Doğuma Hazırlık Doğum Çantası...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
normal doğumdada hastahanede kalınması şartmıdır acaba hastahanelerden nefret ederimde :)

normal doğumdada hastahanede kalınması şartmıdır acaba hastahanelerden nefret ederimde :)

Normal doğumda herşey yolunda giderse 1 gece kalınıyor.
Fakat doktora kalmak istemediğinizi söylerseniz,sizin ve bebeğin durumuna göre çıkış izni verebiliyor.
Amaç bebeği ilk gece kontrol altında tutmak.Hatta bazen doktorler bile isterseniz çıkabilirsiniz fakat 1 gece kalmanızı öneriyoruz diye kendileri söylerler.
Hayırlı doğumlar.

Liste çok ayrıntılı düşünülmüş,konu sahibi her ihtimali düşünmüş fakat bazı şeyler bana fazlalık geldi.
Ben normal doğum için bişey eklemek istiyorum,kadın pedi ilk 1 hafta falan yetersiz kalıyor,1 paket hasta bezi alınması gerek :)

Son düzenleme:
Liste çok ayrıntılı düşünülmüş,konu sahibi her ihtimali düşünmüş fakat bazı şeyler bana fazlalık geldi.
Ben normal doğum için bişey eklemek istiyorum,kadın pedi ilk 1 hafta falan yetersiz kalıyor,1 paket hasta bezi alınması gerek :)

Hasta bezi yerine kullan at külotlar var onlar daha iyi oluyor.Hasta bezine benziyo ama külot gibi giyip çıkaracağınız zaman yanlardan koparma yeri var oradan çekerek kolaylıkla çıkıyor kullanımı da çok rahat ben ilk doğumum da kullanmıştım nasip olursa yine onlardan alacağım büyük marketler de bulabilirsiniz.:49:

Bende doğum çantası hazırlıyorum ve bu ikinci doğumum . Küçük boy valize koyacağım ve hastanede 2 gece kalacağım. Ama hala ne koysam diye düşünüyorum :31:

niye iki gün kalıyorsunuz. ben ilkinde normal doğum yaptım öğlen 3 te doğum yaptım akşam 6-7 gibi çıkmıştım hastaneden

mrb mrtylz hnm paylaşımlarınızı yakından takip ediyorum bende sizin gibi her konuda çok ince ayrıntıyımdır o yüzden paylaştıklarınız bana da fikir oluyo
aslında hamile değilim ama arkadaşıma bişiler araştırırken bu siteyi keşfettim ve çok şey bende öğrenmiş oldum doğum çantanız bence çok ii düşünülmüş ve hazırlanmış

İlk bebeğimde doğum çantamı hazırlarken küçük hurçlardan (çorap-çamaşır hurcu diye satılıyor) rengarenk almıştım ve her birinin üzerine tuhafiyelerde satılan sevimki aplikelerden diktim. Her aplike farklı renkte ve desendeydi; ayıcıklı hurçta bebeğimin hastane çıkışı vardı, tavşanlıda yedek kıyafetleri... Pembe kelebekli hurçta geceliklerim vardı, eflatun çiçeklide yedek çamaşırlarım... Bu hurçlardan ihtiyacım kadar hazırladım. Hem taşıması kolay oluyor, hem de toplu duruyor. Doğum sonrasında yattığım yerden ablama talimat veriyordum; farecikli hurçtan tulumunu, civcivliden yedek geceliğimi ver diye :))) Hastane personeli bayılmıştı hurçlarıma, böyle birşeyi ilk kez gördüklerini söylediler. Size de tavsiye dereim, bir eşyayı aramak için elleriniz çantanın içinde gezinmemiş oluyor, hem de hastane odasındaki gardolaba hurçları rahatlıkla yerleştirebiliyorsunuz...

Bir de doğum çantamı hazırlarken bebek için aldığım fırça-tarak setini koymuştum da bizimkiler ne çok dalga geçmişti, istersen toka da koy, belki saçlarını öreriz diye... Kızım saçlı doğdu ve hemşire doğum sonrası bebek bakımı için geldiğinde bebekle ilgilenirken "Keşke yanınızda bebek tarağı olsaydı, saçındaki kalıntıları daha iyi temizlerdik ama doğum çantanızda yoktur herhalde" demişti. Ablam hemşireye tarağı verirken kahkahalarla gülüyorduk tabi :))) Doğduğunda ne kadar yıkasalar da bebek saçlıysa, saçlarına yapışmış olan kalıntıları çok iyi bir şekilde temizleyemeyebiliyorlar. Hem ne zaman neye ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz... Hiç kullanmayacağınızı bilseniz bile, yanınıza almak istediğiniz ekstralar çantanızda olsun. Nasılsa hepsini eşiniz taşıyacak, siz 9 ay bebek taşımışsınız, onlar da bir gün çanta taşısınlar dimi :))

bu hurçlar nasıl birşey foto yükleyebilme şansın varmı cok meral ettim yazını okuyunca cok beğendim açıkcası özendim de :D eğer bulabilirsem bursa da böyle birşey bnde yapmayı düşünüyorum :)

Son düzenleme:
Büyük siyah olanda sadece Eylül'ün kıyafet ve bakım ürünleri var. içeriği:

kıyafetler:

-2 tane 10'lu hastane çıkışı. (birini yani doğduğunda giydirmelerini istediğimi hurcun içine koydum, ayriyeten hurcun içine;örme patik,çorap, 5 adet bez,pişik kremi ve pudrasını koydum hemşire hanımlara kolaylık olsun diye)
- 1 adet penye yelek
- 1 adet örme yelek
- 1 adet tulum
- 1 adet patikli alt
- 1 adet cıtcıtlı body
- 2 adet battaniye
- 1 adet örgü batteniye
- 3 adet çorap
- 2 adet eldiven
- 3 adet önlük
- 2 adet bere
- 5 adet agız silme bezi

bakım ürünleri:

-Ateşölçer (braun)
- 25 adet bez (prima)
- 1 paket hijyenik mendil (chicco)
- 1 paket alt silme pamuğu (baby&me)
- tırnak makası
- pratik alt açma minderi
- göbek bağı kemeri
- koruma kutulu emzik (nuk)
- biberon(chicco)
- pişik kremi (chicco)
- pudra (chicco)
- no tears şampuan (chicco)
- body lotion (chicco)
- masaj yağı (chicco)
- fırça-tarak takımı (chicco)
- su biberonu
- sabun (chicco)

Gelelim biizm çantayaaaaaa...

kıyafetler:

- 2 adet sabahlıklı gecelık tk.
- 1 adet pijama tk.
- 1 adet evde de rahat ettiğim pijama altım ve t-shirtüm
- 5 adet külot (elija)
- 2 adet emzirme südyeni (elija)
- 1 adet emzirme atleti(elija)
- terlik
- 2 adet çorap
- hastane çıkışında giyeceğim elbise

bakım ürünlerim:

- Ameda çiftli pompa
- Lansinoh süt saklama poşeti
- Lansinoh meme kremi
- Avent göğüs kalkanı
- chicco meme silme mendili
- 1 paket orkid
- havlu
- kağıt havlu
- kirliler için poşet
- makyaj çantam( diş fırçam diş macunum, makyaj malzemelerim, lohusa tacım,ayna, mini sıvı sabun, makyaj temizleme mendili, nemlendirici, tarak-fırça)

babamıza:
- 2 adet t-shirt
- 2 adet çamaşır tk
- 1 şort
- 1 eşofman altı
- bakım seti (mini traş köpüğü, jileti, kremi, stick deo, diş fırçası, diş macunu, tarak)

ayriyeten yanımıza alacaklarımız:
- şarj aletlerimiz
- foto makinamız
- ıpad
- tabiki de telefonlar :)
- takı yastığı
- oda süsleme malzemeleri
- lohusa şerbet tk
- süt yapıcı malt içecek
- bardak-kaşık-çatal
- çikolata
- su
-bebek şekerleri

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: :42:[/QUOTE]

doğum çantan gercekten güzel olmuş bnm ilk gebeliğim ve ne yapacağımı bilmiyorum bir sürü siteye baktım ama sennki kadar hoşuma giden olmadı olmadıgı içinde başa dönüp senn çantana göre çanta hazırlıyorum tşkrler bilgilerinden dolayı. :)

Back
X