Doğum da kim kalıcak mevzusu

mentak

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2022
226
151
18
29
Merhaba hanımlar

7.5 aylık hamileyim Allah izin verirse tek dileğim sağlıkla kucağıma almak kayınvalidem hamile olduğumu öğrendiği ilk günden itibaren benle annen kalıcaz hastane de dedi bende hep o zaman gelsin bakarız diyerek geçistirdim hep hata bende başta tavrımı koyacaktım biliyorum
Ama şuan zaman yaklaştıkça geriliyorum.
Çünkü ben aşırı çekingen biriyim yanın da rahat edebileceğimi düşünmüyorum o gün sadece annem yanım da olsun istiyorum sizce eşimi söyliyim omu annesine söylesin yoksa ben mi bi şekil de söyliyeyim bu arada kayınvalidemle yalandan ikimiz de iyi gibiyiz birbirimizden pek haz etmeyiz gelirse o günü bana zehir edecek her şeye karışarak

Eşine söyle. Bunun emzirmesi var, dikişi vs konuşması var. Annenle daha rahat açık konuşursun. Kaynana sonuçta kaynana. Bir şey görür, duyar başına kakar, hizmet bekler.

Hastanefe kalmaya iki kişilik izin var, bir eşim bir annem kalacak de. Kocan kalsın yanında. 3 kişi hastane odasında kalınmaz.

Neden eşiniz kalmıyor?

Dogum sonrasi hastane ve ev sureci, yaklasik 40 gun boyunca (normal dogum icin konusuyorum) cok pis bir surec.

Epizyoteminiz olursa daha da kotu (vajina ici kesi ve dolayisiyla dikis)

Eger eviniz tek tuvalete sahipse bunu bahane edin ve kaynananizdan rica edin. Doktorum uyardi, bu surecte tuvaleti tek kullanmaliymisim diye soyleyin. Doktor hijyen konusunda uyarida bulunucaktir zaten.
Esinize de boyle anlatin.

Emzirmenizi vs muhtemelen mahremiyet olarak gormeyecek ve onemsemeyeceklerdir. En temiz yol, hijyen bahanesi.

Ben olsam,annem geliyor doğumda hastanede o kalsın,2.refakatçi kabul etmiyorlar zaten,eve de bir süre gelecek zaten,o gidince ihtiyaç olursa sizi çaģırırım,bebeği görmeye tabi ki gelirsiniz der geçerim.
Gerek yok 1 kişi ki ,en rahat olacağınız kişi anneniz zaten,yeter.
Bebeği görmeye illaki gelir kayınvalideniz ama sürekli kalmaz bu şekilde söylerseniz.

Bu kvlerin doğumda ben kalayım tribi de çekilmiyor bu nasıl düşüncesizlik, rahat bırakın yani insanları zaten onca ağrı sancı çekiyolar bide milletin tribiyle uğraşıyolar iaka gibi

Sezaryen olursa ameliyathanede üşüdüğünüz için sürekli gaz çıkarıyorsunuz. Hatta hemşireler gidip gelip soruyor büyük tuvalete çıktınız mı, gaz çıkardınız mı diye. Çıplak halinizle sizi odada giydiriyorlar, temizliyorlar, hasta bezi takıp kirlendiğinde çıkarıyorlar. Sonda takılı olduğu için poşet çiş dolunca çıkarıyorlar. Bunlar varken emzirmek bana mahrem gelmiyor, dünyanın en doğal şeyi çünkü. Bunları eşinize anlatın. Biraz aklı varsa kayınvalidenin orada fazlalık olduğunu zaten kendisi de söyleyecektir.

Sakın kendini zor durumda düşürüp aman o kırılır bu kırılır yapma zaten senin için zor ve önemli bir gün ileride hatırladığında pişman olma. ha bana kalırsa annem yanımda olsun alıyorlarsa 2. Kişi illa bende kalcam diyorsa kaynana kalsın napacaksa sanki kalıp onu da anlamadım. He huyu suyu sıkıntılı beni strese sokar diyorsan eşinle konuş anne eve gelince gelirsin sende desin. O halletsin.

Kendileri dogum yapmamis gibi, bu sureclerde insanin nasil rahatsiz hissedecegini bilmezmis gibi gelme hirslarini ben anlamiyorum acikcasi.

Eşine anlat o da annesine gelme desin.
Dikiş olacak, her yerim açılacak ben rahat edemem de. Doktorlar hemşireler kontrol edecekler, uyuyamayacaksın, yanında yeni doğmuş bi bebek var onula ilgilenmen lazım sinir olmamalısın. Emzirirken çekinirim de. Annem ya da sen kalın de. Kendisi kalmak istemeyecektir (ince düşünen biri olsa annesine dur derdi) annen gelsin der. Sezeryan da olsa normal de olsa insan istemez, kendisi de geçmiş o yollardan ne işi var gelinle. Kaynananın doğum sonrası gelinle kalmasına karşıyım. Gelinimiz doğum yaptığında da yapabileceğimiz bir şey var mı diye sorduk, çekinme lütfen dedik, kiminle rahat edebilirsen onunla olmalısın dedik, biz rahatsız etmedik. Kadın kadına yük değil destek olmak zorunda.

Eşiniz varken bence annenize ve kayınvalidenize gerek yok hastanede.

Çok istiyorlarsa sen eve geldikten sonra sırayla gelip yemek ve günlük ev işlerine destek verip sırayla gitsinler.

Emin ol yanında birisinin kalması çok büyük dert.

Kendileri dogum yapmamis gibi, bu sureclerde insanin nasil rahatsiz hissedecegini bilmezmis gibi gelme hirslarini ben anlamiyorum acikcasi.
Üzerinden zaman geçtiği için unutuyorlar sanırım. Yoksa bu işgüzarlığın başka bir açıklaması olamaz.

Sağlıkla kucağına al canım ama şöyle birşey var özelde doğum yapacaksan 2kisi devlette ise tek kişi refakatçi oluyor

Açıkca anne gece kalmana gerek yok annem bakacak bana, mahrem anlamda bir tek onunla rahatım diyeceksiniz...

Ben 12 sene önce doğurdum ve arada gelerek gaz çıkardın mı diye sormalarından başka ve illa kalk yürü demelerinden başka rahatsız olacağım durum hatırlamıyorum.
Annem de bir nedenle gelememişti kayınvalidem vardı yanımda.
Şu an çıplak halinizle sizi odada giydiriyorlar temizliyorlar falan diyenler olmuş ben hiç öyle bir şey hatırlamıyorum mesela.
Bana mı olmadı oldu da hafızamdan mı sildim ohaa diyerek okudum.
Ama uyanmamı ve kayınvalidemi sen değil be git diyerek azarladığımı bile hatırlıyorum odaya gelmeden daha.
Demem o ki belki kolay süreç geçirmişlerdir herkesi öyle sanıyorlardır

Benim tecrubem normal dogum uzerine o yuzden gaz olayini bende bilemiyorum.

Ama ciplak giydirme vs olaylarini bende yasadim, normal dogum oldugum icin kanamam coktu. Yanimda annem degil, kv kalsaydi cok rahatsiz olurdum.
Benim kv zaten sehir disinda yaşadığı icin bu sorunu hic yasamadim, ona kalsa torunu gormeye de gelmeyecekti. Ama goruyorum ki bu kim kalacak sorunu cok yasaniyor.

Lohusaligi da unutmuyor sonucta bu insanlar, hastane surecini / dogum stresini unutuyor olabilirler de...

Ben normal doğum sancısını da bolca çekip aşağı inmeyince acil sezeryana alındım mesela.
Çıplak giydirme olayı yaşamadım ama her türlü ya olsa hatırlardım.
Yani oğlum yok neyse ki kimsenin doğumuna da gönüllü gitmem ama 50 küsür yaşında birinin doğumuna gidiyorsam da unutmuşumdır ne yaşadıysam unutmasak ikinci üçüncü çocuğu kendimiz yapmak istemeyiz.
Kimsenin ben çektim dur hastanede başkasına çektireyim diyeceğini sanmıyorum ben ya.
Ben çok acı çektim mesela 4 saat inmediği ve tamamen açıldığı için doğuma çok hazır olduğum için.
Doğum yatağının yanındaki demirleri salladığımı falan hatırlıyorum deli gibi belirli aralıklar ile ama ağrı nasıldı diye soranlara işte adet ağrısının bir iki tık üstünü düşünün diyorum.
O da arada gidiyor dinleniyorsun falan diyorum.

Ameliyathanede üstümde sadece önlük vardı. Orada giydiremeyecekleri için mecburen odaya getirdiklerinde giyindim. Giyinmeden önce de vücudumda kalan baticon lekelerini temizledi hasta bakıcı kadın. İki doğumda da böyle oldu, ikincisini iki hafta önce yaşadım. Gayet güncel bilgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…