Doğuma Hazırlık Doğum çantası

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Kızlar 35 haftalık hamileyim.Henüz doğum çantamı hazırlamadım.
Ne zaman hazırlamam uygun olur sizce.
Bir de ne koymam gerekiyor bebeğimin çantasına ve kendi çantama.
Ped olarak hasta bezi mi alayım yoksa normal orkit mi koyayım sizce ?
Bir de doğum için ağdayı ne zaman yaptırırsam birdaha bu konuda sorun yaşamam .
Tecrübeli deneyimli arkadaşlar sizden yardım istiyorum :18:

bende bu konuda tecrübesizim ama bencede zamanınız azalmış her an herşey olabilir:) bir an öce hazırlayın derim ben. ben 30. haftadayım ben bile hafta sonu hazırlamayı planlıyorum :) ağda içinde; bebek 40. haftada gelsede yeni yeni çıkmaya başlamış olur e o kadarda olur herhalde. siz bilirsiniz yinede.

Ben 28. haftamdayım ama başladım hazırlamaya. Çünkü hep unutulan birşeyler oluyor. Googleda aratın listeler çıkıyor zaten. Ben şimdilik kendime

gecelik, sabahlık, terlik, emzirme sütyenli fanile, yoğun gece pedi (4-5 tane), kullan-at külot, emzirme pedi

bebeğe de

4-5 bez, bir zıbın takım, bir hastane çıkışı, ağız mendili, kundak bezi

koydum.

Daha eksik var tabii, tamamlandıkça, aklıma geldikçe koyuyorum. Hem de aniden birşey olursa panik olmayalım diye.

Ben hasta bezlerinin çok kalın ve rahatsız olduğunu duydum. Zaten çok lazım olursa hastane kantinlerinde de satılıyor. Bana birisi çok kanamam olursa bebek bezinin yanlarını kesip koyabileceğimi söylemişti. Bazı hastanelerde veriyorlar da. Doğum sonrası giymek için pazardan bol ve ucuz külot alacağım 3-4 tane. Kirlense de umurumda olmaz, atarım gerekirse. Bence siz başlayın artık ne olur ne olmaz.

Temizlik meselesinde de ben jilet kullanıyorum şu an. Ama 30. haftadan itibaren ağdaya gidicem, canım biraz yanacak ama bi de onu düşünmek istemiyorum doğum anında.

ben de 35.haftadayım.daha hazırlamadım.gece pedi aldım.2 adet pijama takımı alacağım.4-5 tane kilot,2 atlet,terlik,tarak,toka,kirlileri koymak için poşet de alacağım çantaya.bebek için de iki takım kıyafet,bez,pamuk yada ıslak mendil,belki emzik,penye battaniye,çorap da koyacağım.kamerayı unutmamak lazım tabi.

ağdayı haftasonu yaptırdım.ama çook zor oldu.geçen ay ilk kez yaptırmıştım.daha öncelerden jiletle alırdım.o ay çok fena sivilceler oldu,derisi soyuldu.3-4gün neredeyse yürüyemedim.bu ay da sivilce oldu ama az.sanırım doğuma kadar bir kere daha giderim çabuk çıkıyor.ama nasıl dayanacağım bilmem

ağdayı haftasonu yaptırdım.ama çook zor oldu.geçen ay ilk kez yaptırmıştım.daha öncelerden jiletle alırdım.o ay çok fena sivilceler oldu,derisi soyuldu.3-4gün neredeyse yürüyemedim.bu ay da sivilce oldu ama az.sanırım doğuma kadar bir kere daha giderim çabuk çıkıyor.ama nasıl dayanacağım bilmem

offffffffff o ağda da benim kabusum oldu valla kuaföre ölsem yaptıramam jilet çoğaltıyo ağdaysa vücudumun sıcaklığındanmıdır nedir eriyo neden biz kadınlar bunla uğraşıyorzki:17:

Ben de ilk kez ağdayla aldırıcam bakalım.
Çok tırsıyorum ama mecburum.Doğuma giderken de jiletle alacak değilim.
Normalde jilet kullanıyorum ama doğumda temiz olmak istiyorum.
İçime sinmiyor öteki türlü napayım.
Bunun acısını aza indirmek için yapılacak birşeyler yok mu kızlar ya ?

ay ben de evlenmeden önce binbir korkuyla utançla kuaföre gittim. daha dorusu sadece ağda ve manikür işlerini yapan bi yere. çok utandım filan ama kadın beni rahatlattı. ıkına sıkına heryerim çarçabuk bitti. 1 ay da sürdü çok rahattım valla. tekrar yaptırıcamdiorum ama bi türlü cesaret edemiorum yine. şimdi hamileyim ve doğuma yakın yaptırcam başka çarem yok zaten şimdi bile çok zor yapıorum yarım yamalak. valla ii bi yer varsa oraya gidin. benim gittiim yer çok iyiydi ve temizdi. pudralı sir ağdayla yapıo daha az acıo. tavsiyem budur:)

offffffffff o ağda da benim kabusum oldu valla kuaföre ölsem yaptıramam jilet çoğaltıyo ağdaysa vücudumun sıcaklığındanmıdır nedir eriyo neden biz kadınlar bunla uğraşıyorzki:17:

ben de hiç kuaföre yaptıramam derdim.ama 2 seferdir yaptırıyorum.önce jiletle alırdım hep düşün o kadar sık ve sertti.çok kanadı tabi ilkinde.ikincisinda daha az kanasa da zor dayandım cildim iyice hassaslaşmış acıya dayanamaz oldum.ama doğuma kadar yine çıkr kesin.arkadaşım jiletle alırsın sancın gelince dedi.ben öyle yaptım dedi.o an nasıl olurum bilemiyorum.kuaföre giderim büyük ihtimal bir hafta sonra

doğum yapmadım ama yapan arkadasımın 35 hafta boyunca yanındaydım cnm :)
35 hafta cunku 35. haftada dogumunu bır gece 12de eşi yokken gerceklestırdı ve eşim ben doguma yetiştirdik arkadasımı :)
İşin özü cantasını Allahtan o aksamın sabahı zorumla hazırladı :)
Yalnız agdasına ıkı gun sonra gıdıcekdı :)
Yanı bu haftalarda hıcbırsey umdugumuz gıbı gıtmeyebılır
butyun herseyı hazırlamak en mantıklısı dıye dusunuyorum ben :)

merhaba arkadaşlar be 36,haftamdayım bende ağda madurlarındanım bi araştırma yaptım ağda acısından kurulmak için emla diye bi krem varmış doktorların bazılarıda bu kremi reçeteye yazabiliyomuş.bu kremi çok kullanan varmış bu yüzden fiyatı 2 ye katlamış sanırım sürülen bölge uyuşuyormuş kullananınız varmı acaba?:

4 ay önce doğum yapmış birisi olaraktan yanınıza çok fazla eşya almamanızı tavsiye ederim.
Sezeryan doğum yapacaksanız 2 gece kalıyorsunuz zaten ben yanıma havlu, şampuan vs. almamıştım iyi ki de almamışım duş bile yapmadım zamanım olmadı.
Fakat şunu tavsiye ederim Joker mağazalarında ve Mothercare'de satılan tek kullanımlık külotlar var çok işe yarıyor ben çok memnun kaldım.
Normal külot kullanım ped değiştirirken uğraşmaktansa külotla birlikte pedi atıp ikisinide yeniden koymak iyi oluyor tavsiye ederim.
Ayrıca pijama daha iyi oluyor mutlaka pijama üstünüz veya geceliğiniz önden düğmeli olsun emzirme açısından rahatlık oluyor.
Bir de yanınıza dudak balmı almayı unutmayın derim ben sezeryanla doğum yaptım ve doğum sonrasında dudaklarım inanılmaz çatladı hemşire yanında dudak balmı varsa sür demişti zaten normalde de dudakları çok kuruyan biri olduğumdan yanımdan eksik etmezdim iyi ki de o zamanda yanımdaydı.

Bebeğiniz için mutlaka 2-3 tane battaniye alın çok fazla zıbın, kıyafet almaya gerek yok 2 veya 3 takım yeterli oluyor.
Ben bir de antibakteriyel el jeli ve ıslak mendil almıştım ziyarete gelenlerin ellerine sıkıp durduydum nede olsa bebeğe mikrop geçmesin.:31:

bende 35 haftalık hamileyim bebegim için gerekenlerin çogu tmm sayılır ama kendim için daha hiç bir hazırlık yapmadım daha dogrusu yapamadım.sebebp eşimin görevi nedeni ile hakkari gibi bir yerde olmak.. ama yarın çıkıcam herşeyi alıcam benim dogum normal dogum görünmesede ne olur ne olmas.
agda meselesine gelincede bekarken ve hamileliğimin 4 aynıa kadar hep kendim aldım eldivenle arkadaşımızın birinin bahsettiği o emla kremini de kullandım hep doktora emla kremi yazarmısınız dediğinizde yazıyor sürüyorsun yarım saat bekliyorsun ama hiç hava almaması gerekiyor... yarın saat sonra yavaş yavaş almaya başlıyordum uyuşuyordu zaten gelgeleleim konuya hamileliğin 4 ayından sonra hem görmekte zorlandım hemde uzun sürdüğü için bel agrısına dayanamadım jilet vurdum şimdi ise ne yapacam bilmiyorum burda öle gidip agda yaptırcak yerde yok varsa bile burda kimseye güvenemiyorum.

36.hafta bitti daha hazırlık yapmadım.kendime pijama alacağım .ama yazlıkların çıkmasını bekledim.havalar ısınıyor ve hastaneler de sıcak oluyormuş

şu ağda konusunu açtığınız iyi oldu.bende tersini düşünüyordum.yani şöyle açıklayayım.ben normalde hep ağda yaparım.diyordum ki karnım hafif büyüyor artık jilet vururum diyordum ama bakıyorumda herkes doğuma hazırlık jiletten ağdaya dönüyor:9:ne yapsam acabaaa?ben hep şu ana kadar kendim yaptım.kimseye yaptırmadım bikini bölgesini.büyük konuşmayım yaptırmayı düşünmüyorum bir başkasına

hahah bende bir an düşündüm şöyle bu agda yaptırmaya gidenlerden agda masasında dogum yapan varmıdır diye
kızlar ya bu kadar stres yapmayın bu agda meselesini ne bilim sonuçta doktor aa jiletle kesmiş yada bak şunun şeyine agda yaptırmış falan demiyordur emin olun hem dese ne olacak benim eşimin düşüncesi önemlidir benim için onun için yaparım ne yapıcaksam açıkcası şimdiye kadar jiletle alıpta sırf dogum için agda yaprınlar benim tuhafıma gitti..

Nette ki bazı listeler çok abartılı ben 1 gece kaldım gecelik,sabahlık,terlik,çamaşır,sezaryan olduğum için hasta bezi,2 tane ped,toka(çok terliyorsunuz)çorap ,giderken eşoftman giydiğim için çıkarken giyecek kıyafet almadım eşoftmanımı giydim. Bebeğe 2 takım ,5 bez ben doğum yaptığım da hava güzeldi kalın batteniye felan almadım bebeğe(ben 1 gece kaldığım için 2 takım koydum kızıma kusma durumu oluyor ).Çanta hazırlarken bebeğin ilk giyeceği kıyafetleri bi poşete koyun hemşireye verirken kolay oluyor hatta bebek ve sizin çantanız ayrı olsun daha rahat oluyor. Çok abartlı çanta yapmanıza gerek yok. Ağdayı da 2 gün önce yapmıştım.Hepinize hayırlı rahat doğumlar.

Back
X