- Konu Sahibi FERAYKANAL
-
ArkadaŞlar 10 nİsan da doĞum Öncesİ İznİm bİtİyor.eĞer o zamana kadar doĞurmazsam kİ tık yok bİzİmkİnde:) yİne kendİ doktorumdan doĞum sonrası İznİmİ almak zorunda mıyım.yoksa herhangİ bİr doktordan 1 haftalık saĞlık raporu falan mı almak gerekİr.yanİ doĞum sonrası İznİ İÇİn herhalde doĞum yapmak Şarttır.of bİlgİsİ olan varsa yardımcı olabİlİr mİ?
Raporun bittiğinde halen doğum yapmamış olursan doktorundan postmatüre raporu alabiliyorsun. abaildiğim kadarıyla 10 güne kadar veriliyor. Benim doktorum böyle bir durum olursa 1 günlük hastane yatışı yapıp rapor veririm dedi. Ama hastane yatışı yaptırmadan da rapor verilebiliyormuş. Doktorunla bir görüş istersen. Hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah. Allah yardımcın olsun.
slm kızlar ben 37. haftamdayım şimdi doktordan geldim ve raporumu aldım ama benim pek aklım ermez danışmandan bana sende aktarma olmaz ona göre dedi. ne demek istedi pek anlamadım. ben şimdi ne kadarlık rapor almış olacam ya da aldım yardım edip bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden tşkr.
( ben erken gidemedim doktora ssk yeni dolduğu için)
tşkr.ederim de yani ben şimdi ne kadar haftalık rapor almış oluyorum
ya kızlar yardım lütfeeennn..ben 32 haftalıkken 5 hafta daha çalışabilir raporu aldım drdan.fakat çok ağırlaştım.kendmi çok ii hissetmiyorum.37. yerine 36. haftadan başlamak istiyorum izne.doğum sonrasına 5 değil 4 hafta aktarmak istiyorum yani.bu yasal olarak mümkünmü.illa 37. haftamı ayrılmak gerekio?
benim kendi işim olduğu için çalışabildiğim kadar çalışacağım doğumdan önce... doğumdan sonra da elim ayağıma dolaşacak.. işimi nasıl bir ayara sokacağım bilmiyorum doğrusu...
ya nolur yardım edin ben bu işten hiç bişey anlamadım biri bana şunu tane tane anlatabilirmi.şimdi dr.um beni 32.haftama yani haziran 7'ye randevu verdi.çalışabilir raporu açacak.şimdi ben bu raporu aldıktan sonra 1-ne yapıcam iş yerine mi vericem.?
2-37.haftada çıkacak olan çalışamaz raporunu ne yapıcam
3-37.haftada raporum toplu olarak yani 16 hafta olarakmı yazılacak
4-toplu yazılmayacaksa doğumdan hemen sonra yazılacak 8 haftalık raporu nereye vericem
nette nereye baksam başka bi cevap var kafam karıştı iyice nolur bilen varsa ayrıntılı bana anlatsın stresten doğurucam ya :bbo:
Yok mu bir arkadaş bana cevap verebilecek ya( Doktora 28 Mayıs'ta gideceğim 31+1 oluyor, o gün 32.hafta raporu alamam değil mi? İlle 32+0 da mı almam gerekecek? Fakat 32+0 da şehir dışında oluyorum, 32+6 ya kadar zamanı var mı bu raporu almanın? 32+4 , 32+3 bu günlerde de gidilip alınamaz mı? Yani ilk alma tarihi 32+0 , son günü ise 32+6 mıdır?
31.hafta gidip rapora 32.haftadadır diye yazdırabilme şansımız var mı? Böyle yaptıranlar da varmış ama sonradan sgk da sorun teşkil eder mi?
7 Haziranda alacağınız 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu işyerinize vermeniz gerkiyor,
37. haftadan sonra izne çıkarken alacağınız doğum öncesi izin raporunun da bir nüshasını işyerine vereceksiniz,
o raporda bitiş tarihi yazmayacak çünkü doğum tarihinizi bilmiyorsunuz,
doğum olduktan sonra doğum sonrası raporunuz başlatacaksınız, doğum belgesi kopyasıyla birlikte yine raporun bir nüshasını işyerine vereceksiniz,
umarım yardımcı olabilmişimdir..
öncelikle vermiş olduğunuz bilgi için çok çok teşekkür ederim.bişey daha sormak istiyoru:uhm:m umarım yardımcı olabilirsiniz.ben bu 32.haftada alacağım 37.haftaya kadar çalışabilir raporunu işyerime verdiğimde bunun ssk ya bildirilip bildirilmediğini nasıl takip edebilirim.daha sonraki 37.haftada çıkacak doğum öncesi raporuda yine aynı şekilde nasıl takip edebilirim.şimdiden çok çok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?