Kekler - Pastalar Doğum Günü Pastası Tarifi Arıyorum

KAJMERAN83

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2013
3
0
6
35
Ankara
arkadaslar 4gün sonra sözlümün doğum günü hazır pasta alcagıma kendi ellerimle pasta yapmak istiyorum illa yaş pasta değil yeterki herangi bi pasta çeşidi olsun istiyorum bana yardım eder misiniz öneriniz var mı nolur yardım edin :):17:

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaslar 4gün sonra sözlümün doğum günü hazır pasta alcagıma kendi ellerimle pasta yapmak istiyorum illa yaş pasta değil yeterki herangi bi pasta çeşidi olsun istiyorum bana yardım eder misiniz öneriniz var mı nolur yardım edin :):17:

Tiramisu yap derim harika olur. Yaş pastadan daha lezzetli hemde farklı olur.

tiramisu yap bence çok da lezzetli olur :56:
mozaik çok basit. tiramisu tarifi internette var ezberden bilsem yazardım ama netten bak sen :34:

BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA

$942362_474219269314607_710322727_n.webp
MUHALLEBİSİ;
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi yapılışı Bir tencereye alınıp karıştırarak pişirilir ocaktan alınır. ( kıvamı size sulu gelebilir kremşanti koyunca koyulaşıyo ) muhallebiyi piştikten sonra karıştırılarak 3 dk bekletilir içine bir paket toz krem şanti koyup 3 dk iyice mikserle çırpılır.

-İstediğiniz bisküviler kakolu sade süte batırıp dizilir
-Aralarına dilimlenmiş muzlar eklenir
-Pastanın üstünü isteğe göre badem ceviz fındık toz fıstık toz çikolata vs süsleyebilrisiniz
-Pastamızı istediğiniz kadar katlı yapabilirsiniz afiyet olsun...

MUZLU BİSKÜVİLİ PRAMİT PASTA
$8575864164_891b2323ff_z.webp
Malzemeler

• 2 paket pötibör bisküvi
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya veya portakal kabuğu rendesi

Arası için: 2 adet muz

Piramit Pasta Nasıl Yapılır?

• Krema malzemelerini tencereye koyup karıştırın ve karıştırmaya devam ederek pişirin.
  • Düz bir yere streç film serin. Ben yan yana 2 yaprak serdim ki geniş olsun. Bisküvileri üç sıra halinde dizin. Yani enine 3, boyuna 6 sıra bisküvi olacak.
  • Kremadan bisküvilerin üzerine sürün. Yeniden üzerine bir kat daha bisküvi dizin. Kremadan sürün.
  • Ortadaki bisküvilerin üzerine muzları dizin. Kenar kısımlara bir kat daha bisküvi dizin. Yani orta kısım 2 kat, kenarlar 3 kat bisküvi olacak.
  • Kremadan yine bisküvilerin ve muzların üzerine sürüp, kenardaki bisküvileri streç film yardımıyla ortada birleştirerek piramit şekli verin.
  • Folyoyla sıkıca kapatın ve dolapta 2-3 saat bekletin. Daha sonra çıkarıp kalan kremayı üzerine yeniden sürün. (Bekleme aşamasında krema donmuş olur. Bu yüzden biraz süt ekleyip yeniden çırpın.)
  • Fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet şifa olsun.

TİRAMİSU

$tiramisu-300x200.webp
Malzemeler :

300 gr kedidili bisküvi
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 adet yumurta akı
1 fincan kahve
kakao

Tarif :

3 yumurta sarısı ve şeker bir kapta çırpılır.

Yavaş yavaş süt ilave edilir.
Malzemeler iyice karışınca tencereye alınıp kısık ateşte pişirilir.
Pişirme işlemi sırasında sürekli karıştırmaya hatta mikserle çırpmaya devam edilmeli çünkü kremanın dibi tutabilir.
Krema bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya labne, vanilya ve çırpılıp kar haline getirilmiş yumurta akı eklenir ve mikserle 5 dakika daha çırpılır.
Hazırladığımız bir fincan nescafe ile kedi dilleri tek tek ıslatılıp dikdörtgen bir kabın dibine yerleştirilir.
1. kat tamamlandığında, üzerine kremanın yarısı sürülür.
İkinci katın üzeri kalan krema ile kaplanır ve tatlı buzdolabında en az 10 saat donmaya bırakılır.
Servis yapılacağı zaman üzeri kakao ile süslenir.

TİRAMİSU

$tiramisu1.webp
Malzemeler:

1 tane hazır kakaolu pasta tabanı
2 yumurta
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı kakao

Öncelikle yumurta, un ve şekeri derin bir kapta 4 su bardağı sütle ile birlikte çırpalım.
Çırptığımız bu malzemeler koyulaşana dek kısık bir ateşte pişsin.
Pişince ocaktan alıp ılımasını bekleyelim ve içine vanilya ile labne peyniri (krem peynir) ilave edip karıştıralım.
Kahvemizi bir su bardağı sütün içinde eritelim.
Aldığımız hazır pasta tabanının alt kısmını bu sütlü kahveli karışımın yarısıyla ıslatalım.
Ardından, önceden pişirip ılımaya bıraktığımız kremanın yarısını hazır pasta kekinin üstüne yayalım.
Pasta kekinin diğer yarısını üstüne kapatıp kalan kahveli sütlü karışımla ıslatalım.
Kalan kremayla üzerini ve hazır kekin açık kalan yan taraflarını kaplayalım.
Ardından bir süzgeç yardımıyla üzerine kakao serpiştireceğiz. Tiramisu hazır.
Fakat servis etmeden önce buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.

Afiyet olsun.

internetten yaş pasta tariflerine bakıp yaş pasta yap bence şeker hamuruyla da kapla pastayı süper olur bence :)

Offffffff bunların hepsi mükemmel görünüyo tatlım yaaaaaaaa hepsiciğinin de tariflerini aldımmmmmmmmmm :)

Back
X