Dogum için yardima gelen ailem

Dream_on

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
1.312
806
323
35 haftalik hamileyim tahminen 1 ay icinde dogum yapacagim ve ailelerimizden ayri bir şehirde yasiyoruz. Son 1 ayim kaldi diye ailemi cagirdim geleli 1 hafta oldu ama simdiden pismanim.
Annem daha once şekeri yukseldiginden dolayi 3,4 gun hastanede yatti (1sene once) o gunden beri kendini seker hastasi zannediyor ve muthis sıkı bir diyeti var sabahtan kalkip kendine ekmek yapiyor hic bir ogununu atlamiyor ve kendine gul gibi bakiyor. Ancak konu bana gelince inanin umrunda bile degil kizim bisey ister misin kahvaltiyi ben hazirlayayim filan kesinlikle hic bir yardimi yok bana sadece kendine bakiyor babami da hasta olduguna oyle inandirmis ki babamda annemin etrafinda pervane.
Bu durum beni şimdiden bunaltti bana kimsenin bir yardimi olmadigi gibi ekstradan evde bir kalabalik ve iş yükü olustu 1 ay daha boyle gidebilir miyim bilmiyorum eşim aileme patlamak uzere her isimi esim ve kardeşim hallediyor evi temizliyorlar bana yardimci oluyorlar ama annemle babamin bu tavri beni gercekten strese surukluyor...
Bu arada gerek nazikce gerek sinirle uyardim bana bakmaya mi geldiniz kendinize mi diye laf bile soktum sonra pisman oldum kalplerini kiriyorum diye bi de oturdum ona agladim. Keske cagirmasaydim simdi ne yapacagim

Söyleyeceksiniz. Annenize uygun bir dille kendinizi iyi hissettiginizi yardıma ihtiyacınız olmadığını söyleyebilirsiniz yok Illa ısrar ederse ben ortada bana yapılan bir yardim göremiyorum sen belli ki hastasın evinde durman daha iyi senin içinde diyebilirsiniz. Açık olmazsanız üzülen hep ama hep siz olursunuz.

İşini kolaylaştırsın diye çağırmışsın ama iyice zorlaştırmışlar :)) ben olsam anne bir gidebilir misiniz derdim

Eşiniz ailenize patlamayıp daha fena olmadan siz annenize uygun bir dille anlatın. Kırılırsa kırılsın gerçekten abartı davranıyor. Elbette dikkat edecek kendine ama sana bir faydası olmayacaksa vehastaydıysa keşke gelmeseydi dediğiniz gibi gereksiz bir iş yükü ve sirkülasyon olmuş evde.

Size doğum sırasında yardımcı olabilecek bir yardımcı bulsanız mümkünse ya da var mı yakın bir dost, akraba, kızkardeş gibi...

Kiz kardesim zaten yanimda ve bana yardimci oluyor bende kendi islerimi zaten iyi kotu hallediyordum bayramla dogumun arasi az gidip gelmesinler ugrastirmayayim diye dusundum yoksa kendi isimi kendim hallediyordum cok sukur ama başima iş açtim kendim ettim kendim buldum annem cok hassas hemen duygulanip agliyor bende iyice vicdan azabi cekiyorum oyle olunca

Çok zor durumda kalmissiniz. Benimkiler de doğuma en yakın zamanda gelmeyi uygun görmüşlerdi kv bir hafta önce geldi. Anneme de Dr gün verdikten sonra haber verdim. Annem yoldayken geldi kerata gelisleri çok erken olmuş ve sizi hala zor durumda görmüyorlar bence. Hele hamileliginiz rahat geçiyorsa. Bence annenizi karşınıza alıp bak hastasın burada rahat edemiyorsun demek. Kardesiniz sizinle kalsın onlar dönsün.

Pazartesi doğuracaktım...annemi ve KV yi cumartesi otogardan aldık.Hepi topu annem 10 Kv 20 gun kalacakti.Onda bile günler geçmedi.Persembe günü (hastahaneden Çarşamba çıktım) kızım kahvaltısını benim hazırlamam için yalvardı...evde hesapta iki bayan var,hastahanede eşim başımda kaldi.Cocugu okula bir gün beslenmesiz,bir gün susuz gondermisler ....ben hastahanedeyken çocuğu gece uykusundan uyandırıp kahvaltıda ne yiyeceksin diye sormuşlar.Kv sabah kahvaltısında tost yapmış içine baktım fıstık ezmesi koymuş Kendisi bile yemedi

Oyyy kıyamam yavruya ya tabi evde bekleyen çocuk olunca söylemen gerekiyor bizim daha bir Bn söylemeyi düşünmüyorum bunu da açıkca söyledim kv dedi gönül koyarım anne dedim o durumda Bn daha önemliyim kusura bakma

çok iyi anlıyorum sizi aynı sorun bende de var. insan üzülüyor bizimde en hassas zamanlarımız sonuçta. ne zaman yardıma çağırsam o gün perişan oluyorum. bende ne yapacağım hiçbir fikrim yok. sezeryan olacak ve yalnızım maalesef yardıma geliriz diyenler bir bir yan çizmeye başladılar bile. hatta bayramda sezeryan çok rahat biz normal doğurduğumuzda oturamıyorduk bile sen 2 günde ayağa kalkarsın diyen bir kayınvalidem bile var.

İlk cocugunsa sana tavsiyem kimseyi cagirma ben yandim sen de yanma sonra pisman olunca geri de donemiyorsun. Eşinle ikiniz halledersiniz hic kurcalama ben kurcaladim elimde patladi

Çok samimi söylüyorum dogur,toparlan öyle gelsinler.Cevremde çok güzel doğum anıları olan arkadaşlarım olduğu gibi evliliği catirdayanlar da var.Esim bir yandan kendi annesi ile bir yandan benimkisi ile uğraştı.Kendi yediklerinin bulasigini yikadilar (bulasik makinasinda) yorulduk dediler....akşam 6 olmuş bana çorba yapsinlarda ikinci öğünümu yiyeyim diye bekliyorum (sezeryandim çorba içindeki patatesi bile bagirsagim ceviremiyordu) KV hazır çorba yapalım dedi annem pizza söylesek yermisin ?diye sordu.Gene Allah razı olsun KV yaptı corbayi

Rahat bir hamilelik geçiriyorsanız bu kadar erken çağırmakta hata etmişsiniz bence.
Eşiniz patlarsa daha kötü olur. Sabredeceksiniz..

Benim de annem doğumdan bir ay önce yanıma gelmek istiyordu, yurt dışındayım ben. Ama sonra bir arkadasımdan duydum onun annesi geldiğinde sancılar başlayınca yok tansiyonu yükselmiş yok şekeri düşmüş o olmuş bu olmuş, kız kendi canının derdine düşmektense annesiyle ilgilenmiş, doğumhanede hemşire annesine götürmüş filan birsuru drama. O yüzden ben eşime attim suçu dedim senin doğumdan sonra gelmeni istiyor. Çok da memnunum şimdi hayatımdan, rahat rahat kafamiza göre yapıyoruz herşeyi. Daha da doğumuna çok var, bence söyle gitsinler 5 haftaya en uzak yol 3-5 kere gidilir.

kendi sucunuz... hamilelik sonucta bir hastalık değil... yardım beklıyorsunuz....Son ayında kadar spor yapan calışan bayanlarla dolu ortalık. Yok annenız kahvaltıyı size hazırlıcak vs. Cok fazla naza gerek yok. Ne kadar hareket ederseniz okada iyi edersiniz... Ne yardımı beklersınız anlamadım gitti. iyi yapıyor anneniz..

İlk cocugunsa sana tavsiyem kimseyi cagirma ben yandim sen de yanma sonra pisman olunca geri de donemiyorsun. Eşinle ikiniz halledersiniz hic kurcalama ben kurcaladim elimde patladi
ilk çocuğum bu kadar yan çizmeye artık çağırmam. ama sezeryanda başıma ne gelecek bilmiyorum. çocuğuma kendim bakabilicekmiyim ayağa kalkabilicekmiyim. 2 saatte bir emzirmek var ya uyuya kalırsam yalnız bu işi götürebilir miyim? vb gibi sorular var aklımda. normal doğum yapsam hiç bu kadar takılmazdım ama sezeryan girince işin içine eğilip kalkamıyoruz, çocuğumuzu kucağımıza alamadık hatta yürümek eziyet diyen kadınları duyunca biraz korktum açıkçası. başıma ne geleceğini bilmiyorum şimdilik yaşayınca görücem artık.

Oohh anneyle kv çoşturmuş gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…