Doğuma Hazırlık Doğum çantası nasıl bişey olmalı? Valizmi? Çantamı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zrrn

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
286
2
296
Arkadaşlar

Tecrübeli anneler, ben doğum çantası için nasıl bişey hazırlayacağımı bilemedim küçük boy bir çekçekli valizimiz var onu kullansam çok mu komik olur ben daha rahat ve kullanışlı olacağını düşünüyorum ama garip karşılanırmı acaba?

Yoksa Spor çantalardanmı hazırlamalıyız? alacakda çok şey var hepsi derli toplu bi çantada olsun istiyorum hep çantanın içindekileri konuştuk ama çantanın nasıl bişey olacağını konuşmadık

:uhm:

ben ilk doğumumda 2 küçük spor çantası hazırlamıştım. ancak aldı içine herşeyimizi. bu seferde öyle yapmayı düşünüyorum. bavul benim de aklıma geldi ama bilmem belki komik kaçabilir :kedi:

Minik bir valiz gerekiyor. En iyisi el bagajı türü.
Normal doğum olacaksa:
2 gecelik
Terlik
Emzirme sütyeni
3 tane iç çamaşırı
ped (Hastane veriyor, ama alerjiksen alıştığından şaşma derim)
Fotoğraf makinesi
Tarak-fırça
Islak mendil (duş alamazsan terini silmek için)
kokusuz bir deodoran
fotoğraf makinesi
Makyaj çantası (Doğal bir far takımı, maskara, allık, ruj-parlatıcı, saç tokası, göz kalemi, kapatıcı)
Şık bir sabahlık-şal-hırka

Bunun dışında bebis malzemeleri
Bir de eşin için temiz bir gömlek-tişört
ve 1 tane iççamaşırı- 1 çift çorap
(o anda hiçbir erkek düşünmez)

Yeni doğan bebekler için araç koltuğu da önemli...

o kadar şey varki çantaya konacak ancak valiz alır herhalde

arkadaşım hiç de komik kaçmaz..
doğuma gidiyorsunuz düğüne değil merak etmeyin..
bende 2 spor valiz gibi çanta hazırlamıştım.birini kızıma içeriye vermek için diğeride kendime hastanede kullanacaklarım..

canım niye komik kaçsın herkes valizle geliyo doğuma.geçen gene hastaned doğuma gelmiş bi kadın gördüm,en büyük boy sürgülü valiz almıştı yanına.ihtiyaçlarını ne karşılarsa onu alacaksın yanına.benimde bi kendim bide bebeğim için iki spor çantam vardı yanımda.eksik olmasında fazla olsun derim hep.fazla fazla koydum herşeyi,bi eksiğim olmadı çok şükür.hayırlı doğumlar..

Bebeğin eşyalarını ayrımı hazırlamak lazım?
Galiba bazı hastaneler ilk kıyafetlerini veriyor kontrole gittiğimde hastane ile konuşayım o halde bebek için çanta vermek gerekecekmi diye...

en iyi öyle dimi ?

canım ben kolaylık olsun diye ayrı hazırlamıştım.ama doğumda giydirmek için bi poşetede bebeğimin zıbın takımını,iç body sini,battaniyesini koymuştum.orda o poşeti verdim hemşireye sonra diğer kıyafetlerini kullandık.

bende ayrı hazırlamıştım benimki ufak bir valizdi bebeğin ihtiyaçlarınıda normal bebek çantasına koymuştum bebek doğunca senden önce çıkarıcaklar doğumhaneden ve çantayı isticekler ben ayrı hazırlamanı tavsiye ederim

Teşekkür ederim arkadaşlar o halde bir ayrı çanta hazır edip eşime yada anneme emanet edeyim

valizi aynı hazırlasan bıle bır poşetin içine bebeginkileri yanı ılk gıyecegı kıyafetlerı koyup hemsirenin eline verirsin zaten yanında bırı olursa anneler falan onlarada gosterırsın cantanı bunları koydum dıye onlar yardım edrler ayy ne heyecanlı bızımde ogunlerımız gelse hayırlısıyla ılkımde cok heyecanlanmıştım kayın valıdem hazırlamıstı cantamızı kazasız belasız alırsın kucagına ınsallah

Canım inşallah hepimizin bebekleri sağlıkla gelir kucağımıza

ben yollarda doğurucam diye korkuyorum valla 7 aylık oldum evim pendikte işyerim üsküdarda hergün 4 otobüs değiştiriyorum. izine ayrılana kadar gelmesinde daha doğru dürüst alışveriş bile yapmadım bebeğe

canım sonuçta doğuma gidiyorsun yanında eksik birşey olmamalı valiz hiçte abes kaçmaz benimde öle tekerlekli bir çantam vardı onu aldım yanıma herşeyimi rahatça koymuştum.hatta birde el çantası hazırlayıp yiyecek birşeyler bile almıştım yanımda kalacakları düşünerk.şimdiden bebişini sağlıcakla kucağına alırsın

ya ben daha hazırlamadım doğum çantamı? erken mi acaba? 38. haftada sezeryan olucam inş. yine ayrı hazırlicam ama ne zaman hazırlasam ki?
zrrn sen hazırladın mı?

Yok canım inan daha içine ne koyacağıma bile detaylı bakmadım...

Ben biraz daha bekleyeyim diyorum daha 28. haftadayız sen artık başlamalısın 34.haftadasın değilmi

Arkadaşlar

Tecrübeli anneler, ben doğum çantası için nasıl bişey hazırlayacağımı bilemedim küçük boy bir çekçekli valizimiz var onu kullansam çok mu komik olur ben daha rahat ve kullanışlı olacağını düşünüyorum ama garip karşılanırmı acaba?

Yoksa Spor çantalardanmı hazırlamalıyız? alacakda çok şey var hepsi derli toplu bi çantada olsun istiyorum hep çantanın içindekileri konuştuk ama çantanın nasıl bişey olacağını konuşmadık

:uhm:

ben küçük boy çekçekli valizi hazırladım herşeyim düzenli oldu yanlız benim sezeryan ve hastanede kalma süresi uzun olacağı için herşey biraz daha fazla konulmak zorunda
normal doğuma bukadar gerek yok sanırım

kendi kıyafetlerimizle bebeğin kıyafetlerni karıştırmamamız gerekiyo
sonuçta çantayı içeri veriyoruz buyüzden iki çanta hazırladım

biri bebeğime aldım çanta gerekli malzemeleri koydum bebeğim doğmadan yada doğduktan sonra hemşire ablalarına vericeğim canta

diğeri ise kendime hazırladıgım çanta doğum sonrası lazım olacak malzemeler
bavul tipi el çantalarından vardı anneme kalmaya giderken kullandıgım onu hazırladım ikiside makul boyda

ya ben daha hazırlamadım doğum çantamı? erken mi acaba? 38. haftada sezeryan olucam inş. yine ayrı hazırlicam ama ne zaman hazırlasam ki?
zrrn sen hazırladın mı?

canım kaçıncı haftandasın bilmiyorum ama ben 25. haftamda hazırlamıştım çantamı çünkü olası erken doğuam karşı tedbirli olmak lazım hepsini yıkadım ütüledim yerleştirdim
bi kendi çantamı hazırlamamıştım oda sorun deil zaten hazır olmasada hastane çarşının göbeğinde hemen bi pijama iç çamaşırı vs alınabilir diye önemsememiştim ama bebeğimin eşyalarını ellerimle hazırladım :1hug:

canım kaçıncı haftandasın bilmiyorum ama ben 25. haftamda hazırlamıştım çantamı çünkü olası erken doğuam karşı tedbirli olmak lazım hepsini yıkadım ütüledim yerleştirdim
bi kendi çantamı hazırlamamıştım oda sorun deil zaten hazır olmasada hastane çarşının göbeğinde hemen bi pijama iç çamaşırı vs alınabilir diye önemsememiştim ama bebeğimin eşyalarını ellerimle hazırladım :1hug:

Erken hazırlamışsın :ecrin_bebek:
kaçıncı haftandasın inşallah erken doğum olmaz bende bazen düşünüyorum allah korusun öyle bişey olursa hiç hazırlığım yok yakın zamanda hemen eksikleri alıp hazırlamalıyım :sinifsinif:

ben 34. haftamdayım. 38. haftada sezeryan olucam inşallah. o zaman önümüzdeki hafta hazırliyim bende. zaten çok sancım oluyor ara ara. ne olur ne olmaz haklısınız sağolun kızlar a.s.

Back
X