• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum için yardima gelen ailem

benim kendi annemde yan çizmede ustalasti.sezeryan olunca son aksam terketti.sürekli hastanede babamin hastane maceralarını anlatti.sancidan kivranirken .üzülüp daha bi moralimi bozdu.uykusuzluğa dayanamiyorum triplerine girdi.herkesin kayinvalidesi kalıyor dedi.herkesin ameliyattan düzelme süresi farklı.ben 10 günde adam gibi düzeldim.farketmeden üşüttugum icin gaz sancılarım oldu.10günden sonra daha bir normale döndüm.fakat bu seferde bebegimde gaz vardı biraz.bu sefer annem gece kalarak telafi etmeye çalıştı kendince kocam hoslanmasa da bu durumdan ses etmedi ama annem daha tripliydi bu konuda.gelme sürelerini kısalttı 40na bir kac gün kala gelmicem artık dedi.su sıralarda hasta karakterli kardeşimle uğraşıyor.bastan anlaştık bakıcam dedi.şimdi kardeşimin şahsıma yaptığı hakaretleri bos ver sen ona diye gecistirmeye calisiyor.kocamla da konusuyorum bu durumu adami durup dururken gazlamiyorum.kardesime karşı ama bilsin.kizima baktirirken hala homurdanip küfür ediyor.ona oluyorsa yani şöyle suratını hiç görmesem diyorum.ama kardeşimin bazı davranışları da müstehak anneme
insan bu süreçte daha çok kırılıyor anlıyorum sizi.. yanında biri olsun destek olsun istiyor. e birde tecrübesiz olunca korkular oluyor. ama yinede ben kötü duygular beslemek istemiyorum hiçbirine. sonuçta çocuk benim çocuğum ama bende bir annenin çocuğuyum. Allah izin verirse kızım olacak hayatta olduğum süre ona asla bunu yaşatmayacağım,yaşatamam gibide geliyor zaten. ben birde birşeyi çok merak ediyorum. acaba sezeryan sonrası duş kaç gün sonra alınabiliyor.

Ben bi
insan bu süreçte daha çok kırılıyor anlıyorum sizi.. yanında biri olsun destek olsun istiyor. e birde tecrübesiz olunca korkular oluyor. ama yinede ben kötü duygular beslemek istemiyorum hiçbirine. sonuçta çocuk benim çocuğum ama bende bir annenin çocuğuyum. Allah izin verirse kızım olacak hayatta olduğum süre ona asla bunu yaşatmayacağım,yaşatamam gibide geliyor zaten. ben birde birşeyi çok merak ediyorum. acaba sezeryan sonrası duş kaç gün sonra alınabiliyor.
ben birinci haftada dikişlerim alininca adam gibi banyo yaptim

teşekkür ederim çok güzel moral oluyorsunuz bana. acaba toparlanmanız kaç gün sürdü? ağrıların geçmesi, doğrulabilme vs...
15 güne nerdeyse tamamen iyileşmiştim zaten 20 günlükken annem gitti yalnız kaldık kızımla. Geceleri eşimi uyandırmadan kendim kalkıp mamasını hazırladım içirdim hep. Siz sakın korkmayın herşey güzel olacak :) öyle bir ay önceden de çağırmayın kimseyi :) iki hafta önceden kardeşim gelmişti ama ona hiç iş yaptırmamıştım. Beceremiyorsun die kızıp elinden alıyordum :KK48:

Niye birilerini hemde 1 ay once cogul ve saglik acisindan bir problem yokke evine cagirdin. Kasinmissin.

Ben dogum yaptim 3 gunu anne evine gonderdim hem 5 yasinda oglum henmdr sezaryanli kizim vardi.

Bunlar iyi gunlarin, bak esin anana babana bir dis bilesin daha hic bir sekilde acmaz oblarib kapisini sende sutum azaldi diye burda konu acarsin, gonder gitsin aileni, uslubuni ailene tanidigin icin sen bilirsin.

Canım 37 hafta çalıştım.Hamileligimde tüm pencerelerim ve sokak kapım değişti.( bizim kararımız değildi) herşeyi eşimle ben hallettik .Evin temizligi,yemegi,utusu,dogum hazirligi zaten yeterince yorucuydu.Bir hafta boyunca iki günde bir çorba da pisirmeyeceklerse bence gelmeseler de olur.
Tabii ki öyle,annelere ne oluyor bilmemki,elleri ayaklarına mı karışıyor nedir heyecandan,annem bir ordu misafir ağırlar 1 saatte,tavuğu sebzesi dondurucuda bulunur hep.
Doğumdan anneme geldim,yorgun ve açım,annemin mutfağında ki tek yemek bakla:olamaz:
Onu da gittim kendim hazırladım,kırıldım da ne yalan söyleyeyim,çünki elinden her iş gelir,hani beceremese tamam.Ne diyelim,annelerimiz onlar,kvyi o yüzden pek eleştirmem bende,annem düşünmemişken...

35 haftalik hamileyim tahminen 1 ay icinde dogum yapacagim ve ailelerimizden ayri bir şehirde yasiyoruz. Son 1 ayim kaldi diye ailemi cagirdim geleli 1 hafta oldu ama simdiden pismanim.
Annem daha once şekeri yukseldiginden dolayi 3,4 gun hastanede yatti (1sene once) o gunden beri kendini seker hastasi zannediyor ve muthis sıkı bir diyeti var sabahtan kalkip kendine ekmek yapiyor hic bir ogununu atlamiyor ve kendine gul gibi bakiyor. Ancak konu bana gelince inanin umrunda bile degil kizim bisey ister misin kahvaltiyi ben hazirlayayim filan kesinlikle hic bir yardimi yok bana sadece kendine bakiyor babami da hasta olduguna oyle inandirmis ki babamda annemin etrafinda pervane.
Bu durum beni şimdiden bunaltti bana kimsenin bir yardimi olmadigi gibi ekstradan evde bir kalabalik ve iş yükü olustu 1 ay daha boyle gidebilir miyim bilmiyorum eşim aileme patlamak uzere her isimi esim ve kardeşim hallediyor evi temizliyorlar bana yardimci oluyorlar ama annemle babamin bu tavri beni gercekten strese surukluyor...
Bu arada gerek nazikce gerek sinirle uyardim bana bakmaya mi geldiniz kendinize mi diye laf bile soktum sonra pisman oldum kalplerini kiriyorum diye bi de oturdum ona agladim. Keske cagirmasaydim simdi ne yapacagim
Hamileliğin verdiği duygusallık ve dogum un yaklaşmasıyla hissettiğiniz belirsizlik tahammülünüzü azaltmış olabilir. Objektif olmaya calisin yıne de annenizin sıze bir yararı olmadığını dusunuyorsanız ve stresiniz bebegınizi etkileyecek boyuttaysa konusun.Eger anneniz gercekten bu sekilde davranıyorsa bebek dogunca da bebegı bana ver evin işini yap diyecek tipte bir insandır ki bu daha da beter. İki arada bir derede kalmak cok zor. Umarım kalpler kırılmadan bir çaresini bulursunuz

Doğuma 1 ay varken yardım ihtiyacınız neden oldu?
Çalışan biri olun yada olmayın,200 tl ye evinizi doğuma bir iki hafta kala komple temizletebilir kimseye minnet etmezdiniz.
Sonuçta önemli olan doğumdan sonra yardım görmektir.Bir ay sağlıklı,işinizi yapan bir yakınınız bile olsaydı,eşinizi ve sizi bunaltırdı.
Burada baştan beri hatalı olan sizsiniz.
Günümüz şartlarında ve kolaylığında bu kadar ailelere dayanmayı doğru bulmuyorum ben,sanırım benim yapıma çok ters şeyler bunlar.

35 haftalik hamileyim tahminen 1 ay icinde dogum yapacagim ve ailelerimizden ayri bir şehirde yasiyoruz. Son 1 ayim kaldi diye ailemi cagirdim geleli 1 hafta oldu ama simdiden pismanim.
Annem daha once şekeri yukseldiginden dolayi 3,4 gun hastanede yatti (1sene once) o gunden beri kendini seker hastasi zannediyor ve muthis sıkı bir diyeti var sabahtan kalkip kendine ekmek yapiyor hic bir ogununu atlamiyor ve kendine gul gibi bakiyor. Ancak konu bana gelince inanin umrunda bile degil kizim bisey ister misin kahvaltiyi ben hazirlayayim filan kesinlikle hic bir yardimi yok bana sadece kendine bakiyor babami da hasta olduguna oyle inandirmis ki babamda annemin etrafinda pervane.
Bu durum beni şimdiden bunaltti bana kimsenin bir yardimi olmadigi gibi ekstradan evde bir kalabalik ve iş yükü olustu 1 ay daha boyle gidebilir miyim bilmiyorum eşim aileme patlamak uzere her isimi esim ve kardeşim hallediyor evi temizliyorlar bana yardimci oluyorlar ama annemle babamin bu tavri beni gercekten strese surukluyor...
Bu arada gerek nazikce gerek sinirle uyardim bana bakmaya mi geldiniz kendinize mi diye laf bile soktum sonra pisman oldum kalplerini kiriyorum diye bi de oturdum ona agladim. Keske cagirmasaydim simdi ne yapacagim
Artık kadınlar olarak kendi kendimize doğum yapmaya ve eşinizin bize bakmasına alışsak nasıl olur...

Nedir bu anne ve kv bakması....

Anne neyse de babanızın ne işi var doğum yapacak kızının evinde anlamadım?

2 gün hastanede kalacakmışım. eşimde 15 gün yanımda olacak... yeter dimi bu süre ben ayağa kalksam yeter kendim bakarım zaten çocuğuma.annemin evi yakın bana ondan yemek getiririz yemek işini çok dert etmiyorum.
Canım içini ferah tut. Yemek sorununda yokmuş. Sezeryan olmuş biri olarak ilk gun ayağa kalkıp yürüdüm zaten ne kadar çok gezinirsen dikişler o kadar çok toparliyor. Aslında hareket etmemde bir sikinti olmuyor ama nasıl desem ağır çekimde oldugunu düşün. Ilk 1 hafta böyle. 1 haftadan sonra hapşırmak dışında acı veren birşey olmuyor :) Esin 15 gün yanındaysa hiç dert etme. Bizim düzen şöyleydi. Süt sagar dolaba koyardım. Ben gece 12de emzirir yatardım. 2 deki beslenmesini biberonla sagdigim sütü esim verirdi. Ben 4 deki beslenmesine kalkardım. Yani 4 saat kesintisiz uyurdum. Eşiniz bu acıdan destek olursa sizi uykusuzluk bile yıkamaz. Hep nöbetleşe gideceksiniz. Biriniz çocuk bakarken biriniz uyuyacak. Kimden ne yardim geliyorsa sakin reddetme annen kv görümce. Hiç gocunma. Ilk 2 ay bebek bakımı çok özveri istiyor. Ama diğer taraftan sende gün be gün alışıyorsun. Kısaca eşin destekse hiç sorunsuz atlatırsınız

Ben dogumdan sonra bile kimse gelmesin istiyorum kaldi ki şu an bu ruh halimle..

Zaten sicak bunaliyorum evde sort atlet geziyorum ne anne ne baba ne kv istemem yanimda
Eger mevzu işse ben kendim yapabiliyorum su an sizde yapabilirsiniz yavas yavasta olsa. Gereksiz olmus ailenizin gelmesi bide bunun dogum sonrasi var bi bu kadar da dogumdan sonra kalirlar eşle özel hayat bitti ev gibi bi mahremiyet alani bitti tahammul zaten simdiden bitmis gibi duruyo.
Bence iyice dusunun oyle bi karar verin

ilk kez degildir bu, genel tavırları bu sekildedir.. keske cagirmasaydiniz. sakin tartismayin. dogum oncesi kusup giderler vs lohusaliginiz etkilenir.. -anne yoruldun evinizden olmayin benim yüzümden, dogumda tekrar gelirsin- deyip kibarca geri gönderin..

Pazartesi doğuracaktım...annemi ve KV yi cumartesi otogardan aldık.Hepi topu annem 10 Kv 20 gun kalacakti.Onda bile günler geçmedi.Persembe günü (hastahaneden Çarşamba çıktım) kızım kahvaltısını benim hazırlamam için yalvardı...evde hesapta iki bayan var,hastahanede eşim başımda kaldi.Cocugu okula bir gün beslenmesiz,bir gün susuz gondermisler ....ben hastahanedeyken çocuğu gece uykusundan uyandırıp kahvaltıda ne yiyeceksin diye sormuşlar.Kv sabah kahvaltısında tost yapmış içine baktım fıstık ezmesi koymuş :deli: Kendisi bile yemedi:KK45:
saka gibi, uyuyan çocuğu uyandırmaları...

Zor bir Gebelik değilse sürekli yatak istirahati zorunlu değilse keşke çağırmasaydınız iki doğumumada çağırmadım annem ben küçükken vefat etti nurlar içinde yatsın ilk doğumda sezeryanı oldum hemşirem vardı ablam emekli olmuştu yanımda oovardıkayınvalidem memleketten geldi Allah razı olsun

İkinci doğumda sezeryan olmadan haber verdim kayınvalidem geldi oğluma baktı ben yine ablamla iki gün sonra eve geldim insan kendini yalnız hissediyor annem de sağladı annenizi kırmadan incitmeden söyleyin size sabır diliyorum

ben birde birşeyi çok merak ediyorum. acaba sezeryan sonrası duş kaç gün sonra alınabiliyor.
Dikiş yerinize su geçirmez bant yapıştırıyorlar, ben sezaryenden çıktıktan 4-5 saat sonra duş aldım... aynı gün alabilirsiniz eğer kendinizi iyi hissediyorsanız. Haziranda Doğum yaptım, öncesinde 20 saat sancı çektim, sonra zorunlu sezaryen olunca çıkar çıkmaz duş sayıkladım :)

İşini kolaylaştırsın diye çağırmışsın ama iyice zorlaştırmışlar :)) ben olsam anne bir gidebilir misiniz derdim :110:
ne kadar ayıp onlar zamaninda bizim altimizdan alırken geceleri beklerken acaba bu kadar zorsundularmi denirmi anne babaya öyle şeyler

Yani asil dogumdan sonra lazimdi. Erken olmus ama artik pek yapcak bisy yok gibi. Geleni hangi bahaneyle gonderceksiniz ki? Dogumdan sonra bile 1 hafta yeter. Doguma 2 gun kala gelselermis o da yetermis

Pazartesi doğuracaktım...annemi ve KV yi cumartesi otogardan aldık.Hepi topu annem 10 Kv 20 gun kalacakti.Onda bile günler geçmedi.Persembe günü (hastahaneden Çarşamba çıktım) kızım kahvaltısını benim hazırlamam için yalvardı...evde hesapta iki bayan var,hastahanede eşim başımda kaldi.Cocugu okula bir gün beslenmesiz,bir gün susuz gondermisler ....ben hastahanedeyken çocuğu gece uykusundan uyandırıp kahvaltıda ne yiyeceksin diye sormuşlar.Kv sabah kahvaltısında tost yapmış içine baktım fıstık ezmesi koymuş :deli: Kendisi bile yemedi:KK45:
Yok artik saka mi? Annelikleri sadece kendi evlatlarina yapmislar herlde:) anne bu susuz beslenmesiz gondermek yazik ya

Ayyy ben şuan kimseye tam haftamı söylemiyorum doğumda sadece eşim olsun yanımda diye stres olmayayım diye sen maşallah keşke biraz daha bekleseydin yada sadece kardeşini çağırsaydın
En dogrusu:) esim yanimda olcak diyip sdece ziyarete gelsinler mumkunse. Cunku cook karman corman oluyo hersey

Back
X