Dogum için yardima gelen ailem

doğuma daha 1 ay varken ailenizi çağırmanız yanlış.şimdi göndermek için uğraşacaksınız bu durumda anne babanız hem çağırıyor hem de kibarca kovuyor demez mi?büyüklerden ne şekilde olursa olsun beklentiye girilmesini yanlış buluyorum kendileri isterlerse gelsinler istemezse gelmesinler. çağırıp bana baksınlar demek yanlış bence. annenin de kendine göre hayatı var rutin yaşamından taviz veremeyebilir kızının evi olduğu için aynı şekilde devam ettiriyor hayatını. açık açık yardımcı olmuyorsunuz deyip gönderin ama baya kırılacaklardır.göndermezseniz de eşinizle büyük sorun yaşanacak.yine kırgınlık olacak.kardeşiniz de yardımcı olduğu için annen çok da yardıma ihtiyacın olmadığını düşünüyor olabilir.kardeşinize dert yansanız belki o annenizle konuşur orta yol bulmaya çalışır, durum düzelebilir. ama eğer hamile olsam birazcık da olsa maddi gücüm varsa maaşım varsa kimseyi çağırmam. doğum öncesi doğum sonrası için 1-2 hafta bir kadın ayarlarım ne kimseyi rahatsız ederim ne sinirlerimi zıplatırım. ana baba kayınvalide vs. canı isterse gelsin 1-2 gün durup gitsin derim.

ilk çocuğum bu kadar yan çizmeye artık çağırmam. ama sezeryanda başıma ne gelecek bilmiyorum. çocuğuma kendim bakabilicekmiyim ayağa kalkabilicekmiyim. 2 saatte bir emzirmek var ya uyuya kalırsam yalnız bu işi götürebilir miyim? vb gibi sorular var aklımda. normal doğum yapsam hiç bu kadar takılmazdım ama sezeryan girince işin içine eğilip kalkamıyoruz, çocuğumuzu kucağımıza alamadık hatta yürümek eziyet diyen kadınları duyunca biraz korktum açıkçası. başıma ne geleceğini bilmiyorum şimdilik yaşayınca görücem artık.
Esin 10 gün yanında kalabilecekse hicbirsey olmaz.Hastahaneden hemen ertesi gun cikmaya calisma ,kendimi iyi hissetmiyorum bu gun de kalsam daha iyi de...İnan bana bahsettigin şeyleri zaten sonrasında da sen yapacaksın.Esin ilk gunler senin kalkmana yardım etsin yeter,eve ev yemekleri yapan bir yerden çorba /sebze yemeği getirir ...

kendi sucunuz... hamilelik sonucta bir hastalık değil... yardım beklıyorsunuz....Son ayında kadar spor yapan calışan bayanlarla dolu ortalık. Yok annenız kahvaltıyı size hazırlıcak vs. Cok fazla naza gerek yok. Ne kadar hareket ederseniz okada iyi edersiniz... Ne yardımı beklersınız anlamadım gitti. iyi yapıyor anneniz..
sizin çocuğunuz var mı? bu süreci tek başınıza mı geçirdiniz? o örnek verdiğiniz kadınların durumu ile konu sahibinin sağlık durumu bir midir sizce? her hamile aynı şekilde mi geçirir sanıyorsunuz gebelik sürecini. psikoloji yahut beden sağlığı aynı mıdır acaba? bilmeden böyle yargılara kapılmamanızı tavsiye ederim.

Esin 10 gün yanında kalabilecekse hicbirsey olmaz.Hastahaneden hemen ertesi gun cikmaya calisma ,kendimi iyi hissetmiyorum bu gun de kalsam daha iyi de...İnan bana bahsettigin şeyleri zaten sonrasında da sen yapacaksın.Esin ilk gunler senin kalkmana yardım etsin yeter,eve ev yemekleri yapan bir yerden çorba /sebze yemeği getirir ...
2 gün hastanede kalacakmışım. eşimde 15 gün yanımda olacak... yeter dimi bu süre ben ayağa kalksam yeter kendim bakarım zaten çocuğuma.annemin evi yakın bana ondan yemek getiririz yemek işini çok dert etmiyorum.

kendi sucunuz... hamilelik sonucta bir hastalık değil... yardım beklıyorsunuz....Son ayında kadar spor yapan calışan bayanlarla dolu ortalık. Yok annenız kahvaltıyı size hazırlıcak vs. Cok fazla naza gerek yok. Ne kadar hareket ederseniz okada iyi edersiniz... Ne yardımı beklersınız anlamadım gitti. iyi yapıyor anneniz..
Ben zaten kendim her işimi yapabiliyorum kimse bana hizmet etsin beklentisinde degilim biraz empati kurabilirseniz sadece ilgi bekliyorum bana şunu yapayim mi dese ben zaten kalkip kendim yapacak durumdayim sadece beni onemsiyor oldugunu bilmek bile yeter. Bu donemde insan daha duygusal oluyor umarim daha once dogum yapmamissinizdir yapipta boyle konusuyorsaniz gercekten acimasizca bir yorum olur.

Pazartesi doğuracaktım...annemi ve KV yi cumartesi otogardan aldık.Hepi topu annem 10 Kv 20 gun kalacakti.Onda bile günler geçmedi.Persembe günü (hastahaneden Çarşamba çıktım) kızım kahvaltısını benim hazırlamam için yalvardı...evde hesapta iki bayan var,hastahanede eşim başımda kaldi.Cocugu okula bir gün beslenmesiz,bir gün susuz gondermisler ....ben hastahanedeyken çocuğu gece uykusundan uyandırıp kahvaltıda ne yiyeceksin diye sormuşlar.Kv sabah kahvaltısında tost yapmış içine baktım fıstık ezmesi koymuş :deli: Kendisi bile yemedi:KK45:
Bugün lohusalığımın 33. Günü. Erken çağırmadım kimseyi. Şimdi annem babam kardeşim evde. Eşim sık sık seyahate gidiyor. Bir tane de 4.5 yaşında kızım var. Kahvaltıyı hazırlıyorum, yemekleri genelde yapıyorum, bazen bulaşık yıkıyorum, çay demliyorum, çamaşır asıp toplamayı kardeşim hallediyor, kızımın öğle yemeğini düşünüp hazırlıyorum... çok yardımcı gerçekten (!) arada mutfağa girince de o nerde, bu nerde diye elli tane soru sorar. Memleketten gelen ebeveynler evine her zaman gelmedikleri için düzenini bilmiyorlar, bu da işleri çıkmaza sokuyor. Burası senin evin her şeye sen karar ver ve mümkünse sen hallet moduna giriyorlar

1 ay kala ailenizin çağırmanizin bir nedeni var mı? Eşinizle beraber halledemiyor musunuz?

girlinred girlinred bebeğin hayırlı uğurlu olsun,kuzularini güle güle büyüt.Dediklerin çok doğru,üstüne anneler de dogumlarini hatırlayıp gece gündüz kendi şartlarını,dogumlarini anlatmaya başlamiyirlar mi !!inan catliyordum.Birinci haftadan itibaren onların kahvaltısını hazırlarken,kendi yatağımın çarşaflarıni değiştirirken buldum kendimi...en iyisi herkes bebeği görmeye gelip ikişer gün kalsin...onda da ayrı ayrı gelsinler mümkünse ...

2 gün hastanede kalacakmışım. eşimde 15 gün yanımda olacak... yeter dimi bu süre ben ayağa kalksam yeter kendim bakarım zaten çocuğuma.annemin evi yakın bana ondan yemek getiririz yemek işini çok dert etmiyorum.
Bu sürede bebek uyudugunda evini de kendin toparlamaya baslarsin....sadece misafir konusunda eşinle ortak karar al derim.Ben hastahane odasını süsledim.İkram ve bebek hatiraliklarini oraya taşıdım.İki gün herkes 5 dk/10 dk uğradı.Eve ziyarete 40 çıkarken geldiler onda da hazır börek ve hazır turta(buzlukta muhafaza edilen dondurulmuş ve dilimli bir ürün buldum) ikram ettim.Cok rahat oldu

Pazartesi doğuracaktım...annemi ve KV yi cumartesi otogardan aldık.Hepi topu annem 10 Kv 20 gun kalacakti.Onda bile günler geçmedi.Persembe günü (hastahaneden Çarşamba çıktım) kızım kahvaltısını benim hazırlamam için yalvardı...evde hesapta iki bayan var,hastahanede eşim başımda kaldi.Cocugu okula bir gün beslenmesiz,bir gün susuz gondermisler ....ben hastahanedeyken çocuğu gece uykusundan uyandırıp kahvaltıda ne yiyeceksin diye sormuşlar.Kv sabah kahvaltısında tost yapmış içine baktım fıstık ezmesi koymuş :deli: Kendisi bile yemedi:KK45:
Oouuvv, kabus gibi:rolleyes:

Bu sürede bebek uyudugunda evini de kendin toparlamaya baslarsin....sadece misafir konusunda eşinle ortak karar al derim.Ben hastahane odasını süsledim.İkram ve bebek hatiraliklarini oraya taşıdım.İki gün herkes 5 dk/10 dk uğradı.Eve ziyarete 40 çıkarken geldiler onda da hazır börek ve hazır turta(buzlukta muhafaza edilen dondurulmuş ve dilimli bir ürün buldum) ikram ettim.Cok rahat oldu
bende böyle düşünüyorum. eşimle konuştuk bunları misafirle ilgilenemem parça parça misafir ağırlayamam evde dedim. hastaneye gelen görsün evde toparlanmam gerekiyor hem benim hem bebeğimin. inş. sorunsuz atlatırım bu süreci. buzlukta dondurulmuş ürünleri bulundurmak iyi fikir. teşekkür ederim...

Anlaşamıyorlarsa ayrı ayrı gelip kalsınlar mümkünse.
İlk doğumumda çok genç ve tecrübesizdim haliyle..
Annem doğumdan bir gün sonra Türkiyeden geldi kv iki sokak ötedede oturuyo normalde iyi anlaşırlar ama ikisininde ilk torunuydu ondanmı bilmem evde tam bir güç savaşı yaşandı :) İkiside farklı öğütler tavsiyeler veriyolardı şöyle tut böyle emzir vs.
Annem sürekli benim bebekliğimden örnek veriyo kv dem dururmu o da eşim için şöyleydi böyleydi ben bebiş kucağımda onların bu çekişmesine gülüyodum. Kv sütün olsun tatlı ye lokum ye derken annem mutfağa çekip sakın dinleme kilon kalır fln diyodu aynı çekişme evde yaptıkları yemek temizlik konusundada devam etti sonuç iki kere temizlenmiş ev iki kat pişen yemek benimde işime geldi kavgasız atlattık şükür ama çok tatlıydılar yaaa :KK71:

Benim annemle kv de doğumdan 20 gün önce gelmişti
Doğuma gitceğim gün bile kalkıp kahvaltılarını hazırlamıştım. Yaptıgım herşeyi kv burnumdan getirdi lohusalıgımda okdar büyük pişmanlıklarım var ki

Fragmanı izlemişsiniz kendi annen olduğu için daha rahat olursun ama bu dönemde seni üzmelerine izin verme evden gönderemiyorsan beklentini minimuma indir

Çok samimi söylüyorum dogur,toparlan öyle gelsinler.Cevremde çok güzel doğum anıları olan arkadaşlarım olduğu gibi evliliği catirdayanlar da var.Esim bir yandan kendi annesi ile bir yandan benimkisi ile uğraştı.Kendi yediklerinin bulasigini yikadilar (bulasik makinasinda) yorulduk dediler....akşam 6 olmuş bana çorba yapsinlarda ikinci öğünümu yiyeyim diye bekliyorum (sezeryandim çorba içindeki patatesi bile bagirsagim ceviremiyordu) KV hazır çorba yapalım dedi annem pizza söylesek yermisin ?diye sordu.Gene Allah razı olsun KV yaptı corbayi:olamaz:
Bana onu soran bile olmadi.gece hastanede kaldilar diye sabah hastane donusu yorgunuz deyip buyuk kizimida elime tutusturup gonderdiler.anneme karnim ac dedim yarin gelip yaparim dedi barbunya yapti tas gibi mideme oturdu gaz yapti ekmek peynir yedim yemek istemedim yinede

hamilelik duygusalligi ve takintisi da olabiliyor. eskiden herkes son ana kadar hem kendi isini hem çevresinin de isini yaparmis anlamiyor olabilir. esiniz ve kardeşiniz yardimciymis nasilsa. farzedin ki sizle vakit gecirmeye geldi. kendine dikkat etmesi guzel birsey. cok takmayin bence. doguma sartlamayin kendinizi. normal birnvakitte ziyarete gelmisler gibi dusunun

35 haftalik hamileyim tahminen 1 ay icinde dogum yapacagim ve ailelerimizden ayri bir şehirde yasiyoruz. Son 1 ayim kaldi diye ailemi cagirdim geleli 1 hafta oldu ama simdiden pismanim.
Annem daha once şekeri yukseldiginden dolayi 3,4 gun hastanede yatti (1sene once) o gunden beri kendini seker hastasi zannediyor ve muthis sıkı bir diyeti var sabahtan kalkip kendine ekmek yapiyor hic bir ogununu atlamiyor ve kendine gul gibi bakiyor. Ancak konu bana gelince inanin umrunda bile degil kizim bisey ister misin kahvaltiyi ben hazirlayayim filan kesinlikle hic bir yardimi yok bana sadece kendine bakiyor babami da hasta olduguna oyle inandirmis ki babamda annemin etrafinda pervane.
Bu durum beni şimdiden bunaltti bana kimsenin bir yardimi olmadigi gibi ekstradan evde bir kalabalik ve iş yükü olustu 1 ay daha boyle gidebilir miyim bilmiyorum eşim aileme patlamak uzere her isimi esim ve kardeşim hallediyor evi temizliyorlar bana yardimci oluyorlar ama annemle babamin bu tavri beni gercekten strese surukluyor...
Bu arada gerek nazikce gerek sinirle uyardim bana bakmaya mi geldiniz kendinize mi diye laf bile soktum sonra pisman oldum kalplerini kiriyorum diye bi de oturdum ona agladim. Keske cagirmasaydim simdi ne yapacagim

Bence açıkça konuşun kardeşiniz kalsın Onlar evlerine dönsün.
Şeker hastalığı oldurucu değil ve Allah sizin ruh sağlığınız için de annenizle ağır hastalık vermesin.

Doğum yaklaşmadan konuşup konuşup gönderin evlerini izlemekten duayenlerinden girin konuya. Anne ki tamam sana düzenini ozlemissindir deyip yollayın olmadı yalan söyleyin :( Kayinvalide tarafından gelecek kişiler var deyip gönderin Bence.

Koca koca insanları size hizmet etsin diye çağırmak nesi anlamadım gitti. Alt alta üst üste vıcık vıcık olacak iş mi? Asla bana göre değil, etrafımda da görmedim.
Aslinda sadece kendini ozel hissettmek icin bence.yoksa hizmet etsinler diye degil.sevgi ilgi acligi hormonlar.bende bekledim ilgi gormeyi ama olmadi

Artik istedigin an her turlu ulasim araci bulabiliyorsun bu devirde. Anne sancim tutth hadi gel desen bile 1gun sonra en gec yanindaydilar.. 1ay ne ya kafayi yiyceksin soyleyim. Ben ailemin yazligindayim su an 3 gundur..esimleyim,baska zaman kizimla gelirdik ama onjn da tatili olunca hep beraberiz. Arada dengeyi kurucam diye sinir kupu oldum ciktim. Bi esimi hasliyorum bi baska kosede anneme laf sayiyorum. Ikisi de kendne gore hakli. Uzulen ben oluyorum... 1 ay valla cildirtir seni bence.. olmadi gitsinler ama git de denmez mecbur cekiceksiniz esinle...

Back
X