Doğum çantasi

Erken olma riski var diye bugün aldim esyalari. Ben pijama aldim daha rahat olur gibi geliyor.kontroller icin gecelik aslinda daha iyi ama oturup kalmak icin pijama derim.5 gün kalirim hastanede o yzden 4 tane aldim . Normal dogum düsündügüm icinde dogum ani icin büyük t-shirt aldim uzun rahat oluyor (tecrübe :)

aslına bakarsanız kızlar gecelik daha uygun çünkü normal doğumda dikişlere bakıyorlar pansuman yapıyorlar daha kolay sezeyandada lastikler canınızı yakabilir ama bende pijama giymiştim yanınıza bulun birtane gecelik

Ben pijama takımı alacaktım ama doğum yapan bütün arkadaşlarım (ve büyüklerim) mutlaka gecelik al çok gerekli dediler.Hem tuvalete gidip gelirken, hemde diğer işlemler için mutlaka gecelik al dediler. Ben 2 tane gecelik, bir tane pijama takımı ve bir sabahlık (diz altı ya da ceket boyu) alacağım. Çorap ve terlikte unutmayın zira çok üşünülüyormuş doğumdan sonra, birde biz kış anneleri olacağız.

ayy çok heycanlı yaa kızlar Allah hepimize yardımcı olsun dilerim...
ben henüz hiçbirşey hazırlamadım... daha erken die düşünüyorum...

kızlar once hamile olduğumuzu öğrenince heyecan başlıyor sonrasında ılk tekme,ilk alışverişi,sırayla doğum çantasına kadar geldikmi diyorum.ne çabuk geçiyor zaman.benim için daha erken diye düşünüyorum doğum çantası ama 30 dan sonra başlarım artık.çok heyecanlandım:))

gecelik daha iyi hem bizim burda sezeryan olursan iç çamaşırı pijama falan giydirmiyolar ancak 2 gün sonra giydiriyolar dikişlere gelirse amma canı yanar zaten insanın normalde olsa 1 gün sonra falan gecelik daha rahat olurmuş..ben aldım bi tane zar zor buldum deli olacaktım gecelik aaraken.1 tane daah alaacm doğumdan sonra giymeyecem ama madem gerekli alacaz napalım.

ben bugün dr dan geldim. çanta için erken olduğunu söyledi 1 ay kala hazırlanması yeterliymiş tabi herşey normal olursa..

ben alış verişin buyuk bır çogunlugunu yapmıştım,bebegımın ve benım gıyısılerımı yıkayıp utulemiştım,ama çantalara koymamaıştım.geçen gun ebe bır tanıdıgımla ayırdık ve dun akşam çantalara koyduk,eksık bır ıkı bırsey var onlarıda bu hafta tamamlıycam,a çanta hazır olunca hemen dogurcam gıbı oldum:)kızlar bakın sıze yardımcı olayım benıde ebe yonlendırdı.hastane çıkışı alıyoruz ya bebeklerımıze işte o takımı battanıyesının ıçıne bohça yapın yanı o takım dogumha neye gırıyormuş ve içine tek bır bez koyun yavrunuzun ılk alt bezı:),bunun yanı sıra yedek takımlarda bulunsun.kendınıze gecelık alın ,çorap ve muhakkak yelek yada hırka ,dogum sonrası çok uşunuyormuş,bırde ıslak mendıl ve kagıt mendıl koyun çantalarınıza,arkadaşlar ılk etapta kanamamız fazla olacagı için hasta bezı almamız gerekıyormuş,ped ılk gunlerde yeterlı olmuyormuş.bende bu hafta alıcam onu.bırde bebegımız oradakı beşıkte yatacak yaiçine nevresım takımı yada alt açma gıbı bırsey koyucaz onuda unutmayın,dılersenız kenınıze nevresım alın,ya da hastanenınkıler de kullanılabılır.onemlı olanlar bunlar.ayrıntılara gırmıyorum.

Bence bez sayısını artırın kızlar yenidoğanlar bayağı çok altını kirletiyor hemen hemen açtığınız her bez kakalı oluyor.

valla bu hazırlıkla ilgili olaylar beni baya bi korkuttu.o ne ya öyle! dünyanın eşyası var.ne o hastaneye taşınmaya niyetimiz mi var.offf offf ben yanmışım offf...

ben bi gecelik bi pijama aldım...bebişimin hemen herşeyini aldım ama kalan eksiklerini bu hafta halledeceğiz...artık hafta sonu (29 ekimde tatiliz:))hazırlarım çantalarımı sanırım....korkuyorum yaaaa

Ben henüz hazırlayamadım. Bebişimin eşyaları tamam da kendim için alınacak birkaç parça daha var.

kızlar bende 35 haftalık hamileyim artık hazırlıyorum çantamı 2 tane hastane çıkışı koydum 2 şer tane eldiven ve şapka 2 tanede zıbın koydum bezini alıyım onu koyacam kendime de bi gecelik bi tane de pijama takımı aldım göğüs pedi göğüs kremi terlik kalın çorap bide hastaneden çıkarken giyeceğim kıyafetler tarak diş fırçası macunu makyaj malzemeleri falan koycam bi kaç eksiğim var onları da tamamlayım herşeyin tam ve eksiksiz olmasını istyorum pek bi zamanım kalmadı allahım hepimize yardım etsin kızlar sağlıcakla almayı nasip etsin rabbim

Doğum yaklaştıkça bir heyecan basıyor değil mi?
Doğumunuza az gün kaldıysa ve hastane çantanızı hazırlama vaktiniz geldiyse, size vereceğimiz liste sayesinde bu konuda zorlanmayacaksınız.
Doğumdan sonra hiç aklınıza gelmeyen bir çok şeye ihtiyacınız olabilir, Doğum Çantası Hazırlıyoruz! yazımızdaki önerileri uyarak gereksiz eşya taşımaktan kurtulacak, doğuma hazırlıklı girmiş olacaksınız

Doğum Çantası Hazırlıyoruz!
Bebek İçin

-yenidoğan bebek bezi
-pişik önleyici
-alt açma örtüsü
-battaniye
-ana kucağı
-bir kaç zıbın
-hırka
-Islak mendil
Anne İçin
-Pjama takımı
-İç Çamaşır
-Emzirme çamaşırı
-Slip terlik
-hijyenik ped
-Emzirme merhemi, pedleri ve süt sağma makinesi
-Hasta pezi
-Ped
-Diş macunu fırça
-Parfüm, roll on
-ayna, tarak,makyaj malzemesi(kalemsiz veya rujsuz yapamam diyenlere:)
-havlu
-ince bir battani almanızda fayda var, bazı hastanelerde bulmak sorun olabiliyor
-Hastane lohusa ikramı için hazırladığınız şeyler
-fotoğraf makine
-Iphone

Eki Görüntüle 1106507
Eki Görüntüle 1106508

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…