Doğuma Hazırlık Doğum çantası

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Benim listem aşağıda. Az tutmaya çalıştıysam da arada yine de gereksiz denilebilecek şeyler var :34:
Benim çanta:
1. Tek kullanımlık çamaşır
2. Canped hasta bezi
3. Antibakteriyel sıvı sabun
4. fotoğraf makinası ve kamera
5. Pijama ve gecelik(birer tane)
6. Sabahlık
7. Çorap
8. Tarak, Rimel, ayna, nemlendirici krem
9. Parfüm (hafif bir koku)
10. Diş fırçası ve macunu
11. Rezene çayı
12. Humana still tee
13. Hafif atıştırmalıklar
14. Göğüs pedi ve göğüs kalkanı
15. Göğüs kremi
16. Silikon göğüs ucu
17. Emzirme atleti/sütyeni
18. Havlu
19. Terlik
20. Şarj aleti (hem telefon hem de fotoğraf makinesi için)
Bebek çanta:
1. Ayaklı alt x 2
2. İçine ve dışına giyeceği çıtçıtlı bodyler x 2 (uzun kollu)
3. Tulum x 2
4. Hırka/yelek
5. Çorap x 2
6. Bere x 2
7. Eldiven x2
8. Önlük x2
9. Battaniye x 3 (hem içeride kullanmak için 2 tane penye, hem de dışarıya çıkarırken sarmak için kalın bir tane)
10. Islak mendil
11. Ağız mendilleri (penye/kumaş)
12. Bebek bezi(yeni doğan-kilosuna göre; 2-5 kg / 3-6 kg)
13. Alt açma
14. Pamuk
15. Pişik kremi
16. Mama – süt hemen gelmezse diye. (hastanedeyken de alınabilir)
17. Ana kucağı (eve götürürken kullanmak için)
18. Bardak+çay kaşığı (mama vermek için)

30 haftalık hamıleyim
2 haftaya izne çıkıyorum kısmetse
ilk aydan bu yana da ağda yaptırıyorum çok rahat oluyor
önceleri kendim yapardım bel ağrısından yapamıyorum artık göbekte malum büyüdü.bence doğuma giderken herkes ağda yaptırsın doğumdan sona temizleme derdi olmaz bi müddet

doğum çantamı ise izne çıkar çıkmaz hazırlayacağım kısmet olursa.kızımın kıyafetleri hazır bi kendime alınacaklar var pijama filan onlarıda alınca hazır sayılır

ben birde kızım ve kendim için 2 ayrı çanta düşünüyorum daha rahat olur

herkese hayırlı doğumlar :71:

bende herkes gibi kızımın çantasını hazırladım (dün) kendim için hiçbişrşey hazırlamadım, 31 haftamdayım ama bugün arkadaşımdam haber aldım bu ayın sonuna bekliyolardı bebeklerini ama dayanamamıştık fıstık dün gece gelmiş, kız çocukları biraz daha erken doğuyo sanırım birde doğumun ne zaman olacağı belli olmaz hazırlıklı olmakta fayda var, ağda ve jilet konusuna gelince jilet haftalık tazelemek lazım ama ağda bir ay tertemiz kalıyo kuaförde yaptırıyorum bikaç kez yaptırdıktan sonra dayanılmaz acısı geçiyo rahat olun en azından sonraki temizliğini düşünün, bende yakınlarda gidicem yaptırmaya ama doğuma kadar küçük küçük çıkıcak belkide tekrar gidemeden doğum yapıcam diye denk getirmeye çalışıyorum ama sıkıntılı bir durum planlar tutmayabiliyo :37:

ya kızlar ben oldum olası oarya ağda kullanmadım çünkü hem o cesaretim hiç olmadı hemde alışamadım acıdan şimdi hamileyim ve normal doğum çok istiyorum kuaförede utanırım açıkcası gidemem tüy dökücü krem kullansam o günlere yaklaşmasına yakın bişey olurmu? acaba ya....:44::18:

kremlerde jilet gibi oluyor ben daha önce veet aldım memnun kalmadım ağda gibisi yok. kuaförde en temizi hamile iken ben hamileyken alıştım hala gidiyorum

kızlar tecrübeli bir anne olarak size tavsiyem öncelikle çanta hazırlama işini son zamanlara bırakmayın derim.belli olmaz belki bebişiniz sabırsız çıkar,hazırlıksız yakalanırsınız.mesela ben altı aylık olduğumda çantamı hazırlayıp bir kenara koymuştum,kafam çok rahattı.öyle abartılı listelere aldanmayın.mesela birçok listede emzik,biberon,göğüs pompası gibi şeyler yazıyor.bunlara gerek yok,olur da bir problem çıkar emziremezseniz zaten hastanelerin çevresinde eczaneler olur,gece bile olsa elbet biri nöbetçidir,aldırıverirsiniz.zaten ilk gün süt gelmiyor,bebek emdikçe süt geliyor.siz sütüm yok diye biberonla beslerseniz sütünüz gelmez.mesela benim sütüm 2.gün hala gelmemişti,doktor humana stil tea aldırdı.çok işime yaradı kesinlikle tavsiye ederim.yalnız sallama poşet çay şeklinde olanları hastane kullanmak zor olur,kaynar su bul,demle,hem tadı da pek güzel değil.neskafe gibi granül şeklinde olanları var,soğuk suda bile eriyor,tadı çok güzel kuşburnu çayı gibi,alacaksanız ondan alın.zaten uzun süre çay kahve içemeyeceksiniz,kahavtılarda da iyi oluyor.
ağda meselesine gelince ben ağdamı kendim yapmıştım ama kocaman bir göbekle çok çok zor olmuştu yorgunluktan bitkin düşmüştüm,ağrım olmuştu.şimdi düşünüyorum keşke kuaförde yaptırsaymışım,son günlerde çok eziyetli oluyor,bir elde aynayla.tertemiz duşunuzu alın gidin kuaförde aldırın,10dakikalık bir iş.evdeo göbekle saatler sürüyor
listelere neden havlu şampuan yazıyorlar anlamıyorum,zaten normal doğum yapan 1gece kalıp evine gidiyor,sezaryen olursanız zaten yanılmıyorsam 3.günden önce yıkanmak yasak.
ben hem gecelik hem pijama almıştım,ikisini de kullandım,gecelik çok rahat olmuştu,sezaryen olduğum için tuvalete gidince indir kaldırla uğraşmadım.
yanıma hem oğlum için hem de kendim hasta bezi niyetine kullanmak için bebek bezi almıştım ama gerek kalmadı,özel hastanede doğuracaksanız orda veriyorlar.
en önemli tavsiyem arkadaşlar,bazen doktorlar hemşireler söylemiyor sonradan aaaa bilmiyormuydun diyorlar.bebeği emzirebildiğiniz kadar emzirin.yoksa sarılık oluyor.bana söyleyen olmadı,oğlum hastanede 7saat deliksiz uyudu,aman ne akıllı oğlumuz varmış diye sevindik,meğer aç kalınca sarılık oluyor ve o uyku yapıyormuş.bol bol emzirin,o emdikçe süt gelecek,ben 1buçuk saatte bir uyanıp emziriyordum o sarılıktan kurtulması için,saat kurup uyanııyordum.bebeğin uyanıp ağlamasını beklemeyin.
bir de mümkünse bebeğin altını hastanede siz değiştirin,özel hastanede hemşireler yapıyor,onlara bırakmayın veya takip edin.benim oğlumun altını kirli bırakmışlar,birde uyduruk ıslak mendiller kullanmışlar.bir günlük bebeğim pişik oldu,günlerce geçmedi

valla çok doğru demişin çanta hazır olmalı 6 aydan sonra..ağda konusuna gelince ben asla hem o korkumu hemde başkasına açıp yaptırma utangaçlığımı yenemicem sanırım işim zor..çünkü hiç yapmadım şimdi ağda yaptırsam bile nasılkabarır allah bilir...napalım..jilete devam..sık sık temiz tutarım artık..herkes ağda yapmıyorya...:19:

Tecrübeli bir anne olarak yazacağım günler de geldi sonunda :)
1- Zaten jilet kullanıyordum, o nedenle doğuma jilet yaparak gittim. Sancılarım gece yarısı hafif başladı; duş aldım, jilet yaptım falan ama normal doğum olamadı maalesef sonuçta sezeryan oldum. Şu var; doktorların son düşüneceği şey sizin orayı jilet mi ağda mı yaptığınız, ben de hayatta hazzetmem kuaföre falan gidip aldırmaktan, hayatımda da 1 kere o da evlenirken gittim, daha da gitmem :) Hiç kasmadım kendimi, kimse kusura bakmasın, çocuk doğurmanın dertleriyle uğraşırken bir de sinekkaydı olmaya uğraşamazdım :))
2- Listemde aldığım ama kullanamadığım eşyalar için yukarıda yazdığım listeyi tekrar güncelliyorum.
Kolay doğumlar dilerim hepinize..

1- Zaten jilet kullanıyordum, o nedenle doğuma jilet yaparak gittim. Sancılarım gece yarısı hafif başladı; duş aldım, jilet yaptım falan ama normal doğum olamadı maalesef sonuçta sezeryan oldum. Şu var; doktorların son düşüneceği şey sizin orayı jilet mi ağda mı yaptığınız, ben de hayatta hazzetmem kuaföre falan gidip aldırmaktan, hayatımda da 1 kere o da evlenirken gittim, daha da gitmem :) Hiç kasmadım kendimi, kimse kusura bakmasın, çocuk doğurmanın dertleriyle uğraşırken bir de sinekkaydı olmaya uğraşamazdım :))
2- Listemde aldığım ama kullanamadığım eşyalar için yukarıda yazdığım listeyi tekrar güncelliyorum.

Cok aciklamali olmus tesekkürler benimde kafama takiliyordu ALLAH yavrunu sana bagislasin peki tam günündemi olmustu bebegin ??

Benim çanta:
1. Tek kullanımlık çamaşır (markette bulamamıştım, hasta bezini çamaşır şeklinde olandan aldım, isabet olmuş)
2. Canped hasta bezi (çamaşır şeklinde kullan-at olanlardan)
3. Antibakteriyel sıvı sabun (kullanmadım, gerek yokmuş, yıkamak gibisi yok)
4. fotoğraf makinası ve kamera
5. Pijama ve gecelik(birer tane) ( doğum yaptığınız mevsime göre değişir ama kesinlikle 1'den fazla olsun, ara ara ter basıyor, sırılsıklam oluyorsunuz, değiştiriyorsunuz)
6. Sabahlık
7. Çorap
8. Tarak, Rimel, ayna, nemlendirici krem (gözümü zor açtığım için bunları bir tek fotoğraf çektirirken kullandım)
9. parfüm (hafif bir koku)
10. Diş fırçası ve macunu
11. Rezene çayı (hastaneye götürmeye gerek yokmuş, boşuna yük etmeyin, eve dönünce içersiniz)
12. Humana still tee
13. Hafif atıştırmalıklar
14. Göğüs pedi ve göğüs kalkanı (benim akacak kadar sütüm olmadı ilk gün, sizin daha hamilelikte akıyorsa kalkan götürün ama yoksa gerek yok. ped 2 çift götürülse yeter)
15. Göğüs kremi
16. Silikon göğüs ucu (kesinlikle hayat kurtarıcı! benim göğüs uçlarım küçük geldi bebişe; silikon uçla emzirdim ve 2 hafta devam ettim, silikon uç sayesinde sonra uçlar çıktı ve normal emzirmeye döndük)
17. Emzirme atleti/sütyeni
18. Havlu
19. Terlik
20. Şarj aleti (hem telefon hem de fotoğraf makinesi için)
Bebek çanta:
1. Ayaklı alt x 2
2. İçine ve dışına giyeceği çıtçıtlı bodyler x 2 (uzun kollu)
3. Tulum x 2
4. Hırka/yelek
5. Çorap x 2
6. Bere x 2
7. Eldiven x2
8. Önlük x2
9. Battaniye x 3 (hem içeride kullanmak için 2 tane penye, hem de dışarıya çıkarırken sarmak için kalın bir tane)
10. Islak mendil
11. Ağız mendilleri (penye/kumaş)
12. Bebek bezi(yeni doğan-kilosuna göre; 2-5 kg / 3-6 kg)
13. Alt açma(kullanmadım)
14. Pamuk(kullanmadım)
15. Pişik kremi
16. Mama – süt hemen gelmezse diye. (hastanedeyken de alınabilir)
17. Ana kucağı (eve götürürken kullanmak için)
18. Bardak+çay kaşığı (mama vermek için) (bir akşam biberonla emzirmeye kalktı nöbetçi ebe, ben izin vermedim alışır diye korkumdan. hele de sütünüz az geliyorsa biberon kullanmayın derim naçizane)

Ben almamıştım ama emzik götürseymişim iyi olurmuş. Ben ameliyattan çıkana kadar hemşireler tutturuverirdi, biz geç kaldık, bizimki hala almıyor emziği. Ben emziğe karşı bi insandım ama artık çok farklı düşünüyorum, kesinlikle emzik hayat kurtacınız olabilir arkadaşlar benden söylemesi..

Son düzenleme:
Sağol canım, 40+2'de doğdu bebişimiz. Ondan önce de birkaç kez doğum sancısı sandığım kasılmalar oldu ve yine soluğu duşta almıştım :)

Tam zamaninda olmus yani sendekide iyi cesaret sancin varken nasil dus alabildin helal olsun vallahi insallah darisi benim ve tüm doguracak ARKADASLARIN basina
ALLAH yardimcimiz olsun saglikla doguralim insallahh:nazar::nazar::nazar:

Tam zamaninda olmus yani sendekide iyi cesaret sancin varken nasil dus alabildin helal olsun vallahi insallah darisi benim ve tüm doguracak ARKADASLARIN basina
ALLAH yardimcimiz olsun saglikla doguralim insallahh:nazar::nazar::nazar:

:)) Ben heyecanla beklemekte olduğum için daha kasılmaların başında "başladı mı başladı mı" diye hemen dakika tutmaya başlıyordum, yani sancı dediğim hafif kasılmalardı o yüzden panikleyecek bir durum yoktu :))

merhabalar bende 17 şubatta sezeryan oldum ve oğlum dünyaya geldi. ben bebeğe hastane çıkışı aldım. kendime 1 gecelik 1 pijama makyaj malzemesi ince orkidin büyüğü ,saç kurdelası , fotoğraf makinası bu kadar bide bebeğe puset. human still tee yi 1 hafta önceden içmeye başlayın süt gelmiyor. zaten hastanede veriyorlardı. ıvırı zıvırı boşverin az ve öz.

sağol canım moral verdin bana bende ağdaya hiç alışmamış biri olarak asla yapamam ya..akşam oturdum kara kara bu konuyu düşündüm inş sancım benimde hafif başlarda bende duş alır temizler öyle giderim..zaten duş doğumdan önce çok iyi gelirmiş..özellikle normal olcaksa..inş canım bakalım daha çok zaman var önümde...bizlere dua edin doğum yapan arkadaşlar..bizlerde kurtulalım bi avazda..:18:

sağol canım moral verdin bana bende ağdaya hiç alışmamış biri olarak asla yapamam ya..akşam oturdum kara kara bu konuyu düşündüm inş sancım benimde hafif başlarda bende duş alır temizler öyle giderim..zaten duş doğumdan önce çok iyi gelirmiş..özellikle normal olcaksa..inş canım bakalım daha çok zaman var önümde...bizlere dua edin doğum yapan arkadaşlar..bizlerde kurtulalım bi avazda..:18:

hafif başlamasını düşünmene gerek yok, son haftalar 2 günde bir duş alırsın öyle halledersin, ha kasılma hissedersen yine temizlenirsin olur biter takma kafana. dediğim gibi ben yalancı sancılarla da duş aldım birkaç kez gecenin bir yarısı..
istediğiniz gibi kolaycacık doğum nasip olsun dilerim.. sevgiler

hafif başlamasını düşünmene gerek yok, son haftalar 2 günde bir duş alırsın öyle halledersin, ha kasılma hissedersen yine temizlenirsin olur biter takma kafana. dediğim gibi ben yalancı sancılarla da duş aldım birkaç kez gecenin bir yarısı..
istediğiniz gibi kolaycacık doğum nasip olsun dilerim.. sevgiler

sağol allah razı olsun..:46:

Ben de ilk kez ağdayla aldırıcam bakalım.
Çok tırsıyorum ama mecburum.Doğuma giderken de jiletle alacak değilim.
Normalde jilet kullanıyorum ama doğumda temiz olmak istiyorum.
İçime sinmiyor öteki türlü napayım.
Bunun acısını aza indirmek için yapılacak birşeyler yok mu kızlar ya ?

Canim agrini azaltmak icin eczaneden emla krem alabilirsin..ben lazer epilasyonda bile kullaniyodum,uyusturuyodu.herkeste ayni etkiye yapmasada sen yinede dene derim :34:

Back
X