Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

plum88

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2012
2.128
601
363
Merhaba kızlar, bir buçuk senedir ücretsiz izindeyim Bir ay sonra başlamam gerekiyor Annem ve kayinvalidemde istanbul da oldukları halde bakmak istemiyolar Milletin annesi sehir dislarindan kocalarını birakip geliyolar ikiside dul Bizimkiler keyif derdindeler annem daha yakın oturuyo O bakmayınca kv yakın olsak ben bakardim ayagi yapiyo 20 aylik bı kizim var çokta uslu Onları ömür boyu affetmycem Zaman daraldikca kalbim sıkışıyor gibi oluyo Çok üzülüyorum ayrılacağım için uzuntuden hastalanicam diye korkuyorum artik Uykularim kaçıyor Onlara icimden gecip soyleyemediklerim ruyalarima giriyor Ev kredisi ödüyoruz isi birakamam saglam bı isim var cok şükür ama evlat bambaşka biseymis Moral veren sözlerinize ihtiyacım var

Canım evet haklısın insan kanından canından birine güvendiği gibi kimseye güvenmez ama emin ol kırılmasın dökülmesin diye evladının bakımıyla ilgili hiç birşey söyleyemiyorsun anneler bakinca. Bakıcı tutacaksan eğer ona çok daha rahat soyluyorsun şöyle yap şunu yedir filan diye :)

İlk günler zor elbet ama düzen oturacak inşallah hiç merak etme

Çocuğu yapmadan önce nasıl bir planlama yapmıştınız işe döneceğiniz zaman? Keyif derdindeler diyorsunuz da bu saate kadar zaten çocuk bakmışlar, büyütmüşler. El insaf artık yaşlılıklarında da dinlenmek hakları değil mi. Siz sadece yardım için rica edebilirsiniz fakat bu yardımı alamadığınız için kızmak hakkınız değil.

Öncelikle Allah bağışlasın.
Büyük konuşmak istemem ama bende torun bakmam. Bütün bunları önceden düşünmeniz lazımdı. En azından bakıp bakamayacaklarını sorabilirdiniz.
Bende yaşlılığımda rahat etmek isterim. O yüzden annelere kızamıyorum.

Bakmak zorunda değiller ki .
Onlara güvenerek yapmadınız sonuçta değil mi ?
Mutlaka en başında söylediyse bakmayacağım amenna... Ama hamilelik suresince ve izin bitene kadar "ben torunumu kimseciklere bırakmam" diyen annelerin son dakika yaptigi manevra herkese zarar veriyor.

Anlıyorum
İlk ayrılık zor
Ben 9 haftalık bıraktım sen yine şükret.
Annene ve kvye küsmeye hakkın yok. Çocuk bakmak kolay mı. Evini bırakıcam üstelik.
Ya bakıcı arastırın ya da kres

İnsanlar özellikle yaşlandıklarında böyle bir sorumluluğun altına girmek istemeyebilirler en iyi sen bilirsin o yaşlarda bir çocuğa genç bir insan bile zor bakabiliyor. Çok zor ama işe gitmek hem sana hem çocuğuna iyi gelecek emin ol. Senin de bebeğinin de farklı insanlarla iletişime geçmeli hayat ikinizden ibaret değil. O yüzden iyi tarafından düşünmeye çalış.

Başlamadan önce bakicinizi bulun alıştırma evresini beraber geçirin. Normal kamera koyun her yerden netten izlersiniz. Anneniz kv biz de arada kontrole vs gelirler. Dünyanın sonu değil allah büyüktür sakın olun. Tabiki zor ama inş çok iyi birini bulursunuz

Çocuk bakmak kolay değil. Benim annem genç olmasına rağmen kardeşimin çocuğu olduğunda bakamayacağını söylüyor, enerjim yok o kadar diyor. Bakıcıyı kontrol etme ya da yanında durma en fazla yapabileceği.
Gönül koymayın o yüzden.
Bakıcı mı düşünüyorsunuz? Tanıdık biri yoksa ajanslardan güvenilir bir bakıcı bulabilirsiniz, sonra da kreş.
İnsan işe ilk dönerken kendini kötü hissediyor ama alışacaksınız kısa süre sonra. Endişelerinizi bebğinize yansıtmamaya çalışın.

Bir de 20 aylık olmuş artık.İnanin bebeginiz bakıcısını sevdi mi yoksa bir sorun mu var konuşarak size anlatamazsa da davranislarindan rahatça anlayabilirsiniz.Cok güzel bir zamana kadar kendiniz bakmışsınız.Siz bu süreci rahat atlatirsaniz bebeğiniz çok daha huzurlu olur ve kolay uyum sağlar

Baksalar çok güzel olurdu ama bakmıyorlarsa da yapacak birşey yok inş çok güzel bir bakıcı denk gelir de iyki kimseye minnet etmemişim dersiniz,güvenilir birini bulursanız çok da huzurlu olursunuz koca gün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…