Pazartesi doğuracaktım...annemi ve KV yi cumartesi otogardan aldık.Hepi topu annem 10 Kv 20 gun kalacakti.Onda bile günler geçmedi.Persembe günü (hastahaneden Çarşamba çıktım) kızım kahvaltısını benim hazırlamam için yalvardı...evde hesapta iki bayan var,hastahanede eşim başımda kaldi.Cocugu okula bir gün beslenmesiz,bir gün susuz gondermisler ....ben hastahanedeyken çocuğu gece uykusundan uyandırıp kahvaltıda ne yiyeceksin diye sormuşlar.Kv sabah kahvaltısında tost yapmış içine baktım fıstık ezmesi koymuşKendisi bile yemedi
çok iyi anlıyorum sizi aynı sorun bende de var. insan üzülüyor bizimde en hassas zamanlarımız sonuçta. ne zaman yardıma çağırsam o gün perişan oluyorum. bende ne yapacağım hiçbir fikrim yok. sezeryan olacak ve yalnızım maalesef yardıma geliriz diyenler bir bir yan çizmeye başladılar bile. hatta bayramda sezeryan çok rahat biz normal doğurduğumuzda oturamıyorduk bile sen 2 günde ayağa kalkarsın diyen bir kayınvalidem bile var.Kiz kardesim zaten yanimda ve bana yardimci oluyor bende kendi islerimi zaten iyi kotu hallediyordum bayramla dogumun arasi az gidip gelmesinler ugrastirmayayim diye dusundum yoksa kendi isimi kendim hallediyordum cok sukur ama başima iş açtim kendim ettim kendim buldum annem cok hassas hemen duygulanip agliyor bende iyice vicdan azabi cekiyorum oyle olunca
İlk cocugunsa sana tavsiyem kimseyi cagirma ben yandim sen de yanma sonra pisman olunca geri de donemiyorsun. Eşinle ikiniz halledersiniz hic kurcalama ben kurcaladim elimde patladiçok iyi anlıyorum sizi aynı sorun bende de var. insan üzülüyor bizimde en hassas zamanlarımız sonuçta. ne zaman yardıma çağırsam o gün perişan oluyorum. bende ne yapacağım hiçbir fikrim yok. sezeryan olacak ve yalnızım maalesef yardıma geliriz diyenler bir bir yan çizmeye başladılar bile. hatta bayramda sezeryan çok rahat biz normal doğurduğumuzda oturamıyorduk bile sen 2 günde ayağa kalkarsın diyen bir kayınvalidem bile var.
Çok samimi söylüyorum dogur,toparlan öyle gelsinler.Cevremde çok güzel doğum anıları olan arkadaşlarım olduğu gibi evliliği catirdayanlar da var.Esim bir yandan kendi annesi ile bir yandan benimkisi ile uğraştı.Kendi yediklerinin bulasigini yikadilar (bulasik makinasinda) yorulduk dediler....akşam 6 olmuş bana çorba yapsinlarda ikinci öğünümu yiyeyim diye bekliyorum (sezeryandim çorba içindeki patatesi bile bagirsagim ceviremiyordu) KV hazır çorba yapalım dedi annem pizza söylesek yermisin ?diye sordu.Gene Allah razı olsun KV yaptı corbayiOyyy kıyamam yavruya ya tabi evde bekleyen çocuk olunca söylemen gerekiyor bizim daha bir Bn söylemeyi düşünmüyorum bunu da açıkca söyledim kv dedi gönül koyarım anne dedim o durumda Bn daha önemliyim kusura bakma
kendi sucunuz... hamilelik sonucta bir hastalık değil... yardım beklıyorsunuz....Son ayında kadar spor yapan calışan bayanlarla dolu ortalık. Yok annenız kahvaltıyı size hazırlıcak vs. Cok fazla naza gerek yok. Ne kadar hareket ederseniz okada iyi edersiniz... Ne yardımı beklersınız anlamadım gitti. iyi yapıyor anneniz..35 haftalik hamileyim tahminen 1 ay icinde dogum yapacagim ve ailelerimizden ayri bir şehirde yasiyoruz. Son 1 ayim kaldi diye ailemi cagirdim geleli 1 hafta oldu ama simdiden pismanim.
Annem daha once şekeri yukseldiginden dolayi 3,4 gun hastanede yatti (1sene once) o gunden beri kendini seker hastasi zannediyor ve muthis sıkı bir diyeti var sabahtan kalkip kendine ekmek yapiyor hic bir ogununu atlamiyor ve kendine gul gibi bakiyor. Ancak konu bana gelince inanin umrunda bile degil kizim bisey ister misin kahvaltiyi ben hazirlayayim filan kesinlikle hic bir yardimi yok bana sadece kendine bakiyor babami da hasta olduguna oyle inandirmis ki babamda annemin etrafinda pervane.
Bu durum beni şimdiden bunaltti bana kimsenin bir yardimi olmadigi gibi ekstradan evde bir kalabalik ve iş yükü olustu 1 ay daha boyle gidebilir miyim bilmiyorum eşim aileme patlamak uzere her isimi esim ve kardeşim hallediyor evi temizliyorlar bana yardimci oluyorlar ama annemle babamin bu tavri beni gercekten strese surukluyor...
Bu arada gerek nazikce gerek sinirle uyardim bana bakmaya mi geldiniz kendinize mi diye laf bile soktum sonra pisman oldum kalplerini kiriyorum diye bi de oturdum ona agladim. Keske cagirmasaydim simdi ne yapacagim
ilk çocuğum bu kadar yan çizmeye artık çağırmam. ama sezeryanda başıma ne gelecek bilmiyorum. çocuğuma kendim bakabilicekmiyim ayağa kalkabilicekmiyim. 2 saatte bir emzirmek var ya uyuya kalırsam yalnız bu işi götürebilir miyim? vb gibi sorular var aklımda. normal doğum yapsam hiç bu kadar takılmazdım ama sezeryan girince işin içine eğilip kalkamıyoruz, çocuğumuzu kucağımıza alamadık hatta yürümek eziyet diyen kadınları duyunca biraz korktum açıkçası. başıma ne geleceğini bilmiyorum şimdilik yaşayınca görücem artık.İlk cocugunsa sana tavsiyem kimseyi cagirma ben yandim sen de yanma sonra pisman olunca geri de donemiyorsun. Eşinle ikiniz halledersiniz hic kurcalama ben kurcaladim elimde patladi
Çok samimi söylüyorum dogur,toparlan öyle gelsinler.Cevremde çok güzel doğum anıları olan arkadaşlarım olduğu gibi evliliği catirdayanlar da var.Esim bir yandan kendi annesi ile bir yandan benimkisi ile uğraştı.Kendi yediklerinin bulasigini yikadilar (bulasik makinasinda) yorulduk dediler....akşam 6 olmuş bana çorba yapsinlarda ikinci öğünümu yiyeyim diye bekliyorum (sezeryandim çorba içindeki patatesi bile bagirsagim ceviremiyordu) KV hazır çorba yapalım dedi annem pizza söylesek yermisin ?diye sordu.Gene Allah razı olsun KV yaptı corbayi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?