Doğum çantasi

kmercanefe

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2007
57
0
611
43
Kayseri
kızlar slm,
doğum çantasını ne zaman hazır etmeliyiz. bugün bana geç kalma hemen hazırla dediler araştırdım aşağıdaki şeyler gerekliymiş
bu konuda fikir verir misiniz..

Doğum çantanız içinde sizin için gerekebilecekler
• Öncelikle doktorunuzun ve yatacağınız hastanenin tel. numaraları
• Doktorunuzun daha önceden yaptığı ve hastaneye getirmenizi istediği testler veya notlar
• 2 adet gecelik
• 1 adet pijama
• 1 adet sabahlık
• 1 adet kaymayan türden terlik
• 1-2 adet çorap
• 2-3 adet külot
• 1-2 adet atlet
• 1-2 adet sutyen
• Havlu
• Hijyenik pedleriniz
• Göğüs pedi
• Meme ucu için krem (çatlama önleyici)
• Süt pompası (bazen gerekebilir)
• Diş Macunu ve fırçası
• Şampuan ve sabun
• Tarak, Toka, Parfüm, makyaj malzemeleriniz (doğum sonrası moraliniz önemlidir )
• Kağıt ve kalem
• Cep telefonları ve şarj aletleriniz
• Kolonya, ıslak mendil
• Kağıt havlu
• Ziyaretçileriniz için çikolatanız
• İçme suyu ve bardaklar
• Bisküvi ve meyve suları
• Fotoğraf makineniz veya kameranız
• Kitap, dergileriniz (tabi bebekten okumaya zamanınız kalırsa :) )

Doğum çantanız içinde bebeğiniz için gerekebilecekler
• 2 tane badi (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
• 2 tane tulum
• 2 tane çorap, eldiven ve şapka
• 2 tane ağız mendili
• 2 tane pijama altı
• Yelek ve hırka (mevsime göre)
• Battaniye veya pike (mevsime göre)
• 3-4 tane bebek bezi
• Havlu
• Önlük, yelek ve patik
• Küçük yastık (yan yatacak bebeğinizin sırtına destek olmak amacıyla)
• Biberon
• Araba koltuğu/ana kucağı (çoğu zaman hastanede gerekmez)

evet canım ama pek bi bilgi verilmemiş ne zaman hazırlanması uygun olur onu bilmiyorum daha hiçbir hazırlığım yok hala çalışıyorum ondan dolayı şu anda bununla uğraşma gibi bi durum yok işten kasımda ayrılıcam o zamana kadar beklesem bişey olur muki :)))))))

BENCE YAVAŞ YAVAŞ BAŞLA HAZIRLIKLARINA.
İZİNDE HALLEDEBİLİRİM DİYORSAN SEN BİLİRSİN.
ÖZELLİKLE 34. HAFTADAN SONRA ÇANTAN HAZIR BEKLEMELİ :)

SEVGİLER...

bebek için olanları tamamladım ben. kendime olanları da 2-3 hafta içinde tamamlamak istiyorum. aceleciliğimden değil, zaten şimdiden ağırlaştım daha ilerleyen zamanlarda dışarı çıkmak daha büyük eziyet olacak diye, e başkasına da bana gecelik al, bilmem ne al diyemezsin. en iyisi ağırlaşmadan kendin halletmek.

ben hazırlamadım henüz ayın sonunda izne ayrılacağım o zaman hallederim diye düşünüyorum kısmetse

son ayına girerken çantan hazır olsun derim ben..nolur ne olmaz dimi..ben genelde bebek için ikişer takım şeyler koydum kendime gecelik terlik çorap hırka ped tarzı şeyler koydum..makyaj malzemesi koymayı hiç düşünmedim ama tarak ve krem koydum sabun mutlaka koy derim..bardak çanak türü şeyleri hastane zaten veriyor..

benden sana tavsiye ben devlet hastanesinde yaptım doğumu vermediler ama sen yinede götür yatak koruyucu ped ve hasta bezi var ondan alsan iyi olur çünkü ilk 2 gün kanaman çok oluyor normal pedler yeterli gelmiyor bana ondan kullandılar gerçi sezeryan olduğumdandır belkide wc ye kolay çıkamadım normal doğum olsa sık gidersin ve pedini sık değiştirirsin eğer sezeryan olacaksan o koruyuculardan al derim çantanıda bir an evvel hazırlasan iyi olur çünkü son zamanlarda hazırolda durmak lazım ne olacağı belli olmaz son anda sıkışmaktansa hazırla dursun zararı olmaz sana Allah kurtarsın canım

Canim bunlar adet olarak az benim icin.Cunku burda nromal dogum yapsan dahi en az 5 gun yatiriyorlar.Hele sezeryan oldunmu 8 gun.O yuzden bunlarin adedini artirayim cantami hazirlarken.

sonradan evdende getirtebilirsin ihtiyaçlarını, yeterki evdeki yerleri belli olsun ve getirecek kişi yerlerini bilsin.bebişine uzun ömürler ana babasıyla inşallah.

bence ped yerine hasta bezi al ben ped almıştım ama hastaneden hasta bezi istemişler ben doğumdayken bizimkiler almış kanama her oturmanda sağa sola donmende oluyor ped yetmez ya sureklı yarım saatte bir değiştireceksin oda zor olur hasta bezi rahat oluyor ben 7 aylıkken hazırlamıştım çantayı erken doğum olabilir diye oyle bi ihtimalde var unutma camın ve şimdiden geşmiş olsun ve gozun aydım Allah analı babalı buyutsun

bende hazırladım çantamı .bi tek bir gecelik daha alacam bide kendim ekstra istediğim şeyleri koyacam ama şidmi doğursam hazırım bide ben nevresim takımıda koydum kendi yatağım için.özel hastanede doğum yapacam kısmetse ama yinede kendim evden götürecem..

pijamamı yoksa gecelik mi daha uygun olur kızlarrr

hülyacım bende takıldım bu konuya gecelik şartmı ben hiç sevmem geceliği.pijama da çok rahat ederim.tecrübeli hamişler gecelik çok gereklimi pijamada aynı işi görürmü.çok gerekli değilse giymeyeceğim bişeyi boşuna almayayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…