Doğuma Hazırlık Dogum esnasinda tuvaletin gelmesi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

YoLcu41

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
1.732
0
0
- Yurtdışı
Anneler duyduguma göre bazi kadinlar dogum aninda tuvaletlerini yapiyorlarmis.

Bu durum normal mi?

Anne bunu dogum aninda hiss ediyor mu?

Doktorlarin hemsirelerin tepkisi ne oluyor?

Dogum aninda yaninizda olan kocaniz yahut bir baskasi bunu görüyor mu?

Bu durumu yasayanlar bu konu hakkinda aciklik getirirseler cok makbule gecer.

Tesekkürler.

evet olabiliyor
normaldir ıkınınca oluyır ister istemez
anne hissediyor mu bilemiyorum onu başına gelenler söyleyebilir
doktorlar hemşireler hiçbişi demiyo tabi ki de
ehh yanında biri olursa ve sana değil de bebek çıkıyo mu diye vajinal bölgeye filan bakarsa görür tabi doğal olarak

ıgne yapıolar cnm dogumdan once ıshal olman ıcın ve bagırsaklarının temızlenmesı ıcın kucuk tuvalet ıcınse zaten senı uyarıyolar yaklasık uzun bı sure yemek ve su içmenı yasaklıyolar..

Tesekkürler hanimlar.

Diyelim ki dogumdan bir gün önce gercekten ne yemek ne su bogazimizdan gecmedi,

buna ragmen büyük tuvalet gelebilir mi?

Bebege bi zarari olur mu bu durumun?

Tesekkürler hanimlar.

Diyelim ki dogumdan bir gün önce gercekten ne yemek ne su bogazimizdan gecmedi,

buna ragmen büyük tuvalet gelebilir mi?

Bebege bi zarari olur mu bu durumun?

heyecandan yada sıtresten tuvalet problemı yasayabılrsın ama dedım ya zaten lahma yapılıyo bebege bı zararı yok annenın ıstegıne baglı yapılıo zaten ve butun bagırsakların temızlenıo bı problemde kalmıo..

Anladim cok tesekkür ederim :)

Bunu ilk duydugumda biraz panikledim de :)

ben 22 gun once dogum yaptim sezeryanla doktorun baskisi ile once normal doguma soktular bebek cikmadigi icin acil sezeryana girdim..he sunu soyleyim uzun sure dogum sancisi cektigim icin bana yemek onlar verdi yedim..sonra dogum esnasinda beni cok zorladiklari icin buyuk tuvaletimi yaptim o zorlamada ama cok degil...inan onu o sira dusunmuyorsun bile bende utanirim falan dedim ama cok canim yandigi icin hemsireler hep temizlediler beni...zaten cati muayenesinde herseyiri goruyorlar utanmiyorsun bile...

yani hic dusunme boyle seyleri dogum sancisi vurunca dunyan donuyor...

esimde yanimdaydi ve adamcagiz zaten oluyorum diye korkuyordu ona bakmadi bile..birde hissediyorsun altina yaptigini :))

Son düzenleme:

ıgne yapmamaları cok garıp aslında tuvalet problemını ıgneyle halledıyolar.Sana neden yapmamıslar kı??

Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin yavrunu insaAllah Özelde mi dogum yaptin? Duyduguma göre özelde hep sezeryan yapmak istiyromus doktorlar. Ama anladigim kadariyla senin dogumun normal olmamis o yüzden sezeryan oldun. Cok gecmis olsun.

ıgne yapmamaları cok garıp aslında tuvalet problemını ıgneyle halledıyolar.Sana neden yapmamıslar kı??

tuvalet problemini iğneyli nasıl hallediyorlar :))
kim sallıyo bunları ya
bi gün önce yemek yiyince daha onları vücundan atamazsın
zaten gerekli görürlerse lavman yapıp bağırsaklarını boşaltırlar
bu arada lahma değil onun adı lavman

arkadaşlar sakın kimse o problemi yaşamamak için yemeyi içmeyi kesmesin doğumdan önce. bu hafta gelinimiz problem yaşadı bu yüzden. o da bunları duymuş son iki gün yemeği kısmış suyu kısmış kontrole diye gittiklerinde bebeğin suyunun bittiğini görüp acil sezeryana almışlar.garibim suyu bitince ultrasonda bile görünmez olmuş büzülmüş. çok şükür şimdi sağlıklı.

O kadar cok etkisi oluyormu ya

Allah sifaasini versin, anali babali büyüsün insaAllah.

valla igneyi bilmiyorum lagman yaptilar 26 saat once ama sonra sanci cekince valla geliyor :)) birde ben yurt disinda yasiyorum burada hemsireler hic birsey demediler hatta butun hepsi haddinden iyi baktilar bana heryerimide gorduler baya kanki olduk :)) doguma esimde girdi dedigim gibi girmeyecekti guya ama sartlar hepimizi bir araya getirdi valla :))

Yurt disinda nerede yasiyorsun :) Ben TRye evlenicem ama dogumumu yurt disina yapmak istiyorum cünkü :)

dubaide yasiyorum..ama tr yapmani tavsiye ederim tr daha cok bilincli doktorlar...

Anladim canim. Ben avrupada yasiyorum da burda ablamlar arkadaslarim da dogum yaptilar yani o yüzden burda ki doktorlara da güveniyorlar. Ki bu TRde ki doktorlara güvenilmez anlamina gelmiyor. Ama ben birda vatandaslik ve pasaport olayi yüzünden yurt disinda dogum yapmak istiyorum da hayirlisi bakalim nasil olacak.

evet avrupada vatandaslik veriyorlar sanirim burada henus ole birsey yok ama belki olur bilemiyorum.ama pasaport ve nufus kagidi islemleri bir olum burada cikarmanin her yaptigin islemi devlete bildirmek gerekiyor..hatta topuk kanini bile devletin kendi yerinde 7 gun icinde yaptirmak zorunda kaldik yaptirmasak ceza yiyorduk..toplumun zeka seviyesine bile bakiyorlar :))

Duabi'de hayat farkliymis demek :)) Nasil oldu da oraya tasindiniz? Ben de bunu iyice arastirmam gerekiyor ama internette fazla bilgi bulamadim türkiyede hamile kalipta vatandas oldugum ülkede dogum yapmanin nasil olduguna dair. :26:

Ayyyy canim.. Bu konuyu aklina takan bir ben degilmisim demekki :=)
Burada bir konuda okudum, sok gecirmistim nasil yani diye ama sonra düsününce diyorumki,
evet mantikli hem stress hem ikinma aninda olabilir.
Adet döneminde de sanciyla birlikte,bazen olmuyor mu düsünsene..

Son düzenleme:

Ya bende cocuk istegi o kadar yogun ki evliligimden cok cocuk ve hamilelik hakkinda bilgi edinmeye calisiyorum

Ya tabi ki aslinda mantikli bir düsünce.
Ama cok huzursuz olurum ve utanirim diye düsünüyorum.
Hele burda bazi konularda TRde ki hemsirelerin hamile bayanin ikinirken bagirmasina bile 'yaparken iyidi ama...' gibi abuk subuk laflar ettigini duyduktan sonra,
insanin tuvaletinin gelmesine ne derler diye düsündüm :S
Sen dogumunu TRde mi yapmayi düsünüyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…