çok rahat ve her an başına birşey gelir diye korkar. Mekan değil insanı çok önemli. Her yerde iyi de kötüde var ister Doğu'da ister batıda. Mahalle yada köy semt yada ilçe hiç farketmez. Bu illa oranın kötü olarak lanse edilmemeli bence

Hiçte zor değil niye zor olsun ki. İlk atamam Van Ercişti hala çok özlüyorum. Antepte yaşıyorum. Burda da sorun yaşamadım. Ama pahalı bi şehir. Kiralar uçmuş durumda. Terör yok zaten veli profili de mahalleye göre değişiyor. Öğrenci sizi severse velide sorun olmuyor zaten.

Doğru haklısınız da şunu belirteyim ben görme engelliyim. Burada bununla ilgili önyargının olabileceğini düşünüyorum açıkçası. Bir de yol açısından ulaşım iyi değilse zorluk yaşayabilirim. Hiç bilmediğim bir şehirde iki vesaitle okula gitmek beni zorlar.
Gaziantepte hemen hemen her yere tek otobüsle gidebiliyorsunuz.Tercih döneminde özelden de yazarsanız okul anlamında yardımcı olurum.

Sınıf öğretmenisiniz galiba ben de bu sene atanacağım Urfa yı yazacağım ek atama olmadığı için Antep şansım yok gibi. Sınıf öğretmenisiniz köy okulları daha iyidir veli derdi yoktur öğrenci sayısı azdır. Antep daha iyi diyorlar. Ben de konusu açılmışken Urfa-Mardin ikilisi için fikirlerinizi sorayim,Urfa da Suriyeli nüfusu daha çoktur ama siz es durumundan iyi okullara düşebilirsiniz. Ayrıca bazı köy okullarının servisleri oluyor sormanız lazım

Doğuya gelirken ağlanır, giderken ağlanır. 😊 çoğu okulun servisi var. Evden alıp okula bırakıyor. Öğrenci servisi gibi. Çocuklar yerine göre eğitim açısından zayıf ama saygı gösterme, öğretmenini sevme konusunda çok cömertler. Ayrıca bilgiye ve ilgiye açlar. Çocukları sever, onlarla onların anlayabileceği, onları kültürlerinden dolayı küçümsemeyen şekilde davranırsanız çok çok iyi anlaşırsınız. Terör falan olayı da yok. Urfa ve Gaziantep te zaten sınıra yakın bölgelerde belki biraz sıkıntı olabilir onda da halk öğretmeni baş üstünde tutar. Umarım sizin için çok güzel bir başlangıç olur. 🥰

Mardin-Nusaybin'de çalıştım. Tek şikayetim biber gazıydı 😁. O da evimin konumuyla alakalıydı. Bir de öğrenciler biraz hırçındı. Ama genel olarak memnundum. Halkı öğretmeni seviyordu. Çarşıda pazarda öğretmene saygıyı hissediyordum. Çoğu akşam yatarken kapımı kilitlemeyi unutuyordum. Ama ben hendek olaylarından önce orada çalıştım, şimdiki durumu bilmiyorum.

Mardin merkez çok güzel, Midyat da güzeldir. Yaşanıp, çalışılır.

Urfa ilçeden ilçeye değişir. Bence Mardin Urfa'dan daha rahat. Urfa daha muhafazakar.

Antep diğer ikisine göre daha büyük ve gelişmiş bir yer. İlçeleri hakkında bilgim yok.

Lojman zorunlu mu

Okula yakın bir yerde oturursunuz

Özel eğitim merkezinde çalışacaksanız zaten il merkezinde olur yakın oturulacak yer de olur

İlkokul dışında lise ortaokul vs olan yerler de merkez olur ev bulunur yakında

Kolay gelsin

Sınıf öğretmenisiniz galiba ben de bu sene atanacağım Urfa yı yazacağım ek atama olmadığı için Antep şansım yok gibi. Sınıf öğretmenisiniz köy okulları daha iyidir veli derdi yoktur öğrenci sayısı azdır. Antep daha iyi diyorlar. Ben de konusu açılmışken Urfa-Mardin ikilisi için fikirlerinizi sorayim,Urfa da Suriyeli nüfusu daha çoktur ama siz es durumundan iyi okullara düşebilirsiniz. Ayrıca bazı köy okullarının servisleri oluyor sormanız lazım
Kesinlikle Urfa yerine Mardin’i yazabilirsiniz. Artuklu, yeşilli, Ömerli, Kızıltepe, Midyat, savur, Mazıdağı, derik. Bunlara merkeze yakın ilçeler. Dargeçit ve Nusaybin’e önyargı var ama dargeçiti bilmem lakin Nusaybin de güzel ilçedir.

Kesinlikle Urfa yerine Mardin’i yazabilirsiniz. Artuklu, yeşilli, Ömerli, Kızıltepe, Midyat, savur, Mazıdağı, derik. Bunlara merkeze yakın ilçeler. Dargeçit ve Nusaybin’e önyargı var ama dargeçiti bilmem lakin Nusaybin de güzel ilçedir.
Ben de Mardin düşünüyorum ama erkek arkadaşım açısından Urfa da iş bulmak daha kolay olur sanki. Bir de sorması ayıp boyumuz aynı ben şu an 50-52 kilo falandım 49 olunca ruh gibi oluyorum siz niye kilo vermek istiyorsunuz :)

Ben de Mardin düşünüyorum ama erkek arkadaşım açısından Urfa da iş bulmak daha kolay olur sanki
Urfa’nın bildiğim en büyük sıkıntısı kiralar çok pahalı. İkincisi halkı biraz tutucu. Üçüncüsü havalar inanılmaz sıcak.

Ardahan'da bir köyden bildiriyorum, köy okulunun kendi lojmanı var. Huzurlu, sessiz sakin bir yer. Çok öğrenci yok, başarı da biraz düşük fakat saygı olarak ters bir durum görmedim. Kimse öğretmenleri yabancılamıyor.

Alışveriş için ilçeye gitmeniz gerekiyor, bunun için araba şart. Aslında dolmuş türü bir ulaşım var fakat bir sabah geliyor, bir de akşam. Yani ilçeye sabahın köründe gidip, akşam dönebilirsiniz ancak. Köy okulu olursa muhtemelen bir arabaya ihtiyacınız olacak, merkezlerde daha rahat edersiniz bence. Diğer illerde de durumun çok farklı olmayacağını düşünüyorum köy için. Ha, araba alabilirseniz de, eşinizin acemiliğini atması için biçilmiş kaftan, trafik diye bir şey yok.

Merkezler için de şöyle diyeyim, normal Batı gibi yani, farklı bir durum yok burada. Mardin'de ve Kars'ta merkezde arkadaşlarım var, onlar da çok memnun. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben de Mardin düşünüyorum ama erkek arkadaşım açısından Urfa da iş bulmak daha kolay olur sanki. Bir de sorması ayıp boyumuz aynı ben şu an 50-52 kilo falandım 49 olunca ruh gibi oluyorum siz niye kilo vermek istiyorsunuz :)
İkisini de görmüş gezmiş birisi olarak Mardin'i tavsiye ederim. Urfa merkezde yarım kollu tunikle tuhaf hissetmiştim. Mardin'de bu hissi hiç yaşamadım.

3 yıl Cizre'de çalıştım ilk görev yerim, terör zamanı hem de. Küçük tatsızlıklar olmadı değil. Ama çok mutlu oldum orada. Velilerim hep saygılı iyi niyetli çocuklar desen sevgiye aç bir gülümseme bile yetiyordu bağ kurmaya. . Tabi geleli 4 yıl oluyor. Şimdi Cizre çok güzelleşmiş. Doğu yazılacak ise Antep Urfa yerine Mardin tercih edilebilir. Her yerde sorunlar olabiliyor umarım siz sorunsuz güzel bir yere gidersiniz.

Bende doguda calisiyorum 8 yildir ve cok mutluyum.gelen kimse gitmek istemiyor.cogu batidan gelen arkadaslarim tayin sureleri dolmasina ragmen kalmaya devam ediyorlar.gidenler arayip cok pismaniz keske gelmeseydik bile diyorlar.buranin insani cok sicak ve misafirperverdir gelince goreceksiniz.ozellikle batidan gelenlere ekstra iyi davranirlar

Urfa çoğunlukla önerilmemiş ama Antep Urfa Mardin insanı çok başkadır ya. Doğu insanının sıcaklığı insan sevgisi bir başka oluyor. Sevdikleri kandan olmasın yeterki sevsinler her şeyi yaparlar. Bu şehirlerle ilgili başka sorunlar var tabi pahalılık, eğitim eksikliği, kalabalık vs... ama bu sorunlar batıdaki pek çok şehirde de var. Bu şehirlerde çalışan arkadaşlarım var. Genel olarak memnunlar. Ek olarak Diyarbakır da çok seviliyor orası da yazılabilir. Urfa’da Haliliye eyyubiye merkez ilçeleridir, okullar kalabalık olabilir ama imkanlara ulaşma açısından daha rahat olur.

Back
X