Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

Sizi anlıyorum,hassasiyetinizi de . Bir bakıcı bulup en azından cocugunuz alışana kadar dönüşümlü destek olmalarını rica edin. Kızıma kv ve kp kendi evlerinde bakıyor. ben bakıcıya bırakamam dediğim için onların hatalarının üstünü örttüm. Şimdi kızımla ilgili yapması gereken şeyleri bile söylerken hep yumuşatmak pohpohlamak zorundayım. Bakıcıya bırakmak kadar inanın bu durumda zor.

Bakmak zorunda değiller ki .
Onlara güvenerek yapmadınız sonuçta değil mi ?
Bencede bakmak zorunda değiller fakat ülkemizde taciz tecavüz olaylarının alıp başını gitmesi üzerine bakmaları gerekmez mı? Bence gerekir.ostanbul gibi bir yerde kime güvenip bırakıcak. Kaldı ki bunun artık sehiri falan da kalmadı... 1 hafta biri 1 hafta biri bakabilir bence.ellerine de yapışmaz diye düşünüyorum.

Bencede bakmak zorunda değiller fakat ülkemizde taciz tecavüz olaylarının alıp başını gitmesi üzerine bakmaları gerekmez mı? Bence gerekir.ostanbul gibi bir yerde kime güvenip bırakıcak. Kaldı ki bunun artık sehiri falan da kalmadı... 1 hafta biri 1 hafta biri bakabilir bence.ellerine de yapışmaz diye düşünüyorum.
Yanı gerçekten tecavüze bulduğunuz yöntem bu mu ?
Onun için cook farklı önlemler lazım...
Tecavüz olaylarına bakıldığı zaman zaten çok farklı zamanlarda gerçekleşiyor düğünde , parkta oynarken , ya da kaçırılıyorlar. .
Bunun tanıdık birilerinin bakmasıyla ne alakası var ?

Yanı gerçekten tecavüze bulduğunuz yöntem bu mu ?
Onun için cook farklı önlemler lazım...
Tecavüz olaylarına bakıldığı zaman zaten çok farklı zamanlarda gerçekleşiyor düğünde , parkta oynarken , ya da kaçırılıyorlar. .
Bunun tanıdık birilerinin bakmasıyla ne alakası var ?
Ya allah aşkına tabiki bu değil ama güvenip birine emanet etmek coook zor.bu sadece içlerinden bir önlem sonuçta...

Ya allah aşkına tabiki bu değil ama güvenip birine emanet etmek coook zor.bu sadece içlerinden bir önlem sonuçta...
Sizde haklısınız çok zordur elbet ama bakmadılar diye anneden nefret edecek ne var yaşlanınca bende onlara bakmam diyecek kadar , zerre haklı değil ya sana bakmış büyütmüş işte birde çocuğunu mu büyütsün.

Meraba bende kizim 1 yaş civarindayken işe başlicam. Hemde sifirdan iş bulup. Annemle kaynanam ayni mahallede biz biraz uzagiz, tasinacagiz tasinacagiz bu sebeple. Bakariz ederiz diyorlar ama umarim son dk golü yemem. Bakariz dedikleri icin sonradan bakmazlarsa cok sert tepki gosteririm. Ustelik onlara borcluyuz, borc odemek için işe giricem. Allah sonumuzu hayr etsin. Cok zor olacak eminim. Evladini birakip işe gitmek. Ama cogu kisinin dedigi gibi anneler bakmiyorsa kreş daha mantikli. Bir arkadaşim 4 ayliktan beri krese götürüyor en azindan bebegin gelisimi icinde iyi.. ben daha şimdiden düşünmeye basladim nasil olacak diye, mecburuz..

Zor durumdasin anliyorum da onlarda artik yasli sonucta. Cocuk bakimi devamli bir durum tum islerini ona gore ayarlayacaklar ee tum isler bitmiscocuk buyutmus rahata erecekleri zaman sen keyifleridiyemezsin. Cocuk yaparken sorsaydin bakmayacaz derlerdi zaten yapmazdin. Ben de calisan annenin cocugum bakici cozum.

bakmamaları daha iyi emin olun.. baksalar bile bir yerden sonra bakmak istemiyorlar. bu sefer çalışırken kaosa düşüyorsun. bakıcı kreş arasında telef oluyor çocuk.
ben sana tecrübelerime dayanarak diyorum ki eve kamera sistemi kur bakıcı bul. bakıcıya da söyle kamerayı.
benim annem baktı 20 aya kadar. ne güzel sen kendin bakmışsın. benim oğlan 4,5 aylıkken başladım işe. üstelik emen bebekti. çalışmak zorundaysanız çok duygusal takılmayın

Çocuğuma 27.aya kadar ben baktım sonrasında kreşe verdim çocuğum hasta olduğu zamanlar hariç anneme baktırmıyorum yani, ki aynı apartmandayız ne bir kap yemek beklerim ne de çocuğuma bakmak zorunda ben de ömrüm yeterse emeklilik sonrası bolca gezmek istiyorum

Bu girizgâhı bakmak zorunda değil diye benzer her konuya kopyala yapıştır yapanlar için yazıyorum ki bana yüklenmesinler...Hayatta bir dolu şeyi yapmak zorunda olduğumuz için değil hatır,gönül, sevgi, kan bağı vs icin yapıyoruz değil mi, mesela ben de anneme bakmak zorunda değilim ama yıllık izin aldım el ense dediğim günlerde hop bir işi çıkıyo koşturuyorum hastane işi fatura banka...demiyorum doğmayı ben mi istedim diye çünkü annemi seviyorum aynı şekilde zorunda değilim ama insanlara dogumgunlerinde falan hediye alıyorum cenaze oluyo taziyeye gidiyorum, bunlar zorunluluk değil insani ...

Yani ben anlamıyorum bu mantığı, kadın zaten 1 sene baksalar diyo bir ömür değil

Çocuğuma 27.aya kadar ben baktım sonrasında kreşe baktım çocuğum hasta olduğu zamanlar hariç anneme baktırmıyorum yani, ki aynı apartmandayız ne bir kap yemek beklerim ne de çocuğuma bakmak zorunda ben de ömrüm yeterse emeklilik sonrası bolca gezmek istiyorum

Bu girizgâhı bakmak zorunda değil diye benzer her konuya kopyala yapıştır yapanlar için yazıyorum ki bana yüklenmesinler...Hayatta bir dolu şeyi yapmak zorunda olduğumuz için değil hatır,gönül, sevgi, kan bağı vs icin yapıyoruz değil mi, mesela ben de anneme bakmak zorunda değilim ama yıllık izin aldım el ense dediğim günlerde hop bir işi çıkıyo koşturuyorum hastane işi fatura banka...demiyorum doğmayı ben mi istedim diye çünkü annemi seviyorum aynı şekilde zorunda değilim ama insanlara dogumgunlerinde falan hediye alıyorum cenaze oluyo taziyeye gidiyorum, bunlar zorunluluk değil insani ...

Yani ben anlamıyorum bu mantığı, kadın zaten 1 sene baksalar diyo bir ömür değil

Ya süpersin işte anlatmak istediğim buydu... bizde çoğu zaman kendimizden feragat ederek onların işine koşuyoruz. onlr ilgi beklerken ilgileniyoruz. ben izin günümde mutlaka giderim. evini ben temizlerim. memleketten gelince onların evini ben hazırlarım. doktorlarına hep ben götürürüm falan filan.. e sonra benim çocugumla ilgili belli zaman onların bakması gerekince aman onlarında dinlenmeye ihtiyacı var mı oluyor. aile olmak budur. hatır gönüş işleridir bunlar. bizde onlar için çok fedakarlıkta bulunyoruz büyük şehirlerin bu koşturmalı hayatında..

bu iyi bir dilek mi yoksa kınama amaçlı mı?

Oldukça açıklayıcı yazdığımı sanıyorum.
Ama gene açıklık getireyim. Her iki cümlemde iyi dilek. Birincisi anne ve babanız için ikincisi ise sizin için.
Hayatın insanlara neler göstereceğini bilemeyiz.

Çocuğuma 27.aya kadar ben baktım sonrasında kreşe verdim çocuğum hasta olduğu zamanlar hariç anneme baktırmıyorum yani, ki aynı apartmandayız ne bir kap yemek beklerim ne de çocuğuma bakmak zorunda ben de ömrüm yeterse emeklilik sonrası bolca gezmek istiyorum

Tamam daaa, burada çocuk bakarken kendini unutan, çocuk bakmaktan yorulan ve bitap düşenlerin dertlerini okuyoruz. Yaşlı yada artık ohhh deme vakti gelenlere bu yükümlülüğü yüklemek neden???
Kaldı ki, zaten onlarda bakarız falan dememişler. Bakmak istemeyene eyvallah demek varken kısasa kısas yapar gibi tehdit neden?
Mesela bende torun bakmam. Hele ki oğlumun çocuğuna hiç bakmam. Hem çocuk bakıp hemde gelin kaprisi çekemem.
Annelik görevim evladıma bakıp, büyütüp, ev bark sahibi etmek değil mi? Eeee ben yaptım. Öyleyse evladım da kendi çocuğuna aynı görevi yapsın. Bakmak istemiyorum. Ötesi var mı? Düşse size patlayacaklar, hasta olsa sen hasta ettin diyecekler. Kaldı ki, bu yaştan sonra dinlenmek istiyorum. Çocuk peşinde koşmak istemiyorum. Belki kendime güvenmiyorum. Çocuğa bakamam diyorum.
Çocuğumun istekleri varsa benimde var. Bakmıyorum diye bende sana bakmıyorum diyen evlatla zaten işim olmaz. Gerçi Allah böyle evlatların eline de düşürmesin hiç bir anne babayı.
Konu öyle bir hal almış ki, sanırsın ki anneler evlada işkence etmiş, kuyularını kazmışlar.
Madem borç vardı, madem durum sıkışıktı ama çocuk isteniyor öyleyse annelere sorulurdu. Bakamayız derlerse uygun zaman beklenirdi.
Bu arada bunlar kopyala yapıştır değil sadece benim duygularım.

Oldukça açıklayıcı yazdığımı sanıyorum.
Ama gene açıklık getireyim. Her iki cümlemde iyi dilek. Birincisi anne ve babanız için ikincisi ise sizin için.
Hayatın insanlara neler göstereceğini bilemeyiz.
cümlemize :KK33:

Tamam daaa, burada çocuk bakarken kendini unutan, çocuk bakmaktan yorulan ve bitap düşenlerin dertlerini okuyoruz. Yaşlı yada artık ohhh deme vakti gelenlere bu yükümlülüğü yüklemek neden???
Kaldı ki, zaten onlarda bakarız falan dememişler. Bakmak istemeyene eyvallah demek varken kısasa kısas yapar gibi tehdit neden?
Mesela bende torun bakmam. Hele ki oğlumun çocuğuna hiç bakmam. Hem çocuk bakıp hemde gelin kaprisi çekemem.
Annelik görevim evladıma bakıp, büyütüp, ev bark sahibi etmek değil mi? Eeee ben yaptım. Öyleyse evladım da kendi çocuğuna aynı görevi yapsın. Bakmak istemiyorum. Ötesi var mı? Düşse size patlayacaklar, hasta olsa sen hasta ettin diyecekler. Kaldı ki, bu yaştan sonra dinlenmek istiyorum. Çocuk peşinde koşmak istemiyorum. Belki kendime güvenmiyorum. Çocuğa bakamam diyorum.
Çocuğumun istekleri varsa benimde var. Bakmıyorum diye bende sana bakmıyorum diyen evlatla zaten işim olmaz. Gerçi Allah böyle evlatların eline de düşürmesin hiç bir anne babayı.
Konu öyle bir hal almış ki, sanırsın ki anneler evlada işkence etmiş, kuyularını kazmışlar.
Madem borç vardı, madem durum sıkışıktı ama çocuk isteniyor öyleyse annelere sorulurdu. Bakamayız derlerse uygun zaman beklenirdi.

Ben de bakmam anneme de baktırmıyorum detaylıca yazdım 1 sene bir süre evladını idare etmeyecekse insanlar toptan silip atsınlar

Merhaba kızlar, bir buçuk senedir ücretsiz izindeyim Bir ay sonra başlamam gerekiyor Annem ve kayinvalidemde istanbul da oldukları halde bakmak istemiyolar Milletin annesi sehir dislarindan kocalarını birakip geliyolar ikiside dul Bizimkiler keyif derdindeler annem daha yakın oturuyo O bakmayınca kv yakın olsak ben bakardim ayagi yapiyo 20 aylik bı kizim var çokta uslu Onları ömür boyu affetmycem Zaman daraldikca kalbim sıkışıyor gibi oluyo Çok üzülüyorum ayrılacağım için uzuntuden hastalanicam diye korkuyorum artik Uykularim kaçıyor Onlara icimden gecip soyleyemediklerim ruyalarima giriyor Ev kredisi ödüyoruz isi birakamam saglam bı isim var cok şükür ama evlat bambaşka biseymis :KK61:Moral veren sözlerinize ihtiyacım var
Size moral vermeyi çok isterdim sizi çokta iyi anlıyorum ama belli yaşa gelmiştir anneniz kayınvalideniz o yaştan sonra çocuk bakmak sorumluluk almak zor gelmiş olabilir ve gerçekten hiçbir mecburiyetleri de yok... size kendi annemden örnek vereyim evlenirken daha kızım totona güveniyosan evlen annem gelir arkamı toplar diye düşünüyosan otur evimizde hiç gitme.. 3 tane doğurdum büyüttüm bundan sonra kendime ayırıcam zamanımı dedi.. evlendim şimdi cocuğum olucak yine aynısını söylüyo kusura bakma arohi doğur sadece 20 gün kalırım yanında sonra başının çaresine bakmak zorundasın çocuk senin sorumluluk senin ben sıramı sizinle birlikte savdım diyo.. ve benim annem de dul istese gelip kalır yardım eder ama onu da çok iyi anlıyorum mecbur tutamam onun da kendine göre bi hayatı var.. siz de kimseden bişey beklemezseniz daha mutlu olursunuz...

Bence haklısınız.Annenizin sizi 1 yıl idare etmesini beklemeniz çok doğal.Sonra zaten kreşe verecekmişsiniz.Zaten büyümüş çocuğunuz 2 yaşında. Bakıcı yerine kreşe verin bence onun için daha faydalı olur.

15857. kez yazayim hala anlaşılamadi Bakmak zorundalar demiyorum yada buyutup okutup evlendirsinler onlara evlatlık vericem de demiyorum Allah'a şükür bakıcı tutacak durumumda var Gelsinler bana yemek temizlik yapsınlar da demiyorum Daha bu sabah kontrole gittik inek sütü alerjisi var Kesinlikle alerjiyi atlatana kadar kreş e vermeyin sürekli bronşit , devamindada astıma çevirir dedi dr 3 yaşına kadar bakıcı tutucam bu durumda Ben 3 yaş olana kadar baksınlar yada onların gözetiminde bir sene bakilsin diyorum bana hizmetçi olsunlar gibi beklentim yok Aile bağları neden var ozaman biz Türküz bı an almanlarla konusmuyomusum gibi hissettim En azından yalnız değilmişim Torunuyla bı sene vakit geçirmeyi zul gören bı sürü insan varmis Hele bide iki cocugumada annem bakti ama bakmak zorunda değil kreş e ver diyen bı arkadaş var Tuzu kuru olmak tam da boyle bisey oluyo iste Siz neden vermediniz acaba

Uzun süre değil sonuçta,sadece 1 yıl bakılabilir.
Onun dışında ben de yaşlılığımda torun bakmak istemem.
Ancak bazı zamanlar eşleriyle rahatça takılsınlar diye yardımcı olurum.
Bana hiç kimse o teklifte bulunmadı ya ne garip :)
Biri de deseydi keşke çocuklara 1-2 saat bakalım siz çıkın başbaşa kafa dinleyin.

Aynen katılıyorum zaten bende yazdım düşüncelerimi. Şimdiki çocuklara bakmak ilgilenmek gerçekten çok zor bu nesil bir felaket. Ben şahsen anneme baktırmak istemiyorum zaten çalışmayacağım ama çalışacak da olsaydım bakıcı tutardım çünkü insan annesine laf söyleyemiyor şunu yedir bunu yedirme şunu yapma böyle yapma desen alınganlık oluyor. Neden o insanların da artık rahat etmeye hakkı olduğunu düşünmüyorlar kendi evlatlarını büyütmüşler ama yok çıkar ilişkisi diyorum ben buna; çocuğuma bakmıyorlar görüşmeyeceğim yok o zaman sizde huzurevine koyarsınız ne biçim düşünceler verdiği sütün o uykusuz gecelerinin hiç mi kadri kıymeti yok gerçekten. Bu sadece teklif edilir bakmak istemiyor kendine güvenmiyorsa saygı duyulur işi gücü yok diye birşey olamaz yani anneler zor başa çıkıyor 60 yaşına yaklaşmış insanlar nasıl yapsın bir de çocuğa bakarken çatışacaklar belli

Hayirlisi olsun, bakici bulamazsaniz da krese verirsiniz,bunca zaman bakmaniz bile cok iyi,cogu anne ucretsiz izin alamiyor,ozel sektorde hele cok zor,4 ay ancak veriyorlar o da binbir suratla. Bence sanslisiniz. Anneler bakmak zorunda degil,kocaman insanlar elbet keyif derdinde olacaklar,herkes ununu elemis elegini duvara asmis. Kim ister o asamadan sonra cocuk bakmayi? Sahsen ben de olsam istemem

Back
X