Doğuma Hazırlık Doğum Çantası...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mrtylz

Eylül'ün ve Mustafa'nin annesi
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
1.343
29
108
Hazırlıklar son hız devam ediyor.. Hastane çantamızı hazırladık ama tabi her akşam açıp açıp bakmak, biraz ağlaşmak, biraz gülüşmek de tam gaz devam ediyor :14::16::9:

Kızım Eylül ve kendimiz için hazırladığım doğum çantamız. Belki fikir edinirsiniz, belki de eksiklerimi söyler tamamlamama yardımcı olursunuz :nazar:

$SAM_2551.webp
$SAM_2550.webp
$SAM_2536.webp
$SAM_2537.webp
$SAM_2538.webp
$SAM_2539.webp
$SAM_2540.webp
$SAM_2541.webp
$SAM_2542.webp
$SAM_2543.webp
$SAM_2545.webp
$SAM_2546.webp
$SAM_2547.webp
$SAM_2548.webp
$SAM_2549.webp

iki tane çanta hazırladım.

Büyük siyah olanda sadece Eylül'ün kıyafet ve bakım ürünleri var. içeriği:

kıyafetler:

-2 tane 10'lu hastane çıkışı. (birini yani doğduğunda giydirmelerini istediğimi hurcun içine koydum, ayriyeten hurcun içine;örme patik,çorap, 5 adet bez,pişik kremi ve pudrasını koydum hemşire hanımlara kolaylık olsun diye)
- 1 adet penye yelek
- 1 adet örme yelek
- 1 adet tulum
- 1 adet patikli alt
- 1 adet cıtcıtlı body
- 2 adet battaniye
- 1 adet örgü batteniye
- 3 adet çorap
- 2 adet eldiven
- 3 adet önlük
- 2 adet bere
- 5 adet agız silme bezi

bakım ürünleri:

-Ateşölçer (braun)
- 25 adet bez (prima)
- 1 paket hijyenik mendil (chicco)
- 1 paket alt silme pamuğu (baby&me)
- tırnak makası
- pratik alt açma minderi
- göbek bağı kemeri
- koruma kutulu emzik (nuk)
- biberon(chicco)
- pişik kremi (chicco)
- pudra (chicco)
- no tears şampuan (chicco)
- body lotion (chicco)
- masaj yağı (chicco)
- fırça-tarak takımı (chicco)
- su biberonu
- sabun (chicco)

Gelelim biizm çantayaaaaaa...

kıyafetler:

- 2 adet sabahlıklı gecelık tk.
- 1 adet pijama tk.
- 1 adet evde de rahat ettiğim pijama altım ve t-shirtüm
- 5 adet külot (elija)
- 2 adet emzirme südyeni (elija)
- 1 adet emzirme atleti(elija)
- terlik
- 2 adet çorap
- hastane çıkışında giyeceğim elbise

bakım ürünlerim:

- Ameda çiftli pompa
- Lansinoh süt saklama poşeti
- Lansinoh meme kremi
- Avent göğüs kalkanı
- chicco meme silme mendili
- 1 paket orkid
- havlu
- kağıt havlu
- kirliler için poşet
- makyaj çantam( diş fırçam diş macunum, makyaj malzemelerim, lohusa tacım,ayna, mini sıvı sabun, makyaj temizleme mendili, nemlendirici, tarak-fırça)

babamıza:
- 2 adet t-shirt
- 2 adet çamaşır tk
- 1 şort
- 1 eşofman altı
- bakım seti (mini traş köpüğü, jileti, kremi, stick deo, diş fırçası, diş macunu, tarak)

ayriyeten yanımıza alacaklarımız:
- şarj aletlerimiz
- foto makinamız
- ıpad
- tabiki de telefonlar :)
- takı yastığı
- oda süsleme malzemeleri
- lohusa şerbet tk
- süt yapıcı malt içecek
- bardak-kaşık-çatal
- çikolata
- su
-bebek şekerleri

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: :42:

Son düzenleme:
hersey cok guzel ama sanki bana gore gereksiz seyler var
ben kalabalik olsun istemiyorm hastane icin cok fazla geldi yani en fazla 2 gece kaliniyor

elinize sağlık ben çok beğendim ama okuyunca bişey merak ettim. babacık için de var bişeyler. refakatçi olarak o mu kalıcak ? yani ben de eşimin kalmasını istiyorum da annem hayatta geri durmaz :1: bizim için daha çok erken de merak ettim. acaba bayan yakınlarınız mı gelemedi ? yoksa siz de mi bizim gibisiniz ? :16:

eğer öyleyse anneleri nasıl ikna ettiniz biz de deneyelim :1:

elinize sağlık ben çok beğendim ama okuyunca bişey merak ettim. babacık için de var bişeyler. refakatçi olarak o mu kalıcak ? yani ben de eşimin kalmasını istiyorum da annem hayatta geri durmaz :1: bizim için daha çok erken de merak ettim. acaba bayan yakınlarınız mı gelemedi ? yoksa siz de mi bizim gibisiniz ? :16:

eğer öyleyse anneleri nasıl ikna ettiniz biz de deneyelim :1:

Doğum yapacağım hastane zaten annemlerin orda özel hastane ve tek refakatçi şartı yok, özel büyük çatıkatı odaları var koltuklu çekyatlı.. Bir de çalışanlar DR.lar falan annemlerin arkadaşı o yönden biraz şanslıyım sanırım...

Açıkçası ben eşimi istiyorum yanımda eşim de yanımızda olmak istiyor, doğuma da girecek inşallah aksilik çıkmazsa. Annem de tabiki eminim kalır yanımızda hatta babam da :)Ama sanırm ben özel şeylerimi eşime yaptırırım annem canım ama ne bileyim eşim de benim canyoldaşım yani sonuçta yaşlandığımızda da birbirimize biz bakacağız.. İyisiyle kötüsüyle eşlerin birlikte kucaklayacakları bir deneyim olduğunu düşünüyorum doğumu.. En kötü durumları da (lavman,kanama,sancı,ağrı sızı vs... .. .) en iyileri de (bebeğin ilk ağlaması gözlerini dünyaya ilk açışı..) eşler bence birlikte yaşamalı.. Sonuçta bebeği yaparken özel gizli saklı olmuyor eşler arasında dünyaya gelirken de olmamalı diye düşünüyorum. Eşim de her anımızı birlikte yaşamak istiyor..

Annem zaten en başından beri biliyor doğuma eşimle gireceğimizi ve asla olumsuz bir tavır takınmadı. Bilmiyorum belki bazı anneler olumsuz bakıyor olabilir ama benim annem ve babam da bu mucizeye eşimle birlikte tanık olmam konusunda hep olumlular.

Babamıza da eşya koydum çünkü hastanede ne kadar kalacağımız belli olmayabilir, zaten doğum çantası hazırlamanın nedeni bence her an herşeye hazır olmaktır. doğumun nasıl olacağı ya da süreci belirli bir eylem değil sonuçta.. Yani fazlası olsun da eksiği olmasın.. Hastanedeyken sonuçta eşim de benimle sıkıntı yaşayacak terleyecek yorulacak vs.. onu da düşünmem gerekiyor, hepimizin rahatı için biraz kapsamlı bir çanta benimkisi :) Doktorum eğer normal doğum olursa hastanede 1 gün kalacağımı söyledi ancak dediğim gibi sezaryene de dönebilir sağlıkla ilgili bir durum olursa ve o zaman bu süre 3 gün oluyor.. o kadar çok dinledim okudum ve tanık oldumki normal doğum diye saatlerce sancı çekip ardından mecburen sezaryen olan anneleri...

En iyisini düşünüp en kötüsüne hazırlıklı olmak gerekiyor diye düşünüyorum....

uzun oldu ama =)

Siz eşinizle doğuma girmek ve kalmak istiyorsunuz sanırım.. Bunu annenize anlatabilirsiniz.. Bu çok özel ve önemli anı babasıyla da paylaşmam gerekiyor sadece kendime saklayarak bencillik edemem o bizim parçamız ve dünyaya gelişini de eşimle yaşamak istiyorum diyebilirsiniz.. sanmıyorum ki anneniz üzülsün...

hersey cok guzel ama sanki bana gore gereksiz seyler var
ben kalabalik olsun istemiyorm hastane icin cok fazla geldi yani en fazla 2 gece kaliniyor

Doğum çantası hazırlamanın mantığı bence hazırlıksız ana hazırlıklı olmaktır daha önce de dediğim gibi.. Evet herşey yolunda ve iyi giderse max. 2 gün kalınır ama hesapta olmayan bir durum karşısında ne yapacağız? Normal doğum diye girip hastaneye kanamalı bir sezaryenden 1 haftada da çıkabiliriz Allah korusun.. yani ne olacağı nasıl olacağı belli olan bir eylem değil doğum.
Saatlerce sancı çekip açılma olmazsa sezaryene de alınmak var ucunda.. Allah korusun herhangi bir durumda bebeğin küvözde kalması durumu da var...

Fazla ya da gereksiz gibi görünenler bence en iyiyi düşünüp en kötüye hazırlıklı olmak için koyulan şeyler..

(mesela süt pompası - ya bebeğim küvözde kalırsa ve benden süt sağmam istenirse?- , mesela baba için kıyafet -ya oyle bir süreç yaşanırsa ? sonuçta babamız bizi bırakıp eve gidip gelemez -yani en azından benim kocam gidemez- .. ya da ne bileyim size fazla gelenler ne bilmiyorum ama örneğin 10 tane yerine 25 tane bebek bezi? benim kanamam şiddetli olursa orkid vs yetersiz kalırsa bebeğimin bezinden kullanırım (bir çok deneyimli anne bebek bezlerinden kullanmış böyle durum yaşadıklarında) ya da başka bir anne adayının ihtiyacı da olabilir... gibi..gibi......)

İnşallah hazırlıklarım fazla ve gereksiz gelir ve birçoğunu kullanmadan geri eve getiririm sonuçta sırtımda taşımayacağım... Ama ya ihtiyacım olursa????

yukarıda da dediğim gibi EN İYİYİ DÜŞÜNÜP EN KÖTÜYE HAZIRLIKLI OLMAK GEREKİYOR BENCE.

düşündüm de havlu almıcak mısın yanına? göremedim çantanda. çok şirin bebek havluları var aslında.

Son düzenleme:
Doğum yapacağım hastane zaten annemlerin orda özel hastane ve tek refakatçi şartı yok, özel büyük çatıkatı odaları var koltuklu çekyatlı.. Bir de çalışanlar DR.lar falan annemlerin arkadaşı o yönden biraz şanslıyım sanırım...

Açıkçası ben eşimi istiyorum yanımda eşim de yanımızda olmak istiyor, doğuma da girecek inşallah aksilik çıkmazsa. Annem de tabiki eminim kalır yanımızda hatta babam da :)Ama sanırm ben özel şeylerimi eşime yaptırırım annem canım ama ne bileyim eşim de benim canyoldaşım yani sonuçta yaşlandığımızda da birbirimize biz bakacağız.. İyisiyle kötüsüyle eşlerin birlikte kucaklayacakları bir deneyim olduğunu düşünüyorum doğumu.. En kötü durumları da (lavman,kanama,sancı,ağrı sızı vs... .. .) en iyileri de (bebeğin ilk ağlaması gözlerini dünyaya ilk açışı..) eşler bence birlikte yaşamalı.. Sonuçta bebeği yaparken özel gizli saklı olmuyor eşler arasında dünyaya gelirken de olmamalı diye düşünüyorum. Eşim de her anımızı birlikte yaşamak istiyor..

Annem zaten en başından beri biliyor doğuma eşimle gireceğimizi ve asla olumsuz bir tavır takınmadı. Bilmiyorum belki bazı anneler olumsuz bakıyor olabilir ama benim annem ve babam da bu mucizeye eşimle birlikte tanık olmam konusunda hep olumlular.

Babamıza da eşya koydum çünkü hastanede ne kadar kalacağımız belli olmayabilir, zaten doğum çantası hazırlamanın nedeni bence her an herşeye hazır olmaktır. doğumun nasıl olacağı ya da süreci belirli bir eylem değil sonuçta.. Yani fazlası olsun da eksiği olmasın.. Hastanedeyken sonuçta eşim de benimle sıkıntı yaşayacak terleyecek yorulacak vs.. onu da düşünmem gerekiyor, hepimizin rahatı için biraz kapsamlı bir çanta benimkisi :) Doktorum eğer normal doğum olursa hastanede 1 gün kalacağımı söyledi ancak dediğim gibi sezaryene de dönebilir sağlıkla ilgili bir durum olursa ve o zaman bu süre 3 gün oluyor.. o kadar çok dinledim okudum ve tanık oldumki normal doğum diye saatlerce sancı çekip ardından mecburen sezaryen olan anneleri...

En iyisini düşünüp en kötüsüne hazırlıklı olmak gerekiyor diye düşünüyorum....

uzun oldu ama =)

Siz eşinizle doğuma girmek ve kalmak istiyorsunuz sanırım.. Bunu annenize anlatabilirsiniz.. Bu çok özel ve önemli anı babasıyla da paylaşmam gerekiyor sadece kendime saklayarak bencillik edemem o bizim parçamız ve dünyaya gelişini de eşimle yaşamak istiyorum diyebilirsiniz.. sanmıyorum ki anneniz üzülsün...

evet canım ben de eşimin yanımızda olmasını istiyorum o da bizimle olmak istiyor. sanırım şu çifte refakat işini ben hiç düşünmemişim :) bizim de özel hastanede olacak sonuçta. hay sen çok yaşa :16:

Canım çok çok güzel olmuş sağlıklı sıhhatlice bebeğini kucağıuna alırsın inşallah.Bizimki daha portakalda vitamin :1: İnşallah bu duyguları rabbim de bana nasip eder :25:

aaa çok güzelmiş bu takım... netten bi bakıyım :)

Canım çok çok güzel olmuş sağlıklı sıhhatlice bebeğini kucağıuna alırsın inşallah.Bizimki daha portakalda vitamin :1: İnşallah bu duyguları rabbim de bana nasip eder :25:

çoook teşekkür ederim canım, inşallah o portakaldaki vitamin gelir göbüşüne konar bu heyecanlı ayları hazırlıkları ve sonrasını henüz benim de bilmediğim o müthiş annelik duygusunu yaşarsın istediğin zaman :16:

çoook teşekkür ederim canım, inşallah o portakaldaki vitamin gelir göbüşüne konar bu heyecanlı ayları hazırlıkları ve sonrasını henüz benim de bilmediğim o müthiş annelik duygusunu yaşarsın istediğin zaman :16:

İnşallah canım ağzından bal damlıyor :21: Allahım seni de senin gibi tatlı dilli olacağına inandığım bebeğini de korusun :34:

Ben de her şeye hazırlıklı olmak ,her ihtimali göz önüne almak gerektiğini düşünüyorum.

Ne güzel her şeyi düşünmüşsünüz.Doğuma hazırlanan annelere bir örnek de sizden oldu.

Allah sağlıkla sıhhatle bir avazda kurtarsın.

Doğumu nerede yapacaksınız?

İnşallah canım ağzından bal damlıyor :21: Allahım seni de senin gibi tatlı dilli olacağına inandığım bebeğini de korusun :34:

Amin canım, hepimizi, yarvrularımızı,ailelerimizi korusun:nazar:

Ben de her şeye hazırlıklı olmak ,her ihtimali göz önüne almak gerektiğini düşünüyorum.

Ne güzel her şeyi düşünmüşsünüz.Doğuma hazırlanan annelere bir örnek de sizden oldu.

Allah sağlıkla sıhhatle bir avazda kurtarsın.

Doğumu nerede yapacaksınız?

ben doğumu Muğla'da yapıcam canım annemlerin yanındayım yani artık geldim.. (burası da çoook sıcak 7/24 klimayla oturuyorum :31: )

ben bunların dörtte birini bile götürmedim.ona rağmen kullanmadığım şeyler oldu.aksi bir durumda babası halleder:)mesela bebeğim doğabilecek maksimum saçla doğmasına rağmen 1 haftadır taramaya başladım.

çok sağol. geceliği ve sabahlığı da çok yumuşak ve kaliteli. tavsiye ederim.

Back
X