Doğuma Hazırlık Doğum izni hakkında!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

canım inşallah sağlıcakla büyütürsün bebeğini, hasta olmasın annesinini üzmesin:))

işyerini değil, ssk ya karşı dava açmak için dedim, tabii işyerind emağdur inşallah herşey düzelir.

slm kızlar ben birşeyi merak ediyorum ben şimdi ultrasyona göre kendi hesaplarıma da bakarak 31 haftalık hamileyim fakat nette 'kaç haftalık hamileyim ' bölümüne göre ise 32 haftalık hamile gözüküyorum rapor almak için özel has. ye gidecem fakat ne zaman gideceğimi bilemiyorum kendime göre 32. hafta dolunca gitsem ya 33 haf. dolmuş olarak gözükürse diye bir karar veremiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkr...

Canım bence dr.un verdiği tarihi gözöününde bulundur.Sonuçta raporu dr verecek internet değil...

canım sen kendi hesaplamana göre yada beeğin ultrasonda çıkan ölçümüne göre baz alamazsınki

sadece son adet tarihine göre baz alınır kaçıncı haftada olduğun.DOktorun zaten söyler sana şu haftadasın diye.

cnm haklısın da benimde demek istediğim bu işte ya erken veya geç gidersem doktora diye soruyorum sonuçta zaten ult. da gözükecek kaçıncı hafta olduğum

bende geç gebelik denen olayı yasıyorum.

sat a göre 2hafta geriden geliyor bebeğim, gebeliğimin ilk basından beri böyleydi sata göre doğuımum 13nısan ama geç gebelik olduğu için 28 nısan görunuyor. aslında suan 34. haftamdayım, (sata göre) bebeğimin gelişimi 32. haftada suan yarın doktora gidicem izne ayrılmak için. raporu alacağım doktor farklı umarım sorun yaratmaz.

KIZLAR RAPOR ALMAK ıÇıN DOKTORUNUZLA KONUŞUN, HERKES DOĞUMU 40 HAFTADA YAPMIYOR SEZERYAN OLUNCAKASA ÖNCEDEN BELLıYSE EN GEÇ 39. HAFTADA ALIYORLAR. 1 HAFTALIK ıZıN GıTMESıN BOŞA

BEBEĞıN ULTRASON GÖRÜNTÜSÜDE ÖNEMLı DĞEıL SON SATINI SÖYLE DOKTORA YADA AYARLAYIN BıR ŞEKıLDE ONA GÖRE RAPOR VERıR,

BU ARAD GEÇ DÖLLENME OLAYINI YADA ERKEN DÖLLENME OLAYINI BEN ANLAMIYORUM HıÇ KIZLAR. SATA GÖRE UYUMSUZ OLMASI ıLERı HAFTALARDA, GERı YADA ıLERı OLMASI YANı BEBEĞıN GELıŞıMı ıLE ıLGıLı BıR OLAY.

kıMıSı 2 HAFTA ÖNDE OLUR GELıŞıMı ıLE KıMSıı 1HAFTA GERıDE OLUR. ULTRASONDA ÇIKAN ÖLÇÜMLER BENCE BAZ ALINMAZ , EĞER ADET TARıHı BıLıNMıYORSA BAZ ALINIR.

AMA DEıDĞıM GıBı DOKTORUNUZLA BıR GÖRÜŞÜN BURADAN FAZLA AÇIK YAZMAK ıSTEMıYORUM.

Bence erken gıtmekte fayda var doktora, gÖrÜŞÜp konuŞup tam olarak kaÇıncı haftada alınır rapor onu bılmek lazım.

Mesela 32. Hafta doluncamı gıdıp rapor almak lazım yoksa 32. Haftaya gırıncemı almak lazım

yada 31+6 damı gıtmek lazım yada 32+0 damı almak laızm mesela raporu

ben strese gırıyorum bu yÜzden

Çalışan kadınlar doğum izinleri ve hakları konusunda birçok soruyu merak ediyorlar. Bu konuyla ilgili merak edilenleri Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel ile konuştuk. Kendisi doğum izni ve çalışan hamilelerin hakları konusunda merak edilen soruları cevapladı.

Hamilelerin doğumdan önce izin hakları nelerdir?
8 artı 8 hafta olup doktor raporu ve hafif işlerde çalışanlar için doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışılabilir ve kullanılmayan önceki 5 hafta sonraki 8 haftaya ilave edilir.

En erken ne zaman izne çıkılabilir?

Başkaca bir sağlık problemi ve rapor yoksa doğumdan önceki 8 hafta önce yani 32. haftada doğum iznine çıkılır.

Hamilelerin ücretsiz izne çıkma hakkı var mıdır? Varsa ne kadardır? Bazı kurumlar böyle bir hak olmadığını söylüyor. Bu hak kurumun insiyatifine mi kalmıştır?
Doğumdan sonraki 8 hafta (veya 13 hafta) dolduktan sonra 4857 sayılı ış Kanunu gereğince çalışanlar için, isteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. ışveren bu izni vermek zorundadır...

Ali TEZEL sorularımızı cevapladı

5953 basın-iş kanunu gereğince, kadın gazetecinin hamileliği halinde, hamileliğin 7’nci ayından itibaren doğumun ikinci ayının sonuna kadar izinli sayılır. Bu müddet zarfında müessese gazeteciye son aldığı ücretin yarısını öder. Doğum vuku bulmaz veya çocuk ölü dünyaya gelirse, bu halin vukuundan itibaren bir ay müddetle bu ücret ödenir. Gazetecinin sigortadan veya bağlı bulunduğu teşekküllerden alacağı yardım, bu ödemeye tesir etmez.
Ancak, 5953 sayılı Basın ış Kanunu ve 854 sayılı Deniz ış Kanunu kapsamında çalışanların ücretsiz izin hakkı yoktur. ışveren isterse verebilir.

Süt izni toplu olarak kullanılabiliyor mu? Nasıl kullanılıyor?
4857 gereğince, kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır ama işçi ve işveren karşılıkla anlaşırsa toplu yani birleştirerek kullanabilir. Günde 1,5 saat hesabıyla mesela 26 günde (26 X 1,5=39 saat) 36 saat günlük çalışma 7,5 saat hesabıyla da 5 gün eder yani bir ay devamlı gelirse 5 gün işe gelmeyebilir.
5953 e göre gazetecilerin süt izni yoktur. 854 e göre de denizcilerin de yoktur...

Hamileler işyerindeki çalışma koşullarında değişiklik isteyebilir mi?
4857 gereğince;
Doktor raporuyla hafif işleri isteyebilirler.
Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
5453 basın işçileri için bu tür bir hak yok.
854 gereğince denizcilerin de yok.

Hamileler doktor kontrolü için iş yerinden istediği zaman izin alabilir mi?
48572'ye göre; hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilmelidir.
5953'e göre gazetecilerin bu tür hakkı yok

Hamileler işten çıkarılabilir mi?
Normal şartlarda istirahat ve sağlık izni sürelerinde işçi işten çıkarılamaz ama istirahat süresi kendisine verilmesi gereken ihbar öneli süresini 6 hafta aşmışsa işverenin çıkarma hakkı vardır.

arkadaslar benim de 1 sorum olacak.ben dogum öncesi 36.haftada izne ayrıldım. ama hala dogumum olmadı..40+4 teyimm.ne yapmam gerekıyo .bilgilendirirseniz sewinirim.ii,hayırlı dogumlar

doktordan tekrar rapor alman gerekıyor. meb dogum önü izin bıtınce senı dırek dogurmusmu kabul edıyor yoksa onu da mı belgelendırıyorsun bılemıyorum ama ilk ihtimal dogruysa eger bosuna dogum sonrası ıznınden gıder. bence bır an önce doktora gıdıp postmatüre raporunu al. sana da hayırlı dogumlar...

bende bunu merak ediyorum???

ben dün ayrıldım doğum iznime hayırlısıyla 32+0 olaması gerekiyor 1-2 günlük fark doktorunuzla sizin aranızda doktorunuz 32. haftadadır diyorsa iş orda bitiyor...

Bende 32+3 deyim 3 gün önce 2 hafta çalışabilir raporumu aldım....Aslında doğum sonrası için izin gerekmiyor ama köy öğretmeni olduğum için öğrencileri bırakmak istemedim.... Herkese kolay doğumlar :)))

kızlar ben ücretli öğretmenlik yapıyorum.sgk lıyım.dr um bana 32.haftada tekrar gelip ayrıldıgını bana bildir dedi sanırım onlarda sgk ya bildiriyormuş.fakat ben kadrolu degilim bu işi zaten çalışmayı bıraktıgım okul yapmıyormu?
birde 90 gün dolduktan sonra 3 ay daha sgortamı kullanabilirmişim bu konuda bilginiz varmı?
sevgiler

Ben 24 Aralık 2010 tarihinde doğum yaptım.Bebeğim 1 hafta erken geldi. Yasal olarak 52 gün doğum öncesi , 52 gün doğum sonrası izniniz var.Doğum öncesi 52 gün izni alırsanız ve erken doğum yaparsanız o haftaların üstüne bir bardak soğuk su içiyorsunuz devlet vermiyo hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.37.ci haftadan itibaren veriliyor doktor tarafından belirleniyor.Doktor çalışmanızda sakınca görmez ise doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışabiliyorsunuz.Zaman o kadar çabuk geçiyorki doğumdna sonr aişe başlamakta insan ailaç gibi geliyor tabi bebeğinize bakan anneniz yada yakın birisi olursa:)

slm kızlar ben şu an 36. haftamdayım bazı nedenlerden dolayı rapor alamadım acaba visite kağıdını bu haftada alıp doktora gitsem rapor alabilir miyim bir sorun olur mu şimdiden tşkr.

ArkadaŞlar 10 nısan da doĞum Öncesı ıznım bıtıyor.eĞer o zamana kadar doĞurmazsam kı tık yok bızımkınde:) yıne kendı doktorumdan doĞum sonrası ıznımı almak zorunda mıyım.yoksa herhangı bır doktordan 1 haftalık saĞlık raporu falan mı almak gerekır.yanı doĞum sonrası ıznı ıÇın herhalde doĞum yapmak Şarttır.of bılgısı olan varsa yardımcı olabılır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…