- 13 Ocak 2013
- 103
- 55
- 48
- Konu Sahibi glmsekaderine
-
Çevremde normal doğumla ilgili farklı örnekler var o da beni korkutuyor. Annem de kayınvalidem de hastaneye yetişemediğinden evde doğurmaları gibi. Doktora güvenmek istiyorum fakat o da beni muallakta bıraktı. Bebek iri kafası kendisine göre daha iri falan dedi. Problem olurmu diye sorduğımda normal doğumu zorlar dedi. Yapamazsın demedi yaparsın da demiyor kafam karışık haliylemerhaba. doktorunuz zaten sizi duruma göre yönlendirecektir. ama sezaryene de normal doğuma da karar verseniz suyun her an gelebilir ya da erken doğum olabilir. böyle bir risk her zaman var. ben de şu an 33. haftadayım sağlık sebeplerinden ötürü zorunlu sezaryen olacağım. doktorumun söylediği şey bebek hemen öyle bir anda gelmiyor... doğum sancıları başlayınca epey bir zaman var suyun gelse bile panikle değil normal bir şekilde hastaneye gitmek gerekiyormuş. çünkü su geldikten sonra da 24 saate kadar hastanede kontrol altında tutabiliyorlarmış. her iki doğum türünde de dezavantajlar var tabi ama önemli olan bebek için hangisinin en sağlıklı olduğu... bu konuda doktorunuza güveniyorsanız zaten o en doğru şekilde yönlendirecektir. iyi doğumlar :)
Siz spinal mi oldunuz? Süreci anlatabilir misiniz?Spinal sezeryan rahat.. doktora güven. .
Kapanmadı galiba nasıl kapandığını bilmiyorum dün paylaştığım gözğkmeyince birkaç defa paylaşmıştımCanım önceki konun kapatıldı mı? Konu tekrarı yasak
Anladım genelde farkedince kapatıyorlarKapanmadı galiba nasıl kapandığını bilmiyorum dün paylaştığım gözğkmeyince birkaç defa paylaşmıştım
İlk doğumun mecburi sezeryan oldu. Onda çok korktuğumdan genel anestezi ile oldum. Çok zordu. Bebeği en son ben gördüm bide uyanma süreci çok kötüydü. Sanki ölmüşüm gibi hissettim. Uyanırken baya saçmaladım ağladım zor kendime geldi.Siz spinal mi oldunuz? Süreci anlatabilir misiniz?
Bu dikişler beni mahvetti , 2 hafta düzgün yürüdüğümü bile hatırlamıyorum, sezeryan nasıl birşey bilemem ama , doğumun heer türlüsü zor, belkide zor doğurdum ondandır, rabbim bütün annelerin yardımcısı olsunglmsekaderine normal doğum anne için her zaman en iyisidr eğer bebeğin ve senin sağlığınızda bir problem yoksa. Sezeryanın her türlüsü zor. Hastane ve anestezi uzmanının gerçekten işinde uzman olması gerekiyor. Araştırdın mı bilmiorm ama bu anestezi türünde felç kalanlar var. Yaşayanlar daha iyi bilir tabi ben normal doğum yaptım çok şükür. Hiç sezeryan düşüncesinide geçirmedim aklımdan hep kendime güvendim.Birde simonskitty arkadaşımın dediği gibi suyum geldi bebek şak die gelcek diye bir olay yok zaten son haftalarında doktora 3 günde 1 gidiyorsun ve doktor gidişata göre yatış veriyor sana
Yakubum----- diğer konuda fikrimi yazmıştım ama burda da belirteyim üzülme en geç 1 2 aya geçiyor sezeryanda daha uzun süreler ağrı acı çekmektense bu en iyisi
Benimde dogumum cok zor oldu tam 2 saat bebegin cikmasini bekledik sonrasinda benimde kendime gelmem 2 ayi buldu ama suan hicbiseyim yok canim geciyo emin ol.sezeryan bi omur cekiyosun soguk aldginda vs. Sizliyomus hep. Dikislerin gecicek elbet. Bi omur rahat ediceksin ins. Cok sancin varsada doktora muhakkak gozuk derim bi ilac krem vs verir hizlandrir iyolilesmesini.bebekle cok zor oluyo gercektenBu dikişler beni mahvetti , 2 hafta düzgün yürüdüğümü bile hatırlamıyorum, sezeryan nasıl birşey bilemem ama , doğumun heer türlüsü zor, belkide zor doğurdum ondandır, rabbim bütün annelerin yardımcısı olsun
Ben sezaryen oldum. Hiç öle her soğukta dikişlerim falan sızlamadı şükür. İlk aylar bir tek zorlanıyorsun. Sonra geçiyo şükür.Benimde dogumum cok zor oldu tam 2 saat bebegin cikmasini bekledik sonrasinda benimde kendime gelmem 2 ayi buldu ama suan hicbiseyim yok canim geciyo emin ol.sezeryan bi omur cekiyosun soguk aldginda vs. Sizliyomus hep. Dikislerin gecicek elbet. Bi omur rahat ediceksin ins. Cok sancin varsada doktora muhakkak gozuk derim bi ilac krem vs verir hizlandrir iyolilesmesini.bebekle cok zor oluyo gercekten
Etrafimda ne kdr sezeryanli varsa soguk aldiginda ayni seyden sikayetci. Elbet istisnasi vardir canim ne mutlu sana. Ayrica sogukta demedim soguk aldiginda usuttugunde dedim. Bende sezeryandancok korkuyodum zor gercekten.Ben sezaryen oldum. Hiç öle her soğukta dikişlerim falan sızlamadı şükür. İlk aylar bir tek zorlanıyorsun. Sonra geçiyo şükür.
Anladım ama doğru kelimeleri bulamadım heralde. .Etrafimda ne kdr sezeryanli varsa soguk aldiginda ayni seyden sikayetci. Elbet istisnasi vardir canim ne mutlu sana. Ayrica sogukta demedim soguk aldiginda usuttugunde dedim. Bende sezeryandancok korkuyodum zor gercekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?