Doğuma Hazırlık Doğum izni hakkında!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Raporun bittiğinde halen doğum yapmamış olursan doktorundan postmatüre raporu alabiliyorsun. abaildiğim kadarıyla 10 güne kadar veriliyor. Benim doktorum böyle bir durum olursa 1 günlük hastane yatışı yapıp rapor veririm dedi. Ama hastane yatışı yaptırmadan da rapor verilebiliyormuş. Doktorunla bir görüş istersen. Hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah. Allah yardımcın olsun.

Yaa BU doğum izni olayını ne saçma yapmışlar anlamdım gitti sipariş verip mi doğurcaz onalrın istediği günde bi tarih veriliyo diye. 32 hafta raporu sorun,37 hafta yine öyle doğum gec olursa yine bu ne yaa..Ne zaman dogurursak doguralım bıze o 4 ayı bı sekılde tam olarak kullandırmaları lazım arada yanmalar olmaması için

sağol canım cevabın için.

slm kızlar ben 37. haftamdayım şimdi doktordan geldim ve raporumu aldım ama benim pek aklım ermez danışmandan bana sende aktarma olmaz ona göre dedi. ne demek istedi pek anlamadım. ben şimdi ne kadarlık rapor almış olacam ya da aldım yardım edip bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden tşkr.
( ben erken gidemedim doktora ssk yeni dolduğu için)

Aktarma olması için 32. haftada çaışabilir raporu almanız lazımdı kı 37ç haftada çalışamaz raporu aldıgınızda aradakı fark dogum sonrasına aktarılsın.

ya kızlar yardım lütfeeennn..ben 32 haftalıkken 5 hafta daha çalışabilir raporu aldım drdan.fakat çok ağırlaştım.kendmi çok ii hissetmiyorum.37. yerine 36. haftadan başlamak istiyorum izne.doğum sonrasına 5 değil 4 hafta aktarmak istiyorum yani.bu yasal olarak mümkünmü.illa 37. haftamı ayrılmak gerekio?

tabi ki illa 37 yi beklemen gerekmiyor. Istedigin zaman cikabilirsin, calistigin sureler dogum sonrasina eklenir. (32-37 arasi)

ben 35+4 te ayrildim mesela..

Ne saçma işler bunlar yaa. Ben de bizim muhasebedeki kızın salaklığı yüzünden bir haftamı kaybettim. Beni yanlış bilgilendirdi. Malesef yeni gördüm bu kısmı da daha önce okusaydım keşke. Muhasebedeki kız beni yanlış yönlendirdi. SSK ya gitmemi söyledi. Orası da devlete yönlendirdi 33. hafta da gitsem önemli değil dedi. Benim raporum Acıbadem Hastanesinden doktorum dahil herkes SSK nın anlaşması olduğunu söylemişti o yüzden 33. haftaya kadar geciktim. 33. hafta SSK Okmeydanı hastanesine gittim. Doktor 33 haftalık raporu verdi ve ordaki kız bir haftamın yandığını söyledi. Bu nasıl iş yaa kafayı yiyeceğim. Benim iş yerim şu SSK saçmalığı olmasa paramı ödeyecekti. Hem bizi bu halde uğraştırıyorlar. Hem 3te2 paramızı kesiyorlar, hem de en çok paraya ihtiyacımız olduğu aylarda maaşımızı kestiriyorlar. Bu ne ya. Yani bunca yıl sigorta öde, paranı kessin ve ödemesin. Düş yakamızdan artık. Bu mudur yardım istemiyoruz bizi kendi halimize bıraksın. Yok öncesi şu kadar yok sonrası bu kadar ziyan hep. Yurt dışında bir sürü yardımlar yapıyorlar çocuğun oldu diye. 3 Çocuk yap demesi kolay. Burda ise çocuk yaptın diye cezalandırılıyorsun, paran kesiliyor. Ben bişi anlamadım anlayan varsa bana da anlatsın valla.

benim kendi işim olduğu için çalışabildiğim kadar çalışacağım doğumdan önce... doğumdan sonra da elim ayağıma dolaşacak.. işimi nasıl bir ayara sokacağım bilmiyorum doğrusu...

Aynen canım bizimde kendi işimiz eşimle birlikte çalışıyoruz ben muhasebeye bakıyorum 30 haftalık hamileyim son güne kadar sağlığım elverdiği sürece çalışacağım ama doğumdan sonra nasıl gelip işleri toparlıycam hiç bilemiyorum işyerine getirsemmi acaba bebeğimi ne dersin sen nasıl yapıcaksın ?eyvahedigeldismilebilmiyorumkismile

ya nolur yardım edin ben bu işten hiç bişey anlamadım biri bana şunu tane tane anlatabilirmi.şimdi dr.um beni 32.haftama yani haziran 7'ye randevu verdi.çalışabilir raporu açacak.şimdi ben bu raporu aldıktan sonra 1-ne yapıcam iş yerine mi vericem.?
2-37.haftada çıkacak olan çalışamaz raporunu ne yapıcam
3-37.haftada raporum toplu olarak yani 16 hafta olarakmı yazılacak
4-toplu yazılmayacaksa doğumdan hemen sonra yazılacak 8 haftalık raporu nereye vericem

nette nereye baksam başka bi cevap var kafam karıştı iyice nolur bilen varsa ayrıntılı bana anlatsın stresten doğurucam ya :bbo:

7 Haziranda alacağınız 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu işyerinize vermeniz gerkiyor,

37. haftadan sonra izne çıkarken alacağınız doğum öncesi izin raporunun da bir nüshasını işyerine vereceksiniz,
o raporda bitiş tarihi yazmayacak çünkü doğum tarihinizi bilmiyorsunuz,

doğum olduktan sonra doğum sonrası raporunuz başlatacaksınız, doğum belgesi kopyasıyla birlikte yine raporun bir nüshasını işyerine vereceksiniz,

umarım yardımcı olabilmişimdir..

Benim kafam da çok karışık arkadaşlar, 32.hafta raporu ne zaman alınıyor tam olarak 31+0,31+6 olan haftadan herhangi bir günde mi yoksa 32+0,32+6 dan herhangi bir günde mi? 32+0 demek 32 bitti mi demek yoksa 32.nin başlangıcı mı?
Ben 1 hafta önce yani 14 Mayıs'ta dra gittiğimde 29+1 dediler, bugün kaç oluyorum 30+1 mi? Benim ne gün 32.hafta raporumu almaya gitmem gerek bir bileniniz var mı? 30+6 ne zaman oluyor 25 Mayıs mı? 28 Mayıs'ta da dr. kontrolüm var 31+2 oluyor o zaman gitsem bir sakıncası olur mu raporumu almak için? Doktor rapora günü de belirtiyor mu yoksa sadece hafta mı yazıyor yani 32.haftadır diyor o kadar değil mi? Ben sezeryan ile doğum yapacağım ve 38.haftada olacak, bu durumda 35.haftaya kadar çalışabilir raporu alacağım değil mi? 8+3=11 hafta kullanmış olacağım iznimi de öyle değil mi?

Benim kafam da çok karışık arkadaşlar, 32.hafta raporu ne zaman alınıyor tam olarak 31+0,31+6 olan haftadan herhangi bir günde mi yoksa 32+0,32+6 dan herhangi bir günde mi? 32+0 demek 32 bitti mi demek yoksa 32.nin başlangıcı mı?
Ben 1 hafta önce yani 14 Mayıs'ta dra gittiğimde 29+1 dediler, bugün kaç oluyorum 30+1 mi? Benim ne gün 32.hafta raporumu almaya gitmem gerek bir bileniniz var mı? 30+6 ne zaman oluyor 25 Mayıs mı? 28 Mayıs'ta da dr. kontrolüm var 31+2 oluyor o zaman gitsem bir sakıncası olur mu raporumu almak için? Doktor rapora günü de belirtiyor mu yoksa sadece hafta mı yazıyor yani 32.haftadır diyor o kadar değil mi? Ben sezeryan ile doğum yapacağım ve 38.haftada olacak, bu durumda 35.haftaya kadar çalışabilir raporu alacağım değil mi? 8+3=11 hafta kullanmış olacağım iznimi de öyle değil mi?

Yok mu bir arkadaş bana cevap verebilecek ya ( Doktora 28 Mayıs'ta gideceğim 31+1 oluyor, o gün 32.hafta raporu alamam değil mi? İlle 32+0 da mı almam gerekecek? Fakat 32+0 da şehir dışında oluyorum, 32+6 ya kadar zamanı var mı bu raporu almanın? 32+4 , 32+3 bu günlerde de gidilip alınamaz mı? Yani ilk alma tarihi 32+0 , son günü ise 32+6 mıdır?
31.hafta gidip rapora 32.haftadadır diye yazdırabilme şansımız var mı? Böyle yaptıranlar da varmış ama sonradan sgk da sorun teşkil eder mi?

bildiğim kadarıyla32. haftanın içinde gidiyorsun ama doktoruna sorabilirsin yada sekreterine onlar daha iyi biliyorlar.

doktora 28 mayısta gidicem o zaman 31+1 oluyor o tarihte alamam değil mi? doktorum özel, raporu alacağım dr ise farklı, ikisini de aynı gün halledebilir miyim acaba? sanırım 31.haftada alamam değil mi 32+0 ile 32+6 aralığında bir gün olması gerek

32+3, 32+4 de bile alınabilir yan, alanlar varmış, peki o raporu alınca sadece işverene mi veriyoruz? yoksa bağlı bulunduğumuz sigortaya da veriyor muyuz? ve alır almaz hemen mi götürmemiz gerek?

öncelikle vermiş olduğunuz bilgi için çok çok teşekkür ederim.bişey daha sormak istiyoru:uhm:m umarım yardımcı olabilirsiniz.ben bu 32.haftada alacağım 37.haftaya kadar çalışabilir raporunu işyerime verdiğimde bunun ssk ya bildirilip bildirilmediğini nasıl takip edebilirim.daha sonraki 37.haftada çıkacak doğum öncesi raporuda yine aynı şekilde nasıl takip edebilirim.şimdiden çok çok teşekkürler

raporları siz takip etmiyorsunuz,
raporu aldığınız hastane sgk'ya bildiriyor,
aldığınız raporu işyerine vereceksiniz, gerekli yerlere bildirimi sgk'ya internet üzerinden işyeriniz yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…