Tamam daaa, burada çocuk bakarken kendini unutan, çocuk bakmaktan yorulan ve bitap düşenlerin dertlerini okuyoruz. Yaşlı yada artık ohhh deme vakti gelenlere bu yükümlülüğü yüklemek neden???
Kaldı ki, zaten onlarda bakarız falan dememişler. Bakmak istemeyene eyvallah demek varken kısasa kısas yapar gibi tehdit neden?
Mesela bende torun bakmam. Hele ki oğlumun çocuğuna hiç bakmam. Hem çocuk bakıp hemde gelin kaprisi çekemem.
Annelik görevim evladıma bakıp, büyütüp, ev bark sahibi etmek değil mi? Eeee ben yaptım. Öyleyse evladım da kendi çocuğuna aynı görevi yapsın. Bakmak istemiyorum. Ötesi var mı? Düşse size patlayacaklar, hasta olsa sen hasta ettin diyecekler. Kaldı ki, bu yaştan sonra dinlenmek istiyorum. Çocuk peşinde koşmak istemiyorum. Belki kendime güvenmiyorum. Çocuğa bakamam diyorum.
Çocuğumun istekleri varsa benimde var. Bakmıyorum diye bende sana bakmıyorum diyen evlatla zaten işim olmaz. Gerçi Allah böyle evlatların eline de düşürmesin hiç bir anne babayı.
Konu öyle bir hal almış ki, sanırsın ki anneler evlada işkence etmiş, kuyularını kazmışlar.
Madem borç vardı, madem durum sıkışıktı ama çocuk isteniyor öyleyse annelere sorulurdu. Bakamayız derlerse uygun zaman beklenirdi.
Bu arada bunlar kopyala yapıştır değil sadece benim duygularım.