Doğum günü meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailesinin yanında olacaksanız güzel bir kutlama düzenleyebilirsiniz. Daha sonra isterseniz baş başa olabilirsiniz. Bunda surat asmayı gerektirecek bir durum yok ki. Ailesinin size sormasını beklemeden eş olarak sizin planları yapıp onları dahil etmeniz bence daha mantıklı. Ben olsam öyle yapardım.

Eşiniz herkesi dahil etmiş olabilir bu sizin onlarla anlaşamayacağınız anlamına gelmez ki. Eşimin doğum günlerini hep ben organize ederim. Böylece her şey benim istediğim şekilde olur. Ben önceki gün kutluyorum böylece 00da ilk doğum gününe benimle kutlayarak girmiş oluyor. Ailesiyle de anlaşıyorum sürpriz içim kim var kim yok bize geliyorlar çok da eğlenceli güzel geçiyor eşim için. Önemli olan onu mutlu etmek çünkü o gün.
Evet bu da mantıklı aslında. Dikkate alacağım. Ama başka değişkenler de var o yüzden hep bir araya toplayamıyoruz. 😂 neyse bu güzel bir fikirdi çok sağolun 🌹

sizin doğum gününüz değil ki. adamın doğum günü o nasıl istiyorsa öyle kutlanmalı. bu kadar da herşeyi yönetmeye çalışmayın adamın doğum gününde bile sizin istediğiniz olmak zorunda değil. yeni evli falan değilseniz zaten doğum günleri kalabalık kutlanmalı. evlilik yıl dönümü falan değil ki bu tek başına romantik yemeğe çıkılsın
O nasıl istiyorsa öyle de kutlanacak zaten.

Yani baya baya fikir isteyip yorum yapamazsınız demeniz de biraz çelişkili olmuş. Maalesef ben sizi bu konuda epey haksız buldum çünkü düşününce 'böyle mutlu olucam' diyen bir insan sizi her zaman böyle dışarda bırakmıyorsa bu onun mutluluğu onun özel günü, onun mutluluğu bana yeter deyip devam etmeliydiniz. İstediği şekilde aileyle kutlasanız bile surat yapıp bir insanı doğduğuna pişman edecekseniz bence hiç kutlamayın daha iyi.

İki yılın ardından bu sene doğum günümde ailem de bizde olacak ve eşim bu sebeple sorun çıkartsa ben çok üzülürdüm. İki farklı özel gün ikinizinde aileleriyle olduğu döneme denk gelmiş, kendi ailenizle olanda birlikte geçirmek isterken eşinizin birlikte geçirmek istemesi size batmamalı.
Kendi ailemizde olanda birlikte geçirmek istemiyorum? Yıl dönümü zaten orada denk geliyor bir de doğum gününü öncesinde kutlasam 2 ayrı gün ikimize ayırmış oluyoruz diyorum. Neden onun ailesinden ayrı bir tek gün geçirmemek için ben ailemle olan kısıtlı vaktimden ayırayım tekrar? Bir şey de batmıyor bana.

Doğumgünü denen şey iyi ki doğdun demektir: kalabalık güzel olur. Bir yerde baş başa kutlanmaz. Adam da bunu talep etmemiş zaten. İlla öncesinde baş başa olacağız diye gerilim çıkarmanız çocukça değil mi sizce?
Ertesi gün de illa baş başa diyorsanız çıkarsınız.
Bu kadar sorun edecek bir durum yok.
Yaptığınız şey ayıp.
Siz hiç eşinize özel bir sürpriz yapmıyorsunuz demek ki. Peki.

Ailesinin yanında olacaksanız güzel bir kutlama düzenleyebilirsiniz. Daha sonra isterseniz baş başa olabilirsiniz. Bunda surat asmayı gerektirecek bir durum yok ki. Ailesinin size sormasını beklemeden eş olarak sizin planları yapıp onları dahil etmeniz bence daha mantıklı. Ben olsam öyle yapardım.
İşte ben onu yapıcam zaten. Eşimin düşüncesi beni sinirlendirdi orda. Yoksa ben zaten onlarla da planladım.

Yani baya baya fikir isteyip yorum yapamazsınız demeniz de biraz çelişkili olmuş. Maalesef ben sizi bu konuda epey haksız buldum çünkü düşününce 'böyle mutlu olucam' diyen bir insan sizi her zaman böyle dışarda bırakmıyorsa bu onun mutluluğu onun özel günü, onun mutluluğu bana yeter deyip devam etmeliydiniz. İstediği şekilde aileyle kutlasanız bile surat yapıp bir insanı doğduğuna pişman edecekseniz bence hiç kutlamayın daha iyi.

İki yılın ardından bu sene doğum günümde ailem de bizde olacak ve eşim bu sebeple sorun çıkartsa ben çok üzülürdüm. İki farklı özel gün ikinizinde aileleriyle olduğu döneme denk gelmiş, kendi ailenizle olanda birlikte geçirmek isterken eşinizin birlikte geçirmek istemesi size batmamalı.
Fikir istedim de fikir vermeyenlere de yorum yapamazsınız demedim ayrıca nasıl bir mantıkla okuyorsunuz çözmek isterim. Müsait bir zamanda inşallah.

Kendi ailemizde olanda birlikte geçirmek istemiyorum? Yıl dönümü zaten orada denk geliyor bir de doğum gününü öncesinde kutlasam 2 ayrı gün ikimize ayırmış oluyoruz diyorum. Neden onun ailesinden ayrı bir tek gün geçirmemek için ben ailemle olan kısıtlı vaktimden ayırayım tekrar? Bir şey de batmıyor bana.
Ben de diyorum ki kendi ailenizle zamanınızı kaybetmemek için asıl baş başa geçirmek isteyeceğiniz bir günden feragat edebilirken kendisi ailesiyle 'kendi özel gününü' birlikte geçirmek istediğinde ayrı kutlamak istemiyor diye kızmak mantıksız. İki taraf için de belli ki ailesiyle geçireceği zaman kısıtlı zaten.

Siz hiç eşinize özel bir sürpriz yapmıyorsunuz demek ki. Peki.
Yıldönümlerinde tercih ediyorum. Doğumgünlerinde tüm aile bir arada oluyoruz genelde.
Siz de yıldönümünde baş başa organizasyon yapabilirisiniz.
Ayrıca 10 senelik evli bir insan olarak tavsiyem böyle şeylerle ilişkiyi yıpratmamak. Adam lanet olsun doğumgününe dedikten sonra hevesi kalmadıktan sonra hiç bir şeyin kıymeti kalmıyor.
Daha esnek olmalısınız.
İlişkide hep sizin arzunuzla yürümez karşı tarafın da isteklerini duymanız lazım.
Adamım kendi doğumgününde isteklerine kayıtsız kalmanız bencillik ilişkiyi de yıpratan şeylerin başında gelir

Ben de diyorum ki kendi ailenizle zamanınızı kaybetmemek için asıl baş başa geçirmek isteyeceğiniz bir günden feragat edebilirken kendisi ailesiyle 'kendi özel gününü' birlikte geçirmek istediğinde ayrı kutlamak istemiyor diye kızmak mantıksız. İki taraf için de belli ki ailesiyle geçireceği zaman kısıtlı zaten.
Yahu benim bir şeyden feragat edebildiğim yok? Aynı şeyi anlatıyorum size iki seferdir. Yıl dönümünde feragat etmiyorum. Eğer doğum gününü de benim memleketimde kutlarsak hem yıl dönümü hem de doğum gününü orda geçirmiş olacağız diyorum. Bir gün zaten yıldönümünü geçireceğiz diyorum. Anlayabildiniz mi?

Yahu benim bir şeyden feragat edebildiğim yok? Aynı şeyi anlatıyorum size iki seferdir. Yıl dönümünde feragat etmiyorum. Eğer doğum gününü de benim memleketimde kutlarsak hem yıl dönümü hem de doğum gününü orda geçirmiş olacağız diyorum. Bir gün zaten yıldönümünü geçireceğiz diyorum. Anlayabildiniz mi?
Yıldönünümde mesela organizasyon yapıp bir otele iki gün rezervasyon yapmanız doğumgününü zorla bal başa yapmanızdan daha iyi olur

Birlikte ikinci doğum günü. Biri balayına denk geldi, diğerlerinde de başka yerlerdeydik. Abartmıyorum.
bu gidisle besinci altinciyi kutlayamazsiniz zaten
kim çeker ki boyle guzel gunde bile somurtup oturan domuşuk insani?
yoksa lanet olsun sen hak etmiyorsun diyerek hiç mi kutlamasam, ya da tam olarak başta dediği ailesiyle bir organizasyon yapıp daha sonrasında ona surat mı assam.

Doğum günü ailesinin yanında olacağınız zamana denk geldiyse hep beraber kutlamak istemesi kadar doğal ne olabilir?
Maksat eşinizi mutlu etmekse eğer kendisi nasıl istiyorsa en güzeli odur.
Siz kendinizi tatmin edeceksiniz diye adamı suçlu konumuna sokmuşsunuz.
Eşinizin yerinde olsam eksik kalsın doğum günü kutlaman derdim.

Yıldönümlerinde tercih ediyorum. Doğumgünlerinde tüm aile bir arada oluyoruz genelde.
Siz de yıldönümünde baş başa organizasyon yapabilirisiniz.
Ayrıca 10 senelik evli bir insan olarak tavsiyem böyle şeylerle ilişkiyi yıpratmamak. Adam lanet olsun doğumgününe dedikten sonra hevesi kalmadıktan sonra hiç bir şeyin kıymeti kalmıyor.
Daha esnek olmalısınız.
İlişkide hep sizin arzunuzla yürümez karşı tarafın da isteklerini duymanız lazım.
Adamım kendi doğumgününde isteklerine kayıtsız kalmanız bencillik ilişkiyi de yıpratan şeylerin başında gelir
Yıl dönümünde baş başa organizasyon yapacağım zaten. İki gün otele yer ayırtsam ailelere eşit süre ayırıyoruz ve benim ailemle olan vaktimden 2 gün gitmiş oluyor. Neden burda ben 2 günümü feragat etmeliyim? Hayır baştan şunu deseniz ki senin de içinde kalmasına gerek yok, aileyle kutlansa da zaten hiçbir şey olmaz, ki böyle yorumlar da var. Okeyim. Tutup bencilsinden nelere kadar getiriyorsunuz. Tavsiyelerinizi sevdim dikkate alacağım. Ama 1 kez doğum gününü kutlayabildim, diğerlerinde farklı yerlerdeydik iş sebebiyle. Bir özencim vardı. Bence yaptığınız yorumlara istinaden sizin yaptığınız ayıp. Yine de teşekkür ederim

niye neden son doğumgünü bu gibi davrandığınızı anlamadım.
şartlar nasıl denk geliyorsa öyle kutlarsınız olur biter. yıldönümünüzde başbaşa kutlama ayarlarsınız.

Doğum günü ailesinin yanında olacağınız zaman denk geldiyse hep beraber kutlamak istemesi kadar doğal ne olabilir?
Maksat eşiniz mutlu etmekse eğer o nasıl istiyorsa en güzeli odur.
Szi kendinizi tatmin edeceksiniz diye adamı suçlu konumuna sokmuşsunuz.
Eşinizin yerinde olsam eksik kalsın doğum günü kutlaman derdim.
Sadece fikir istedim. Eşimin yerinde olursanız o cevabı verin siz de.

niye neden son doğumgünü bu gibi davrandığınızı anlamadım.
şartlar nasıl denk geliyorsa öyle kutlarsınız olur biter. yıldönümünüzde başbaşa kutlama ayarlarsınız.
Tamam. Yıl dönümünde ayarlıyoruz zaten. İlk cümleyi de kaale bile almıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X