- Konu Sahibi FERAYKANAL
-
Benim kafam da çok karışık arkadaşlar, 32.hafta raporu ne zaman alınıyor tam olarak 31+0,31+6 olan haftadan herhangi bir günde mi yoksa 32+0,32+6 dan herhangi bir günde mi? 32+0 demek 32 bitti mi demek yoksa 32.nin başlangıcı mı?
Ben 1 hafta önce yani 14 Mayıs'ta dra gittiğimde 29+1 dediler, bugün kaç oluyorum 30+1 mi? Benim ne gün 32.hafta raporumu almaya gitmem gerek bir bileniniz var mı? 30+6 ne zaman oluyor 25 Mayıs mı? 28 Mayıs'ta da dr. kontrolüm var 31+2 oluyor o zaman gitsem bir sakıncası olur mu raporumu almak için? Doktor rapora günü de belirtiyor mu yoksa sadece hafta mı yazıyor yani 32.haftadır diyor o kadar değil mi? Ben sezeryan ile doğum yapacağım ve 38.haftada olacak, bu durumda 35.haftaya kadar çalışabilir raporu alacağım değil mi? 8+3=11 hafta kullanmış olacağım iznimi de öyle değil mi?
raporları siz takip etmiyorsunuz,
raporu aldığınız hastane sgk'ya bildiriyor,
aldığınız raporu işyerine vereceksiniz, gerekli yerlere bildirimi sgk'ya internet üzerinden işyeriniz yapacak.
ayın 7 sinde 37. haftaya kadar çalışabilir iznimi aldım iş yerinini muhasebesine faxladım ama bana geri dönüp bunun ssk ya bildirilmesine gerek olmadığını 37. haftada alacağım 3 haftalık d.önü raporunun ve d.sonrasında alacağım 8+5 haftalık raporun bildirilmesi gerektiğini söyledi yani bu 32.haftada 37. haftaya kadar çalışabilir yazısını iletmek gerekmiomuş doğrumudur yoksa beni salladılarmı
ayın 7 sinde 37. haftaya kadar çalışabilir iznimi aldım iş yerinini muhasebesine faxladım ama bana geri dönüp bunun ssk ya bildirilmesine gerek olmadığını 37. haftada alacağım 3 haftalık d.önü raporunun ve d.sonrasında alacağım 8+5 haftalık raporun bildirilmesi gerektiğini söyledi yani bu 32.haftada 37. haftaya kadar çalışabilir yazısını iletmek gerekmiomuş doğrumudur yoksa beni salladılarmı
bende 30 eylülde doğum yapacağım.doğum öncesi iznim tatile geliyor aynı senin gibi.vali ile görüştüm.bana yönetmeliği okudu.öğretmnlerde aktarma olmuyr maalesef.yani iznimiz yandı güzelim.sen yine farklı bişey duyarsan haber ver ama durum bu..arkadaşlar ben 30 ağustosta doğum yapacağım daha erkende olabilir doğum öncesi iznim yaz tatiline denk geldiği için ben 5 haftayı doğum sonrasına aktaramayacak mıyım sadece doğum sonrası olan 8 haftayı mı kullanabilecem bilgisi olan olan lütfen yardımcı olsun
birde kızlar diyelim ki doğumdan 3 hafta önce izne ayrıldık.ama doğum izne ayrıldıktan bi hafta sonra gerçekleşti..doğum öncesi 2 haftamız ölücekmi?çünkü beklenen tarihten 2 hafta önce doğdu bebek diyelim..o iki haftayı kullanabilecekmiyiz acaba doğum sonrası
Evet 0 2 haftayı da doğum sonrasına aktarabiliyoruz. Bana doktorum öyle söyledi. Yani toplam önceki aktardığımızla beraber 8+5+2=15 hafta oluyor.Ben 36 haftalık hamileyim. Haftaya iznim başlıyor ve muhtemelen yılbaşında olacak doğumum.
doğum izni kullanan arkadaşlarım,o iki haftayı aktaramadıklarını söylediler doğum olduğu andan itibaren doğum sonrası izinler başlıyormuş,öncekiler yanıyormuş(son 3 haftaya kadarçalışanlar için)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?