doğum için kararsızım lütfen yardımm :(

glmsekaderine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
103
55
48
Merhaba arkadaşlar. Doğumuma 1 ay kaldı. İlk bebeğim.Fakat nasıl doğum yapmam gerektiğine karar veremedim. Normal doğum için engeller var önümde, arabamız yok ve maalesef oturduğum yerde taksi sorunu var. Yani bir suyum gelse hastaneye gitmem çok zor olacak. Aynı zamamda bebeğim biraz iri ve doktorum normal doğumu zorlar dedi. Bu da aklımda soru işareti bıraktı. Neticede rahmimin zedelenmesini istemiyorum. Doğumdan sonra vücuttaki tüm pislikleri atmak güzel de 2 de doğum olsa 5 tane de olsa ileriki yaşlarda muhakkak sorunlar yaşanıyor (rahim sarkması, idrar torbası problemleri) bu yüzden normal doğum aklımda soru işareti bırakıyor. Sezeryan olup bayılmak istemiyorum oğlumı görmek doğumda öpüp koklamak istiyorum araştırdım ve epidural sezeryanla doğumu görebiliyorum. Lütfen doğum yapan anneler ya da yapacak olanlar benim yerimde olsanız be yaparsınız yardım bekliyorum kafam çok karışık

merhaba. doktorunuz zaten sizi duruma göre yönlendirecektir. ama sezaryene de normal doğuma da karar verseniz suyun her an gelebilir ya da erken doğum olabilir. böyle bir risk her zaman var. ben de şu an 33. haftadayım sağlık sebeplerinden ötürü zorunlu sezaryen olacağım. doktorumun söylediği şey bebek hemen öyle bir anda gelmiyor... doğum sancıları başlayınca epey bir zaman var suyun gelse bile panikle değil normal bir şekilde hastaneye gitmek gerekiyormuş. çünkü su geldikten sonra da 24 saate kadar hastanede kontrol altında tutabiliyorlarmış. her iki doğum türünde de dezavantajlar var tabi ama önemli olan bebek için hangisinin en sağlıklı olduğu... bu konuda doktorunuza güveniyorsanız zaten o en doğru şekilde yönlendirecektir. iyi doğumlar :)

Çevremde normal doğumla ilgili farklı örnekler var o da beni korkutuyor. Annem de kayınvalidem de hastaneye yetişemediğinden evde doğurmaları gibi. Doktora güvenmek istiyorum fakat o da beni muallakta bıraktı. Bebek iri kafası kendisine göre daha iri falan dedi. Problem olurmu diye sorduğımda normal doğumu zorlar dedi. Yapamazsın demedi yaparsın da demiyor kafam karışık haliyle

Sezeryan bir doğum şekli değildir
Normal doğuma engel varsa yapılır
Benim ilk bebeğim spinal sezeryan ile dogdu
Şimdi yine hamileyim ve Allah izin verirse normal doğum istiyorum
Sezeryan ameliyatı olmak istemiyorm
En güzeli her zaman normal doğumdür adı üzerinde
Sirf sezeryan sonrası normal doğum için 30 gidias 30 donus taksi parası veriyorum
Ve de doğum için 5bin vereceğim
Yani bizim de arabamız yok

Bu arada ilk bebeğim 4 kg dogdu
Ama doktorum asla kilosunu problem yapmadı aksine gayet kolay dogurabilecegimi söyledi
Ama son haftada yani 40 a girerken bebeğim 2 gün hareket etmedi zorunlu ve acil sezeryan oldum
Şimdi de sonuna kadar yine deneyeceğim normali

Siz spinal mi oldunuz? Süreci anlatabilir misiniz?
İlk doğumun mecburi sezeryan oldu. Onda çok korktuğumdan genel anestezi ile oldum. Çok zordu. Bebeği en son ben gördüm bide uyanma süreci çok kötüydü. Sanki ölmüşüm gibi hissettim. Uyanırken baya saçmaladım ağladım zor kendime geldi.
İkincide hem o uyanma anını tekrar yaşamamak hemde bebeğimi doğar doğmaz görmek istediğim için uyumamaya karar verdim. Doğumdan bikaç gün önce önce anestezi uzmanı ile görüştüm. Ona korkularımı ve isteklerimi anlattım. Sağolsun beni doğru yönlendirdi. Spinal ile epidural aynı şey olmadığını öğrendim. Spinalde belden bir iğne yapıyorlar. Bana o iğne çok acıyo dediler ama hiç öle değil. İlk iğnenin batışını hissettim. Sonra bir sıcaklık ve uyuşma oldu. Epiduralde beline serum gibi bişey takıyorlar. O takılı kalıyor.
Anestezi uzmanına çok korktuğumu söyledim. Korkma sakinleştirici veririz dedi. Ameliyatta girer girmez seruma sakinleştirici kattı. Uyku uyanıklık arası bekledim. Sonra karnımı oynattıklarını hissettim, başladılar mı dedim evet dediler. Hiç acı yok şükür. Sonra hazırsanız bebeği çıkarıyoruz dediler ve bebeği çıkartıp gösterip hazırlamaya götürdüler. Sonra anestezi uzmanı bir sakinleştirici daha yaptı. Yarı uyur yarı uyanık bitti ameliyat. Hep kendimdeydim. İlk 4-5 saat fazla bir acı hissetmedim. Sonra yavaş yavaş hem dikişlerim ağrıdı hem narkoz ciğerlerime vurdu. O gece çok zor geçti. Ama ağrım çok şükür gitgide azaldı.
İnş sizde bebeğinizi en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Normal oldum ben 1 ay önce , ama bana sorarsanız sezeryan olurdum , o kadar acı çektim kıvrandım , doğum bitti bundada dikiş ağrıları , en azından sezeryan da karnın da oluyo , altta olunca zor , 1 ay olmasına rağmen düşmedi ve hala ağrıyo

glmsekaderine normal doğum anne için her zaman en iyisidr eğer bebeğin ve senin sağlığınızda bir problem yoksa. Sezeryanın her türlüsü zor. Hastane ve anestezi uzmanının gerçekten işinde uzman olması gerekiyor. Araştırdın mı bilmiorm ama bu anestezi türünde felç kalanlar var. Yaşayanlar daha iyi bilir tabi ben normal doğum yaptım çok şükür. Hiç sezeryan düşüncesinide geçirmedim aklımdan hep kendime güvendim.Birde simonskitty arkadaşımın dediği gibi suyum geldi bebek şak die gelcek diye bir olay yok zaten son haftalarında doktora 3 günde 1 gidiyorsun ve doktor gidişata göre yatış veriyor sana
Yakubum----- diğer konuda fikrimi yazmıştım ama burda da belirteyim üzülme en geç 1 2 aya geçiyor sezeryanda daha uzun süreler ağrı acı çekmektense bu en iyisi

Bu dikişler beni mahvetti , 2 hafta düzgün yürüdüğümü bile hatırlamıyorum, sezeryan nasıl birşey bilemem ama , doğumun heer türlüsü zor, belkide zor doğurdum ondandır, rabbim bütün annelerin yardımcısı olsun

önce normal deneyin olmuyorsa sezeryana yaşınız ufaksa sezeryan normal doğum koymaz.yaş ilerledikçe 2. doğum için hazırlanıldığında sezeryan olduğunuz için başka sıkıntılar çıkma ihtimali var.herkesin sezeryanı yada normal doğumu aynı olmuyor.kimisi çok rahat kimisi sıkıntılı oluyor.kötü doğum hikayelerini okuyup kendinizi germeyin.her türlü gerilim doğumda ağrı ve sızıları daha çok hissedersiniz.güzel doğum hikayelerini okuyup moral depolayın.tabiki her ne tür doğum olursa olsun özellikle ilk ise insan kendini mezbahadaki kurbanlık gibi hissediyor.ama çevrenize bakıp bu sıkıntıların 9 ay içinde çektiğiniz mide bağırsak problemleri bebeğin rahmi sıkıştırıp sancı vermesinden daha kısa sürece kalıcı olarak olup bittiğini göreceksiniz.biraz ağrı sıkıntı ama sonunda size mutluluk olarak geri gelecek tüm can acınızı unutturacak.

Aslında her zaman için normal iyidir, benim öyle dediğime bakmayın , birazcık hemşire kurbanıyım ben , en azından doğumdan sonra yavrumu kucağıma alıp kokusunu içime çeke çeke öptüm sarıldım emzirdim, sezeryanda doğru düzgün nefesi almak bile zormuş, ben bide doğru düzgün bakım yapamadım bebeğim sarılıktan bide karnındaki intihaptan 1 hafta hastanede yattı , o sırada dikişlerim intihap kapmış o yüzden hala geçmedi , normalden vazgeçmeyin , rabbim her zorluktan sonra kolaylık verir, boşuna mı demiş rabbim cennet anaların ayağının altında diye, zorluk olacak ki o cenneti kazanabilelim deyil mi kardeşim?

Benimde dogumum cok zor oldu tam 2 saat bebegin cikmasini bekledik sonrasinda benimde kendime gelmem 2 ayi buldu ama suan hicbiseyim yok canim geciyo emin ol.sezeryan bi omur cekiyosun soguk aldginda vs. Sizliyomus hep. Dikislerin gecicek elbet. Bi omur rahat ediceksin ins. Cok sancin varsada doktora muhakkak gozuk derim bi ilac krem vs verir hizlandrir iyolilesmesini.bebekle cok zor oluyo gercekten

Ben sezaryen oldum. Hiç öle her soğukta dikişlerim falan sızlamadı şükür. İlk aylar bir tek zorlanıyorsun. Sonra geçiyo şükür.

Ben sezaryen oldum. Hiç öle her soğukta dikişlerim falan sızlamadı şükür. İlk aylar bir tek zorlanıyorsun. Sonra geçiyo şükür.
Etrafimda ne kdr sezeryanli varsa soguk aldiginda ayni seyden sikayetci. Elbet istisnasi vardir canim ne mutlu sana. Ayrica sogukta demedim soguk aldiginda usuttugunde dedim. Bende sezeryandancok korkuyodum zor gercekten.

Etrafimda ne kdr sezeryanli varsa soguk aldiginda ayni seyden sikayetci. Elbet istisnasi vardir canim ne mutlu sana. Ayrica sogukta demedim soguk aldiginda usuttugunde dedim. Bende sezeryandancok korkuyodum zor gercekten.
Anladım ama doğru kelimeleri bulamadım heralde. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…