allah hayırlısını versin öncelikle. ben epiduralle normal doğum yaptım. epiduralin acısı yok sana bunun garantisini verebilirim kesinlikle canın acımaz. kalçadan iğne yaptırmak gibi hafif bir acı olur o kadar.. geriye karnının gebelikte olan hafif kasılmalarını ve toplanmalarıını hissetmek kalıyor bir de bebeğin inişini. çıkıma yaklaştıkça içinden ıkınmak geliyor ve ıkınıyorsun o basıncı hissediyorsun ama acıyı değil tabi tamamen uyuşmuyorsun. sancı odasında sancını çekip sonra yürüyerek doğum masasına yatıyorsun ben doğum masasına geçtiğimde saat 2ye çeyrek vardı doktor dikişlerimi atarken saat 2 iydi :) ve dünyanın en güzel olayı ağlamaktan öldüm masada oğlumu ilk gördüğümde çok ama çok güzeldi. ve bir güzel yanı da doğum sonrasında rahmin toparlanma sancılarını da hissetmiyorsun bebeğimi akşama evmize götürdüm hastane de bile yatmadım. eve gider gitmez duşumu da aldım oohh misler gibi :) bidaha olsa bidaha yaparım. içini ferah tut hiç korkma öylemiydi böylemiydi diye düşünme :) bir anda olacak göreceksin. olmazsa bana hesap sorabilirsin :)