Doğum da kim kalacak

mentak

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2022
226
151
18
29
Kızlar doğumuma daha var Allah nasip etsin sağlıkla kucağıma alayım tek duam isteğim bu.

Ama kafama takılan bir şey var kayınvalidem daha hamile kalmadan öncesin de bile doğum olursa annenle ben kalırız diyip duruyordum bende kısmet olursa bakalım anne falan dedim hep hamile kalınca da söyledi ama benim biraz araştırdığıma göre yanın da rahat etmeyebilirim ne bileyim gaz çıkarmak olsun lavoboya çıkmak olsun tecrübeli ablalarım kardeşlerim den fikir istiyorum onu kırmadan nasıl gelmemesini söyleyebilirim bu arda ne şekilde söylersem söyleyim alınacak ve sürekli laf sokacaktır :)

Kırılacak bir şey yok. Annecim hastanede annem kalsın, sen ben biraz toparlaninca gelir torununu gorursun de.
Baska sehirde olunca gelen kalmak zorunda kaliyor, sorun oluyor. Anlayisla karsilayacaktir. Sonucta o da hasta bakmak istemez

Hastanede eşim ve annem kalmıştı.
Eve çıktığımız ilk gün kayınvalidem.
O gün olduğunda eşiniz ayarlasın anne mahrem hali belki senin yanında rahat edemez sen eve çıkınca yanımızda ol diyebilir.
Ki ben üstümü başımı değiştirdiğim zaman yine eşim yardım etti. Annem kızımla ilgilendi. Bence işin doğrusu da o.

Benim de annem benimle kalmak istiyordu ama ben tercihimi annemin kırılacağını bildiğim halde eşimden yana yaptım.
Çünkü sağolsun eşime herkesten çok nazım geçiyor.
Ayrıca sezaryen olduğum için yürütülme faslında yataktan çıkma ve oturup kalkmada çok zorlanıyordum sadece eşimle yürüyebildim.
Siz de kanama durumlarından cekineceginiz için rahat olamayacağınızı söyleyebilirsiniz.
Kaynananız o günün özel bir gün olduğunu ve zor bir gün olduğunu biliyor.
O zorlukla kendi adının anılmasını istiyor gibi geldi bana.
Ben olsam kvnin benimle kalmak istiyor olmasına çok memnun olur, memnuniyetimi de belirtir yine de açık açık her şeyi konuşur kiminle istiyorsam onunla kalırdım.
Doğum sonrasında evde size yardım için kalacaksa da yine yapacağı şeyin çok zor olduğunu biliyordur.Biraz annem biraz siz kalırsınız ikinizi aynı anda yormamış olurum diyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Şimdiki aklım olsa tecrübeli bir hemşire ya da bu konuda çok iyi birini bulup ne anne ne kayınvalide derdim. İkisi de o lohusa halle sıkıntı. İmkan yoksa da annem derdim. Kayinvalide ile ben çok zorlandım. Ki benim kayınvalide iyilik için koşturup durur. Ama o dönem ne kahvaltı adam akıllı hazırladı ne yemek ...

Herkesin durumu benimle aynı olmayabilir ama bir kez daha doğum yapsam Kv kalsın derim :) gayet rahat da ettim ya da ettirdi diyelim. Tüm gece gözünü kırpmadan yanımda oturdu en ufak bir hareketimde kalktı hemen ne istiyorsun dedi gibi.. eğer kv size yakınsa neden olmasın yani yakınsa derken maneviyat anlamında ben Sezeryan doğum yaptım ikizlerime ve annem ilk gece resmen horlayarak uyudu Kv yanımda olmasaydı perişandım ikinci gece annemi gönderdim Kv ile kaldım

İki doğumumda da yanımda kimse kalmadı. İlkinde kayınvalide daha ilk gün ortalığı karistirip gitmişti. O gidince derin bir oh çekmiştim. İkinciye zaten kimseyi istemediğimi söyledim. Annem yaşasaydı, onu da en fazla bir iki gün isterdim yanımda, o da belki. En güzeli sağlık açısından bir engel yoksa yalniz olmak. Ben sezeryan oldum, ikisi de çok rahat geçti. İyi ki yalnızdım.

annen desin kv ne bizde öyle olmuştu. benim yanımda daha rahat eder demişti. senden utanır emziricek lavaobada yardımcı olunacak falan demişti o da kabul etmişti sağ olsun.

İkinizin aynı anda kalmasına gerek yok dersin. Annem kalsın o gidince sen kalırsın de. Ben öyle demiştim

Doğumdan sonra 3 gün hastanede kaldık, sezeryan oldum. Ne onun ne benim annemi istemedik . Yatıp kalkarken eşim yardım etti. Hiç gerek yok kimseye , en fazla günde bir iki saat gelip ortalığı toplayıp yemek yapıp gitsinler. Fazlası zarar.

Benim yanımda kocam kalsın istiyordum çok şükür de öyle oldu.

Hiç kimse benimle onun kadar ilgilenemez, biliyorum.

Ben eşimi tercih ederim kayın Valşdem kalmıştı sağolsun ama ben bebeğimle ilgilendim sürekli gece kalktım gaz için dolaştım tek bile idare ederim gaz olayında utanıyo insan gerçekten de küsecek ne var ki şahsen ben isterim ki annesi kalsın hastane ortamını da sevmiyorum zaten

Kendi anneniz bile size tam anlamıyla destek olacaksa gelsin yani sizi strese sokacak biri yanınızda olmasın doğum öncesi veya sonrası. Hastanede evet kayınvalideniz varken rahat edemezsiniz bencede bunuda açıkça söyleyin her halükarda bozulacak zaten. Benim kayınvalidem hastane sonrası eve geleceğini söylüyprdu hep geldiğimde şunu yaparım ederim muhabbetleri dönüyordu bende gelip gelmemesi için emin değildim emin olunca birgün yine aynı muhabbetler dönerken lak diye söyledim ben hastane sonrasında eve geçtiğimde yalnız kalmak istiyorum kimsenin kalmasını istemiyorum dedim sen bilirsin dedi bir hafta afalladı sonra normale döndü. Şimdi yine gelcem diyor ikinci bebekte bu sefer gel derim herhalde bilmiyorum

Ve bence iki anne aynı anda hastanede çok tehlikeli çok çok uyumlu insanlar olmaları lazım. Kayınvalidem daha uyumludur ama kendi anneme güvenemezdim ikiside hastanede bulunacak olsaydı.

Ben eşiniz kalsın yanınızda derim ilk dogumumda 3 gün kaldım hastanede ilk gün annem kaldı yanımda sabaha kadar horuldayarak uyudu bebek çatladı ağlamaktan benim bağırmaktan dikislerim patlayacakti uykusu çok ağırdır vede çok düşkün uykuya ertesi gün gönderdim eve eşim kaldı yanımda ikinci dogumumda da kimseyi istemedim eşim kalsın dedim çok da güzel baktı bana da bebeğe de hem erkek gücü daha iyi bence sezeryanli oturup kalkarken erkegin kaldırması wc ye götürmesi daha kolay oluyor

Benim kayınvalidem kalmıştı gene olsa gene o kalsın isterim açıkçası . Çünkü babam yalnız kalamiyor annemde o tekli refakatçi koltuğunda rahat edemez canım anam o yüzden kayınvalide durabilir bir sıkıntı olmuyor sadece bol.bol konuşur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…