Doğum izni için bilgi

minik78

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
231
0
316
İstanbul
doğum izni başlangıcı 32. hafta bitimi mi başlıyor? birde bu 32. hafta normal doğum veya sezeryan içinde farketmiyor değil mi?
çünki sezeryan tarihi normal doğuma göre 1 hafta önce sanırım.
doktora gidince sorucam ama şimdi kafama takıldı. bilen arkadaşlarımdan yardım istiyorum bu konuda..

izin 32+0da başlıyor
fakat sezeryan tarihiniz kesinse doktorunuz ona göre 8 hafta öncesini 32. haftaymış gibi yazabiliyor
ama genel prosedür gereği normal sezeryan farketmez
söylediğim doktorunuzun insiyatifine kalmış bişey
doğum öncesi 5 hafta izninizi doğum sonrasına aktarma hakkınız da var
bu durumda 32+0da çalışabilir raporu alıp 37+0da çalışamaz raporu alıyorsun
bu durumda doğum sonrası izniniz 8 hafta yerine 13 hafta oluyor

anladım. benim izinlerim varda kullanmadığım onları da birleştireceğim kısmetse.onun için kafama takılmıştı bu 32. hafta..

doğum izni başlangıcı 32. hafta bitimi mi başlıyor? birde bu 32. hafta normal doğum veya sezeryan içinde farketmiyor değil mi?
çünki sezeryan tarihi normal doğuma göre 1 hafta önce sanırım.
doktora gidince sorucam ama şimdi kafama takıldı. bilen arkadaşlarımdan yardım istiyorum bu konuda..

8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası olmak üzere toplamda 16 hafta doğum izini. Buna göre doğum izini 32. haftadan sonra başlar. Ama 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alırsanız doğum izninizi 37. haftadan sonra 16 hafta olarak kullanabilirsiniz.

ben Allah nasip ederse eylülün ortasında doğum yapıcam. doğum öncesi iznim yaz tatiline denk geliyor oysaki ben 37. haftaya kadar çalışıp 5 haftalık süreyi doğum sonrasına aktarmak istiyordum. bu şartlarda aktarma yapamıyor muyum? bilgisi olan var mı çünkü mevzuatta bu konu ile ilgili bilgi yok

ben Allah nasip ederse eylülün ortasında doğum yapıcam. doğum öncesi iznim yaz tatiline denk geliyor oysaki ben 37. haftaya kadar çalışıp 5 haftalık süreyi doğum sonrasına aktarmak istiyordum. bu şartlarda aktarma yapamıyor muyum? bilgisi olan var mı çünkü mevzuatta bu konu ile ilgili bilgi yok

benim bir arkadaşım da aynı zamanlarda doğum yaptı.o aktarabilmişti.bugün müdür beyle konuştum .benim de aktarabileceğimi söyledi.32. hafta çalışabilir raporu almamız gerekiyormuş tatile denk gelse de.

evet tam da bunu öğrenmek istiyordum biyandan..
birde illaki 37. haftaya kdar mı olması gerek yani ben istesem atıyorum 35. hafta çıkamazmıyım ki?(32. hafta dışında)
umarım sorum karışık olmadı..

evet tam da bunu öğrenmek istiyordum biyandan..
birde illaki 37. haftaya kdar mı olması gerek yani ben istesem atıyorum 35. hafta çıkamazmıyım ki?(32. hafta dışında)
umarım sorum karışık olmadı..

yok canım ya 32 haftada ayrılacaksın yada çalışabilir raporu alıp 37 haftaya kadar bekleyeceksin bende rapor aldım geçen hafta 37 haftaya kadar çalışacam çünkü muhasebeci öyle işledi ha bi sorun olur yada iş yerinle konuşursan çıkarsın ama doğum sonrası iznin az olur öncesinde kullandığın için

32.haftada doktor çalışabilir raporu verdiğinde 37.haftaya kadar yıllık izin veya rapor alamazsınız. bu pek bilinmeyen önemli bir bilgi.

alındığı takdirde doğum sonrası izinden düşülüyor. özel firmalardada böyle mi bilmiyorum ama ben kamu kurumunda çalışıyorum, çalışma arkadaşım bunu bilmediği için
32.haftadan sonra çalışır raporu alıp yıllık izin almıştı ve aldığı izin gün sayısı doğum sonrasından düşüldü.

32.haftada doktor çalışabilir raporu verdiğinde 37.haftaya kadar yıllık izin veya rapor alamazsınız. bu pek bilinmeyen önemli bir bilgi.

alındığı takdirde doğum sonrası izinden düşülüyor. özel firmalardada böyle mi bilmiyorum ama ben kamu kurumunda çalışıyorum, çalışma arkadaşım bunu bilmediği için
32.haftadan sonra çalışır raporu alıp yıllık izin almıştı ve aldığı izin gün sayısı doğum sonrasından düşüldü.

ama 32. haftada izne çıksam ondan önce de yıllık izinlerimi kullansam bi problem olmaz sanırım.

evet bende çalıştığım kurumda bu durumu yeni öğrendim . O yüzden cesaret edemedim ve 8 haftalık çalışamaz raporumu aldım zaten işim stresli ve yoğun fazlasını da kaldıramazdım.

ama 32. haftada izne çıksam ondan önce de yıllık izinlerimi kullansam bi problem olmaz sanırım.

sıkıntı olmaz. önemli olan 32+0 dan sonrası ya çalışır raporu alıp devam edersin ya da çalışamaz alıp 8 haftalık hakkını kullanırsın.

ben de 32+0 da çalışır almak istiyorum çalışabildiğim kadar çalışırım zor gelirse bırakırım çalıştığım kadarı eklenir.

ama bu durum mantıklı değil. 32. haftada çalışabiilir raporunu aldıktan sonra bir problem çıkabilir ve çalışamaz hale gelebilirsin. zaten izne ayrılmak hakkın var. bu cezalandırma gibi bir durum oluyor. gebelelik bu ne olacağı belli olmaz ki. bir de erken doğum halinde doğum izni nasıl oluyor acaba normal doğum tarihine göre mi veriliyor?

ama bu durum mantıklı değil. 32. haftada çalışabiilir raporunu aldıktan sonra bir problem çıkabilir ve çalışamaz hale gelebilirsin. zaten izne ayrılmak hakkın var. bu cezalandırma gibi bir durum oluyor. gebelelik bu ne olacağı belli olmaz ki. bir de erken doğum halinde doğum izni nasıl oluyor acaba normal doğum tarihine göre mi veriliyor?

evet malesef bir haksızlık var hakkın olan yıllık izni kullanamıyorsun. problem çıkıp çalışamaz hale geldiğinde zaten çalışamaz raporu alabilirsin ve çalıştığın kadarı doğum sonuna eklenir. erken doğumdada o şekilde oluyor doğum tarihinden itibaren 8 hafta+ çalışabildiğin kadarı eklenir. doğum öncesinde kullanılamayan izinlerin doğum sonrasına eklenmesi torba yasadan çıktı ama hiçbir kurum bunu uygulamıyor.

ne güzel Avrupa ülkelerinde doğumdan sonra iki yıl ücretli izin veriliyor. bizde ise iki ay. uzatmak için uğraşıp duruyoruz. gelde iki aylık bebeği bırak sabah 7 de çık akşam 4 te eve gel çocuk nası büyücek bilmiyorum. neyse hayırlısıyla kucağımıza alalımda Allah büyüktür

ne güzel Avrupa ülkelerinde doğumdan sonra iki yıl ücretli izin veriliyor. bizde ise iki ay. uzatmak için uğraşıp duruyoruz. gelde iki aylık bebeği bırak sabah 7 de çık akşam 4 te eve gel çocuk nası büyücek bilmiyorum. neyse hayırlısıyla kucağımıza alalımda Allah büyüktür

aynen öyle. hem kampanyalar yapılıyor ilk 6 ay sadece anne sütü diye hem de 2 ay sonra gel başla deniyor. kürtajla sezaryanla uğraşacaklarına buna bir çözüm bulsalar daha makul olur bence.

kızlar bu durum benim aklımı karıştırıyor. ben ssk çalışanıyım.şimdi 32. haftada çalışır raporu alıp sonra yıllık iznimi kullanmak olmaz mı yani 37. haftaya kadar. baya bir iznim kaldı içerde..
aklım karıştı:(

kızlar bu durum benim aklımı karıştırıyor. ben ssk çalışanıyım.şimdi 32. haftada çalışır raporu alıp sonra yıllık iznimi kullanmak olmaz mı yani 37. haftaya kadar. baya bir iznim kaldı içerde..
aklım karıştı:(

malesef doktor sana çalışabilir raporu verdiği için izin kullanamazsın.kullandığın izin doğum sonrasından düşülür.

izin 32+0da başlıyor
fakat sezeryan tarihiniz kesinse doktorunuz ona göre 8 hafta öncesini 32. haftaymış gibi yazabiliyor
ama genel prosedür gereği normal sezeryan farketmez
söylediğim doktorunuzun insiyatifine kalmış bişey
doğum öncesi 5 hafta izninizi doğum sonrasına aktarma hakkınız da var
bu durumda 32+0da çalışabilir raporu alıp 37+0da çalışamaz raporu alıyorsun
bu durumda doğum sonrası izniniz 8 hafta yerine 13 hafta oluyor
MErhaba acikladiginiz konu tam cevap bulmaya çalıştığım şeydi çok önce yazılmış ama yine de sormak istiyorum. Benim doktorum da benzer birşeyler söyledi sen sezaryan olacaksın 32. Hafta değil de 30. Hafta yazabiliriz dedi iznini. Bu konudaki bilginizden eminsiniz değilmi. Yani 2 haftayı doğum sonrasına aktatmayla ugrasmayacaz zaten yaz tatiline gidiyor öğretmen olduğum için. Bu kısımda idare sıkıntı yaratirmi acaba

Back
X